PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=136269}

Plotkara

Gossip Girl
2007 - 2012
7,7 108 tys. ocen
7,7 10 1 108462
6,5 12 krytyków
Plotkara
powrót do forum serialu Plotkara

Czyli rozmowy na każdy temat. Jako że wszyscy zgodnie stwierdzili, że atmosfera na subforum GG jest wyjątkowa, to możemy ją tutaj podtrzymać rozmawiając o wszystkim i o niczym ;)

Pozdrawiam! :)

#Nowplaying: http://www.youtube.com/watch?v=FlsBObg-1BQ

Number_Fourteen

Nie wiem jak Ty, ale ja uwielbiam Dereka. W pierwszym odcinku denerwowała mnie Chloe, była taka egzaltowana, ale drugim już się trochę uspokoiła i odcinek był lepszy, ale dalej nie powala.

ocenił(a) serial na 9
lily333

Derek jest po prostu boski, a ta jego tajemniczość. Uwielbiam jak się pojawia w takich nieoczekiwanych momentach. Jeśli porównywać te dwa seriale po pierwszych odcinkach to zdecydowanie wybieram Teen Wolf. ;)

Number_Fourteen

Derek jest oficjalnie moim numerem jeden wśród męskich postaci we wszystkich serialach.

ocenił(a) serial na 8
lily333

Chyba wpiszę Teen Wolf na listę niedługo ;P Ale dopiero, gdy uporam się z paroma serialamiz mojej listy 'want see' ;)

ocenił(a) serial na 7
frejabeha

Ja też nie lubię Vicky, właśnie ze względu na tę nieszczęsną aktorkę, w sumie to cieszyło mnie jej uśmiercenie a teraz wraca...
Nie śmieszą was te wszystkie miłości Jeremiego? Najpierw gotów był rzucić się w ogień dla Vicky. Ona zniknęła, więc zakochał się znowu w Annie, Anna umiera i kilka odcinków później Jeremy kocha na zabój Bonnie... A biedny Damon kochał Katherine ponad wiek:)

ocenił(a) serial na 9
Karolina1

Za Vicky też nie przepadam i cieszyłam się kiedy została zabita, ale w przypadku Anny było inaczej. Polubiłam tę postać i chciałam, żeby została na dłużej. Niestety tak się nie stało, ale teraz cieszę się, że wraca i dalej będzie mieszać.

ocenił(a) serial na 8
frejabeha

Ja oglądam/oglądałam takie:
Weeds, Prison Break, Carnivale, Sex and the City, Skins, Californication, Misfits, Desperate Housewives, Friends, Dexter, Twin Peaks, LOST, Dr House.
+ PPL, GG, VD.
Może sobie coś z tego wybierzesz ;)

ocenił(a) serial na 7
BeautyAndStupid

Skoro oglądasz lub oglądałaś LOST, to możesz mi powiedzieć, czy ten serial da się w ogóle zrozumieć? Ja nigdy się nim jakoś nie zainteresowałam i nigdy nawet nie próbowałam się za niego zabrać, ale kiedyś kiedy emitowano go w telewizji od czasu do czasu włączałam na 10-15 minut i totalnie nie ogarniałam, o co chodzi... Najpierw wyspa, potem jakieś miasto... Wiem, że jak się nie ogląda serialu to trudno zrozumieć, o co w nim chodzi, ale zazwyczaj jednak ogarnia się ogólny zarys fabuły, a tutaj nie rozumiałam nic. Zresztą wielokrotnie spotkałam się z opinią, że nawet jeżeli ktoś ogląda każdy odcinek to i tak ciężko jest wszystko zrozumieć, dlatego też pytam:)

ocenił(a) serial na 9
Karolina1

Karolina1 chyba cię rozumiem. Też nigdy nie interesowałam się tym serialem, ale czasem w TV oglądałam jak miałam wolną chwilę i jakoś serial nie przypadł mi do gustu.Te ciągłe zmiany miejsca (wyspa, dom, wyspa, dom). To nie dla mnie. ;]

ocenił(a) serial na 8
Karolina1

Akcja toczy się na wyspie, ale są retrospekcje za czasów, gdy rozbitkowie jeszcze się nie rozbili ;) Osobiście uważam, że 3 pierwsze sezony są genialne, potem serial spada na dno; za dużo wpychają tam dziwactw. Jednak uważam serial za jeden z najlepszych i jestem pewna, że zrozumiesz. Obejrzyj i to szybko, bo go po prostu trzeba zobaczyć. Od pierwszego odcinka, a nie ze środka, bo trzeba znać początek, żeby rozumieć co się dzieje dalej. ;)

ocenił(a) serial na 7
BeautyAndStupid

Jak będę miała czas to kiedyś może sięgnę:)

BeautyAndStupid

Ja jeszcze mogę dodać Nikitę, Agentkę o Stu Twarzach, Fringe, Internat, The O.C., One Tree Hill i Buffy.

ocenił(a) serial na 8
lily333

Lilly, właśnie! Buffy. Mam w planach. Powiedz mi czy warto obejrzeć cały ten serial?

