PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=556945}

Słodkie kłamstewka

Pretty Little Liars
2010 - 2017
7,5 73 tys. ocen
7,5 10 1 73319
3,0 3 krytyków
Słodkie kłamstewka
powrót do forum serialu Słodkie kłamstewka

Oto co już znalazłam na temat 11 odcinka.

http://www.facebook.com/note.php?note_id=237305232975667
"After being pushed around, threatened and more by “A,” Emily is at a breaking point and
her friends know that something drastic has to be done to save her. The girls turn to the
only person they have come to trust and know that she can’t let their secrets out – Dr.
Anne Sullivan. Finally being able to reveal the torment that “A” has put them through to
someone outside of the tight-knit group gives the girls a sense of relief and Emily a new
sense of courage. But with the cat being out of the bag, has a weight really been lifted off
their shoulders, or could it possibly have just provoked a beast? And now that Dr.
Sullivan is aware of “A” and what the girls have been put through, could she be next on
“A’s” target list?

Meanwhile, Hanna’s grandmother comes to town to stir up trouble for Tom’s rehearsal
dinner. "

http://www.youtube.com/watch?v=M_MmKaDiS0Y - promotional photos!

Zakładam oddzielny temat, by nie mieszać o tym odcinku w innych postach.

angeldark

a wiecie kiedy pojawi się odcinek z napisami na iitv?

moonisiaa07

Oj, zapewne późno, bo jak dziewczyny dodawały koło 19, 20, to pojawiał się o 2, 3 w nocy, więc teraz jeszcze później, nad ranem pewnie.

ocenił(a) serial na 7
moonisiaa07

pewnie jutro rano ; (

ocenił(a) serial na 4
Lillybell

wielkie dzięki! niesamowite że tak szybko się z/ tym uporałaś ;]

Iluvia

Właśnie miałam pisać, że już wrzuciłam :D

ocenił(a) serial na 6
youhaveamessage

dziewczyny, jak w ogóle to zrobić jak napisy są osobno? muszę pobrać odcinek na komputer, tak?

xkinga92x

Pobierz program Bestplayer - kiedy ściągniesz odcinek i napisy, to wystarczy otworzyć odcinek i w tym programie będzie miała opcję 'otwórz napisy', otworzysz te pobrane i gotowe :)

ocenił(a) serial na 6
BloodyHope

a w takim normalnym odtwarzaczu też mam taką opcję;) a skąd ściągnąć odcinek i długo to trwa?

xkinga92x

Ale nie wiem, czy ten Twój odtwarzasz otworzy te napisy, bo czasem są problemy. -,- Ściągnij odcinek z peb :) Nie powinno trwać aż tak długo, zależy też od szybkości internetu w sumie.

BloodyHope

xkinga92x Hm. Ja zwykle ściągam z torrentów, ale musisz mieć do tego program. Wtedy zazwyczaj trwa to ok. 30 minut, jeśli masz szybkiego neta.

@BloodyHope Ja korzystam z Media Player Classic i wszystko jest okay ;)

BloodyHope

Przyznam, że ten odcinek był jednym z lepszych. Wiadomo, że nie dowiemy się kim jest "A". I faktycznie fryzura Hanny była całkiem niezła : > Wrr, nie cierpię Kate; fajnie, że Maya wróciła + Emily wyjątkowo nie robiła w tym odcinku jej standardowych min! : O : D

maaj_banes

prawda wczesniej nie zwracałam uwagi na te miny emily o ktorych mówiłyście i teraz patrze i myśle sobie 'jakie miny' ;D

ocenił(a) serial na 8
edieee

na jaką stronke wrzucacie te napisy? :)

ocenił(a) serial na 8
madziula_g

dobra już mam ;) ej, moglibyście mi rozjaśnić o co chodzi z tym testamentem babci alison i pieniędzmi? bo chyba nie do końca zrozumiałam...

