PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=556945}

Słodkie kłamstewka

Pretty Little Liars
2010 - 2017
7,5 73 tys. ocen
7,5 10 1 73436
3,0 3 krytyków
Słodkie kłamstewka
powrót do forum serialu Słodkie kłamstewka

Otwieramy D-Team , czyli detektywi - team.
Zasady tego wątku są proste, śledzimy poszlaki na podstawie dowodów analizujemy wszystko co wiemy po kolei. Prosiłabym skupić się na konkretach i powstrzymać się od komentarzy typu " o nie tylko nie on ja go kocham"

Najpierw wypiszmy wszystkie podpowiedzi co wiemy potem zbierzemy je w jeden post i będziemy wstawiać dowody w postaci cytatów, zdjęć itd. I analizując.
I tak jestem pewna, że w ostateczności znajdziemy lepsze A.
Proponuje też przeanalizować wątki jak A dobierało współpracowników, jaki mogło mieć motyw i jak przejęło tą grę. Czy Ali też można zaliczyć do kłamczuch.
Czy przypadkiem Shana nie była marionetką A ?
I proponuje tez rozdzielić co było w wiadomościach od A jak było nią Mona, a co po jej zdemaskowaniu
1. A pojawia się w pierwszym odcinku
2. Nosiło kaptur ( i tu zagadką jest dla mnie czy nie chodzi o odcinek specjalny gdzie pokazali różne wersje jednej sceny pod radley gdzie kilka aktorów grało jedną scenę w kapturze - w ostateczności wybrano Tobiego )
3. A miało motyw
No i zapomniałam co miałam więcej wypisać :)
Liczę na pomoc do dzieła !

Chile91

Mówię poważnie trzeba obejrzeć all odcinki od początku znaleźć pomieszane wątki i wysłać do MArlene maila, że co z tym i tym i tamtym ? :D hahaha i się podpisam Team form Poland :D
ps. nie jesteśmy tak naiwni jak amerykańskie nastolatki !

Chile91

Szkoda tylko, że mi się nie chce już oglądać tych wszystkich odcinków jeszcze raz:P Może, jak już będzie 7 sezon i nie będę pamiętać początku serialu, to sobie obejrzę w wakacje:P
A z tego, co zauważyłam, to za każdym razem, jak ktoś pisze Marlene co z jakimś tam wątkiem, to ona odpisuje, że jeszcze do tego wrócą i to wyjaśnią:P

Chile91

Ale Spencer nie miała ADHD:P To chodziło o to, że jak człowiek, który nie ma ADHD bierze takie leki, to one go właśnie pobudzają i może długo nie spać, dlatego były Spencer potrzebne do nauki, żeby móc uczyć się po nocach. W Stanach jest nawet plagą to, że często matki biorą leki dzieci, żeby zdążyć ze wszystkimi obowiązkami;)

akima_

Jesteś pewna, że Ezra w tych papierach nie odkrył że ona nie miała ADHD o.O ?
bo pamiętam dyskusje ....
A Marlene to ona w kulki leci ktoś jej przypomni, a ona ooo no tak zapomniałam wykorzystam to w next sezonie

ocenił(a) serial na 3
Chile91

Było to w papierach, ale nie znaczy to, że Spencer faktycznie to ADHD miała, po prostu potrzebowała prochów. :D

Chile91

Z tego, co ja pamiętam, to on w papierach Spencer znalazł, że nadużywała jakichś leków, ale nie wydaję mi się, żeby sama miała ADHD, gdyby tak było, to duża ilość tych leków by ją chyba przymuliła i niczego by się nie nauczyła.

akima_

To jest PPL to się nawet nie idzie na policje gdy ktoś chce Cię wrobić o morderstwo :D
Dojdę do tego odcinka to zobaczymy co było w tych papierach.
Ale z drugiej strony myślicie, że rodzice prawnicy pozwoliliby by w papierach ich córki widniał wpis, że nadużywała amfetaminy bez żadnych podstaw medycznych ?

