Z racji że wybiło 1000 (!!!) odpowiedzi, zakładam kolejny :) Pytanie było na temat ludzi związanych z medycyną. Wymieniliście już 19 - jeszcze kilku brakuje do zaliczenia odpowiedzi :)
Cześć, dzień dobry, włączę się do zabawy, bo akurat mam fajne pytanie. (:
Jak miała na imię "jingle whore"?
To może podpowiem - dziewczyna, która zostawiła Phoebe w śpiewaniu, żeby nagrywać jingle i sprzedała "Smelly Cat". [zdecydowanie czarny charakter!]
to może ja, póki pytanie nie uciekło z głowy
Gdzie widniały napisy -
1. 'Geologia rządzi'
2. 'Skamieliny są moimi przyjaciółmi'
3. 'Nienawidzę Moniki'
1. Na plecaku malego Rossa, którego napadła Phoebe
2. Ubranko (nie pamiętam dokładnie jaka to część garderoby) z takim napisem Mona podarowala Emmie
3. Na rakiecie zrobionej przez Rossa w dzieciństwie.
Pytanie oddaję:)
Powyższe chyba dobrze?
Proszę wymienić wszystkich partnerów Aurory znanych z imienia ;)
kolega Chandler, kochanek Ethan, mąż Rick i świeżak Andrew ;)
proszę podać pseudonimy / przekręcone lub pomylone nazwiska / obraźliwe lub pieszczotliwe określenia nadane niesamowitej szóstce przez ludzi spoza kręgu przyjaciół
przykładowo. Chandler w pracy przez lata nosił brzemię imienia Toby
proszę podać po dwa przykłady na każdego z bohaterów
Ross - Ron (szef Rachel go tak nazywał), Bobo Dawca spermy
Rachel - królowa Rachel, Ray Ray Green
Rachel była też nazywana Raquel i Rocky (w pracy).
Monikę w młodości ochrzczono Grubą Tłustą Bramą.
Ross (po akcji z ukradzioną kanapką w pracy) był Mental Geller (czyli Świrem)
Chandler - wg Janice to Bing-A-Ling, a wg Treagera był Kaczką
Joey - w restauracji Moniki był Dragonem! Wg Treagera- Kurczątko
Phoebe - Gary nazywał ją Laleczką, wg Mike była Panią Kupa Sraki (za przeproszeniem) ;)
Monica - wg rodziców Harmoniczka, wg sąsiadów Candy Lady (gdy rozdawała cukierki)
PYTANIE -
Wiadomym jest, że Ross lubił zanudzać przyjaciół opowieściami o dinozaurach i nauce... Raz jednak zdarzyło się, że to Rachel zaczęła nawijać o modzie i komuś to zbrzydło. O jakiej sytuacji myślę?
pewnie chodzi Ci o sytuację podczas przyjęcia halloweenowego, jak rozmawiała z jednym z dzieciaków i zaczęła gadać o okładce nowego vogue :)
mam rację?
1. Słowa Phoebe, gdy rozstąpiła się piana w wannie, gdzie relaksował się Chandler :)
2. Słowa Chandlera, kiedy Joey ogłosił, że właśnie urodził (tzn pomagał dziewczynie w szpitalu). Odcinek, w którym rodził się Ben :)
nadal nie pamiętacie trzeciego mazel tov? no to podpowiedź - powiedziała to rachel. przypomnijcie sobie kiedy i do kogo?
Ja dumam i dumam i niestety nie mam pomysłu- czy te słowa były kierowane do Rossa lub Moniki? (jako, że są żydami)? Prosimy o jakąś wskazówkę :)
A! Już wiem! Kiedy Joey nawalił i Rachel szukała księdza, który pożeniłby Monikę z Chandlerem, stała przy sali ślubnej i wychodzącej parze powiedziała Mazel Tov!
