Wyciekł scenariusz finałowego odcinka. Uwaga, spoilery, czytasz na swoją odpowiedzialność. SPOILER. SPOILER. SPOILER. SPOILER. SPOILER. SPOILER. SPOILER. SPOILER. SPOILER. SPOILER. SPOILER. SPOILER. SPOILER. SPOILER. SPOILER. SPOILER. SPOILER.
Otóż, staram się przetłumaczyć wszystko, co do tej pory wyciekło:
Chuck razem z Rainą ratują Blair. Raina przekonuje Russella, by ten puścił Blair. Blair miała włączony telefon w kieszeni i połączyła się z Chuckiem, by ten mógł słyszeć, co mówią, Blair opisuje miejsce, w którym jest i mówi do Russella, że Chuck ją źle traktował, jak swoją własność.
Po tym, jak Chuck ratuje Blair, ona chce iść od razu do Louisa, ale Chuck proponuje, by najpierw pójść napić się i odreagować. Lądują na bar mitzvah i tam odbywa się symboliczna scena z Chair na chairs ;) Później w jakimś pustym pokoju obok zaczynają się całować i zrzucać ubrania, nie wiadomo jak to się kończy, ale jasne jest, że Chuck stwierdza, że Blair nie była z nim szczęśliwa i że teraz znalazła swoją bajkę z księciem, pozwala jej odejść.
Dan nadal czuje coś do Blair. Vanessa w międzyczasie szukając Charlie, która zniknęła po incydencie z Danem, jest w mieszkaniu Dana i znajduje książkę "Inside", którą Dan pisał od kilku lat na temat życia UES. Ma być to satyra, która jest dobra i Vanessa dzowni do Dana, mówiąc, że powinien to opublikować. Dan się nie zgadza i mówi, że chciał napisać książkę o tym życiu dlatego był w tym świecie, ale okazało się, że teraz ludzie z UES są jego najlepszymi przyjaciółmi. Myśli, że wszyscy będą na niego źli za to, jednak Vanessa mówi, że na pewno nie jedna dziewczyna, która została opisana w książce bardzo dobrze (i nie jest to Serena, więc wiadomo Blair :)) Vanessa mimo tego, w tajemnicy idzie z książką do redaktora, który opublikuje wstęp przed jesienią, a później cała książkę. Autor ma być anonimowy. Vanessa wyjeżdza do Barcelony.
Cliffhanger z Charlie. Okazuje się, że cały czas współpracuję z Carol (siostrą Lily) i wcale nie ma na imię Charlie. Została zatrudniona przez Carol, by dotrzeć do rodzinny funduszy, by miała zabezpieczenie i nigdy nikt z UES nie dotarł do jej prawdziwej córki.
Georgina pojawia się na przyjęciu. Nic szczególnego, jest znudzona swoim zyciem u boku nudnego męża. Nie wie na początku co się dzieje i nikt jej nic nie mówi, potem jednak orientuje się, że coś jest nie tak z Charlie i daje jej swój numer, gdyby potrzebowała jej pomocy, bo jej życie jest teraz nudne. Na końcu jest scena, gdy Charlie chce wyjeżdzać, ale sięga po numer Georginy w ostniej chwili.
Serena przeprasza na przyjęciu za to, że nie mogła zdecydować się na Nate'a albo Dan's ostatnio. Jest scena Eric, Chuck, Serena, Vanessa, Chuck, Nate, wszyscy otaczają Dana i zadają mu pytania, czy wie gdzie jest Blair albo Charlie.
