Oto co już znalazłam na temat 11 odcinka.
http://www.facebook.com/note.php?note_id=237305232975667
"After being pushed around, threatened and more by “A,” Emily is at a breaking point and
her friends know that something drastic has to be done to save her. The girls turn to the
only person they have come to trust and know that she can’t let their secrets out – Dr.
Anne Sullivan. Finally being able to reveal the torment that “A” has put them through to
someone outside of the tight-knit group gives the girls a sense of relief and Emily a new
sense of courage. But with the cat being out of the bag, has a weight really been lifted off
their shoulders, or could it possibly have just provoked a beast? And now that Dr.
Sullivan is aware of “A” and what the girls have been put through, could she be next on
“A’s” target list?
Meanwhile, Hanna’s grandmother comes to town to stir up trouble for Tom’s rehearsal
dinner. "
http://www.youtube.com/watch?v=M_MmKaDiS0Y - promotional photos!
Zakładam oddzielny temat, by nie mieszać o tym odcinku w innych postach.
Przecież to nie jest zależne od nas, od dziewczyny, która tłumaczy, kiedy się pojawią napisy angielskie. Nie wiadomo czemu nadal ich nie ma. Jak tylko się pojawią to zacznie tłumaczyć, jejku. Nie wymagajcie cudów.
wcześniej napisała "Ja sciagalalm z chomika jakies tlumaczenia moze to od Ciebie??:P"
A swoją drogą to nie ode mnie, ja ich nie wrzucałam nigdzie, tylko wysyłałam jakimś znajomym, co ich potrzebowali. :D Swoją drogą, przeglądałam najpierw te napisy na chomiku i moim zdaniem nie były zbyt hm profesjonalne?, bez obrazy, bo to może ktoś stąd to tłumaczył, ale dużo 'trudniejszych' zdań zostało pomijanych i przekręcanych.
A tak w ogóle, tutaj Shatzy. Pewnie nie kojarzycie, ale tłumaczę razem z youhaveamessage napisy. Dzisiaj robię to sama, bo ypuhaveamessage nie ma internetu. Pewnie będą późno, bo ciągle czekałam na te głupie angielskie napisy. Nie wiem, co się wyprawia - wszystko się dzisiaj opóźnia. W każdym razie biorę się do roboty.
Ale Maya ślicznie wyglądała! Ogółem to odcinek jeden z lepszych w tym sezonie. Btw ktoś wie, czy będzie trzeci sezon?
No właśnie niby wiele sie nie różni od jej codziennych fal ale od razu jej fryzura przykuła moją uwage. ; >
w ogóle, podobają mi się włosy dziewczyn. :D zwłaszcza Arii [ciemne, gęste *_*] i Hanny właśnie, takie przyjemne fale. :) chociaż Spencer też ma ładne, a Emily... takie zwykłe. emilowate. fuj, pasują jej do miny XDDD
haha, wszyscy tylko jadą Emily za te miny. Zanim nie przeczytałam waszej opinii o niej to w sumie nawet nie zauważyłam tego, wgl jakoś średnio zwracam na nią uwage, taka nijaka jest. o.O
A włosy takie jak ma Hanna to sama chciałabym mieć ale moje sie wgl do kręcenia nie nadają bo sie robią sianowate i i tak sie prostują po 3-4 godzinach.
mnie osobiście bardziej rażą miny (a raczej ich brak) u Arii niż Emily, ale cóż ;d
Dżizas. Raz przeczytałam cały temat dot odcinka i z 50% postów to pojazd na Emily. WTF? Albo ja jestem ślepa( ostatnio u lekarza byłam i nie mam najmniejszej wady wzroku), albo ja specjalnie nie dostrzegam "tajemniczych" min Emily. Robi taki same jak każda z bohaterek. Mina "zdziwienie", "mina "zaskoczenie", mina "ból", mina "radość", mina "smutek", mina "o kur*wa", mina " "A" suczo już nie mogę", itp. itd. Serio znalazły baby kozła ofiarnego po którym można jechać.;) ale lecą od razu wszystko. Nie ważne czy rzeczywiście to prawda czy nie. Trochę to wkurzające. Emily to moja ulubiona postać. Tak jest spokojna. Alle wreszcie się wk*rwi i już nikt nie będzie bezpieczny.
PS: Taka moja rozkmina co do 11 odcinka: wydaje mi się, że to, że "A" najbardziej dręczy Em ma swoje plusy. Albowiem Emily stwardnieje i tyłeczek i serduszko. Myślałam, że Em nie da rady z tą serią ataków i sobie coś zrobi, ale teraz widzę, że po załamce się podniesie.;D
Najpierw "A" atakowało Hanne, później Spencer, a teraz Emily, każdą po kolei, oprócz Arii( nie licząc listu z opisaną zdradą, który został wysłany do jej matki)
Hmmm, ataki na Spence i Hanne nie były tak intensywne i mające taki(znaczący) wpływ na ich życie. Wydaje mi się, że Em to jej ulubienica do dręczenia.
jeśli już mówimy o intensywności/sile rażenia to wybacz, ale dręczenie psychiczne Em wypada dosyć słabo przy oskarżeniu o morderstwo Spencer ;]
tak , ale Spencer jest silna psychicznie wychowała się w strasznej rodzinie , ale za to ma dużo odwagi i pewności siebie , a Emily jako jedynaczka nie zmagała się z kłótniami z rodzeństwem i jest słaba psychicznie . tak myśle ;
)
oraz potrąceniu samochodem Hanne, co prawda miała tylko złamaną nogę, ale "A" wjechało w nią bardzo mocno
oskarżenie można jakoś wytłumaczyć, a skaza po takim dręczeniu może na zawsze zostać, tak samo w przypadku Hanny wypadek mógł na zawsze się odbić na jej życiu
Które "hello" trwało tak krótko, że nawet o tym zapomniałam;) zaraz się wszystko wyjaśniło. ;D zresztą Em dostaje psychicznie/ fizycznie i nie wiem jak jeszcze. Ale to tylko moje skromne zdanie. Ja nie piszę, że tylko Em dostaje po tyłku. Piszę, że tylko najbardziej boleśnie, tak, że mogą zostać blizny.
No to, żeś palnęła. Ataki na Spencer nie były znaczące? Pewnieeee... Tylko A wrobiło ją w morderstwo, w końcu to nic takiego, nie?
Parę postów wcześniej napisałam, że to "wrabiane w morderstwo" nie było znaczące w skutkach. Ile to trwało? Dwa odcinki? Zaraz się wszystko wyjaśniło.
@Lillybell skończysz dzisiaj napisy? Bo nie wiem czy iść spać czy dalej czeka =) =]
Shatzy jesteś wielka tak samo jak youhaveamessage !:) dzieki śliczne kochana :*