Oto co już znalazłam na temat 11 odcinka.
http://www.facebook.com/note.php?note_id=237305232975667
"After being pushed around, threatened and more by “A,” Emily is at a breaking point and
her friends know that something drastic has to be done to save her. The girls turn to the
only person they have come to trust and know that she can’t let their secrets out – Dr.
Anne Sullivan. Finally being able to reveal the torment that “A” has put them through to
someone outside of the tight-knit group gives the girls a sense of relief and Emily a new
sense of courage. But with the cat being out of the bag, has a weight really been lifted off
their shoulders, or could it possibly have just provoked a beast? And now that Dr.
Sullivan is aware of “A” and what the girls have been put through, could she be next on
“A’s” target list?
Meanwhile, Hanna’s grandmother comes to town to stir up trouble for Tom’s rehearsal
dinner. "
http://www.youtube.com/watch?v=M_MmKaDiS0Y - promotional photos!
Zakładam oddzielny temat, by nie mieszać o tym odcinku w innych postach.
no może nie, ale może zastraszyć/porwać/hugo wie, do czego jeszcze A. jest zdolne :D
gdyby A. ją zabił to byłaby chyba za duża przesada... znowu oskarżyliby dziewczyny, jak przy Ianie. :P
Skoro im da zadania zeby mogly uratowac zycie terapeutce to pewnie porwie i moze zakopie i powie ze maja iles czasu zanim straci dostep tlenu a potem beda ja odkopywac i stad beda takie brudne ??;P
To juz by byl szczyt :D ale w zwiazku z tym, ze to serial dla nastolatek to watpie, zeby odchodzily takie akcje :D
No niby sie mamy dowiedz8iec ale tez mi sie wydaje ze to bedzie gdzies pod koniec 2 sezonu albo w srodku ale jeszcze nie teraz bo skoro tak napisali na stronie ta cala Marlene chyba to sie odnosilo do odcinkow jeszcze nie nakreconych.
No tak bo skoro dopiero rozwazali czy nie zrobic tego wczesniej tzn. ze jeszcze nie podjeli zadnej decyzji :/
wiesz mi sie wydaje ze podjeli tylko chyba dopiero to wsteona faza, bo tam bylo cos w stylu ze wczesniej mieli ukazac tozzsamosc "A" na koncu ale teraz uwazaja ze bedzie zabawne pokazac to wczesniej;)
I potem beda walczyc z wrogiem, ktorego juz beda znaly tozsamosc? Pewnie nie bedzie na ta osobe zadnych dowodow i nikt im nie bedzie wierzyl itp. Lepiej nie:/ za bardzo przewidywalne sie zrobi ;P
Wiesz co ja to odebralam inaczej ze my widzowie bedziemy znac tozzsamosc "A" ale dziewczyny nie, moze sie myle ale tak mi sie wydaje:)
I sumie strasznie mi to zajechało Plotkarą, bo Spencer zaczęła podejrzewać, ze "A" to kilka osób -,-
Ale tak najprawdopodobniej jest, ze A. to kilka osob. W przeciwnym razie ciezko by to bylo ogarnac. Prawie kazdy z bohaterow towarzyszyl juz dziewczynom w jakis sytuacjach kiedy te dostawaly smsy od A. Gdyby miala to byc osoba, ktorej nigdy wowczas w poblizu nie bylo to musialaby to byc osoba, ktorej nie znamy, a tak nie jest. Echhh cos zamieszalam. Mam nadzieje, ze rozumiecie co chcialam przekazac ;P
Ale w jakim celu, może to on jest jego ojcem ... ? A właśnie, gdzie jest pan di Laurentis (czy coś) (ojciec Jasona i Ali) o.O ?
Myślałam, że będą musiały uratować życie którejś z głównych bohaterek, ale coś czuję, że 11 odcinek nas zaskoczy... że nic co przypuszczamy nie okaże się prawdą.
