Znalazłam wywiad na temat 5 sezonu ;)
http://www.youtube.com/watch?v=GCx_1_VkY3A
Series 5 is gonna be darker. An older and wiser Merlin will struggle between making some
very difficult decisions and having to tread a very careful path between what is good and
what is bad.
Dobra, czołówka jest akurat, to mam chwilę na napisanie:
YEAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAH
ŁOMATKO< ŁOMATKO.
O mój Boże. Podoba mi się Gwen jako królowa, ale zaskoczyła mnie tą decyzją o straceniu służki. Boję się, że teraz będzie wredną suczą.
I jak oceniacie 1 odcinek ? Mi się bardzo podobał. Jestem też ciekaw co się stanie ze służącą bo na pewno nie zginie.
Odcinek mi też się bardzo podobał.Szczególnie scena w której Merlin żonglował jajkami czy czyms takim,i kiedy wpadli w pułapkę.<3
Że tak powiem, sezon zaczęli z przytupem :) Mam nadzieję, że reszta odcinków też będzie taka genialna
To było świetne! Szkoda tylko, że tak krótko ;D co prawda nie spodziewałam się takich decyzji po Gwen, ale cóż... ;)
No decyzja Gwen była dla mnie szokiem, w końcu sama była kiedys służka i do tego pare razy skazywana na śmierć
No, Gwen mnie też strasznie zaskoczyła... Ale the best oczywiście były sceny Arthur x Merlin :D
taaaak <3 jak Arthur chciał dosięgnąć miecza :P Prawie popłakałam się ze śmiechu
albo raczej obie scen wymiatają, matko są takie świetne, że nie mogę się zdecydować :P
Jeszcze tydzień do następnego odcinka. Nie przetrzymam. Ma ktoś spojlery dotyczące następnego odcinka ? Bo mimo wszystko ten mały zwiastun na końcu to trochę za mało.
tak
ale powiem wam , ze ajkośc troche słaba
więc chyba będe za tydzien czekac te dwa dni więcej
ale ogólnie cudny odcinek
Może miałaś średnią stronkę? U mnie wszystko było ok (oprócz 2 kilkusekundowych pauz) aż się zdziwiłam, że aż taka dobra jakość
Tak ;) bd co tydzień... eh... 13 wspaniałych tygodni ;) (żeby Artur się dowiedział!)
Oby tylko nie stała się zła i wredna (o ile się nie mylę, to taka była w legendach). No ale z drugiej strony, była dla niej miła, a swoim zachowaniem spowodowała, że Artur w pewnym sensie został skazany na śmierć.
A i czy tylko ja nie miałem żadnych problemów ze zrozumieniem? Aż sam się zdziwiłem ;)
Poczekamy, zobaczymy. Gwen strasznie się wkurzyła, bo wiedziała, że przez tą służącą Artur może nie żyć. Ja też bym się wkurzyła w takiej sytuacji.
Super odcinek! Gwen zdecydowanie się zmieniła, ale myślę też że jej decyzja była spowodowana tym, że poprzedniego dnia rozmawiała ze służącą, odkryła przed nią swój strach i w pewnym sensie jej zaufała, a służka tej samej nocy ją zdradziła.
Jedyne co wydawało mi się przesadzone to świecący ludek rodem z filmu o kosmitach;-)
TO było UFO. Ja wam to mówię. Rada międzygalaktyczna uznała, że spór na ziemi musi zostać wreszcie zażegnany, bo nie mogą sobie latać magowie wszędzie wokół i nawalać się czarami, walcząc o jakieś tam krzesło w jakimś tam zamku i metalową obręcz na łepetynę.
Tak, odbiło mi. Ten odcinek był taki świeeeetny.
Myślę, że to stworzonko to ten cały klucz, którego szuka Morgana, ale to tylko moje przypuszczenia:-)
taki Doctor w Merlinie ; d
Nigdy nie byłąm wielka fanka Gwen, moja idolką jest Morgana, do szpiku kości zła i piekna, trochę za mało mi jej bvyło dziś ; d
Oj, zgadzam się w 100% Nie jestem przeciwnikiem Gwen ale jakbym miała wybierać to Morgana na pierwszym miejscu.
Dobrze, że producenci zmienili jej trochę image. Z wiedźmy mieszkającej w chacie w lesie na potężną, dostojną i złą czarownicę.
Jak się wydarła na saksonów, że mają znaleźć Artura i już! :D Uwielbiam tą postać