Zawsze można go trochę rozwinąć ;) Skoro wiemy już, że ten czwarty sezon na pewno powstanie, możemy zastanawiać się, czy utrzyma (a najlepiej podwyższy niekiedy słabszy w trzecim sezonie) poziom. Albo co się wydarzy? Do następnego odcinka jeszcze tyle czasu, że nie zaszkodzi małe "prorokowanie i gdybanie" ;)
Wydaje mi się, że były one już na tyle blisko, że Morgana nie była przetrzymywana siłą ;)
Osobiście liczę na powrót Frey i na to, że w końcu Artur dowie się o Merlinie, ale to pewnie nie nastąpi...
Wydaje mi się, że w następnym sezonie możemy liczyć na powrót Mordreda, który będzie knuł z Morganą.
Nie mam jednak pojęcia jak rozwiążą wątek Uthera, czy dojdzie do siebie, czy Artur zostanie królem.. Jak myślicie?;)
gdyby pokazali coś w rodzaju prania mózgu Morganie (we flashbackach) to jej postać stałaby się bardziej realistyczna jak i cały 3. sezon.
comeback Mordreda jest bardzo prawdopodobny
Myślicie, że Morgause nie żyje i więcej już jej nie zobaczymy? Nie lubię wątków z Mordredem, ale niestety jest bardzo prawdopodobne, że go w 4 sezonie zobaczymy :/
pewnie Mordred się pojawi razem z Alvarrem (w końcu fanatycy druidcy muszą obalic Uthera ;p)
pewnie Morgana wróci, ale bez Morgause juz
jesli czwarty sezon miałby byc ostatnim, to chciałabym by Arthur dowiedzial się wszystkego, co zrobil dla niego Merlin i aby Arthur został królem, ale to tylko moje pobożne życzenia,
a propos,
chcecie, by Gwen została królową?
mi sie wydaje, ze artur moze rzadzic tylko tymczasowo zanim uther nie dojdzie do siebie, a skad wiecie, ze to ostatni sezon?
Nie byłabym taka pewna, że Morgause nie wróci, wydaje mi się, że Morgana jest za mało potężna, aby zagrozić w pojedynkę Utherowi. Dlatego obstawiam, albo śmierć Morgause i przymierze Morgany z Mordredem, albo będzie tak jak w 3 sezonie, dwie siostry będą znów wspólnie knuć.. ;)
Jeśli Artur będzie królem to pewnie Gwen zostanie królową, ale wątpię, żeby to nastąpiło w 4 sezonie, chyba jeszcze na to za wcześnie... O czym będzie mowa jak nie o tym, że "Artur będzie wspaniałym królem" ? ;)
tak, bo Arthur ma zjednoczyc cały Albion ;-) więc napewno będzie wspaniałym królem
skoro ma byc 5 seznonów, to wg mnie Morgause wróci, albo Alvarr będzie knuł z Mordredem
Uther już mógłby nie życ już, wtedy Merlin byłby szczery z Arthurem w końcu
ah już się nie mogę doczekac kolejnego sezonu
A może tak Artur zostanie królem bo Uther nie da już rady rządzić. Ale nadal nie będzie miał możliwości poślubić Gwen. Zaczarują Artura żeby zakochał się w innej kobiecie. I wtedy znowu pojawi się Lancelot. Tak jak w legendzie zapowiedziano :D i pocieszy Gwen. Coś trzeba przecież pomieszać, nie może być tak słodko.
mam pytanie nie na temat: czy ktoś kojarzy postacie myrora i cedrica? bo zupełnie nie mogę sobie ich przypomnieć
W sezonie 2 odc 1 był Cedric, który to okradł grób czarnoksiężnika Sagana pod Camelot (ukradł klucz Arthurowi) i sam stał się Saganem, który siał spustoszenie w Camelot. Merlin musiał go powstrzymac
Natomiast Myror to zabójca, który chciał zabic Arthura w sezonie 2 odc 2, kiedy to Arthur chciał wygrac turniej rycerski tylko dzięki swoim umiejętnościom (nie dlatego, że jest księciem), i zamieszkał u Gwen (wtedy narodziło się ich uczucie), by nie wydało się, że to on bierze udział w zawodach
z potwierdzonych wiadomości wiadomo tylko tyle że w 4 sezonie będą przygody rycerzy okrągłego stołu oraz że będzie znacznie mniej Gajusza
napewno powróci Wielki smok i Morgana jak sądzicie kto z dawnych wrogów Merlina powróci w 4 sezonie ?