Chile91

Nie wiem, jak to jest. O ile pamiętam, to rodzice Spencer próbowali to zatuszować, ale ona chyba miała już zbyt duże odloty, bo jej matka za drugim razem, jak zaczęła brać te leki, powiedziała coś w stylu, że jak się nie opamięta, to znowu nie uda im się tego wyciszyć i nie dostanie się na uczelnie. I wykrakała:P

akima_

One i tak się nigdzie nie dostaną utrudniały śledztwo w sprawie 6 morderstw o.O btw. jak tak dalej pójdzie A je wsadzi za każde pokolei :D

Chile91

Czy na koniec 3x 10 nie pada z telewizora słowo varjack ?

ocenił(a) serial na 8
Chile91

Witajcie!
Tak śledzę Wasze komentarze na temat tego dziwnego aczkolwiek cholernie wciągającego serialu. Jakieś 2 tygodnie temu zaczęłam go oglądać. Niestety Wy już prawdopodobnie jesteście na sezonie 5 a ja wciąż tkwię na 3 (w drugim odcinku) ale przez tą ciekawość zaczynam cały dzień przesiadywać przed monitorem i oglądać jeden po drugim (to jest chyba choroba xD). By zaspokoić moje przypuszczenia doglądam również w sieci tematy związane z odcinkami. I wkroczyłam tutaj. Nie wszystkie zaczęłam czytać bo nie chcę wpaść na tematy związane z odcinkami które są dopiero przede mną ale jednak trafia się tak, że wiem więcej niż to co oglądam.

Do czego zmierzam. Jako, że wypisujecie swoje przypuszczenia na nie całość serialu a jedną, ważną jak dla nas wszystkich (bo przecież na tym się najbardziej skupiamy) sprawę - właśnie związaną z "drużyną A". Postaci grające w tym serialu są bardzo interesujące. Staram się zwracać uwagę na każdą z tych z którą mamy do czynienia na pierwszym planie oraz Ci którzy już wyszli z poza scenariusza. Nie ominę faktu, że chciałabym wiedzieć kto kryje się za "A". Każdy z Nas przypuszczał, że "A" to owa ALISON. Po jej "śmierci/zaginięciu" doszliśmy do wniosku, że to właśnie ona wysyła głupie, szalone i zaskakujące SMSy do swoich (byłych?) przyjaciółek. Nie będę bardziej się rozpisywać o treści czy snucia kto je wysyła lecz napiszę - jako tematowy D-TEAM - detektyw - co mnie gryzie i jakie mam przypuszczenie na ogólny program tego serialu. Nie zdziwiłabym się w ogóle, jeśli ktoś uważa tak samo jak ja.

Najpierw rozpiszę postaci które według mnie są kluczem całego rozwiązania.

Alison (Ali" DiLaurentis/ i dziwna --> Vivian Darkbloom) - właściwie to pierwszoplanowa osoba która jako tako, rozkręca i urozmaica serial, tuż za jej 'przyjaciółkami'.
Dodam, że początek otwarcia nie bardzo skupia się na jej roli lecz ról odgrywanych "KŁAMCZUCH". Najpopularniejsza dziewczyna w szkole i oczywiście szanowana (nie przez wszystkich ale odczuwam, że to tylko pozory. Czemu? Dowiecie się co mam na myśli jak doczytacie do końca mój komentarz). "Wszystkie dziewczyny chciały nią być, a wszyscy chłopcy chcieli z nią spotykać" <-- tak można wyczytać z niektórych źródeł. Była bardzo czarująca i potrafiła dobrze manipulować ludźmi.

Aria Montgomery - najbardziej uczuciowa dziewczyna z pozostałych. Dla własnej rodziny postanowiła trzymać sekret który również znała sama ALI (była świadkiem romansów jej ojca). W ten sposób Ali chciała a właściwie ZMUSZAŁA Arię żeby w końcu wyjawiła tajemnicę Byron'a.

Spencer "Spence" Hastings - najmądrzejsza dziewczyna w grupie. Perfekcjonistka. Jako jedyna potrafiła postawić się Alison.

Hanna "Han" Marin - Ze względu na swoją wagę była częstym celem żartów Alison, którą traktowała jak swoją idolkę.

Emily "Em" Fields - homoseksualistka, która początkowo wstydziła się swojej orientacji seksualnej i był to jej największy sekret. Miłość do Alison była jej kolejnym sekretem. Jednak Ali odczuła, jaka naprawdę jest "Em".

(aby nie pisać ponownie tego samego wytłumaczenie ról postaci skopiowałam z pewnego źródła). Teraz wyjaśnię jak bardzo te osoby mi rozkręcają cały ten serial.