PS. Spence "przyłapie" swojego ojca jak wychodzi od di Laurentis' ów. Teraz mi przyszło do głowy, że może nie spotykał się tam z Jasonem tylko z panią di Laurentis ? ;>
Ja rozważam 2 opcje:
1) jest gejem, a Jason to jego chłopak, który jest biseksualny, dlatego ugania się za Arią, bo ma dość ojca Spencer
2) chodzi tam zastraszać Jasona
Z matką Jasona? Przecież ktoś by ją tam prędzej czy później zauważył, musiałaby wychodzić z domu.
Jason biseksualny - ojciec Spence gejem : D
Genialne ! Ale myślę, że jednak tak nie zrobią bardziej prawdopodobna teoria nr 2. Ale może to nie on zastrasza tylko jest zastraszany. Np. Jason coś sobie przypomniał o nocy w którą zginęła Ali, (a co bardzo prawdopodobnie) ojciec S. jest w to zamieszany.
oh, proszę Cię, Jason nie może okazać się być gejem. XD
ja myślę, że ojciec Spencer może być też ojcem Jasona i dlatego przychodził do jego domu. być może Jason pokazał mu tę karteczkę i pan Hastings chroni syna, dlatego spalił dowód zbrodni. myślę, że Jenna i Garrett próbują wrobić Jasona w morderstwo, chociaż oni jakoś nie pasują mi na zabójców Ali...
tak. ;p
Jason jest tajemniczy, trochę przerażający, a jednocześnie słodki. mam wrażenie, że kiedy Aria jest przy nim, to jest taka inna, pełna energii, jakby wracała do świata żywych po nudnym czasie spędzonym z Ezrą.
No to widze ze mamy kolejna milosniczke pary Aria&Jason;D Witamy w klubie;P No Aria jest przy nim sobą porostu nie musi niczego ukrywac no widac ze ja ciagnie do niego;)
Nareszcie!
http://www.youtube.com/watch?v=OHFrpGPACJw
http://www.youtube.com/watch?v=LEy_BNtli3Y
http://www.youtube.com/watch?v=Yy70LGj6nGM
Babka Hanny jest swietna poprostu;D
A co do mike to glupi gowniarz! Co on sobie wyobraza wogole?? a te jego oczy wygladaja jakby cos bral. Ja mysle ze on ma cos na sumieniu i tu kluczem moze byc komputer skoro taki jest w niego zapatrzony i nie chcial go pokazac. Ciekawi mnie dlaczego Ella nie chce powiedziec Byronowi o tym ze Mike ja popchnal albo boi sie ze o sie wscieknie i boi sie reakcji Mike albo moze podobnie sie zachowywal brat Byrona i jej sie skojarzylo??
bo brat Byrona na cos chorował i boi się że ta sama choroba dopadła Mika. A Ella nie chce by Byron tak myslał.
Pan Hastings jest ojcem Jasona . W ostatnim odcinku gdy Garett przychodzi do młodego DiLaurentisa ma ze sobą piwo,podaje mu,a za chwilę mówi coś w stylu „ no tak ,zapomniałem” . Więc wydaje mi się,że Garett,Jason oraz Ian spowodowali jakiś wypadek po pijaku . Ojciec Spencer pomagał zakryc im ślady . Może kogoś potrącili samochodem,może uderzyli .
Co do tożsamości „A.” , to wydaje mi się,że to jednak będzie ktoś z równieśników dziewcząt . Niestety moje podejrzenia padają na dośc mało zaskakującą osobę,czyli Noela . To dziewczyny wraz z Ali doprowadziły,że rozstał się ze swoją dziewczyną,więc ma motyw,żeby się mścic na wszystkich . Noel często pojawia się w ważnych momentach . Potrącenie Hanny , akcja z Fitzem i Arią, ostatnie sceny odcinka finałowego pierwszej serii,gdy stoi w tłumie . Dodatkowo Noel miał kontakty z Mike’em. Coś mi się zdaje,że Mike po prostu zacząl cpac,Noel dostarczał mu towar,ale w zamian prosił o kilka przysług. Mike może być na głodzie,dlatego zaatakował Elle . Towar dostanie wtedy,gdy wykona jakąś robotę związaną z uciszeniem doktor Sullivan .