Trzy tygodnie później: Vanessa zanosi książkę do opublikowania i wyjeżdza, Raina wyjeżdza, Serena jedzie do Californii do CeCe (tam spotyka młodego aktora, który idzie na casting do filmu, Serena również idzie na ten casting), Nate i Chuck na wakacje. Blair do Monaco z Louisem planuje ślub. Eric z Danem do Hamptons, gdzie Dan tęskni za Blair i Eric dobrze to widzi. Przed wyjazdem wszyscy są na kolacji u Lily. Blair żegna się z Chuckiem. Potem żegna się z Danem. Dan pyta: naprawdę wyjdziesz za Louisa? Ona odpowiada, że tak i że Dan już zaproszony na ślub. Dan mowi: jeżeli kiedykolwiek będziesz się nudzić w swoim zamku... Blair mu przerywa i mówi, że już skopiowała jego filmy z netflixa i będą oglądać filmy przez telefon. Kilka tygodni później oglądają razem filmy w poniedziałki przez telefon, kiedy Blair jest w Monaco, a Dan w US. Wcześniej, kiedy Blair odchodzi z Louisem, Dan nie odwraca wzroku, tylko obserwuje cała sytuację w samotności.
*zaznaczam, że mogą być zmiany w tym, co ukaże się odcinku.
Skins fajne są 2 pierwsze sezony - są wręcz magiczne :D 3 i 4 są też super, ale 5 mi się nie podobał :D
skinsi są cudowni! 1 i 2 sezon świetne, ale jakoś bardziej wolę 3 i 4, może ze względu na cudownego Freddiego? :D
a co do Glee.. hm, właśnie prawie wszystkim podoba się, ale niestety mi nie przypadł do gustu.. może dlatego że za dużo śpiewu.. nie wiem, nie podoba mi się ;)
A czy ktoś oglądał 3 sezon 90210? Stanęłam jakoś na początku drugiego.I nie wiem czy 3 sezon jest fajny.
Ja oglądam, ale 90210 totalnie zeszło na psy. Dziwne wątki, nic nie idzie do przodu, jedyne co mnie utrzymuje w nadrabianiu odc to postać Naomi.
Ja oglądałam to jakiś rok temu, ale z tego co pamiętam zakończyłam na 1 sezonie. Może nadrobię kiedyś. W sumie całkiem lubiłam ten serial. Choć chyba wolę oryginał. No i irytowała mnie ta jedna dziewczyna... Nie pamiętam imienia, główna bohaterka, długie brązowe włosy, dziwna twarz - taka jakby 'krzywa', no i ona była niby wielką aktorką... Wiecie o którą chodzi?
widzę dziewczyny, że się zastanawiacie nad Skins. Z mojej strony mogę powiedzieć, że to mój ulubiony serial. To kompletnie inne klimaty niż GG i to jest najlepsze, że nie ma ciągnięcia bez sensu wątków. Postacie mają naprawdę świetnie zbudowane charaktery. Serial ma genialny humor, jest masa emocji i wzruszeń. Relacje między głównymi bohaterami świetnie rozwinięte. Nad tym mogę się rozpisywać kilometrami. Powiem szczerze, że do niczego tak emocjonalnie nie podeszłam, jak do tego serialu.
Ale jeżeli szukacie czegoś w stylu GG, to zdecydowanie nie polecam, to zupełnie co innego, jedyne podobieństwo, to to, że główni bohaterowie są młodzi, ale problematyka nie ta. Skins jest świetnym ukazaniem emocji związanych nie tylko z miłostkami, ale ze wszystkim co otacza młodych ludzi. A nawet jeżeli chodzi o kwestię miłości w serialu, to zdecydowanie są trwalsze i naprawdę mocne. Niemal każda jest piękna i dobrze dobrana. No i co najważniejsze dzięki takiej różnorodności postaci każdy może znaleźć coś dla siebie.
Ale jeszcze raz, serial może się nie spodobać jeżeli szukacie sztucznych historii, jak w GG.
Chyba zacznę oglądać, wydaje się taki inny.
A tak w ogóle to troszkę odbiegłyśmy od wątku.
Myślę, że od wątku odbiegłyśmy już jakieś 5 stron dyskusji temu, kiedy zaczął się temat-rzeka: 'Dair czy Chair?'
Hah, dokładnie. Założyłam temat nowy i możemy tak podyskutować, bo autor pewnie chce,żeby tutaj pisano o spojlerach sezonu 4 ;p http://www.filmweb.pl/serial/Plotkara-2007-136269/discussion/Czym+zape%C5%82ni%C 4%87+pustk%C4%99+podczas+czekania+na+5+sezon+GG+D,1645859