BeautyAndStupid

Moim zdaniem warto, Sarah Michelle Gellar jest świetna w swojej roli, a serial trzyma cały czas poziom, a nawet późniejsze sezony są lepsze niż pierwszy.

użytkownik usunięty
lily333

Zgadzam się, co 2 słowo teraz tylko wywala te gały xD

ocenił(a) serial na 7
someonelikeyou

Ja od siebie polecam gorąco nasz rodzimy 'Czas honoru'. I od razu muszę nadmienić, że jeżeli ktoś zraża się panem Wesołowskim lub Zakościelnym w obsadzie to niepotrzebnie. Też byłam do nich bardzo sceptycznie nastawiona, ale tutaj się sprawdzają. Poza tym jest to naprawdę świetny serial, szczególnie jeżeli ktoś lubi te wojenne klimaty (ja osobiście uwielbiam). Historii oczywiście się z niego raczej nie da nauczyć, ale mimo wszystko - warto obejrzeć:) Ja już nie mogę się doczekać 4, mam nadzieję, że nie ostatniego, sezonu:)

ocenił(a) serial na 9
Karolina1

Czas Honoru to mój ulubiony Polski serial. Ten klimat tamtych lat, świetnie zrobiony i przede wszystkim świetny scenariusz. Finał 3 serii bardzo zaskakujący, także czekam na dalsze odcinki. ;]

ocenił(a) serial na 7
Number_Fourteen

Z tym finałem ich nieco poniosło... 4 ludzi rozstrzeliwuje restaurację pełną hitlerowców - raczej mało to prawdopodobne, ale i tak oczywiście byłam zachwycona:) A ponieważ uwielbiam Janka (i Antka Pawlickiego) to zakochałam się wprost w scenie, w której zabija Tadka (nie pamiętam jego prawdziwego, niemieckiego nazwiska). Rewelacja!

ocenił(a) serial na 9
Karolina1

W tej 3 serii bardzo podobał mi się wątek miłości Michała i Celiny. Taka niespełniona miłość, ona ma męża a on jest w niej szaleńczo zakochany. Mmmm . ;)

ocenił(a) serial na 7
Number_Fourteen

Tak, zdecydowanie wolę go z Celiną niż z tą panienką z okienka pracującą na poczcie. Celina to jest jednak kobieta z klasą, a tamta to taka nijaka dziewczynka:) Mnie się podobała scena przesłuchania Rudej i Władka, kiedy on tak cierpiał, patrząc jak ją katują.

