PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=489795}

Przygody Merlina

Merlin
2008 - 2012
7,4 38 tys. ocen
7,4 10 1 37868
6,3 3 krytyków
Przygody Merlina
powrót do forum serialu Przygody Merlina

5 sezon

ocenił(a) serial na 10

Znalazłam wywiad na temat 5 sezonu ;)
http://www.youtube.com/watch?v=GCx_1_VkY3A

Series 5 is gonna be darker. An older and wiser Merlin will struggle between making some
very difficult decisions and having to tread a very careful path between what is good and
what is bad.

ocenił(a) serial na 10
piotr_nikos

tak, ale co z tego? jest to umieszczone na fejsie, a nie ma tego tutaj na forum, a jak Lellanra wspomniała nie wszyscy maja fejsbuka.

ocenił(a) serial na 8
politemonkey

O raju, naprawdę nie mogę się doczekać!
Scena z królikami - bezcenna! :D

ocenił(a) serial na 10
politemonkey

Powiem tak, jeśli w What to expect in s5 widać, jak Gwen dowiaduje się o magii Merlina, to w tym nowym trailerze widać jak robi to Artur. Oczywiście wciąż twierdzę, że to nadinterpretacja, ale sprawia, że absolutnie nie mogę doczekać się tej serii...

ocenił(a) serial na 10
Ascello

Też mi się tak wydaję, że oni zrobili tak specjalnie żeby więcej gadać o tym znowu :D też sądzę, że jest to raczej nadinterpretacja. Tylko mam nadzieję, że nie doprowadzą do tego, że fani zamiast być zaskoczeni będą zawiedzeni.

użytkownik usunięty
Zielonoo

A ja się właśnie przygotowuję nastrojowo na nowy sezon słuchając motywu z czołówki. Czy tylko u mnie wzbudza ona takie... coś? Nie wiem jak to nazwać, po prostu gęba sama mi się uśmiecha :)

ocenił(a) serial na 10

5x01
- Morgana i Gawain mają ponownie sceny
- Merlin przyłączy się do cyrku
- Nowy sługa Gwen Sefa ma pewien sekret
- Wielki Smok w końcu w inny sposób rozmawia z Merlinem
- Gawain zyskuje nowego przyjaciela - Chyba to ta istota z rękoma wyciągniętymi ku niemu
- Aithusa nie pojawi się w tym odc
- Ruadan ma ukrytą broń ale nie na długo
- Podtekst tygodnia: Merlin i Artur śpią razem

http://cultfix.co.uk/merlin-arthurs-bane-part-1-teasers-18825.htm

michal_12_filmweb

wiecie gdzie mogę obejrzeć piątą serię? byle nie "na żywo"jak ktoś podał stronę z kanałem bbc, bo ja tego dnia późno wracam i nie mogę oglądać :( a nigdzie nie mogę znaleźć żeby ściągnąć

ocenił(a) serial na 10
salamandria11

Obejrzeć prawdopodobnie będzie można w niedzielę na www.kinomaniak.pl , ale w wersji angielskiej. :)

ocenił(a) serial na 10
monika1144

juuż jutro.. :D

ocenił(a) serial na 10
michal_12_filmweb

Podtekst tygodnia: Merlin i Artur śpią razem

Chyba właśnie tego brakowało mi najbardziej :D

ocenił(a) serial na 9
sunshine08

Mi też :P Jej to już jutro!! Jak ja nie mogę się doczekać! okrągły rok czekania już prawie minął!!

użytkownik usunięty
agga_95

Oby jak najszybciej pojawiły się napisy.
nie mogę się doczekać. !

ocenił(a) serial na 10

Ja tak samo.. !! :)

użytkownik usunięty
piotr_nikos

Mimo wszystko zamierzam oglądać jutro na streamie w internecie? Ktoś potrzebuje sprawnego linku? ;D

ocenił(a) serial na 10

w 1 odc Merlin odkrywa dotąd niewidzialny talent do dowodzenia publicznością

ocenił(a) serial na 9

z jakiego livestreama będziesz oglądać? Wg mnie najlepszy jest filmon. Nawet jak jest tam limit to odświeżasz stronę i masz limit zresetowany. Poza tym, w ogóle się nie zawiesza :)

Orientujesz się gdzie można jutro na żywo obejrzeć Merlina ? Nie pogardził bym linkiem i godziną :)

użytkownik usunięty
Good_Night

No ja również zamierzam z FilmOn'a.

https://www.filmon.com/#BBC-One

Pewny, darmowy stream, bo z tymi innymi to różnie bywa - nie zawsze są online.

ocenił(a) serial na 10

A o której godzinie u nas się Merlin zaczyna? 20? 21?

ocenił(a) serial na 8
Ascello

Tomorrow 19:45 BBC One
Czyli u nas 20.45 - jeśli się mylę można a nawet trzeba mnie poprawić. :) Ale na 99% jestem pewna.

ocenił(a) serial na 10
Lellandra

Danke wielkie.

ocenił(a) serial na 10

Mógłbyś podać...
Niejestem jeszcze tak obeznana :)
Z góry bardzo dziękuję. :)

użytkownik usunięty
monika1144

https://www.filmon.com/#BBC-One

ocenił(a) serial na 10

DZIĘKI!!!!
:D :D

ocenił(a) serial na 10
monika1144

tak się zastanawiam, będziecie oglądać po angielsku, czy poczekacie na napisy?

