wydawalo mi sie, ze new york times, ale moze bardziej the post? nie mam teraz czasu sprawdzac, wiec zostawiam na pozniej
ps. sory myszowata, wszyscy mi mowia, ze poprawianie jest wkurzajace, jestem jak ross :|
ps2. zwracam honor z mysliniczkami :)
Ależ Satineczku:) kochaniutki ja się wcale nie gniewam i wcale mi nie przeszkadza jak ktoś mi cos uzmysławia...wręcz to lepiej bo teraz już (chyba!) zapamietam na całe życie że przez "J":):) A gazeta o ktorą mi chodzi to wcale nie jest gazeta tylko nazwa firmy ubezpieczającej i jest to chyba jedyna nazwa która przez 10 lat przewija się w prawie każdym odcinku a czasem nawet kilka...i dla podpowiedzi nic nie zawiazane z Friendsami:):) aczkolwiek we Friendsach widać jak byk:) Powiedzmy że to "cichy" sponsor którego nazwe muszą wręcz wrzucać w każdym odcinku..tak ja to sobie tłumacze....
hmmm - czyli jak rozumiem nazwa raczej nie jest wymieniana, tylko pokazywana w przelocie, tak?
czesc myszowata ( i inni of course :))
"przelecialam" pare odcinkow na chybil trafil i szczerze mowiac jestem w kropce, znlalazlam jedynie pomysl na nastepne pytanie, ale poczekajmy jeszcze ( vide --> jak nikl sie nie połasi, to "poprusze" za jakis czas o podpowiedz ;))
Spox, żeby poszukiwania były owocne to dam jeszcze jedną podpowiedź...najczęściej widać ten napis nocą...lub jak jest ciemno bo wtedy go widać:)
Hello :)
Myszowata, najpierw napisalas, ze to gazeta, pozniej okazalo sie ze to nazwa firmy ubezpieczeniowej (pytanie skad wiesz, ze to firma ubezpieczeniowa?).
Gdzie w takim razie pojawia sie ta nazwa, w naglowku jakiejs gazety?
Bo żem sprawdziła bo tą nazwę juz znam na pamięć:):) i nie na żadnej gazecie...tak juak napisałam wcześniej najlepiej ja widać nocą...
i znow- przelecialam kilka odcinkow, gdzie sa migawki nocne i nic. pierwotna wersja pytania ( pomijajac, ze miala to byc gazeta) brzmi, ze widoczne jest to prawie w kazdym odcinku. mam wrazenie, ze myszowata cie ponioslo troche... nie poprosze o podpowiedz, poprosze o liczbe odcinkow, w ktorych jest widoczna ta nazwa ( tych, w ktorych ty ja namierzylas)
tak tak - satie upierd :D
w miedzyczasie pozwole sobie : w ktorym odcinku ross pije cole z puszki?
A wiec we wszystkich odcinkach bo jest to rowniez w czolowce...powiem ze jest to napis na budynku...a nazwa na poczatku skojarzyla mi sie z gazeta bo to rownierz nazwa gazety ale w innym kraju:):)
Dokladnie, ja tez w czolowkach nic takiego nie zauwazylam, moze wzrok juz nie ten.
Strzelam, bo nie chce mi sie sprawdzac, Ross moze pije cole z puszki kiedy Marcel przyjezdza krecic film?
myszowata, dla Ciebie to chyba trzeba zalozyc osobny watek, a moze to mysmy sie rozleniwily?
ross i cola- nie, plus sprawdzilam, w tych odcinkach ( superbowl) nie znalazlam momentu, zeby pil. ale sluszne zalozenie, pierwsze 5 serii
Wlasnie mialam poprosic o jakas podpowiedz, a wiedze ze jest juz od dawna heh
Zaraz sie zabieram za przegladanie.
ratunku, dopiero teraz patrze, ze pytanie wisi i wisi, wiec podaje odp- to scena, kiedy do rachel ( a w sumie do moniki) zadzwonil chip
Ja jakby co to czekam na jakies nowe pytanko bo juz na te mi sie nie chcialo szukac!!!!:):) ups..chociasz mam jedno calkiem proste: na jakim przedmiocie (dodam ze spozywczym) znajdowala sie taka sama nazwa jak bardziej znanych lini lotniczych i sklepu z płytami????
czy mozna prosic o pierwsza litere? bo mam swoj typ :D ( zrozumiem myszowata, jesli odpiszesz po miesiacu, ostatnio straszna lipe odwalamy :P)
Ja tam czujna jestem jak ważka...witam Satinka gorąco!!!! Faktycznie troche sie odwalało lipe ale czas z tym skończyć. Nie podam pierwszej bo bedzie za łatwe ale podam przedostatnią za to:PPPP - i - pozdro i czekam!!!:)
dobra to ja strzelam ( spozywcze to wcale nie kojarze, wytwornia plytowa chyba, a nie sklep z plytami i znalazlam, ze sa takie linie lotn. aha, i zgadza sie litera - Virgin? aha, teraz sie kapnelam, ze nie podalam na jakim przedmiocie. no f****n idea...
