Z racji że wybiło 1000 (!!!) odpowiedzi, zakładam kolejny :) Pytanie było na temat ludzi związanych z medycyną. Wymieniliście już 19 - jeszcze kilku brakuje do zaliczenia odpowiedzi :)
W 1 zagrał restauratora, u którego Monika chciała pracować, w 9 nieudacznika, z którym Rachel poszła na randkę.
No, z tym to nie wiem czy tak dwie różne role. Wydaje mi się że zagrał tę samą osobę. Bo w sezonie 1 był restauratorem który jarał skręty, a w 9 sezonie mówi Rachel że miał restauracje, tylko ją stracił przez narkotyki :) i w 1 sezonie jak i w 9 Phoebe mówiła że był to jej klient którego masowała. Ale jest tam trochę niejasności, np nie wiem czemu Rachel go nie poznała :P
Pozwolę sobie zadać pytanie:
Kto z szóstki Przyjaciół miał biały szlafrok "w koty" ? :) (żeby nie było za łatwo podaj sezon i nr odcinka w którym dana osoba miała go na sobie) :))
Ja wiem, ja wiem! To była Phoebe i mając na sobie szlafrok odkryła, że Monika jest w ciąży! (tzn Rachel).
S7odc.23
Nie tę scenę miałam na myśli. Podpowiem, że to nie było w głównym mieszkaniu:)
Tak, w domu rodzinnym (było to pokazane w odc., w którym tata Rachel mial zawał).
:)
Steffi Graf? Na pewno mu się podobała, ale nie wiem czy chodziło o tyłeczek ;)
Wszystkim przyjaciołom przeszkadzało palenie Chandlera. Jakie denerwujące nawyki pozostałej piątki wymienił Chandler, aby odwrócić ich uwagę od swego nałogu?
Ross ze swoją poprawną wymową, strzelanie z knykci Joeya, monika ze swoim chrumknięciem podczas śmiania się.
Chodziło mi o całą piątkę, choć rzeczywiście ich denerwujące nawyki zostały wspomniane przez inne osoby.
zdejmując lampki świąteczne spadła z balkonu i zawisła na kablu
skąd według joeya pochodzą holendrzy?
"pensylwańscy" holendrzy pochodzą z pensylwanii
holandia to kraj piotrusia pana
podaj nazwę serialu (podpowiedź - nakręcono kilka wersji, pierwowzór jest brytyjski) o perypetiach niezrównoważonej młodzieży, w którym akcja jednego z epizodów ma miejsce w rosji gdzie napotkana przez angoli dziewcionka zna język angielski wyłącznie z oglądania friends
tak jest. wszystkim fanom "przyjaciół" polecam ten odcinek (bodajże s01e06), choćby dla dwóch linijek tej rosjanki (nie będę spoilerował)
to był wymyślony przez chandlera zawodnik, który zdobył punkt, jak razem z phoebe oglądał mecz podczas święta dziękczynienia.
a kto ten mecz zwyciężył?
Wg Chandlera Detroit, ale moralne zwycięstwo odnieśli Green Bay :)
Kiedy Joey został porównany do Żyda? :)
Kiedy w odcinku z "zaćmieniem" przyniósł menorę.
Jak miała na imię bibliotekarka-kochanka Rossa?
Anita Altman.
Kto i kiedy śpiewał ten utwór https://www.youtube.com/watch?v=SI_L-Xtlyhk ? :)
Chandler sobie to podśpiewywał jak przeglądał płyty CD w mieszkaniu swoim i Moniki! Haha, to była piękna scena :)
Śniło mu się, że grał dzieckiem jak piłką.
Kiedy uświadomił sobie, że jednak jest już gotowy na dziecko?
Kiedy Marcel zakrztusił się literkami ze scrabble i Ross zachował zimną krew, aby uratować małpkę.
Kto w "Przyjaciołach" liczył w sposób "One Missisipi, two Missisipi...". Wymień dwóch bohaterów.
Joey-kiedy nie chciał,aby dziewczyna pomyślała,że mu zależy zanim do niej podszedł
Ross-kiedy się opalał
Ile było w serialu oświadczyn?
1.Ross+Emily
2.Ross+Rachel w Vegas (chociaż tej sceny nie pokazano, wiemy tylko że objadali się winogronami podczas oświadczyn)
3.Monika+Chandler (Chandler w sumie oświadczał się 2 razy, za pierwszym razem Monika go odrzuciła, za drugim to właściwie ona uklęknęła przed nim i zaczęła płakać ze wzruszenia) :)
4.Phoebe+Mike (tutaj było kilka podejśc- na Barbados, na meczu, w końcu w restauracji)
plus Joey oświadczający się Rachel a za moment Phoebe :>
no i ponownie Rachel w szpitalu (nieświadomie)
Chandler pewnie oświadczył się też Janice a Gunther Rachel
Rachel oświadcza się też do Joshua (jak to odmienić?)
było tego pewnie więcej
David z pierścionkiem atak na Phoebe
Właśnie dlatego było oświadczyn,a nie zaręczyn,bo do tych pierwszych można zaliczyć tez te odrzucone :)
Odpowiedź znajduje się w odcinku, w którym Chandler porównuje się do szalonego człowieka z wężem (przed którym dzieci by uciekały) :)
17 kwietnia Włoch wraca z dziewczyną, 18 kwietnia gej od Włocha wraca z praniem.
Jak Monika, Chandler i Erika zareagowali na to, że urodzą się bliźniaki?
Erika była zdziwiona, bo myślała, że dwa bijące serca oznaczały ją i dziecko; Chandler chciał zabrać jedno niemowlę z nadzieją, że kiedyś dzieci się odnajdą; Monica uznała, że bierze dwójeczkę.
Erika nie pojęła, że będzie miala bliźniaki, bo kiedy ginekolog powiedział, że słyszy 2 serca, Erika sądziła,że chodzi też o jej serce ;)
Z kolei Chandler i Monika byli zszokowani, uważali, że nie poradzą sobie, Chandler powiedział, że "zamawiali tylko jedno!" Poza tym wpadł na pomysł,żeby wziąć jedno dziecko, obojgu dać połowę medalionu i niech się odnajdą w przyszłości :D