Przygody Merlina
powrót do forum 4 sezonu

Założyłem ten temat aby każdy mógł umieszczać w nim swoje spekulacje związane z 4 sezonem . Oto moje spekulacje :
Morgana i Morguse spróbują ponownie przejąć Camelot dołączy do nich Mordred.
Nowe i stare postacie : Morgause i Mordred; Alvarr; Gillie; Eleana; Pani Jeziora, Wielki smok ; Hunith; duch Ygraine, przywódca druidów w 3x12 .
Morgana i Morguse wiedzą że Merlin jest czarownikiem i władcą smoków oraz dowiadują się pod koniec sezonu że Merlin jest legendarnym Emrysem
Artur dowiaduje się w 9 odc . o magii Merlina
Początek romansu Lancelota z Ginewrą .
To moje spekulacje .

ocenił(a) serial na 10
Enterraz

Może będzie wątek miłosny między Lancelotem i Eleną
Nie nażekałbym jakby Morguse pzeżyła i wskrzesiła Nimue
Wątek miłosny między Merlinem i Panią Jeziora
Morgana próbuje uwieść Merlina Nimue lub Mordred wyjawia siostrą kim jest Merlin mianowicie mówi im że Merlin jest Emrysem
Artur spotyka Wielkiego Smoka i zrozumie że Merlin go okłamie i zacznie podejzewać że Merlin włada magią
Artur poznaje w finale sezonu prawdę o Merlinie i wątek że smoczym jajem .
to są moje oczekiwania co chciałbym zobaczyć w 4 sezonie ale pewnie większość z nich się nie spełni.

ocenił(a) serial na 8
michal_12_filmweb

Wątek miłosny merlina i Freyi byłby ... dość bierny xD
Morgouse musi umrzeć , ewentualnie może być poprzez wskrzeszenie , chociaż nie wiem kto miałby ją wskrzesić . Bardzo bym chciała żeby Nimue wróciła : była jedyną barwną postacią kobiecą w tym serialu .
Ogólnie strasznie dziwne jest to , że wszyscy nie wiedzą kim jest Merlin , frajerzy .
Na nachalnego można powiedzieć że Artur może spotkać wielkiego smoka . ale po co smok miałby mu mówić , że Merlin jest magiem ? Automatycznie ten królewski naiwniak traci zaufanie do Merlina (a tego smok nie chce) , na początku nie wierzy , ale potem siedzi sobie w tej komnacie i zastanawia się nad wszystkimi dziwnymi sytuacjami , potem ...
Taka opcja zupełnie mi się nie podoba .
Za to po części się zgadzam , ARTUR MUSI SIĘ DOWIEDZIEĆ !!! Już naciągają strunę , jak Artur się nie dowie to STRAJK ! Nie obejrze piątej serii (przynajmniej jakiś czas) jeśli nie ujawnią w 4 magii Merlina .

ocenił(a) serial na 10
Enterraz

Niech Pani Jeziora się pojawi ale nie w odbiciu kałuży tylko przynajmiej w którymyś odcinku pojawi się na brzegu Jeziora Avalon i byłby wątek miłosny .

ocenił(a) serial na 8
michal_12_filmweb

Dla mnie to ona może powrócić z jeziora np w walce z tym związkiem feministek , w końcu jest magiem , by mu pomogła , aże jest druidką , pewnie sporo wie . Ale z bólem stwierdzam że to mało możliwe

ocenił(a) serial na 10
Enterraz

Jako Pani Jeziora będzie miała moce magii wody i władzę nad wszystkimi wodami i morzami

ocenił(a) serial na 8
michal_12_filmweb

Tym lepiej , utopią Morganę w łyżce wody . Ale co z tym smoczym jajem ? Bo chyba Kigaraah jest facetem ...

ocenił(a) serial na 10
Enterraz

Mogli by tak zrobić że Merlin w którymś odcinku 4 sezonu trafiłby do jaskini narodzin smoków i znalazł by w tej jaskini smocze jajo

ocenił(a) serial na 8
michal_12_filmweb

Nie słyszałam o czymś bliżej znanym jako jaskinia narodzin smoków ... Skąd ty to wszystko bierzesz ?

ocenił(a) serial na 8
Enterraz

a właśnie. w temacie pani jeziora: czy tylko mi się wydaje, że ta jej pomoc była elementem dodanym na siłę do odcinka? no bo poważnie - użycie excalibura do zabicia nieśmiertelnego to była pierwsza rzecz jaka mi przyszła do głowy. a merlin ryzykował życie żeby uratować jej tyłek. a ona w wielkiej wdzięczności poinformowała go o oczywistym fakcie

ocenił(a) serial na 8
l578

No właśnie o tym oczywistym fakcie Merlin nie pomyślał xD Ale tak na serio , nie wiem ile czasu minęło odkąd obejrzałeś/łaś 8 od sez 1 , ale u Merlina mogło minąć nie wiem ... Ze dwa lata ?

ocenił(a) serial na 8
Enterraz

mam dziwne wrażenie, że pomiędzy drugą serią a trzecią minął rok, przynajmniej tak zrozumiałam. natomiast nie wiem ile minęło między pierwszą a drugą. ale mimo wszystko ciągle uważam, że freya nie spłaciła swojego długu u merlina

ocenił(a) serial na 8
l578

Ale przynajmniej wie jak się skontaktować z Freyą , że tak naprawdę nie jest martwa , więc może jeszcze nie raz pomóc . Wcześniej Merlin myślał że jej zwłoki spłoneły i koniec . Chociaż nie przeczę , ja rzeczywiście ten odcinek widziałam 2 lata przed tamtym , a Excalibur wydał mi się strasznie banalnym rozwiązaniem

ocenił(a) serial na 8
Enterraz

no właśnie. skoro jej zwłoki spłonęły to czyja była ta łapcia, która dała merlinowi miecz?

ocenił(a) serial na 10
l578

Freja gdy została Panią Jeziora nie jest martwa mieszka w Jeziorze Avalon bramie do krainy umarłych i na odwrót niektuzu fani uważają że została boginią Avalonu ale ja myślę że jest najwyższą kapłanką Avalonu ponieważ w niektórych legendach mówi się że Pani Jeziora to nie osoba tylko tytuł który nosi najwyższa kapłanka Avalonu.