1. Aria - UCZUCIOWA - spójrzmy na to, że Alison również taka była. Zafascynowana Ian'em (co potwierdzają filmiki).
2. Spencer - NAJMĄDRZEJSZA - Alison miała plan za planem. A gadanina wychodziła jej profesjonalnie. Teksty którymi wywalała na wiatr przyćmiewał każdą pyskującą jej osobę. Nie pisząc już o tym, że co powiedziała to nikt nie odważył się jej odwdzięczyć tym samym - złym - sposobem.
3. Hanna - ZAUROCZONA/PODZIWIAJĄCA - była dosyć grubiutką osobą, nie była olśniewająca tak jak jest teraz, po "śmierci" Ali. Zmieniła się w pięknego łabędzia dzięki 'pomocy' Alison którą uważała za królową. To daje się zauważyć z odcinka na odcinek, gdy dziewczyny o niej wspominają.
4. Emily - LOJALNA - nieśmiała ze swoim wielkim sekretem którym jest homoseksualizm. Mimo tego, podziwiała Alison i się w niej podkochiwała wiedziała, że może na nią liczyć. Nawet po niespodziewanym pocałunku w szyję który to Alison odrzuciła. Odczułam, że Ali właśnie tego chciała ;)

Wkładając wszystkie te osoby do jednego worka - Ari, Spencer, Hanna i Emily - powstaje jedna - ALISON. Każda z nich wzięła od niej jedną cechę charakteru. Moje przypuszczenia są takie, że Alison żyje i spogląda (podgląda?) swoje (byłe?) przyjaciółki i sprawdza ich zachowanie po SMSach które wysyła wraz ze swoim Team'em w którym znajdują się (według mnie):
1. Ezra (jako osoba starsza która była również wspominana w serialu, że Alison LUBIŁA (LUBI) starszych mężczyzn) - Jego zadaniem byłoby zniszczenie relacji rodziców Ari. Czyli tego co Ali zawsze dopytywała i tylko czekała aż tak się stanie (tak jak ze zmuszeniem Ari to wyjawienia sekretu jej ojca),
2. Ian - miał na celu zemścić się na Spencer która go odrzuciła gdy ten dopuszczał się nie tylko zdrady ale również chęci na "młodsze dziewczyny".
3. Melissa - chciała zemścić się na Spencer za jej romanse z jej chłopakami. W ten sposób również sprawdzając czy 'Spens' nadal to robi.
4. Caleb - informatyk. Jako jedyna ogarnięta osoba w zespole "A" potrafił namierzać i wysyłać jednym kliknięciem SMSowe groźby.
5. Lucas - fotograf. Zdjęcia, wszystkie nagrania to byłaby jego sprawka. W końcu tekst i screeny zawsze były wysyłane w jednej paczce.
6. Garrett - wstąpił do policji by mieć większy wgląd do akt dziewcząt (które to niejednokrotnie przez "A" - wylądowały na komisariacie). W ten sposób ma na uwadze ich poczynania i oczywiście - DOWODY którymi grożą "kłamczuchom".
7. Mona - również zauroczona Alison. Wiedziała, że jej nie dorówna jednak Ali i tak ją lubiła. Więc jako dowód przekonania Alison do siebie wstąpiła do "A".

Alison chciała w ten sposób, poprzez "wynajęcie i wymyśloną" drużynę zobaczyć swoją zabawę uczuciami i kosztem przyjaciółek które to po jej śmierci stały się dla niej i bez niej NICZYM. I jak dla niej i swojej "A-team" wychodzi im to nieźle.

Gryzie mnie jedynie osoba JENNY. Czy również znajduje się w team A. Nie potrafię jej tam dodać bo po ostatnim odcinku, gdy staje się ona 'celem' (pożar domu w którym się znajdowała) doszłam do wniosku, że ONI chcą się jej pozbyć. Czy to przez to, że jest "słabym ogniwem"? Czy przez to, że nigdy nie należała do "A"?

Serial miałby na celu pokazać w jaki sposób człowiek się zmienia pod wpływem innych osób jak i przez swoje kłamstwa które doprowadzają do różnych błędów i rozczarowań.

Ale czy to jest właśnie to?
Co sądzicie o całym tym moim przypuszczeniu?

Nie chcę komentarzy typu: "Jesteś głupia i lepiej pooglądaj do końca a się nie wypowiadaj..."

