Delta Dawn
Jakiego języka uczył się Ross, kiedy chciał pomoc Rachel zdobyc mieszkanie?
Mama's Little Bakery
ile lat ross był starszy od elisabeth, studentki z którą przez pewien czas się spotykał?
chyba nikt nie wie.. jakas podpowiedz - albo odpowiedz i nastepne pytanie??:)
Kasiaa303 nie :) Dziecko Rachel kopało tak mocno jak Mia Hamm - odpowiedź w odcinku 14 sezon 8 - w końcu udało mi się zadać pytanie na które nikt nie potrafił odpowiedzieć :)
Ok, śpiewali jej piosenkę Baby Got Back.
Kim był Gavin w przeszłości ??
klaunem na rodeo? nie wiem czy dobrze pamiętam;)
pytanie odstępuje w razie czego
Tak, był klaunem:)
Jakie słowo wykrzykiwał Ross, kiedy razem z Rachel i Chandlerem wnosili po schodach nową kanapę?
Ross: .......! .......! .......!
Chandler: Shut up! Shut up! Shuuuut up!
obrot!obrot! obrot! nie mam pojecia jak sie to pisze po angielsku (dla mnie brzmialo to jak - pewak :p )
dlaczego Chandler i Monica poklocili sie w ich pierwsza rocznice?
Dokładnie tak, chodziło o słowo "Obrót!", a po angielsku brzmiało to "Pivot! Pivot!"
Pokłócili się o spotkanie Monici i Richarda- Monica próbowała to zataić przed Chandlerem, ale Phoebe ją niestety wsypała :)
Wymień 4 osoby, które zmarły w serialu.
Estelle, babcia Rossa i Moniki, Pan Heckles i dr Drake Ramoray
Ile Ross zapłacił za rzeźbę psa, aby zachować ją dla Joey'ego?
Zamiast dr Drake'a wrzuciłbym babcie Pheobe :)
zapłacił 200 $ :)
ile zajęło Ross'owi napisanie referatu o "związku między barierami geograficznymi a szybką mutagenezą"?? :)
200 dolarów.
Co Phoebe kupiła Joey, żeby Rachel znów zamieszkała z nią po remoncie mieszkania po pożarze?
Perkusję i tarantulę;P
odstępuję, jeśli można, nic mi nie przychodzi do głowy:P
To niech będzie pytanie od Mateuszyyy, które zostało pominięte:
ile zajęło Ross'owi napisanie referatu o "związku między barierami geograficznymi a szybką mutagenezą"?? :)
Czy chodzi o ten referat napisany na konferencję na wyspie Barbados? Ross utracił i plik i razem z Charlie odtwarzali tekst całą noc.
Jesli źle odpowiedziałam, to niech ktoś mnie poprawi. :)
Pytanie ode mnie:
podaj 5 gościnnie występujących blondynek :)
Jeśli za gościnnie występujące blondynki uważamy postaci, które pojawiły się maksymalnie w 3-4 odcinkach, to: matka Chandlera, Jill Green, Amy Green, współlokatorka Joey'ego Janine, kuzynka Rossa i Moniki Cassie.
Ile stron zapisała Rachel, pisząc do Rossa notatkę/list (jak zwał, tak zwał), kiedy byli w domku na plaży?
Aż 18 kartek (i to dwustronnie zapisanych!)
Jak miała na imię para małżeńska, o którą zazdrośni byli Phoebe i Joey?
Joey wprowadzał się do Chandlera, Monica zaprosiła go na lemoniadę, tylko Joey wziął to za flirt i rozebrał się przed nią:)
PYTANIE:
Monica nie przepadała za szefem Chandlera. Szczególnie podpadł jej swoim zachowaniem na zaręczynach. Co takiego skandalicznego zrobił? (nie było to pokazane, tylko opowiedziane w jednym z odcinków).
Isabella / Delilah
Jak brzmiało nagranie na sekretarce które urozmaicił Ross u Chandlera i Joy'ego ? :)
We will we will call you back :D
Co robił Ross, żeby zwrócić uwagę Marcela na planie filmowym?
