PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=556945}

Słodkie kłamstewka

Pretty Little Liars
2010 - 2017
7,5 73 tys. ocen
7,5 10 1 73436
3,0 3 krytyków
Słodkie kłamstewka
powrót do forum serialu Słodkie kłamstewka

Otwieramy D-Team , czyli detektywi - team.
Zasady tego wątku są proste, śledzimy poszlaki na podstawie dowodów analizujemy wszystko co wiemy po kolei. Prosiłabym skupić się na konkretach i powstrzymać się od komentarzy typu " o nie tylko nie on ja go kocham"

Najpierw wypiszmy wszystkie podpowiedzi co wiemy potem zbierzemy je w jeden post i będziemy wstawiać dowody w postaci cytatów, zdjęć itd. I analizując.
I tak jestem pewna, że w ostateczności znajdziemy lepsze A.
Proponuje też przeanalizować wątki jak A dobierało współpracowników, jaki mogło mieć motyw i jak przejęło tą grę. Czy Ali też można zaliczyć do kłamczuch.
Czy przypadkiem Shana nie była marionetką A ?
I proponuje tez rozdzielić co było w wiadomościach od A jak było nią Mona, a co po jej zdemaskowaniu
1. A pojawia się w pierwszym odcinku
2. Nosiło kaptur ( i tu zagadką jest dla mnie czy nie chodzi o odcinek specjalny gdzie pokazali różne wersje jednej sceny pod radley gdzie kilka aktorów grało jedną scenę w kapturze - w ostateczności wybrano Tobiego )
3. A miało motyw
No i zapomniałam co miałam więcej wypisać :)
Liczę na pomoc do dzieła !

XTosiaX

Jessica D. nie żyej więc odpada.
?
hmmm teraz to mam podejrzenia Caleb, Ashley , nadal Mona, Ezra Hanna, może jednak Aria ? Albo Andrew.(! )

ocenił(a) serial na 9
Chile91

Przypuśćmy, że podpowiedzią twórców miało być nie 7 listów, ale 7 liter. Pasują
Spencer (choć to by było naprawdę dziwne, ja jej nie podejrzewam w ogóle)
Melissa
Rivers (Caleb)

Ktoś jeszcze?

kathrinannfy

a moze polaczyc all listy w calosc ktore byly w serialu

Chile91

Nie sądzę aby był to Andrew, bo raczej nie jest postacią, która występuje często - trochę w 3 sezonie, w czwartym jakoś go nie widziałam (może był, ale nie pamiętam) i jeszcze teraz. Myślę, że Andrew jest tylko po to by urozmaicić trochę wątek Ezrii (nwm czy dobrze to napisałam...) A ponieważ nie chcieli wprowadzać już nikogo nowego (Jak w przypadku Spencer (Johnny, Colin) lub Emily (Talia)) dlatego wybrali Andrew...

Rarity

Andrew podrywał też Spencer, kolejny kochliwy.

Swoją drogą jakie mieliśmy listy ?

1. List Iana, że zabił Ali
2. List Ali to Bethany
3. Liscik u matki Gareta
4. List Mayi

Chile91

Można jeszcze doliczyć pośmiertny list Mony do Hanny.

akima_

to jeszcze 2 nam brakuje.

btw. może 7 liter nie pochodzi w cale od imienia, tylko np zawodu jak "teacher"

Chile91

To już za dużo kombinowania. Te 7 liter, to pewnie jakaś pierdoła, której nikt nie podejrzewa i jest mało istotna. Albo 7 liter nie żadne nazwisko czy imię, tylko jakieś słowo związane z daną osobą i szukaj wiatru w polu. Omijałaby szerokim łukiem takie "podpowiedzi" Marlene, bo ona chyba w ten sposób próbuje mieszać widzom w głowach, gdy zbliżają się do prawdy.

ocenił(a) serial na 4
Chile91

Ja podejrzewam, że Mona żyje i możliwe, że jest A, a jeśli chodzi o główne postaci to stawiam na Ezrę i Arię albo Toby'ego, chociaż ostatnio dziwnie zniknął. Na Hanne jest dużo podpowiedzi, ale chyba nie poszłaby pokazać Tanner wiadomości od A i potem sama sobie zhackowała telefon. Po co? Tak bardzo chciała iść do więzienia?

