Z racji że wybiło 1000 (!!!) odpowiedzi, zakładam kolejny :) Pytanie było na temat ludzi związanych z medycyną. Wymieniliście już 19 - jeszcze kilku brakuje do zaliczenia odpowiedzi :)
2 paski założył aktor, grający z Joeyem w filmie o wojnie, był to Richard Crosby (a w jego postać wcielał się Gary Oldman)
Potwierdzam, że chodziło o Joey'a i Richarda Crosby , który grał Vincenta w filmie wojennym.
Ross- solarium
Joey - gdy zaproszony przez Monice na lemoniadę rozebrał się ^^
Tata Joeya - Joey pod prysznicem
Chandler - na plaży
tata Moniki - z Chandlerem w jacuzzi
zawodnik UFC walczący z Pete'm
Paulo
...
Klatę pokazał też Jason (nauczyciel przedszkolny), z którym umawiała się Phoebe- równocześnie ze strażakiem.
Oraz grupa tancerzy w Las Vegas (w choreografii do Raining Man)- odcinku gdy Monika i Chandler odwiedzali ojca Chandlera :)
sprawdziłam, faktycznie o.O
to w takim razie Chandler razem z tatą Moniki, gdy szli do jacuzzi
w świetlanej przyszłości malowanej oczami Phoebe w momencie gdy rozwiedzie się ona z Chandlerem a Joey zostawi Rachel, problemy alkoholowe tej ostatniej będą argumentem w wygraniu sporu o opiekę nad dziećmi RayRay i Josepha
drugi sytuacja wyleciała mi z głowy
a mi się jednak wydaje, że to Joanna podczas rozmowy kwalifikacyjnej Rachel opowiadała komisji o jej alkoholizmie
Tak, odgadliście:
1.Wizja Phoebe jakoby w przyszłości Rachel straci dzieci przez alkohol
2.Joanna okłamała komisję,że Rachel popija i jest do niczego!
:)
jak kochała się w tacie moniki i rossa podczas święta dziękczynienia i on akurat je popijał :)
a dlaczego się w nim kochała i dlaczego się odkochała?
Kochała się w nim, bo niespodziewanie śniła jak wynosi ją z płonącego budynku- był odważny i silny!
Z kolei w następnym śnie ją zdradził... i czar prysł :)
szefowa zasypiającego na naradzie Chandlera. Trudne pytanie, musiałem wspomóc się google (nie jestem z siebie dumny) ale podejrzewam, że długo czekalibyśmy na odpowiedź ;)
którzy z przyjaciół palili tytoń (lub próbowali to robić) i w jakich okolicznościach
Joey kiedy starał się do roli, Chandler mu pomógł i sam znowu zaczął palić.
Chandler palił jeszcze po rozstaniu Rossa i Rachel i kiedy był w Tulsie.
Rachel zapaliła, żeby podlizać się szefowej w nowej pracy.
Monika podczas swoich 30 urodzin, wygłaszając toast przyznała się rodzicom, że nie pierwszy raz się upiła i nawet wypaliła papierosa;) mam nadzieję, że wszystkie, jeśli tak to:
Wymieńcie 10 różnych wypadków (uszczerbków na zdrowiu) przyjaciół??
Ross popalał też trawkę (powiedzmy, ze można zaliczyć do używek):D
1. Monica zraniła się w oko lodem
2. Rachel obiła sobie biodra podczas nauki jazdy na rolkach
3. Joey miał kamienie nerkowe
4. Ross miał "coś" na pośladku
5. Chandler połknął częśc zabawki Kroga
6. Rachel miała zapalenie oka
7. Ross uderzył pięścią w ścianę (a potem jeszcze oberwał z drzwi) w Central Perk, gdy Joey go sprowokował
8. Joey ukłuł się kaktusem w mieszkaniu jednej z dziewczyn
9. Rachel spadła z balkonu, podczas wieszania lampek
10. Rachel miała także bójkę z kobietą przy taksówce
11. Monikę dopadła meduza
12. Phoebe miała ospę
13. Rachel zraniła się w wargę kiedy robiła show w stroju cheerleaderki
14. Rozżalona Emily uderzyła Rossa, kiedy byli sami (w sali weselnej)
15. Chandler doznał paraliżu ręki podczas gry na maszynie
16. Rossa poturbowano w rugby
17. Ross poparzył sobie ręce patelnią (podając jedzenie dla Charlie, Joeya i Rachel)
18. Joeya wiecznie boksowała jedna z podrywek
19. W wyimaginowanym świecie Phoebe miała zawał
20. Chandlera uderzyła jedna z sióstr Joeya
21. Chandler stracił palec u stopy podczas Święta Dziękczynienia
GOTTAPRICETAG proste pytania chyba się nam już skończyły, teraz sama muszę główkować, żeby wymyślić coś oryginalnego :)
Bardziej chodziło mi o wypadki, po których mieli jakieś uszczerbki na zdrowiu, więc choroby typu ospa czy kamienie nerkowe nie wchodziły w grę, ale jestem pod wrażeniem ilości przedstawionych punktów;) dodam do tej listy jeszcze złamaną rękę Joeya (skoki po łóżku), Ross dostał krążkiem hokejowym, Chandler potknął się o skaknkę dziewczynki, gdy gonili złodziei, Ross wpadł do grobu i bolały go plecy, a Rachel złamała żebro, ale biodra pewnie też obiła (rolki);)
Plotkowała na pewno Rachel, przyjaciele zaproponowali, by zaprzestanie plotkowania było jej postanowieniem noworocznym, natomiast jeśli chodzi o drugą osobę to nie jestem pewna, ale Chandlera posądzono o to, że nie dotrzymuje tajemnic, tylko wszystko zawsze wypaple, ale nie wiem czy o to chodzi:)
Pytania związane z obcokrajowcami:
1. Kto komu powiedział, że wygląda jak Francuz?
2. Kto był w 1/16 Portugalczykiem?
3. Kto umawiał się z Ukraińcem i dlaczego?
4. Jakiej narodowości był pewien polityk, który umawiał się z Phoebe?
5. Na jakie dwie kobitki cudzoziemki leciał Joey?
1. joey powiedział to chandlerowi, gdy ten spytał, czy wygląda na takiego, co to nie chce się żenić
2. joey
3. zdaje się, że monika w liceum, żeby spełniło się jej romantyczne marzenie
4. nie wiadomo - to był jeden z takich małych krajów w europie, który był w atlasie moniki
5. na pewno na holenderkę markham
3. Tak, to była Monika i opórcz powodu żeby spełnić marzenie, był jeszcze drugi: jego mama do wszystkiego dodawała śmietanę:)
5. Tak na Holenderkę i była jeszcze jedna, na którą straaasznie leciał, ale ona jedna nie uległa jego czarowi, ale później byli przez jakiś czas razem (musieli się rozstać z powodu dwójki przyjaciół)
Janine zmieniała Joeya w kobietę - uwielbiałam ten odcinek :)
Ok, proszę podać 4 sytuacje, kiedy minimum 3 przyjaciół było na balkonie (lub wystawiali tylko głowę przez balkonowe okno) :)
1. jak phoebe groziła, że wyrzuci losy - wtedy były głowy za oknem
2. jak miały być urodziny rachel, to panowie grillowali
3. jak dźgali grubasa patykiem
4. jak był grill przy oglądaniu walki pete'a
oddaję :)
1. kalambury kiedy rysowała Bye Bye birdy
2. kobiete kiedy tłumaczyla Chandlerowi strefy erogenne
Swoimi rysunkami przykryła dziury w ścianach mieszkania chłopaków (wtedy dziewczyn^^), gdy chciała sprawdzić do czego jest potrzebny włącznik... Może być?
Jasne, rysowała też siebie w sukni ślubnej gdy nie miała pomysłu na swoją przysięgę. Narysowała też Panią Owadową na liściku Rachel do Rossa :)
narysowała jeszcze coś na dole liściku od rachel do rossa i siebie w sukni ślubnej jak wymyślała przyrzeczenia
Jeszcze dodam, że paczka przyjaciół zebrała się na balkonie, gdy obserwowali Chandlera goniącego Kathy :)
Richard, pół roku pracował z niewidomymi dziećmi.
jaka część męskiej populacji reaguje na kobiecy flirt myśląc "w końcu ktoś kto chce się ze mną przespać"?
Kiedy Rachel rodziła na łóżku obok leżała para która czule się do ciebie zwracała, jak?
wściekła s*ka
zboczylas, zboczony skurczybyk, tłusty zbok
:)
Kto miał być ekshumowany w "Dniach naszego życia"?
Jessica Lockhart
Monica powiedziała te słowa tylko raz w życiu: "Czy widzieliście jej tyłek?" (z wyraźną aprobatą)
Jakiej kobiety one dotyczyły?
Dziewczyny Rossa, specjalizującej się w kenozoiku (wg Chandlera to najłatwiejsza era) ;)
Kto zastrzelił swojego męża?
synowi Richarda kiedy byl u nich na świątecznym obiedzie.
Po jakich słowach Rossa Pheobe powiedziała mu że nie będzie mógł spojrzeć sobie w oczy?