Zaśpiewał razem z przyjaciółmi "In the jungle" :)
Ile Ross zarobił na randce z Amandą ? :))
lekarzem albo pośrednikiem w nieruchomościach :)
Kolejne pytanie na temat Rossa : co powodowału u niego "zakręcenie" ? :)
przyznaję, że dopiero jak podałeś nr odcinka to zajarzyłam o co pytałeś:P - cukierki klonowe
jak Rachel nazwała Rossa kiedy zobaczyła go po solarium;)?
khjc jeśli to pytanie do "krychy" bo do niej skierowane to odp znajduje się w odc 2 sezon 10, a jeśli chcesz znaleźć odp na moje pytanie to teoretycznie nie powinienem tego mówić bo to w zasadzie tak jakbym sobie sam odpowiedział na pytanie :) Ale nie będę przedłużał więc podpowiadam : odc 19 sezon 9 :)
odp do pytania krychy brzmi :
Nazwała go miss hawajów :)
Co znajdowało się w ostatnim pudle podczas gdy Chandler rozpakowywał się podczas przeprowadzki do Moniki ? :D
'Zakręcenie' u Rossa spowodowane było przez przedawkowanie syropu klonowego? :)
A w ostatnim kartonie był schowany Joey :)
Kim z zawodu była Mona?
Pracowała w restauracji Alessandro czyli prawdopodobnie kucharka ? :)
Jakim argumentem posłużył się Ross podczas "akcji" z Cassie ?:)
"I haven't had sex in a really long time" :D
W jaki sposób Joey zwolnił się z pracy w Central Perk'u?
Zapomniał o tym poinformować Gunthera, po prostu odszedł po tym jak dostał rolę w serialu Mac and Cheese :)
Czym zajmował się Jim Nelson ? :))
Pisał opowiastki erotyczne... dla dzieci :D
Podaj 6 tytułów książek/filmów/seriali, które przewinęły się w serialu :)
Wystarczy, że były wymienione? Days of our lifes, MAC and CHEES, Weekend u Barneya, Wybór Zofii, Pinokio, jak się uporać z depresją poporodową:P
Jak się nazywała mysz, którą miała Phoebe;)?
Świetnie krycha i rachel! Można jeszcze dodać Bambi (Chandlera nie wzruszyła ta bajka) i Cujo [Kudżo] Joey i Rachel razem go oglądali.
A myszka to była Susi?
Pytanie ode mnie:
Kiedy Ross dostał dożywotnią profesurą chciał to uczcić szampanem. Jaki był smak tego alkoholu? (scena w Central Perk).
Kwaśne żelki w kształcie dżdżownic :)
Jaką czynność kosmetyczną (urodową) robili razem Chandler i Rachel?
Obrabianie paznokci :)
Podczas ostatniego meczu w piłkarzyki jako współlokatorzy kim był Chandler a kim Joey ? :D
chodzi Ci oto ze Joey reprezentowal Wlochy a Chandler Chiny? ( jak to okresli Joey - kazdy na ich ostatni wieczor przyniosl jedzenie swoich przodkow - Joey pizze a Chandler chinszczyzne xD )
jesli to poprawna odpowiedz - zadaje pytanie :
co sie stalo Chandlerowi, kiedy razem z Monica i Phoebie opiekowal sie trojaczkami?
Połknął blastera od zabawki i utknął mu w gardle :)
O jaki sekret wypytywał Joey Ross'a i Chandlera (który niedawno wprowadził się do Moniki)?
rachel20 dokładnie o to mi chodziło:)
Eleyaro:
Jak tworzyć związki z kobietami a później je niszczyć (tzn co zrobić by odpychało od niego kobiety, konkretnie Janine) :))
Skoro jesteśmy przy tym to w co robił Chandler gdy próbował "zagadać" kobiete ?:)
nie wiem jak to nazwac,ale wydawal z siebie takie dzwieki jak perkusja .
Co zrobil Ross zeby dostac mieszkanie po obrzydliwym golasie?
Wręczył mu kosz podarunkowy, a potem rozebrał się w jego mieszkaniu! :)
Podaj 4 składniki zapiekanki pasterskiej a'la Rachel Green.