XTosiaX

Ale, jakby rozwiązanie nie było szokujące, to myślisz, że Marlene by powiedziała, że będzie nudne i oczywiste? Musi gadać, że to będzie zaskoczenie:P

ocenił(a) serial na 4
akima_

Z drugiej strony nie robiłaby wtedy takiego szumu. Na twitterze cały czas pisze, że będziemy w szoku większym niż jak Toby i Ezra byli ujawnieni

XTosiaX

Robi szum, żeby oglądalność nie spadała i żeby ludzie oglądali serial. A jak finał tego sezonu będzie lichy, to tak, czy tak oglądalność spadnie, ale chociaż na końcówkę się podniesie.

ocenił(a) serial na 9
Chile91

Ale Jenna widzi ,nie była ślepa nawet na wiki jest info ,że w którejś scenie w windzie przygląda się jak maluje się szminką.

efta18

Ona tylko na chwilę odzyskała wzrok, bo miała operację, ale coś się nie udało i znowu oślepła.

ocenił(a) serial na 8
Chile91

Mnie oprócz całego filmu zaciekawił wstęp... czemu przy trumnie pokazana jest tylko osoba ARI z "cichaczem na ustach" ("shhh") ;) postimg. org/image/qke8u7dc1/

ewe_lenka2

a hanna jako jedyna ucieka zwrokiem, em z hanny zerka na arie, ta na hanne i robi shhh a spencer na em

ocenił(a) serial na 8
Chile91

To już jest nader mylące...

Również na filmwebie doczytałam się teorii jednego fana tego serialu. Można by to było również 'wciągnąć' w całość. Czy to czasem nie jest związane z bałaganem zrobionym przez rodziców "Kłamczuch" a one są w to wszystko zamieszane i (nadal nieodkryte) "A" robi sobie z tego dziwne żarty.

ocenił(a) serial na 8
ewe_lenka2

Jeszcze zapomniałam dopisać, że ową "A" byłaby ALISON. W większości odcinkach w których się dowiadujemy ze wspomnień dziewczyn, miała ona "związki" z każdym...I jako tako mściłaby się na wszystkich po kolei których tylko ona znała. A za co? To wtedy byłoby wyjaśnienie (jak zdążyłam zauważyć) w 7 sezonie ;)

ocenił(a) serial na 7
ewe_lenka2

a co się stało z wątkiem bliźniaczki Alison ?

Joanene

nie było takiego wątku, że Alli ma bliźniaczkę - jest tylko pewne podejrzenie bo wywiadzie z pewną aktorką, która stwierdziła że jedna z postaci może mieć bliźniaczkę

ocenił(a) serial na 7
Chile91

no fakt, źle sie wyraziłam, ale w serialu jest duzo wskazówek ze to prawda. http://inlovewithpll.blogspot.com/2013/04/teoria-blizniaczek.html chyba, ze to kolejna zmyłka scenarzystów

Joanene

ewentualnie Bethany jako przyrodnia siostra....

Joanene

Hm,a le gdzie by tę bliźniaczkę teraz wsadzić bo jak tak ją sobie wezmą to co sąsiedzi nei wiedzieli, że Ali ma siostrę ? Pani D. zapomniała wspomnieć, że w szpitalu urodziła 2 dzieci. Czy tak jak w innym tandetnym horrorze, Pani D. jedno z bliźniąt oddała ?

ocenił(a) serial na 7
Chile91

W tym serialu mają pełno dziwnie wyjaśnionych zniknięć itd... Ale to tylko jedna z teorii ;)

ocenił(a) serial na 8
Joanene

W moim kręgu podejrzanych są: Sean, Wren, Matka i ojciec Spencer.

shiva89

A kto to był Sean?

ocenił(a) serial na 8
akima_

Chłopak Hanny w pierwszym sezonie?

yehet

jej, już dawno zapomniałam, że była taka postać:P

Chile91

Ten wywiad był właśnie z Sashą i ona wtedy powiedziała, że jej postać nie będzie miała bliźniaczki, ale któryś z bohaterów może mieć

ocenił(a) serial na 9
ewe_lenka2

Bardziej możliwa jest zemsta wszystkich facetów na Ali :D zmówili się ,że jej dokopią za manipulacje i zdrady ,kłamstwa i takie tam.No bo po co Ezra miałby przyjechać specjalnie do Rosewood ,żeby pisać książkę ,z której i tak nic nie wyszło:D

ocenił(a) serial na 8
efta18

może miało wyjść, ale Ezra nie przewidział, że zakocha się w Arii ;)

efta18

On nie przyjechał specjalnie do Rosewood, tylko chodził do Holis, które jest chyba właśnie w Rosewood, albo gdzie w okolicach.

ocenił(a) serial na 9
akima_

Dziewczyny ,spokojnie ja się tylko z tego śmieję ;) Tutaj wszystko jest dziwne i nielogiczne także ten....