Wypiszcie 10 kłamstw, które padły pomiędzy przyjaciółmi. Np -
1. Chandler bał się powiedzieć Joey'owi o planie zamieszkania z Moniką i udawał, że się rozchorował.
1. Kłamstwo, że Joey ma rano przesłuchanie, a tak naprawdę robił imprezę na dachu
2. Kłamstwo, że Phoebe rzuci robotę w salonie masażu
3. Kłamstwo Rachel, że to Monica jest w ciąży, a to ona była, a potem kłamstwo do Chandlera i Joeya, że to Phoebe zamiast Rachel
4. Kłamstwo Moniki po zerwaniu z Alanem, że będzie mu brakowało przyjaciół
5. Kłamstwo Moniki, że nie uprawiała seksu w Londynie, gdy Phoebe stwierdziła, że tak było
6. Kłamstwa Joey'a jak ukrywał związek Moniki i Chandlera - odnośnie gaci, kamery wideo i maszynki do golenia
7. Kłamstwo, że w Londynie Joey spał z Moniką
8. Kłamstwo Rossa, że miał u siebie Bena, kiedy chciał się wymigać od pakowania
9. Kłamstwo Phoebe, że nie była druhną
10. Kłamstwo Joey'a, że umówił Phoebe ze znajomym, Mike'iem
:) daj coś trudniejszego :)
oddaję
to będzie trudniejsze:)
Kiedy/kto jadł (lub mówił o takiej potrawie) -
chipsy wołowe
pizza z kurczakiem po tajsku
fajitas
koktajl z krewetek+skrzydełka+paluszki serowe
homar z makaronem
sałata z kozim serem i orzechami
sałatka z fig
bouillabaisse
2 - tajską pizzę z kurczakiem zamówił Joey na kolacji z okazji pracy Mon w odcinku gdy byli biedakami
3 - fajitas to Ross zapowiedział, że zrobi gdy przyłapał Rachel z Joeyem
4 - koktajl z krewetek+skrzydełka+paluszki serowe Joey, nie dzielący się strawą Joseph, kiedy wyobrażał sobie kolejną randkę z podkradającą mu frytki niewiastą
7 - sałatkę z fig zamówił Rosstepher na urodzinowym przyjęciu Phoebe
8 - zupę bouillabaisse to Monica zaniosła do ponownej oceny po nieprzychylnych recenzjach
chipsy wołowe jadł Joey w samolocie w drodze powrotnej z Londynu do domu
homara na pewno zamawiał ojciec Rachel, ale nie kojarzę czy z makaronem?
chipsy - brawo, natomiast ten homar to ze specyficznym rodzajem makaronu (hm, coś pomiędzy makaronem a pierożkami), a danie dotyczyło jednego z przyjaciół :)
I jeszcze została zielenina z kozim serem & orzechami :)
kozi ser był serwowany na tacy z potrawami w londynie, częstowany tym przysmakiem był Joseph, ale (to nie jedzenie!) nie jestem pewien czy o to chodzi ;)
biedny Joey (i want girls on bread)
Nie, nie, chodzi konkretnie o sałatę z kozim serem i orzechami. Byłeś blisko jeśli chodzi o sezon:) (4)
Tak! Gdyby nie pomoc Moniki, Rachel podałaby Joshule pieczone ziemniaki i dietetyczą colę :)
Został jeszcze homar ze scecyficznym, nadziewanym makaronem. Podpowiem - to danie przewinęło się podczas kolacji dwóch z przyjaciół :)
Czy chodzi o kolację Joeya i Phoebe, z której Phoebe chciała się zmyć, bo spieszyła się na randkę z Davidem?? a Joey chcial pierożki, mimo, iż kelner mu powiedział, że się skończyły;D
Tak, żabko - chodziło o kolację Joeya i Phoebe (odc. Z sernikiem), kiedy Joey specjalnie przedłużał zamawianie potraw -
Phoebe: Oh Joey, we’ve heard the specials three times! Okay? There’s prime rib, mahi mahi, and a very special LOBSTER RAVIOLI
Ps.Stukanie nadgarstkami to było zakamuflowane pokazanie środkowego palca. Tego znaku używali Ross i Monika w dzieciństwie, żeby rodzice nie zgonili ich za wulgarne gesty :)
Kiedy Phoebe powiedziała w szpitalu, że zatrzyma jedno dziecko. Tak mi się wydaje..