PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=489795}

Przygody Merlina

Merlin
2008 - 2012
7,4 38 tys. ocen
7,4 10 1 37868
6,3 3 krytyków
Przygody Merlina
powrót do forum serialu Przygody Merlina

5 sezon

ocenił(a) serial na 10

Znalazłam wywiad na temat 5 sezonu ;)
http://www.youtube.com/watch?v=GCx_1_VkY3A

Series 5 is gonna be darker. An older and wiser Merlin will struggle between making some
very difficult decisions and having to tread a very careful path between what is good and
what is bad.

Antiquity

jacie Mordred !

ocenił(a) serial na 10
Ascello

Dobra, czołówka jest akurat, to mam chwilę na napisanie:
YEAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAH
ŁOMATKO< ŁOMATKO.

Ascello

Taniec się już kończy!!!

ocenił(a) serial na 8
Ascello

Aaaa już za jest!

Ascello

JEST

użytkownik usunięty
Good_Night

O mój Boże. Podoba mi się Gwen jako królowa, ale zaskoczyła mnie tą decyzją o straceniu służki. Boję się, że teraz będzie wredną suczą.

Good_Night

I jak oceniacie 1 odcinek ? Mi się bardzo podobał. Jestem też ciekaw co się stanie ze służącą bo na pewno nie zginie.

ocenił(a) serial na 10
Good_Night

Odcinek mi też się bardzo podobał.Szczególnie scena w której Merlin żonglował jajkami czy czyms takim,i kiedy wpadli w pułapkę.<3

ocenił(a) serial na 9
merlingirl

Że tak powiem, sezon zaczęli z przytupem :) Mam nadzieję, że reszta odcinków też będzie taka genialna

ocenił(a) serial na 10
Ascello

Dzięki za linka ;)

ocenił(a) serial na 10
Zielonoo

To było świetne! Szkoda tylko, że tak krótko ;D co prawda nie spodziewałam się takich decyzji po Gwen, ale cóż... ;)

ocenił(a) serial na 10
Nimfadora_2

No decyzja Gwen była dla mnie szokiem, w końcu sama była kiedys służka i do tego pare razy skazywana na śmierć

ocenił(a) serial na 10
Zielonoo

I do tego to było takie... bez zająknienia ;/

ocenił(a) serial na 9
Nimfadora_2

No, Gwen mnie też strasznie zaskoczyła... Ale the best oczywiście były sceny Arthur x Merlin :D

ocenił(a) serial na 10
agga_95

scena z siatką mega

ocenił(a) serial na 9
Zielonoo

taaaak <3 jak Arthur chciał dosięgnąć miecza :P Prawie popłakałam się ze śmiechu

ocenił(a) serial na 10
agga_95

A głos Artura jak ten miecz spadł? ;D

ocenił(a) serial na 9
Nimfadora_2

Moja ulubiona scena :D

ocenił(a) serial na 10
agga_95

U mnie ta scena walczy z wspólnym spaniem ;D

ocenił(a) serial na 9
Nimfadora_2

eee u mnie wspólne spanie jest bezkonkurencyjne jednak xD

ocenił(a) serial na 9
Nimfadora_2

albo raczej obie scen wymiatają, matko są takie świetne, że nie mogę się zdecydować :P

Zielonoo

Jeszcze tydzień do następnego odcinka. Nie przetrzymam. Ma ktoś spojlery dotyczące następnego odcinka ? Bo mimo wszystko ten mały zwiastun na końcu to trochę za mało.

agga_95

I Mordred sie pojawił. Super odcinek. Kolejny za tydzień?

ocenił(a) serial na 9
carolina8977

tak, już nie mogę się doczekać :D

ocenił(a) serial na 10
carolina8977

tak
ale powiem wam , ze ajkośc troche słaba
więc chyba będe za tydzien czekac te dwa dni więcej
ale ogólnie cudny odcinek

ocenił(a) serial na 10
Zielonoo

Może miałaś średnią stronkę? U mnie wszystko było ok (oprócz 2 kilkusekundowych pauz) aż się zdziwiłam, że aż taka dobra jakość

ocenił(a) serial na 10
carolina8977

Tak ;) bd co tydzień... eh... 13 wspaniałych tygodni ;) (żeby Artur się dowiedział!)