ocenił(a) serial na 8
Karolina1

O w mordę! Ale żeście się dziołchy rozpisały, chyba nie ogarnaim. :D
Co do TVD i wcześniejszej rozmowy :"Chcuk czy Damon" to szczerze trudno mi wybrać.. Damona pokochałam najpierw, bo jak zaczęłam oglądać tvd to nawet nie myślałam że bede tez oglądac plotkarę.
Więc Damona "znam" ze tak powiem o wiele dłużej i wciąż kocham go miłością ktorej nie potrafie opisać. :D Jest cudowny i czekam na ten 3 sezon zeby w koncu byl z Elena, ba, czekam na to od 1 sezonu! :D Ten Stefek taki jakiś niemrawy jest. ;p
Ale Chuck'a rowniez pokochalam, nie wiem ktory przystojniejszy.. Damon spodobał mi się od początku, te jego przepiękne niebeiskie oczy pod krorych urokiem sie rozplywam i to ciało.. xD Natomiast o Chuck'u najpierw pomyślałam "co za kretyn", ale pozniej.. Oszalałam na jego punkcie. :D Musze poważnie przemysleć ktory lepszy, ale chyba wniosek nasunie misie tylko jeden: obaj sa wspaniali! :D
Widze ze gadacie tez o innych serialach.. Ja juz nie wiem za co sie teraz zabrac, ciagle zyje plotkara tak naprawde i za bardzo nie wiem.. A, no PLL, przedwczoraj obejrzalam 2 odc. i ta scena z Arią i Ezra na końcu.. Magia! <3 Tak swoja droga to Ezre też kocham, on wygląda jak Pan Darcyz dumy i urpzedzenia! :D
Tez chce sie wziac za "jak poznalem wasza matke" wlasciwie to byl to moj plan zaraz po plotkarze ale teraz sama nie wiem.. :D Bo widze ze zachwycacie sie "teen wolf" i se mysle czy nie zaczac ogladac zaraz . ;d
Albo The O.C.. Może mi ktos powiedziec czy warto? Widze ze ma chyba 4 sezony, moze bym ogarnela w te wakacje.. Boz HYMYM moze byc problem, 6 sezonow chyba haha :D
Dorradźcie mi, pomóżcie rozwiązać ten dylemat bo nie wiem hahaha :D
Aa, ze swojej strony polecam "birth" cos tam, nie pamietam tytulu, ale to nowy serial, o dziewczynkach ktore pomylono w szpitalu i kazda trafila do innej rodziny niz powinna, dopiero po latach robia badania DNA i sie okazuje ze obie nie wiedza gdzie sa ich biologiczni rodzice, i w pozniejt e 2rodziny sie spotykaja i probuja rozwiazac problem. jest juz 3 odc. ale czekam na napisy, naprawde ciekawie sie zapowiada. :D
natomiast nie wiem czy widzialyscie 1 odc. "chloe king" czy cos tam, ale nie wiem czy to bd dalej ogladala.. jakies takie dziwne, niby troche sie zainteresowalam, ale momentami wybuchalam smiechem takie to troche kiczowate bylo.. :D wiec chyba se odpuszcze.
z tym "teen wolf" mnie mega kusicie bo widze ze tam jakis rpzystojniak gra ;>

ocenił(a) serial na 9
kilmenyy

Osobiście bardzo podoba mi się The O.C, ma bardzo fajną fabułę... A HYMYM nie wiem bo też zamierzam się wziąć za oglądanie tylko trochę dużo będzie oglądania ;) .
A co do PLL to ta scena z Arią i Ezrą... Mmmm rozpłynęłam się i czekam oczywiście aż Hanna wybaczy Calebowi... Może to trochę potrwać, ale tak fajnie razem wyglądali.
Co do "Teen Wolf" to ma dopiero 5 odcinków więc szybko nadrobisz. ;)

ocenił(a) serial na 8
Number_Fourteen

Chyba się za to zabiorę.. Móki co mój plan wygląda tak. Patrząc na to że "teen wolf" ma tak maluśko odc. to chyba zaraz zacznę ogarniać, następnie gra o tron(10 odc. koleżanka z innego forum mnie gorąco namawia, to obejrze w końcu:D), a póxniej chyba The O.C.. Bo słyszałam że naprawdę fajne... Albo pogoda na miłość? Dziewczyna z jednego forum ciągle mi zachwala, dwa razy chyba widziała wszystkie serie, ma świra na tym punkcie.. ;d
Ja też mam nadzieję że Hannah wybaczy Calebowi! On jest świetny i bardzo go lubię, a dodatkowo pasują do siebie, tworza bardzo fajna parę. :)
Ale A&A wymiata, po prostu rozmarzyłam sie, ta piosenka w tle, zwolnione tempo, jak ona sie rzucila na niego, mrrrr :D Kocham ich

kilmenyy

The O.C. to takie połączenie GG i 90210. Mnie się podobał, no i jest już skończone, więc w wakacje poznasz zakończenie. HIMYM nie oglądałam, to o Chloe faktycznie dziwne jest, drugi odcinek był lepszy, ale dalej nieco dziwaczy. Teen wolf polecam,, zwłaszcza, że występuje tam mój ideał faceta, wygląda jakby go żywcem wyjęli z moich marzeń.

ocenił(a) serial na 8
lily333

O, widzę że widziałaś 2 odc. "chloe".. Nie wiem czy obejrzeć, może wieczorem jeżeli nie będę miała nic ciekawszego do robienia..
Kusisz, oj kusisz, zaraz odpalam 1 odc. :D

kilmenyy

Ja spasowałam z rozmowy jak już za dużo o pamiętnikach wiedziałam XD
Zostało mi już tylko 8 odcinków ;/
A potem będę z wami usychała za Damonem <3 Ale będę mogła przynajmniej w rozmowie uczestniczyć :P

