PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=33993}

Przyjaciele

Friends
1994 - 2004
8,2 352 tys. ocen
8,2 10 1 351682
8,5 41 krytyków
Przyjaciele
powrót do forum serialu Przyjaciele

zabawa cz 8

ocenił(a) serial na 10

nie da sie juz dodac posta w zabawie nr 7 :|
oczywicie nie monika. podpowiem, ze chlopek ;)

użytkownik usunięty
buzzkill

zaproponowała by dla Emmy wetknął widelec w jabłko ("stick a fork in an apple!") :D
W którym odcinku której serii Przyjaciele wchodzą do "Central Perk", by przekonać się, że ich stałe miejsca są zajęte przez jakiś ludzi. Po tym fakcie wychodzą...

ocenił(a) serial na 10

sezon 3 odcinek 1.
oddaję pytanie.

ocenił(a) serial na 10
myasiaticboy

albo nie. jak nazywali się przyjaciele rodziców Mike'a.?

ocenił(a) serial na 9
myasiaticboy

Tom i Sue Angle

Kim była z zawodu Ronnie, kochanka ojca Joey'a?

Bonita_Czika

prowadziła zaklad pogrzebowy dla zwierzat:)
Kogo udawał Chandler kiedy zabrakło im paliwa na jakims bezdrozu gdy jechali na weekend na narty?

ocenił(a) serial na 10
artek440

Shelly Winters

Wymień sytuacje związane z samochodami/jazdą samochodem/prawem jazdy

użytkownik usunięty
buzzkill

monica dostaje porshe od jacka w ramach rekompensaty za zniszczone pamiątki
jazda porshe moniki, i wygasłe prawko rachel i zatrzymanie przez policjanta.
powrót taxi babci phoebe z las vegas i zabawa w pytania :)
porshaaaaaa joeya ("you look as if a porsh threw up on you")
prezent urodzinowy jaki sprawił sobie ross na urodziny

i jeszcze jazda taksowka po kupony na loteri i gdy Phoebe pojechała pod dom ojca z Chandlerem i Joeyem.
Czy bylo wiecej to nie wiem:P

ocenił(a) serial na 10
artek440

mam na mysli jeszcze dwie rzeczy, moze ktos wpadnie ;)

buzzkill

Jeszcze dwa razy jak jechała Rachel, Joey i Phoebe poznać jej ojca i potem znowu tylko, że jechał już Chandler.
Potem wyjazd na patrol z facetem Phoebe (nie pamiętam jego imienia), Jaguar Richard'a i wszystko.

ocenił(a) serial na 10
JacQu

Tak, chodziło mi o patrol z Gary'ym i jeszcze o Race Car Bed Moniki ;P
nie wiem kto zadaje ;p:p

użytkownik usunięty
satie333

a czy było już takie: wszystkie sytuacje w których było nawiązanie że Chandler jest gejem? :)

ocenił(a) serial na 10

było wiele tego typu aluzji i insynuacji, a takie wprost przychodzą mi do głowy następujące:
- jak koleżanka z biura wzieła Chandlera za geja i potem się okazało, że przyjaciele też tak uważali, gdy go poznali
- myslał tak facet który przyszedł na "stypę" po Rossie
- Mr Heckles pisał w swoim dzienniku o Chandlerze jako o geju
- Monica kiedys powiedziała do Ch taki tekst odnośnie jakiejs sytuacji, nie pamietam kiedy i jade tekstem z pamieci wiec moze sie nie liczyć, ale to co w stylu "How much gay are you?!" to jak juz byli małżeństwem
- dwie dziewczyny na sypie po babci R i M wzięły Ch za geja
wiecej grzechów nie pamietam... na razie :D:D

ocenił(a) serial na 10
buzzkill

to pytanie juz kiedys bylo i masz racje, ilosc nawiazan jest jak studnia bez dna :D dorzuce kilka, ktore mi przychodza teraz do glowy:
- np jak szukali faceta dla rach i chandler tak go zachwalal, ze monica mowi " do you want our guy to be your guy?"
- przy przeprowadzce do oklahomy, chandler zaczal zachwalac musical "oklahoma", a monica: "Are you trying to tell me that we're moving to Oklahoma, or that you're gay?"
- kilka razy, przy nawiazaniu do ojca chandlera
- kiedy we flashbacku wprowadzal sie do joey'ego i ten mowi, " and I'm OK with the gay thing"
- rozne zabiegi kosmetyczne- maseczki, paznokcie, joey jego nazwiskiem sie zapisal na depilacje brwi, zreszta ch depilujacy brwi joey'ego
- trzymal bizuterie kolo lozka
- wyszedl na geja przy bracelet buddies
- calowal sie z facetem z dlugimi wlosami w barze ( opowiesc rossa w odc z kompromitujacymi historiami m ch i r)
- tak troche calowal sie z rossem i joeym ( pyt o calowaniu niedawno bylo )
- usiadl panu gellerowi na kolanach w saunie ( nago)
... and many more :)
ps. z tym how much gay are you siostra rach tak powiedziala do rossa, jak nie chcial sie z nia umowic, ale byc moze mon tez