ani ja ... pewnie dlatego, że to on ma zgładzic Arthura w końcu (zapewno wtedy gdy podrośnie)
wredny mały pokręcony świrnięty karzeł. w pierwszym sezonie merlin ryzykował życie żeby wyprowadzić go z zamku, a ten mu w drugiej serii wyskakuje z tekstem : "nie zapomnę ci tego emrys i nigdy nie wybaczę" blablabla. gdyby nie merlin nawet nie mógłby pomyśleć "umarłem". niewdzięczny karłak
to samo się tyczy morgany, jej przemiana w serialu jest absurdalna no ale trudno.
zgadzam się. przez dwie serie była taka słodka, normalnie skakała sobie beztrosko jak kucyk z krainy tęczy, a w trzeciej serii przywlokła się taka wiedźma
sezon oczywiście nakręcą bo gdyby mieli nie kręcić to by nie wstawiali tego napisu o powrocie Merlina - logika.
mam cichą nadzieję, że Morgouse wykorkowała już, bo szczerze małpy nie lubiłam, ale Morgana może w końcu odkryć swoją pełną moc sama. Uther umrze, Artur dowie się o Merlinie, nastąpi wojna o zjednoczenie, Artur wyciągnie miecz i zjednoczy Albion. Co może się innego zdarzyć? Serial oglądam i jestem jego fanką, ale gdybanie nie ma sensu. Serial idzie w miarę równo z legenda, więc praktycznie wiadomo co się stanie. A i to nie Mordred zgładzi Artura tylko Morgana.
hehe nie będę się już o to spierac kto kogo zabije na końcu ;p
ważne jest życie a nie śmierc, a obu czeka świetlana przyszłośc. Śmierc i tak nastąpi kiedyś tam
A my gdybamy, bo to urozmaica nam czekanie na następną serię, przynajmniej w moim przypadku :)
morgause przeżyję bo podobno morgana wezwie Nimeh- na youtube jest filmik, i wto już nie wierze ale podobno zabije galiusa , i bedzie to co zawszę chciałam zobaczyć morgana spotka wielkiego smoka!!! uther umiera gwen i artur biorą ślub freya powraca. merlina będzie chciał odkryć przeznaczenie jako emrys. morgana i morgause sukają emerysa, nie wiedząc że jest nim merlin. gwen, gwaine i morgana dowiedzą sie że merlin ma moce. lojalność artura będzie tresowana do granic.będzie więcej o przeszłości uthera. motto sezonu czwartego to "czrarniejsza godzina jest tylko przed świtem " lub " szukaj emrysa" . dojda nowi ryceze kamelotu , gilli zabije któregoś rycerza okrągłego stołu, w historie znów wplączę się awalon i excalibur. osoby które powrócą : mordred ( nie mam pewności), grettir, elena , godwyn , pojawią się sidhe . artur dowie się prawdy o swojich narodzinach, jego matka pojawi się we śnie. agravaune będzie nowym wrogiem camelotu. morgana i morgause zarzą pakt z alidenem. pojawią się mroczne strony osobliwości merlina. piąty sezon będzię chociaż fajnie jak by zrobil długi film kinowy zamiast sezonu. napięcię miedzy morganą a gwen wrośnie. spala kogos na stośie, rozrywka dotrze do kamelotu. Co do tego że morgause żyje jestem pewna ,bo pierwszy odcinek ma tytuł " Revival of the Witch part one"( odrodzenie czarownicy częśc 1). Sory za ortografię, ale jestem dyzlektyczna :)