Drugą podejrzaną osobą jest Toby :/ . Motywy ma , i chyba nigdy nie zostało wyjaśnione co oznacza jego tatuaż „01.09 wreszcie wolny” ...
A ja mysle ze Jason nie pije dlatego ze tego lata co Ali zniknęla to on ciagle imprezowal tylko narkotyki i alkohol i dlatego teraz nie pije. A co do Mike'a to ja tez mysle ze on cos bierze bo te jego oczy są jakies szalone :O
Zostało wyjaśnione.
To dzień, w którym przestał sypiać z Jenną, ale żeby tatuaż sobie robić z tego powodu? -,- wydaje mi się, że chodzi tu jednak o Alison, nie o Jennę.
HAHA, chyba bym padła, gdyby naprawdę chodziło o to, że przestał sypiać z jenną :D
moim zdaniem on coś ukrywa, może alison go przesladowala, czy cos? nie wiem, ale to jest zapewne z nią związane, nie potrafie uwierzyc, ze dotyczy tylko jenny.
woow :O nie widzialam tych filmików ale sie bd działo ! juz sie nie moge doczekac.I ten..Mike z nim cos jest nie tak ciekawe z kim tak pisal..moze z A ;>
to promo jest fajne. nie wiem czy ktos juz dawal http://www.youtube.com/watch?v=-30MT7-f8mw&feature=related
puscilam sobie jeszcze raz i to wyglada tak jakby ktos( prawdopodobnie A) podnosil jakies trofeum czy rzezbe zeby kogos( prawdopodobnie pania doktor) uderzyć
nowa porcja ;)
http://www.youtube.com/watch?v=WMb-9tTBpcA
http://www.youtube.com/watch?v=zor-h35piEU
http://www.youtube.com/watch?v=HibxPTjkulc
Toby i Spencer <3
Chwila ten ostatni sneek peek to wychodzi na to ze "A" sie przyznalo terapeutce jako pierwszej osobie ze jest "A"??
Nie, terapeutka domyśliła się kto jest "A", po tym co jej dziewczyny powiedziały.
Wiecie co jest najgłupszego w tym i całej reszcie seriali ?
Jak bym ja się dowiedział kto jest "A" to bym nie kazał przez telefon, żeby do mnie ktoś przyjeżdżał tylko od razu powiedziałbym kto to jest !
Tak samo w innych filmach czy serialach, jak ktoś zobaczy seryjnego mordercę to zamiast z miejsca uciekać czy walnąć do siekierą to się przyglądają czy "fryzurę ma na czasie".
I nagle jest za późno, to mnie strasznie denerwuje.
Jeezuu! Ja nie wytrzymam do następnej środy! I zgadzam się z #xemidra: zawsze tak jest w amerykańskich filmach/serialach! I pewnie nie dowiemy się kim jest "A". BA! Na pewno!
Więc skoro już są tak blisko odkrycia tożsamości "A"., to serial skończy się na 2 sezonach
Raczej nie skończy się na 2. sezonie. W innym watku (chyba "kim jest 'a'?") ktoś wkleił wywiad z Marlene, w którym mówi o tym, że mają pomysły na następny sezon, nowe tajemnice, etc.
A co do sneek peak'a z dr Sullivan: dokładnie rzecz ujmując, A puszcza jej fragment, jak się domyślam z ich sesji, kiedy ona pyta (mi to brzmi na ton pytający) "and I'm the first person you've told about this" - tym samym pokazując jej, że WIE, jak zawsze wszystko wie.
.....cóż, szkoda, całkiem lubiłam panią doktor.
Na stronie pll jeszcze przed rozpoczęciem drugiego sezonu napisali że w tym sezonie na pewno nie dowiemy się kto jest A, więc pewnie nas czeka jeszcze conajmniej jeden sezon, mam nadzieje że nie skończy się jak House, czy tam Lost, 8 sezonów, ale w sumie i tak bym ogladała :P