Witojcie. Zgadza sie linie Virgi ( w serialu kilkakrotnie była pokazana woda gazowana z tym samym logo a co do sklepu to fakt chyba w Polsce nie ma ale w UK to takie wielkie sklepy jak Empik znaczy sie z płytami itp) czekam na next:) pozdrówki
A to ci niespodzianka! Szczerze mowiac myszowatku, to byl strzal, gdzie polowy nie wiedzialam, lub mi sie nie zgadzalo cos ( np siec sklepow, mła ignorantka - wybacz). Niezbyt mi przysluguje next question, i wena gdzies poszla sie łajdaczyc, ale skoro na mnie padlo, to bęc:
w ktorych scenach jest mowa o telefonie z mieszkania chandlera i joey'ego? ( czyli po zmianie lokatorow tez sie liczy)
Ale wstyd, tyle czasu pytanie lezy i kwiczy. Co masz na mysli Satie piszac "mowa o telefonie"? Albo ja sobie utrudniam odpowiedzi, albo to pytanie jest tak banalne, ze nie wiem jak sie za nie zabrac :)
kurcze, tak dawno zadawalam, ze sama nie do konca pamietam... - tzn juz mi sie przypomnialo- chodzi o sceny; nie takie w ktorych ktos po prostu rozmawia przez ten telefon, ale bardziej ( podpowiedz) " techniczno- materialno- ....- ogolnie mowa o telefonie :D
Materialnie to mi zaswitalo cos z rachunkami, kiedy Joey zgasil swiatlo, bo sie przerazil kwota :) Nad reszta jutro pomysle, bo dzis to nie da rady.
Co do alkoholu, jablecznik w plynie jest idealny na poranna pobudke po nocnej balandze :D
Byla chyba tez kwestia, ze Chandler wylaczyl fona przez przypadek jak czekal na telefon od jakiejs babki.
HAPPY NEW YEAR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Kochani moi:):)
Moze kiedy Chandler jako Bob podal swoj numer do Rossa do kieszkania??? ale to byla przeciesz normalna rozmowa...trudne!!! Niezle na szare komorki:PPPP....ja nie kumam:P
ok, chyba nie dosc precyzyjnie napisalam. chodzilo mi tez o sceny z automatyczna sekretarka; konkretnie 2 - kiedy ross sie nagral " we will rock you" i kiedy chandler wypomnial joey'emu, ze to on ja kupil. pewnie by cos sie jeszcze znalazlo, ale olejmy juz :P
Itomahawk w sumie podala wieksza czesc odp, ktore mialam na mysli, wiec chyba zadaje.
Myszowatek- nawzajem :) no i zagladaj czesciej!!!
HNY :)
Leci pytanior.
W serialu wystepuje aktor, urodzony w miejscowosci, ktorej nazwa pojawia sie w serialu. W miejscowosci tej rozgrywa sie rowniez akcja jednego z odcinkow.
Podajcie imie i nazwisko aktora oraz nazwe miejscowosci.
Poprosze (dla odmiany:PP:):)) o nazwisko ktore pojawia sie w serialu (osoby drugoplanowej) i jest rownoczesnie prawdziwym nazwiskiem (no wiecie poza serialem;) osoby ktora rowniez byla drugoplanowym aktorem...wiec to sum up: to samo nazwisko lecz raz jest fikcyjne a raz prawdziwe (dwie rozne osoby) - mam nadzieje ze po pierwszym wytlumaczeniu juz bylo zrozumiale!!:):) Its naj tu bi bak!!:)
heloł! pytanie wisi, a tu cisza. przejrzalam troszke obsade i nic. z pamieci tez nie kojarze, byc moze po prostu nie znam takiej aktorki :/
a tak z innej beczki- pamietacie pytanie o zwierzatkach? <lol> chyba nie bylo kameleona :D:D:D pozdrowki !
chodzi o nazwisko Wheeler? Prawdziwe to Maggie Wheeler grająca Janice, a fikcyjne to Charlie Wheeler, dziewczyna Joeya, a potem Rossa grana przez Aishę Tyler
No i o to chodzi!!!! Trzeba było prędzej tu wskoczyć:):):) No to jedziemy dalej...
Wiesz co buzzik (tu na Hardcore mówimy do siebie bardzo zdrobniale:):) wal cokolwiek bo wtedy się kręci..ja tam czekam na cokolwiek nawet łatwego albo bardzo skomplikowanego:):)
no dobra, to walnę bardzo trudnym :D chodzi o wychwycenie sytuacji, właściwie sceny w której jest pewna nieścisłość co do kolejnych ujęć. mianowicie w jednym ujęciu Rachel wskazuje kciukami obu rąk na samą siebie, po czym opuszcza ręce. w następnym ujęciu ma je wciąż podniesione i wskazujące na siebie, a potem znów opuszczone i to zmienia się kilka razy, nawet wyraźnie rzuca się w oczy ;) szukajcie, szukajcie :D