Pozdrawiam!

ewe_lenka2

To bardzo ciekawa teoria ale muszę przyznać, że ciężko o niej dyskutować kiedy jest się przy piątym sezonie i wie się co się wydarzyło. I taka rada dla ciebie: jeśli nie chcesz być obsypana (pustka w głowie i nie znalazłam innego słowa ;) ) spoilerami to omijaj szerokim łukiem te filmwebowe dyskusje bo to jest skarbnica spoilerów nawet dla tych którzy są na bieżąco. :)

ewe_lenka2

Też się zgodzę z Tą teorią nawet do tego co my wiemy by pasowała w paru wątkach, nie wszystkich ale jednak.
Ale tu jest taka różnica my już dużo wiemy.
Rarity w połowie 4 sezonu spoilery jej nie zrobią różnicy :D

Melissa mi nie pasuje i Caleb do twojej teorii :) Niedługo zobaczysz czemu mi Caleb nie pasuje.

ewe_lenka2

Skoro Jenna nie pasuje Ci do teorii, bo ją zaatakowano, to Ian chyba też nie skończył za dobrze, nie będę pisać, co spotkało inne wymienione przez Ciebie postacie, skoro jeszcze nie obejrzałaś dalszych odcinków.
Trochę dziwnie jest snuć takie teorie, gdy nie obejrzało się jeszcze 2 kolejnych sezonów, a jeszcze trudniej jest je oceniać, gdy już się je widziało i wie się więcej. Zgadzam się z tym, że każda z dziewczyn w jakiś sposób zyskała dzięki przyjaźni z Ali i coś z tej relacji wyniosła, stała się jakoś silniejsza, co do reszty, to chyba rzeczywiście musisz obejrzeć dalej serial, to zweryfikujesz nieco swoje podejrzenia;)

ocenił(a) serial na 8
ewe_lenka2

Wiem, że jestem daleko od Was z odcinkami i sezonem, co napisałam zaraz na początku mojego komentarza. Strasznie mnie ciekawiło co pomyślicie o mojej teorii na całość tego serialu. Dlatego to napisałam. Wiem, że nie wiem jeszcze duuuuużo i dlatego nadrabiam straty a wtedy (jak zdążę) dołączę do Waszej dyskusji. Mimo tego, wciąż będę sprawdzać co tutaj węszycie.

Pozdrawiam i dziękuję za odpowiedzi! :)

ewe_lenka2

Chciałabym jakoś skomentować Twoją teorię, tylko ciężko jest to zrobić nie spojlerując Ci za wiele. Pewnie w 3 sezonie mieliśmy podobne podejrzenia, tylko że później trochę się pozmieniało i nie wiem, jak się odnieść to Twoich hipotez, żeby nie opowiedzieć Ci, co się później wydarzyło. Ale pewnie szybko nadgonisz i będziesz wiedzieć to samo, co my. Na razie ciesz się komfortem, że nie musisz czekać tygodnia na każdy kolejny odcinek;)

ocenił(a) serial na 9
Chile91

http://inlovewithpll.blogspot.com/p/kto-jest-a.html
Znalazłam ten blog i powiem wam ,że teorie dotyczące Arii są naprawde wiarygodne.
Od kąd pamiętam z siostrami mówiłysmy,że to będzie Aria ale ciągle nowe tropy mówiły,że to może byc ktokolwiek.
Ale na sto % Aria i Ezra w tym siedzą :)

Chile91

3x07
Słowa Mony : Aria jest morderczynią, nie zoną Ezry
Póki macie Gareta to Wy macie mnie. "

Garet wiedział, kto jest A.
Aria zabiła dziewczynę z grobu ?

Chile91

ok wcisnęłam za wcześnie wyślij.
Zdania Mony to szyfr - podaje dziewczyną blog Mai, a A nagrywa całą rozmowę na dyktafon w głowie lalki.
Nie wiem czy cofając się tyle w tył ma sens analizując zdanie. Nikt nie uchroni Ali od zła i całej reszty. Chociaż w odcinku świątecznym jest pokazana Ali w trumnie.

Chile91

tak przewinę kilka sezonów 5x 22
Ten domek z którego wybiega "adwokat" Mony to przypominał domek brata noela gdzie Maya się ukrywała.
Btw. A jest cholernie dziane jak ma posesje za zamkniętą bramą pełen monitoring przekupywanie świadków wynajmowanie to nowych pokoi, itd itd.
Albo bogaty dzieciak bogatych rodziców, albo jakiś psychopatyczny dorosły.

Chile91

Btw. Kto może być :
1. Bogaty
2. Wpływowy
3. Psychiczny
4. Super mądry
5. I chcieć zemsty ?
6. Verjack - Pracownik A. ? Wstawiłam w innym poście informacje, że Verjack to też imię kota z angielskiej bajki, Verjack miał siostrę o imieniu Holly (!) mało tego wątek kotów pojawił się w 3 seozonie gdy to A. wynajmowało pokój.