Chile91

Odcinek 3 x 3 i 14

- Rozwiązano sprawę kobiety kier
- MONA JAKO upiór w operze w pociągu no litości ! jest za niska poza tym czujesz jak się ocierasz o faceta
- Aria chyba skaleczyła osobe która spychała skrzynie
- Lucas nagle kuleje ?
- Jason w pociągu śledził Lucasa ....
- No i jak ktoś podrzucił od tak do pociągu zwłoki o.O noo hello !
- ej ty co tam niesiesz w tym dużym worku
- a ziemniaki

Chile91

o + Toby gania w drogim aucie, jakiegoś typa na desce w czarnej bluzie ( Lucasa?)
i ten dziwny woźny mający rzeczy Mony, może kurde jakiś woźny w szkole jest A ? o.O

btw spencer w jacuzzi mnie rozwala coś usłyszy zresztą jak one wszystkie i jest :
- halo jest tu ktoś ? - no tak jakby oczekiwały odpowiedzi :
- no tak to Ja A nie przeszkadzaj sobie.... morduje Ci sąsiadów

Lucas jest zamieszany w A team coś wie i ukrywa !
i Em podmieniająca telefon ojca na swój to jej tata nie natknął się na smsy od A ! xD
Do tego otwórz dom i go nie zamknij, kolejna opcja jest taka do tego , żadna nie stoi na czatach ^^ a już tyle razy A je zamykało.
Ojeciec Arii to kompletny Baran + yyy Jason pomagał Monie z tym podpaleniem o.O

ocenił(a) serial na 8
Chile91

Doczepię się kilku tutaj Twoich zdań bo też czegoś tutaj nie rozumiem. Skończyłam sezon 3. I gnie mnie do pytania odnośnie ciała w worku w pociągu... Nic nie wyjaśnili w kolejnych odcinkach. Albo po prostu czegoś nie zrozumiałam? Nie oglądałam uważnie?
Do tego, ciało w kostnicy te które widziała Spencer... ?

Uśmiechnęłam się, gdy przeczytałam:
"- halo jest tu ktoś ? - no tak jakby oczekiwały odpowiedzi :
- no tak to Ja A nie przeszkadzaj sobie.... morduje Ci sąsiadów"

Mnie śmieszy reakcja, gdy dziewczyny dostają SMSy i się obracają dookoła, jakby nagle miał ktoś wyjść zza muru/krzaków i powiedzieć: "Ha! Mam Was!"

P.S
Nie zdziwiło Was czasem to, jak Alison przy drzewie, gdy Garrett podnosi na nią kij hokejowy udając, że ją uderzył, zrobi to samo "shhh" co Ari na wstępie serialu? ;)

ocenił(a) serial na 8
ewe_lenka2

Nie ma EDYCJI więc muszę dopisać korektę zdania --> Do tego, ciało w kostnicy te które widziała Spencer... ? <-- nie SPENCER tylko EMILY, gdy sciąga mu z twarzy maskę.

ewe_lenka2

Tamto ciało to chyba miało być niby Tobiego czy coś.... a te znalezione w pociągu to niby Alli.

Chile91

tamto co spencer znalazła to facet którego wynajęła od śledzenia

ewe_lenka2

A jest jakieś inne "shhh"? Po prostu chciała mu pokazać, żeby nic nie mówił, a inaczej nie ma jak tego pokazać:P

ocenił(a) serial na 9
akima_

Pokazywanie " shhh" nie ma nic wspólnego z byciem A.

Chile91

w odcinku halloween jakiś psychol sie przebrał za zmarłą Alli :D

ocenił(a) serial na 8
Chile91

Ależ ten serial ryje na psychę... totalnie już po każdym odcinku czekam na coraz więcej informacji xD

ewe_lenka2

no kolo wylatywał z trumny przed domem ale nie pamietam nazwiska xD - nastraszył laski to ten odcinek z pociągiem.

Boooże naćpam się jak Spencer i odkryje kto jest A!

Chile91

Haha, pamiętam tę scenę;) Dobry pomysł na kostium:b

Chile91

A co z Meredith, chciała wykraśc kartki z pamiętnika?
Wiedziała, że Ali szantażowała Baurona itd... może spiskowała przez miłośc do niego do teg wiedziała, że Alli zniszczyła biuro razem z Arią itd.
Może też ma coś wspólnego z Bethany ?

Chile91

Wątpię, myślę, że już nie wrócą do tej postaci. Ona była po prostu psychiczna i chciała mieć Byrona tylko dla siebie, a Aria stała jej na drodze.

ocenił(a) serial na 8
Chile91

Kurczę, Wy tak pisaliście na początku, że snujecie przypuszczenie, że to "A" to niby Aria i Ezra... ale cholercia, jak tam oglądam te odcinki 4 sezonu to zastanawiam się nad jednym... Czy Aria byłaby aż tak popieprzona żeby skrzywdzić własną matkę? (scena w której matka Arii zostaje zaatakowana pszczołami w samochodzie. No i oczywiście to sprawka "A")... Wiele przede mną żebym zmieniła zdanie co do niej? Czy te przypuszczenia są po prostu błędne?

ewe_lenka2

Ja jeszcze 15 odcinek 3 sezonu od nowa :) 4 średnio pamiętam ;p

Chile91

btw. A eliminuje all ludzi, którzy wiedza kim ono jest, każda ofiara jest z tym powiązana.
Kolejna sprawa jest taką że Ali powiedziała do Arii : Wszędzie widze A tak jak Wy, dziwne że Spencer tego nie rozgryzła.