użytkownik usunięty
agga_95

Oby tylko nie stała się zła i wredna (o ile się nie mylę, to taka była w legendach). No ale z drugiej strony, była dla niej miła, a swoim zachowaniem spowodowała, że Artur w pewnym sensie został skazany na śmierć.

użytkownik usunięty

A i czy tylko ja nie miałem żadnych problemów ze zrozumieniem? Aż sam się zdziwiłem ;)

Tak wszystko zrozumiałam. Dobrze, że nie czekałam na napisy ;p

ocenił(a) serial na 9

Poczekamy, zobaczymy. Gwen strasznie się wkurzyła, bo wiedziała, że przez tą służącą Artur może nie żyć. Ja też bym się wkurzyła w takiej sytuacji.

ocenił(a) serial na 10
Nimfadora_2

Super odcinek! Gwen zdecydowanie się zmieniła, ale myślę też że jej decyzja była spowodowana tym, że poprzedniego dnia rozmawiała ze służącą, odkryła przed nią swój strach i w pewnym sensie jej zaufała, a służka tej samej nocy ją zdradziła.
Jedyne co wydawało mi się przesadzone to świecący ludek rodem z filmu o kosmitach;-)

ocenił(a) serial na 10
ania2012_2

No własnie, co to było? Reakcja każdego na chacie: wtf ;)

ania2012_2

O matko, racja, parsknęłam śmiechem na jego widok. Normalnie marsjanin

ocenił(a) serial na 10
carolina8977

TO było UFO. Ja wam to mówię. Rada międzygalaktyczna uznała, że spór na ziemi musi zostać wreszcie zażegnany, bo nie mogą sobie latać magowie wszędzie wokół i nawalać się czarami, walcząc o jakieś tam krzesło w jakimś tam zamku i metalową obręcz na łepetynę.

Tak, odbiło mi. Ten odcinek był taki świeeeetny.

ocenił(a) serial na 9
ania2012_2

Ciekawe jaki wpływ na rozwój historii będzie miało to stworzonko...

ania2012_2

To ten cały przyjaciele Gweina??

ocenił(a) serial na 9
carolina8977

Chyba tak

ocenił(a) serial na 10
carolina8977

Myślę, że to stworzonko to ten cały klucz, którego szuka Morgana, ale to tylko moje przypuszczenia:-)

ania2012_2

Oooo... to dobra myśl ! Podoba mi się :)

ocenił(a) serial na 9
ania2012_2

Pewnie tak.

ocenił(a) serial na 10
ania2012_2

taki Doctor w Merlinie ; d
Nigdy nie byłąm wielka fanka Gwen, moja idolką jest Morgana, do szpiku kości zła i piekna, trochę za mało mi jej bvyło dziś ; d

Zielonoo

Oj, zgadzam się w 100% Nie jestem przeciwnikiem Gwen ale jakbym miała wybierać to Morgana na pierwszym miejscu.

ocenił(a) serial na 10
carolina8977

Piękna, mądra i potężna, czegóż chcieć więcej? ;D (+ zła oczywiście ;))

ocenił(a) serial na 9
Nimfadora_2

Dobrze, że producenci zmienili jej trochę image. Z wiedźmy mieszkającej w chacie w lesie na potężną, dostojną i złą czarownicę.

ocenił(a) serial na 10
agga_95

Wyglada bardziej władczo i to mi się podoba :)

ocenił(a) serial na 9
Nimfadora_2

Nieźle wyglądała na tym wilczym zaprzęgu :)

ocenił(a) serial na 10
agga_95

Hmm.. ;D na koniu gdy wydawała rozkazy też ;P

ocenił(a) serial na 9
Nimfadora_2

Jak się wydarła na saksonów, że mają znaleźć Artura i już! :D Uwielbiam tą postać

użytkownik usunięty
Zielonoo

Ja właśnie polubiłem Gwen na początku odcinka. A pod koniec mnie zszokowała. Ale i tak ją lubię. Mam nadzieję, że będzie dobrą królową. Ale kurde. Ciekawe co zrobi z Merlinem jeśli się dowie o jego magii skoro tak tych zasad Camelotu przestrzega.