ocenił(a) serial na 10
Zielonoo

Ja po angielsku, ale jako, że Morgan jak zacznie trajkotać, to zaczyna brzmieć niewyraźnie, to można nie wszystko zrozumieć. Co tu mówić... na siłach trzeba się czuć. W każdym razie, ja najpierw na streamie po angielsku, a potem jak już sobie ściągnę, to od razu z napisami, bo jednak trochę wygodniej. ;)

Ascello

A jak myślisz, ile trzeba będzie czekać na napisy?

ocenił(a) serial na 10
maryLin

ok 3 dni więc w poniedziałek lub wtorek będą napisy

ocenił(a) serial na 10
michal_12_filmweb

W niedziele już będą. Przynajmniej angielskie na 100%, a polskie na 80%. Ale angielskie spokojnie starczą.

ocenił(a) serial na 9
Zielonoo

Po angielsku na 100%

ocenił(a) serial na 10
agga_95

Chyba nie jest tak bardzo ważne w jaki sposób. Ważne żeby w końcu obejrzeć, choć z napisami jest trochę wygodniej

ocenił(a) serial na 9
klaudia_915

Wszystko zależy od tego jak kto zna angielski. Mi wygodniej jest bez napisów.

ocenił(a) serial na 10
agga_95

Jasne, ale prawda jest taka, że napisy dają ci gwarancję, że wszystko wyłapiesz i zrozumiesz. Czasem jak ktoś krzyczy coś w oddali, to w ogóle nie słychać co, a napisy ci to pokażą. Co prawda to ci daje z kolei takie wrażenie, że wiesz, więcej niż powinnaś.

Zresztą mój problem to głośne otoczenie. Cały czas ktoś z ferajny gada, wrzeszczy, odkurza, bóg wie co robi, przez co i do polskich programów i gier włączam napisy. Tak, polskie napisy do polskiego dźwięku, bo po prostu nie słyszę, przez "szum" zewsząd.

Ale po angielsku się przyjemnie ogląda. Łojezu i to jak. Ale rzadko mam okazję.

ocenił(a) serial na 9
Ascello

Dlatego, żeby dobrze wszystko zrozumieć oglądam 2 razy :) Zazwyczaj po pierwszym razie nie rozumiem 2-5 kwestii, ale po drugim razie wszystko jest już jasne.

ocenił(a) serial na 10
agga_95

Ha, a to mi się nie chce oglądać dwa razy pod rząd. Zwykle wszystko rozumiem, a jak nie słowo w słowo, to z kontekstu można wyłapać i tyle. Pod warunkiem oczywiście, że nikt mi się nad głową nie drze. Zwykle oglądam raz, a drugi raz tuz przed obejrzeniem następnego odcinka. Ale wtedy już zawsze są napisy, więc sobie z angielskimi oglądam. Z angielskimi, bo polskie tłumaczenie mnie strasznie wpienia zwykle. Bo słyszą jedno, a w napisach wyświetlają mi coś, co ma zupełnie inny sens. Pff...

ocenił(a) serial na 9
Ascello

eee ja też nie oglądam dwa razy pod rząd. A co do napisów to zgadzam się. Polskie tłumaczenia bardzo często są do dupy.

ocenił(a) serial na 10
agga_95

Ach, myślałam, że chodzi ci o to, że oglądasz od razu dwa razy. Pomyłka. ;)

ocenił(a) serial na 9
Ascello

no bez przesady :P drugi raz oglądam kilka dni później, często tak jak ty: tuż przed obejrzeniem następnego odcinka

ocenił(a) serial na 8
Zielonoo

Po angielsku, ale dopiero w niedziele oglądnę. Potem pewnie i tak ściągnę napisy i jeszcze raz obejrzę. :P

użytkownik usunięty

O Chryste... To już dzisiaj!

ocenił(a) serial na 10

Jeszcze tylko 7 godzin ;))))

ocenił(a) serial na 10
Ascello

To i tak o 7 godzin za dużo

iwek33

Ja chyba poczekam na napisy ale już nie wiem czy wytrzymam. Po angielsku to z połowy nie zrozumiem bo oni tak szybko mówią.

ocenił(a) serial na 10
carolina8977

właśnie.. ten ich akcent jest zabójczy ;)

piotr_nikos

Na pewno o 20.45 się u nas Merlin zaczyna ?

Good_Night

weszłam na stronę bbc i jednak nie wytrzymam do napisów. Muszę dziś obejrzeć ;p
Na bbc 1 pisze, że jest o 19.45 to na tej stronie podanej przez bartek_movie ( https://www.filmon.com/#BBC-One ) będzie można obejrzeć o 19.45? czy później?

carolina8977

O matko! Teraz do mnie dotarło, że u nich jest inna godzina ;p Ale ja wolno myślę ;p

użytkownik usunięty
carolina8977

Między nami a UK jest różnica godziny. Zresztą na stronie, którą podesłałem jest również najbliższy program i tak podane jest w naszym czasie czyli 8:45 ;)

Good_Night

Czyli na pewno o 20.45, bo teraz do ich 18.30 czyli naszej 19.30 lecą Total Wipeout, można sprawdzić na stronie BBC 1 : http://www.bbc.co.uk/bbcone

ocenił(a) serial na 10
carolina8977

Jeszcze godzina...

Tak, ja już zaczynam odliczanie. :)