PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=809621}

Pułapka

2018 - 2019
7,0 22 tys. ocen
7,0 10 1 22170
4,9 7 krytyków
Pułapka
powrót do forum serialu Pułapka

Na pewno należy przyznać twórcom tego serialu że jest świetnie promowany, jest na podstawie dobrego pomysłu i ma doborową obsadę. Poza tym trudno powiedzieć o nim cokolwiek dobrego, albowiem jest on moim zdaniem modelowym przykładem na t, jak nie należy robić seriali, albo inaczej - jak zrobić bardzo zły serial.
Piszę to po obejrzeniu 3 odcinków, aczkolwiek największymn szokiem był dla mnie odcinek pierwszy, potem już po prostu nie miałem wysokich oczekiwań. Co jest w nim takiego złego? Ano wszystko: główne postaci są sztuczne i zachowują się bardzo nielogicznie, a widz cały czas się zastanawia: dlaczego, dlaczego, dlaczego???
Przykłady? Proszę, oto kilka, które mi naprędce przyszły do głowy:
- Ewę śledzi drogą przez las tajemniczy samochód. Z opresji ratuje ją Kamil (lichej dość postury), krzycząc i rzucając kamieniem, tłukąc lusterko. Samochód nie zatrzymuje się, tylko szybko odjeżdża.
- Ewa jest ciągle gnębiona przez koleżanki w domu dziecka. Nie próbuje w ogóle się bronić, a dyrektorka kompletnie nie reaguje.
- W wyniku tego Ewa ucieka z domu dziecka, kryjąc się w bagażniku samochodu Olgi. Jak się tam dostała? Czyżby Olga nie miała w zwyczaju zamykania samochodu, szczególnie w takich miejscach? Tak czy owak, gdy wraca do samochodu i widzi niedomknięty bagażnik, po prostu go... domyka i odjeżdża, nie zastanawiając się.
- Gdy dojeżdża do domu, otwiera bagażnik i wtedy widzi Ewę. Ta próbuje ją ominąć, jednak Olga ją łapie i pomimo, że jest sama, Ewie nie udaje się wyszarpać.
- Teraz moje ulubione: Olga zamyka dom i dzwoni na policję, by przyjechali po Ewę. Dlaczego Olga nie pozwala Ewie uciec pomimo, że widziała, jak była okrutnie gnębiona w domu dziecka bez żadnej pomocy ze strony dyrektorki? Tak czy owak, Olga idzie do łazienki, a Ewa... ZAMYKA DRZWI ŁAZIENKI (OD ZEWNĄTRZ) NA ZASUWKĘ i wymyka się przez okno! A teraz pytanie: w ilu domach widzieliście drzwi od łazienki zamykane na zasuwkę OD ZEWNĄTRZ??? Bo ja w ani jednym! Po co ktoś miałby chcieć je zamknąć od zewnątrz (za wyjątkiem chęci uwięzienia kogoś w środku)???
Mam kontynuować? Dla mnie wystarczy. Szkoda, bo pomysł dobry, marketing świetny, tylko realizacja bardzo słaba.