Chile91

Ale to jest Varjak, nie Verjack;)

akima_

wybacz mi literówkę spałam dziś 4h :3 ostatni egzamin....

Chile91

A spoko, tak tylko piszę, bo potem ktoś będzie szukał w necie i nie będzie mógł nic znaleźć.

akima_

No no jasne tak tak :D
Ale wujo google przekierowywał mnie na strony z wronami hmmm więc albo motyw z filmu, który tutaj był bardzo często, albo ten biedny kot, albo coś z wronami o.O

Chile91

Mi się wydaje, że to jednak chodzi o Śniadanie u Tiffany'ego, bo to by mi pasowało do preferencji Ali, no i Ezra jej kiedyś powiedział, że przypomina mu Holly;)

ocenił(a) serial na 9
akima_

Varjak może mieć też coś wspólnego z Varjak effect,co znaczy,że ktoś zmienia się z złego w dobrego lub z brzydkiego w ładnego czy coś w tym stylu,kto mógł przejść taką przemianę w PLL?

efta18

Andrew ! No kurcze muskularne ciacho i jeszcze takie mądre ! x.x może kiedyś był Nerdem jak Lucas...

ocenił(a) serial na 9
Chile91

dokladnie! to musi byc on co bylo widac w szpitalu.

efta18

Andrew kiedyś :
http://pretty-little-liars.wikia.com/wiki/Spandrew?file=Spandrew2.jpg

Andrew teraz :

https://encrypted-tbn2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRdxklMpDTTJV4kthL1CGIDCuUA YqCkqJt4oY9vc9aAfB1ZgQHy

A te zwłoki co maske mu zdjęły to był ten detektyw co go Spencer wynajęła

efta18

Varjak effect jest właśnie z tego filmu;)

ocenił(a) serial na 9
akima_

Varjak effect pochodzi z śniadania u Tiffany'ego. Odnosi się jedynie do mężczyzn. Oprócz Andrew taką przemianę przeszedł Toby.Pamiętacie go jako nieśmiałego i ogólnie dziwacznego chłopaka? A teraz? Wiemy,że był w A ,jest silny i jest policjantem! A tak poza tym ,to kogoś z przeszłością taką jak Toby nie przyjmuje się do Akademii Policyjnej,no chyba ,że wyczyści się akta tak jak telefony dziewczynom ;)

efta18

Myślę, że na siłę można to podciągnąć pod każdego. Do Lucasa też może pasować. Gdyby był A, to od luzera i popychadła przeszedł do kolesia, który steruje wszystkimi innymi ludźmi i każdy tańczy, jak mu zagra.

ocenił(a) serial na 9
akima_

Jest tu właśnie kilku chłopaków,którzy się nadają tak jak mówisz,ale mam dziwne przeczucie co do niego.Chodzi o tą Akademię Plicyjną i w ogole.Może A nie chciało jego odejścia od A-teamu i wysadzilo jego dom? Kto wie...

Chile91

Varjak Paw is a Mesopotamian Blue kitten. He lives high up in an old house on a hill. He's never left home, but then his grandfather tells him about the Way - a secret martial art for cats. Now Varjak must use the Way to survive in a city full of dangerous dogs, cat gangs and, strangest of all the mysterious Vanishings ;)

ocenił(a) serial na 9
Chile91

Ezra jest też dziany.Jego rodzinka jest przecież śmietanką towarzyską i niech nie mówi ,że jest biedny bo na sprzęt co centrum zarządzania miał.

