Założyłem ten temat aby każdy mógł umieszczać w nim swoje spekulacje związane z 4 sezonem . Oto moje spekulacje :
Morgana i Morguse spróbują ponownie przejąć Camelot dołączy do nich Mordred.
Nowe i stare postacie : Morgause i Mordred; Alvarr; Gillie; Eleana; Pani Jeziora, Wielki smok ; Hunith; duch Ygraine, przywódca druidów w 3x12 .
Morgana i Morguse wiedzą że Merlin jest czarownikiem i władcą smoków oraz dowiadują się pod koniec sezonu że Merlin jest legendarnym Emrysem
Artur dowiaduje się w 9 odc . o magii Merlina
Początek romansu Lancelota z Ginewrą .
To moje spekulacje .
Może będzie wątek miłosny między Lancelotem i Eleną
Nie nażekałbym jakby Morguse pzeżyła i wskrzesiła Nimue
Wątek miłosny między Merlinem i Panią Jeziora
Morgana próbuje uwieść Merlina Nimue lub Mordred wyjawia siostrą kim jest Merlin mianowicie mówi im że Merlin jest Emrysem
Artur spotyka Wielkiego Smoka i zrozumie że Merlin go okłamie i zacznie podejzewać że Merlin włada magią
Artur poznaje w finale sezonu prawdę o Merlinie i wątek że smoczym jajem .
to są moje oczekiwania co chciałbym zobaczyć w 4 sezonie ale pewnie większość z nich się nie spełni.
Wątek miłosny merlina i Freyi byłby ... dość bierny xD
Morgouse musi umrzeć , ewentualnie może być poprzez wskrzeszenie , chociaż nie wiem kto miałby ją wskrzesić . Bardzo bym chciała żeby Nimue wróciła : była jedyną barwną postacią kobiecą w tym serialu .
Ogólnie strasznie dziwne jest to , że wszyscy nie wiedzą kim jest Merlin , frajerzy .
Na nachalnego można powiedzieć że Artur może spotkać wielkiego smoka . ale po co smok miałby mu mówić , że Merlin jest magiem ? Automatycznie ten królewski naiwniak traci zaufanie do Merlina (a tego smok nie chce) , na początku nie wierzy , ale potem siedzi sobie w tej komnacie i zastanawia się nad wszystkimi dziwnymi sytuacjami , potem ...
Taka opcja zupełnie mi się nie podoba .
Za to po części się zgadzam , ARTUR MUSI SIĘ DOWIEDZIEĆ !!! Już naciągają strunę , jak Artur się nie dowie to STRAJK ! Nie obejrze piątej serii (przynajmniej jakiś czas) jeśli nie ujawnią w 4 magii Merlina .
Niech Pani Jeziora się pojawi ale nie w odbiciu kałuży tylko przynajmiej w którymyś odcinku pojawi się na brzegu Jeziora Avalon i byłby wątek miłosny .
Dla mnie to ona może powrócić z jeziora np w walce z tym związkiem feministek , w końcu jest magiem , by mu pomogła , aże jest druidką , pewnie sporo wie . Ale z bólem stwierdzam że to mało możliwe
Jako Pani Jeziora będzie miała moce magii wody i władzę nad wszystkimi wodami i morzami
Tym lepiej , utopią Morganę w łyżce wody . Ale co z tym smoczym jajem ? Bo chyba Kigaraah jest facetem ...
Mogli by tak zrobić że Merlin w którymś odcinku 4 sezonu trafiłby do jaskini narodzin smoków i znalazł by w tej jaskini smocze jajo
Nie słyszałam o czymś bliżej znanym jako jaskinia narodzin smoków ... Skąd ty to wszystko bierzesz ?
a właśnie. w temacie pani jeziora: czy tylko mi się wydaje, że ta jej pomoc była elementem dodanym na siłę do odcinka? no bo poważnie - użycie excalibura do zabicia nieśmiertelnego to była pierwsza rzecz jaka mi przyszła do głowy. a merlin ryzykował życie żeby uratować jej tyłek. a ona w wielkiej wdzięczności poinformowała go o oczywistym fakcie
No właśnie o tym oczywistym fakcie Merlin nie pomyślał xD Ale tak na serio , nie wiem ile czasu minęło odkąd obejrzałeś/łaś 8 od sez 1 , ale u Merlina mogło minąć nie wiem ... Ze dwa lata ?
mam dziwne wrażenie, że pomiędzy drugą serią a trzecią minął rok, przynajmniej tak zrozumiałam. natomiast nie wiem ile minęło między pierwszą a drugą. ale mimo wszystko ciągle uważam, że freya nie spłaciła swojego długu u merlina
Ale przynajmniej wie jak się skontaktować z Freyą , że tak naprawdę nie jest martwa , więc może jeszcze nie raz pomóc . Wcześniej Merlin myślał że jej zwłoki spłoneły i koniec . Chociaż nie przeczę , ja rzeczywiście ten odcinek widziałam 2 lata przed tamtym , a Excalibur wydał mi się strasznie banalnym rozwiązaniem
no właśnie. skoro jej zwłoki spłonęły to czyja była ta łapcia, która dała merlinowi miecz?
Freja gdy została Panią Jeziora nie jest martwa mieszka w Jeziorze Avalon bramie do krainy umarłych i na odwrót niektuzu fani uważają że została boginią Avalonu ale ja myślę że jest najwyższą kapłanką Avalonu ponieważ w niektórych legendach mówi się że Pani Jeziora to nie osoba tylko tytuł który nosi najwyższa kapłanka Avalonu.