Z racji że wybiło 1000 (!!!) odpowiedzi, zakładam kolejny :) Pytanie było na temat ludzi związanych z medycyną. Wymieniliście już 19 - jeszcze kilku brakuje do zaliczenia odpowiedzi :)
gunther centralperk
ile miesiący po weselu z muzyką Swing Kings pewna para o której wspominała
Rachel wzięła rozwód?
Jeno dwa miesiące małżeństwo się trzymało :)
Joey wolałby być strażakiem czy pływakiem?
4. Gdy Phoebe ją oszpeciła koszmarnym cięciem włosów
5. Gdy Phoebe zachwyciła się woskiem do depilacji, również Monice się podobał
6. Na zajęciach ze znajomości lektur wcinała się prowadzącemu -I know i know, i know!
7. W samolocie powrotnym z Anglii Joey stwierdził,że Mon długo siedziała w toalecie. Odpowiedź? I know!
8. Gruba Monika wykrzyknęła 'I know' po spędzeniu nocy z Chandlerem
9. Gdy przerobiła pokój Rachel (i go pokazywała Rach i Phoebe)
10. Gdy rozstawała się z Rachel i był to koniec epoki!
11. Gdy pogodziła się z wyjazdem Chandlera do Tulsy i powiedziała to bez zaciskania zębów!
12. Gdy rozwiązywała krzyżówkę z Chandlerem
13. Gdy syn Richarda powiedział,że jeszcze nie nałożył Monica pirackiej opaski
14. Gdy sprawdzali z Chandlerem, czy Monika nie jest zbyt głośna (to po kłótni z Janine)
paszport, świeże skarpetki i coś na ukąszenia węża
Kto przyznał,że w ogole nie umie jeść pałeczkami?
Niee :) Była to Rachel :)
To coś prostszego -
Czym w domu zajmował się bezrobotny Chandler? (bardzo absurdalna czynność) :)
pewna nieodgadniona postać zmieniła na zawsze życie dwójki przyjaciół przemycając do serialu historyjkę z tibidabo, kto to był
Joey pod wymyślonym imieniem Ken Adams
Jaki koszmar w dzieciństwie dręczył Rossa, przez co musiał chodzić do terapeuty?
jak rachel kazała mu przejść na dietetyczny majonez - smakuje tak samo, a spodnie są luźniejsze
1. Ross i Rachel byli w kinie na pierwszej randce (Rachel narzekała, że były napisy)
2. Rachel i Ross mieli iść do kina, gdy Ross nie unieważnił małżeństwa (Phoebe wyslala tam Rachel taksówką)
3. Rachel i Pchoebe zapraszały Chandlera, który siedzial w wozie z Nancy
4. Charlie zapraszała Rachel do kina w podzięce za pomoc w zakupach
5. Monika zapraszała Phoebe do kina, bo chciala wiedzieć "czy nikt nie zaskoczy ją i Chandlera, gdy będą to robić całą noc"
6. Chandler i Joey byli w kinie na premierze (Chandler przespał większość;))
Co do pkt 3,4 i 5 nie jestem pewna, czy mogą być takie sytuacje, bo przyjaciele mieli zamiar się wybrać, ale nie byli w drodze ani stricte w kinie
No i super, poprawne odpowiedzi! :)
Dodałabym jeszcze akcję po przeczytaniu książki o mężczyznach kradnących wiatr -
ROSS- Rachel, idziemy do kina?
RACHEL- Nie! Dlaczego muszę się do Ciebie dopasowywać??!
ROSS- Nie do mnie, tylko do rozkładu w kinie...
I jeszcze Rachel i Phoebe wybierały się do kina pod koniec odcinka o Joey'u odbierającym nagrodę "Mydełko" :)
Przyjmując, że to Carol była pierwszą seksualną partnerką Rossa (tak twierdził w 1 sezonie) wymieńcie wszystkie kolejne kobitki, z którymi uprawiał sex (nie muszą być imiona, można je inaczej też opisać:)
;)
kamilfiuk Ale do którego pytania się odnosisz?
Charlie istotnie zapraszała Rachel do kina, ale panna Green wymigała się twierdząc, że już widziała wszystkie filmy ;)
Dziewczyny Rossa -
1.Carol
2.Julie
3.Rachel
4.Chloe(od ksera)
5.Bonnie
6.Krótkie ponowne zejście z Rachel (zakończone krzykiem Rossa- We were on a breeeeaaak!)
7.Emily
8.Rachel (w Vegas)
9.Elisabeth
10.Rachel (gdy spłodzili Emmę)
11.Mona
12.Charlie
13.Rachel (już po wsze czasy!) :)
A poza tym przez serce Rossa przewinęło się mnóstwo kobiet, które spłoszył to zębami, to skórzanymi spodniami, to narzekaniem (Janine), to udawaną stypą.... :)
14. Spał jeszcze z kobietą, z której mężem umawiała się Phoebe... Dzięki Rossowi i Phoebe małżonkowie się ponownie zeszli.
Właśnie o tą babeczkę mi chodziło pisząc, że nie trzeba podawać imion, bo nie pamiętałam jak się nazywa;)
agnieszka24071 czekamy na pytanie:)
A, rzeczywiście! :) Poza tym przypomniałam sobie, że Ross kiedyś opowiadał,że został rzucony w tracie seksu, ale też nie wiadomo kim była kobieta :)
Pytanie- w jakiej dzielnicy Nowego Jorku pracowała szwedzka masażystka o imieniu Ikea? :)
Ehh jak ja lubię szperać;)
SOHO - jedna z dzielnic Manhattanu
Łatwe: wymieńcie 3 sytuacje, przez które można by uznać Ediego za świra?:)
- niewiarygodne emocje przy suszeniu owoców
- wkładanie żywej rybki do kieszeni
- podglądanie Chandlera jak śpi
- zmyślone historie (jak Chandler kogoś ograł i za wygraną kupił mu buty)
- nie pamiętał o tym, że miał się wyprowadzić...
pytanie oddaję ;)
Dlaczego Ross, Monica, Rachel i Chandler nie byli lubiani przez swoich szefów? (tak uważali)
O przepraszam kamilfiuk, nie wiem czemu wydawało mi się, że oddajesz pytanie, chyba zerknęłam nieco wyżej:) pytanie anuluje chyba, że nie masz żadnego w zanadrzu:)
1862 (potem 1915 też było kiepskie)
Przed oświadczynami Chandlera, wątpiąca Monika przyszła do mieszkania Richarda. Po niej przyszedł tam Chandler. Jakie poszlaki wymienił, żeby udowodnić Richardowi, że wie, że jego dziewczyna tam była?