Tylko mi się za dużo nie rozpisywać bo ja idę na plaże i jak wrócę to będę musiała nadrabiać XD

ocenił(a) serial na 8
alkamb

Hahah, to ja nie wchodziłam długo w temat "spekulacje na temat 5 sezonu" bo wiedzialam ze za duzo sie pewnie dowiem, wiec wolałam poczekac aż dojdę do Waszej grupki "bedących na bieżąco" ;D
Oglądaj oglądaj, Damon jest cudowny, i te jego minki, nic ino schrupać. :D Ale naprawdę, zawsze kochałam u facetów ciemne oczy(sama mam jasne), ale w jego przypadku ten błękit jest niesamowity, kocham te jego oczęta :D

kilmenyy

To ja mam na odwrót, wole jasne, bo sama mam ciemne. Z tym, że te od Iana mi się nie podobają, są dziwne. Podobają mi się od Dereka.

ocenił(a) serial na 8
lily333

Haha, rpzeciwieństwa przyciagają. :D
To ja się na jego temat wypowiem jak już będę po 1 odc. ;)

kilmenyy

Dereka?

Mi się chyba bardziej ciemne oczy podobają, choć jasne też są ok ;D

alkamb

Teen Wolf
Coś w tym jest, że woli się patrzeć w inny kolor oczu, niż ten, który codziennie widzi się w lustrze.

ocenił(a) serial na 6
lily333

Co do O.C to to jest serial mojego hmm dzieciństwa. Pamiętam jak leciał na TVN7 i zawsze po szkole siadałam i oglądałam. Potem jakoś przestałam po tym jak Marissa ginie, a potem widziałam jakieś 3 odcinki jak Ryan był z Taylor. Zawsze będę miała jakiś sentyment do tego serialu, a myzuka w czołówce jest świetna.
Chyba muszę się zabrać za PLL i Teen Wolf skoro tak polecacie ;)). Swoją drogą kocham seriale HBO: Czystą Krew, the Borgias, Gra o Tron i Zakazane Imperium, choć z większością nie jestm na bieżąco.

ocenił(a) serial na 9
frejabeha

A ja właśnie nie przepadam za "True Blood"... Obejrzałam kilka odcinków i mnie jakoś nie kręci.
Jak zaczęłam oglądać TVD to od razu wiedziałam, że będę miała co oglądać przez następne miesiące. A reszty serialów HBO nie oglądam w ogóle. ;)

ocenił(a) serial na 8
frejabeha

Czyli rowniez polecasz gre o tron? :)
Ja sie ejszcze za teen wolf nie wzielam haha, zaraz moze odpalę :D

ocenił(a) serial na 9
kilmenyy

Musisz szybko nadrobić. Teraz jak nie ma GG to tylko "Teen Wolf" i PLL . ;) i oczywiście Hanna i Caleb na okrągło. ;)

ocenił(a) serial na 6
kilmenyy

Gra o tron jest bardzo dobra, choć nie każdemu musi się spodobać. Ja bardzo lubię ten serial ;)).
To ja się zabieram za PLL, do tego Teen Wolf'a chyba się nie przekonam... zobaczymy ;))

now playing: http://www.youtube.com/watch?v=q-SJjFcnsGs

ocenił(a) serial na 6
frejabeha

Dobra dziewczyny jutro mam wyniki odnośnie dostania się do liceum, więc trzymajcie kciuki ;))

frejabeha

Trzymamy ;D
Och pamiętam siebie rok temu... wyniki miały być o 12, wszyscy się na stronę rzucili ze aż serwer przeciążyli i było trzeba czekać do 13 :P

someonelikeyou

Obejrzałam całe Pamiętniki Wampirów!!
Gdyby nie logo myślałabym że mi się urwał film...
Skomentuje: WTF!!
Elena pocałowała Damona!! Tak ;D
I jak nie mam Stefcia to może coś się tam urodzi między nimi ;D
Taak!
Ale cholera czekać do wrześnie, nieeeee ;(

ocenił(a) serial na 8
alkamb

Haaaha, znam Twoj bol :D Chyba sobie znowu obejrzę finalowy odc. dla odświeżenia.

Szczerze, obejrzałam 1 odc. teen wolf i to chyba nie dla mnie.. Tzn. nie mówię że jest złe, ale mnie osobiście chyba przejadły się te wątki o wilkołakach, wampirach itd..Co za dużo to nie zdrowo, a serial dosyć schematyczny, chociąz w sumie teraz trudno aby serial nie byl schematyczny bo jest ich za dużo.
W każdym razie Derek bardzo przystojny, aczkolwiek jak dla mnie Damon wygrywa, jest bezkonkurencyjny.. :D Tzn. jest jeszcze Chuck , ale chodziło mi o porownanie wlasnie Damona i tego Dereka.. :D Az tak mnie nie zauroczyl aby ogladac dalej.. :D
Jak pamiętniki wampirów wprost uwielbiam, tak chyba inne seriale z podobnymi wątkami zaczynają mnie nużyć, nie wiem, może z czasem wrócę jeszcze do tego i spróbuję zmienić podejście. :D
Nic, jutro sobie zacznę grę o tron, mam nadzieję że mi się spodoba a jak nie to chyba zacznę ogarniać zycie na fali bo mam na to chrapkę ;P