ocenił(a) serial na 4
Chile91

Według mnie A to Hanna! http://rosewood-clues.tumblr.com/post/43451485649/theory-4-hanna-is-a
Co prawda Hanna nie pasuje idealnie do roli -A, ale kiedy myślę o głównych bohaterach nikt nie jest idealnym A, ponieważ twórcy sami pogubili się w tych wszystkich wątkach i chyba sami nie do końca wiedzieli kto będzie A. W ostatnim odcinku, (ktorego jeszcze nie oglądałam co prawda,ale słyszałam spoilery) na końcy Hanna jest w więzieniu i nie ma finałowej sceny z A. To duża wskazówka. Ale, żeby to wszystko miało ręce i nogi musi być 2 osoba, która jej pomaga, bo często sama dostaje sms'y albo widzimy, że A obserwuje dziewczyny przez okno, zakrada się do ich domów etc. Ogólnie według mnie A Team to muszą być CO NAJMNIEJ 3 osoby, bo niemożliwym jest, żeby jedna osoba była w 50 miejscach na raz, śledziła wszystkie dziewczyny i jeszcze mordowała ludzi w innych miastach. A motyw z tym, że A było w szpitalu całe zabandażowane i zabiło tego kolesia- brak mi słów. To było idiotyczne. Ale pokazuje to, że potrzebna jest w A teamie osoba wpływowa, z pieniędzmi, potrzebny jest też technik, mózg operacji (czyżby Caleb?) oraz Big A (Hanna?). Nie wiem czy czytaliście o "Varjak effect", ale polecam zapoznać się z tematem. Do osoby Varjaka pasuje najbardziej Toby! Marlene mówi że finał będzie bardzo szkokujący, więc spodziewam się wszystkiego. Nic mnie nie zaskoczy, bo nie ma idealnego rozwiązania, błędów w produkcji PLL jest mnóstwo i nikt nie pasuje do roli A. Plus nikt nie ma tak ogromnego powodu, żeby mścić się na kłamczuchach. Hanna teraz zabija ludzi, bo ktoś jej kiedyś mowił że jest gruba? Musi mieć coś z głową! A jeśli jakaś postać ma coś z głową stawiałabym na Ezrę.

XTosiaX

Gdyby Hanna była A to by nie podłożyła swojej krwi na dowody.

ocenił(a) serial na 9
Chile91

I to właśnie ją przybliża do bycia A, bo kto o zdrowych zmysłach podłoży na siebie dowody a jak napisałaś wcześniej A może być psychiczny czyli może siebie wrabiać by nikt jej nie podejrzewał.

Maciulaa

No, ale wtedy musiałaby mieć pewniaka że się nie wkopie na 100 %
Ale skąd kasa?
Wpływy?
Znajomości itd? tu się mi trochę nie zgadza.

Tak A. musi być szurnięte nie ma innego wytłumaczenia

Maciulaa

Jakby Hanna miała tyle kasy, żeby przekupywać każdego, to by nie zbierała na studia;)

ocenił(a) serial na 9
akima_

Jeszcze się okaże ,że Hanna współpracuje z Kate czy coś w tym stylu,Kate jest dziana i daje Hannie kasę na bycie A,Lucas jej pomaga od kąd Hanna była królową szkoły czy coś takiego,zauważyła talent Lucasa do fotek i kompa i boom!

ocenił(a) serial na 4
efta18

Tylko jaki ma w tym interes Kate? Może nudzi jej się w życiu i daje Hannie kasę, żeby się trochę "zabawić". Lucas znikął na dłuuugi czas z fabuły, tak jak większość postaci podejrzewanych o bycie A, co w mojej opinii jest strasznie denerwujące. Ale Ezra też ma dużo kasy, jest troszeczkę psychiczny i nikt go nie podejrzewa, bo "pisał książkę" i jest jedną z głównych postaci, a z takim nazwiskiem ma dużo znajomości.

ocenił(a) serial na 9
XTosiaX

To z Kate to tylko taki joke ;) Chociaż tutaj możemy podejrzewać każdego ;) A Ezra jest jednym z moich faworytów do bycia A .

ocenił(a) serial na 4
efta18

Haha ostatnio śniło mi się, że Ezra lub Toby są A. Może mam szósty zmysł?

ocenił(a) serial na 9
XTosiaX

To chyba obie mamy szósty zmysł ;) Bo oni na bank w tym są.

ocenił(a) serial na 4
efta18

Jak dla mnie to połowa Rosewood w tym jest!

XTosiaX

Ew. stawiam na noela i Jenne
Jenna i Noel za dużo wiedzieli po śmierci Mayi - mieli podstawy ku temu. Ale Noel jest dziany Jenna psychiczna. Może on był tak zakochany w niej, że stwierdził że zemsta za oślepienie jej to będzie najlepsze rozwiązanie?

ocenił(a) serial na 4
Chile91

Ale A jest na pewno ktoś z głównej obsady. https://pbs.twimg.com/media/B_GZWu_WsAAnVTk.jpg:large

ocenił(a) serial na 4
Chile91

Plus gdyby to był Noel albo Jenna, nie byłoby to szokujące i nie są to postaci które lubimy, więc odpadają. A wątek Mai ostał urwany i nie wracałabym do niego na razie, bo nie wiadomo czy twórcy wgl go kontynuują