ocenił(a) serial na 10
satie333

albo mogło mi się pomylić. w każdym razie był taki tekst, czyli z moją pamięcią nie jest najgorzej. zadajesz satie bo wymieniłaś więcej, a ja i tak nie mam pomysłu na pytanie

ocenił(a) serial na 10
buzzkill

ok moge zadac, ale zaznaczam, ze tamto pytanie nie jest wyczerpane, wiec dopisujcie jesli sie przypomni ;)
- w wersji hardcore jest wcale nie takie trudne, otwarte pytanie, zachecam :)
- ktora para zostala przedstwaiona w wersji flash forwards i jak to wygladalo?

użytkownik usunięty
satie333

w planie Phoebe, która opisuje jak to się stanie że będzie z Joeyem. Phoebe wyjdzie za chandlera dla pieniedzy, który rozwiedzie się z Monicą. Joey ożeni się z Rachel i będą mieli piękne dzieci. A potem oboje ich porzucą i adoptują dzieci Rachel bo okaże się że pije. No i Ross - "we have words and i kill him" :)

ocenił(a) serial na 10

bardzo elegancko, chociaz mnie chodzilo o przedstawiona, a nie opisana, czyli po prostu monica i joey i fried stuff with cheese :) twoja odp oczywiscie jest ok i bardzo wyczerpujaca, zadajesz :D

użytkownik usunięty
satie333

ok. elementy nawiazujace do innych seriali, głowie that 70s i sex in the city. wszystko co powtarzalo sie i tu i tu :) to dla koneserów :)

ocenił(a) serial na 10

dla koneserow to wersja hardcore :P ja niestety sie poddaje, bo znam tylko wyrywkowo te seriale

ocenił(a) serial na 10
satie333

Czy ktokolwiek zna odpowiedź na pytanie? Strasznie długo nic się tu nie dzieje :(

użytkownik usunięty
buzzkill

może pytanie za cięzkie, mozna je zaparkować na troche, moze kiedys sie odgrzebie. ja mogę tylko zagaić, ze żona brata Phoebe to Kitty z 70s, główna i jedna z najlepszych postaci. było też kilka gier, i powiedzeń, ale to na potem. :) niech ktoś inny coś zada.

ocenił(a) serial na 10

z seksu w wielkim miescie pytanie juz kiedys bylo, to powtorze- kristen davis gra dziewczyne joey'ego, a raz rachel mowi, ze skoro sarah jessica parker moze wychowac dziecko w NY, to ona tez.. Z 70's jestem noga. jesli chodzi o inne seriale, to tez juz byly pytania tego typu, przewija sie wielu aktorow, np monica i phoebe w cougar town, monica w scrubs, joey i siostra rachel w bundych, wlasciciel central perk w alfie plus jeszcze cale mnostwo aktorow drugoplanowych. zadam latwiejsze w miedzyczasie : w jakiej sytuacji okazuje sie, ze phoebe nosi w torebce noktowizor?

satie333

kiedy ona i Rachel myślą, że Chandler ma romans?;>

użytkownik usunięty
karolina_zieba

to za ciosem - kto jeszcze miał noktowizor?

ocenił(a) serial na 10

Malcolm, gosciu, ktory przesladowal Ursule
a kiedy okazuje sie, ze Phoebe nosi w torebce zlota rybke?;)

satie333

Kiedy Ross chce gumę do żucia...(?) :)

Ile i jakie były powody siedzenia Chandlera w skrzyni?;>

satie333

3 powody:
1. Zastanowic sie nad tym co zrobil.
2. Udowodnic jak bardzo zalezy Ch na przyjazni z J.
3. To boli.
Jaka kare nalozyl J na Ch za zabawianie sie z Mary Angela?