kilmenyy

Ja biedna nie wiem co teraz oglądać xD
Pamiętniki były teraz dla mnie jak narkotyk cały sezon w 3 dni ;D
Szaleństwo ;P
A teraz?! I don't know!!
Może Supernatural, sama nie wiem ;/ Nic mi nie zastąpi Damona i Chucka, chyba nawet Dean ;(
HELP people ;P

kilmenyy

Teen Wolf od 3. odcinka ma tendencję zwyżkową.
Co do Demona i Iana, to Ian nie przypadł mi do gustu pod względem fizycznym już za czasów Lostów i muszę stwierdzić, że czas nie jest jego sprzymierzeńcem. Kiedyś wyglądał lepiej.

lily333

Pamiętniki ewidentnie go odmłodziły ;D
Widać że jest starszy ale jednak nie jakoś bardzo ;P

alkamb

moim zdaniem zbrzydł od czasów Boone'a.

lily333

Ja widziałam kilak filmów z jego udziałem, choć wcześniej jakoś nie zwracałam na niego uwagi :p
Rzeczywiście trochę się postarzał ale czy ja wiem czy mocno :P

ocenił(a) serial na 8
alkamb

No skoro twierdzisz że od 3 odc. jest lepiej to może jeszcze się przełamię, muszę to przemyśleć. :D:D

A jak dla mnei to Ian właśnie teraz jeszcze bardziej seksownie wygląda niż w lost :D Tzn. co do Lost to widzialam tylo urywek na yt z nim bo nigdy tego serialu nie oglądalam, ale teraz... On jest moim ideałem, on i chuck wymiataja poki co. :D

Haha, Alka znam twoj bol, dla mnie anrkotykiem byla plotkara a teraz nic mi nie podchodzi jakoś xD

ocenił(a) serial na 8
kilmenyy

info/switched- at-birth/spróbuj sobie zobaczyc to, ja jestem po dwoch odcinkach, do dwoch kolejnych nie ma jeszcze napisow.
jak dla mnie bardzo ciekawie sie zapowiada! ;D

ocenił(a) serial na 8
kilmenyy

nie dalam calego linku bo nie można

kilmenyy

Ian ogólnie bardziej podobał mi się w Lostach, miał ładniejszą twarz i lepiej tam grał. nie podoba mi się to, co ostatnimi czasy robi z twarzą i oczami. Za to Stefan/Paul ma tylko jeden wyraz twarzy i gdyby nie to, że wiecznie ględzi o uczuciach, ciężko byłoby odgadnąć, że w ogóle coś przeżywa. Mogli by uśrednić swoje twarze, wtedy oboje mieliby odpowiednią mimikę. Jeśli chodzi o ględzenie, to pod tym względem Stefan idealnie pasuje do Eleny, oboje lubią to robić. Chociaż Damon zaczyna ostatnio dołączać do ich kółka. Mam nadzieję, że scenarzyści nie pójdą tą ścieżką, bo naprawdę tęsknię za Damonem z pierwszego sezonu.

ocenił(a) serial na 8
lily333

Mnie tam by odpowiadał taki Damon, moim zdaneim dobrze że zaczęli pokazywać go jako człowieka który posiada jakiekolwiek uczucia, moim zdaniem to idzie na jego korzyść i jeszcze bardziej mnie w sobie rozkochał ;P Natomiast mam nadzieję że też nie zatracą się tak totalnie w pokazywaniu jego drugiej natury i pokażą jeszcze tego złego Damona w ktorym tak się zakochalam po zobaczeniu 1 odc. ;D

O wlasnie, widziała ktoraz z Was film "pozyczony narzeczony" ? Moje miejscowe kino jest bardzo ubogie i oczywiscie nie ma w reapertuarze kac vegas 2 ani piratów, tylko ta komedia ale teraz nie żaluję że wyciągnęłam na nią koleżankę. ;D
Chcialam jechac na kac vegas ale jako ze kupela nie miala kasy, zafundowalam nad obu kino tutaj, bilety sa o wiele tansze. ;D Kolejna platoniczna milosc, aktor grajacy glowna role po prostu cud miod! ;D Choc wiadomo ze Damonowi czy Chuckowi nie dorowna ^^