Itomahawk

Wydaje mi się, że jedna z sióstr go uderzyła :)

Jak ma na imię syn Mr. Zelner'a?:>

użytkownik usunięty
karolina_zieba

Ross ;-)

Jak Monica i Chandler się zaręczyli, to Monica krzyczała coś z okna, a Ross zrozumiał to inaczej. Jaka była wersja Rossa?

Ross zrozumial "I'm gay, I'm gay".
Podajcie sytuacje, kiedy ktos z friends cos nagrywa kamera lub zamierza to zrobic (ja mam 3).

ocenił(a) serial na 10
Itomahawk

kiedy Ross chce nagrać się z historyjką o Europie, kiedy Joey nakrywa Monicę i Chandlera, jak próbowali się nagrać, kiedy Joey filmuje Phoebe przed porodem, kiedy Rachel i Ross kręcą film na urodzinach Emmy, kiedy Joey nagrywa udawany film, żeby nie zawieść babci, kiedy Jack nagrywa przygotowania do balu maturalnego :>

jaki jest ulubiony film Chandlera?

użytkownik usunięty
popoerdolona

baywatch? :)

ocenił(a) serial na 10

film ; )

popoerdolona

Jeszcze brakuje jednej sytuacji z kamera, w roli glownej Joey i Chandler.

użytkownik usunięty
Itomahawk

London baby !!!

ocenił(a) serial na 10
popoerdolona

miss agent ?
wymien pierscionki pojawiajace sie w seialu ( przewaznie zareczynowe)

ocenił(a) serial na 10
satie333

tak :)

pierścionek Rachel od Barry'ego, który musiała zwrócić, kolczyk Rossa (pierścionek zaręczynowy dla Emily), pierścionki (nawet dwa) zaręczynowe dla Moniki, pierścionek zaręczynowy dla Phoebe, od Mike'a i od Davida, pierścionek zaręczynowy babci Rossa, który miał wręczyć Rachel, i oczywiście cała gama pierścionków Phoebe ;)

coś pominęłam?

a, pytanie...
wymień sytuacje, w których Chandler tańczy :>

ocenił(a) serial na 10
popoerdolona

bardzo elegancko, ale owszem, cos pominelas :D ( podp PRZEWAZNIE)

- na weselu ( i przed, na lekcjach, ktore bral)
- na stole, kiedy mon powiedziala, ze z nim byl najlepszy seks
- jak mowil, ze nie chce isc na wesele rossa, bo tam beda dziewczyny do podrywania, a ontanczac wyglada tak: ( pokaz)
- z mon w wieczor zareczyn
- z mon w walentynki ( kaseta od janice)
wiecej nie pamietam poki co :P

satie333

Taniec:
- na podwojnej imprezie dla Rachel (tego nie jestem pewna)
- w klubie z Joey'em, do ktorego zaprosila ich dziewczyna od ksera

Pierscionek, ktory polknela kaczka, wiecej na razie nie pamietam.

ocenił(a) serial na 10
Itomahawk

to ten zareczynowy rossa. chodzi mi o niezareczynowy

satie333

Był jeszcze pierścionek, który Rachel dostała od Joey'a w odcinku co by było gdyby... :P

A Chandler tańczy jeszcze w szpitalu, kiedy Monica postanawia, że jadnek nie pójdzie na randkę z pielęgniarzem (?)

ocenił(a) serial na 10
karolina_zieba

jeszcze inny pierscionek

satie333

Był jeszcze pierścionek zaręczynowy dla Phoebe kiedy Joey myślał, że ona jest w ciąży a potem chciał go dać Rachel. Ale to dalej zaręczynowy. Może jeszcze jakaś podpowiedź :)

ocenił(a) serial na 10
karolina_zieba

ok- to nie pierscionek, a bardziej pierscien ( i nie chodzi o wladce pierscieni hehe)

ocenił(a) serial na 10
satie333

jakaś podpowiedź? :>

popoerdolona

A moze piercien, ktory zamowil Pete?
Jeszcze pierscionek zareczynowy przyjaciolki Rachel.
Pytanie: dlaczego Vince strazak, zerwal z Phoebe?

ocenił(a) serial na 10
Itomahawk

bo igrała z ogniem w zalesionym terenie ;) zrobiła 'piknik' przy świecach temu drugiemu.

ocenił(a) serial na 10
Itomahawk

yes i yes, ja wiecej nie pamietam.

satie333

Popoerdolona, zapomnialas zadac pytanie.