madziula_g

Babcia Ali miala w testamencie przekazac caly majatek na ich dwoje czyli Ali i Jasona, ale Ali pojechala do niej i powiedziala, ze Jason tylko cpa i pije i babka zmienila testamet i zostawila wszystko Ali. Po jej smierci rodzice Ali kazali ojcu Spencer zmienic testament na poprzedni zapis by nie bylo podejrzen ze wyglada jkby Jason zabil siostre z zemsty;)

ocenił(a) serial na 8
izka21gramowa

dzięki ;)

ocenił(a) serial na 10
madziula_g

właśnie oglądnęłam odcinek i powiem,że bardzo ciekawy,ale ani jednej z sceny z Ezrą ?!
Tu to sie prawie załamałam .

pati718

Co tam Ezra. Gorzej że Jasona nie było.

Request_

Dokladnie!;D

Request_

zgadzam sie w stu procentach!

pati718

Ja się cieszę, ze Ezry nie było, bo działa mi na nerwy jak nikt inny w tym serialu.

ocenił(a) serial na 7
Iluvia

Nie kumam tej terapeutki, zamiast odrazu powiedzieć Em przez telefon kim jest "A", to tylko poprosiła ją żeby wszystkie się z nią spotkały. No i terapeutka zniknęła.
Rozumiem że gdyby teraz się wydało kim jest "A" to serial by się szybciej skończył, ale to było bez sensu troche. Ja bym odrazu powiedziała :P

zane_d

No wiadomo że każdy normalny by od razu powiedział zwłaszcza że pani doktor wiedziała że A ja obserwuje. Ale bez tego nie byłoby serialu więc trzeba było troche stumanić scenariusz.

Request_

A jej chyba nie obserwowało, tylko podsłuchiwało.
Ale ta terapeutka nie jest zbyt mądra, skoro wiedziała, że ma podsłuch w tym gabinecie, to czemu nie wyszła na korytarz i tam nie zadzwoniła do Emily, żeby jej powiedzieć, że wie kim jest A?

youhaveamessage

czemu w ogóle nie wzięła papierów do bezpiecznego domu, z daleka od podsłuchu...? już raz jej się włamali, potem - podsłuch. ale ludzie w filmach zawsze się głupio zachowują xd

ocenił(a) serial na 8
yootsuu

może bała się, że A ją dopadnie po drodze z papierami. a co do tego ,że nie powiedziała przez telefon to nie było by zabawy, ale rzeczywiście mogła np. napisać sms, żeby nie było słychać co mówi skoro zdawała sobie sprawę z podsłuchu.

Gdybyjutraniebylo

świetny odcinek... aż mi kopara opadła... szczerze powiedziawszy jestem w szoku, że z odcinka na odcinek jest coraz lepiej. Pytanie za 100 punktów co A zrobił z terapeutką? jak myślicie? moim zdaniem to ktoś z jej pacjentów musi być.
A i podobała mi się akcja babci i Hanny w zdemaskowaniu Kate ;)

Leo_Wyatt

Jej babcia wogole wymiatala jeszcze ten tekst ze na miejscu Hanny by poczekala i zwymiotowala na panne mloda myslalam ze padne:D

ocenił(a) serial na 8
Leo_Wyatt

pewnie ją unieszkodliwi w jakiś sposób, może jej nie zabije, tylko będzie gdzieś przetrzymywać i robić pranie mózgu, bo w sumie Iana A by nie zabiło gdyby nie rzuciła się na Spencer (tak przynajmniej mi się zdaje). A co do babci Hanny, to popieram świetna babka, ciekawe jak Hanna będzie chciała się zemścić na Kate. :p

Gdybyjutraniebylo

"A" i tak wiedzialo ze ona juz wie o podsluchu przeciez zadzwonilo do niej i puscilo jej wlasne slowa ktore nagralo a potem byla policja w gabineciei tez szukali podsluchu ale fakt mogla byc ostrozniejsza wlasnie ze wzgledu na podsluch i wczesniejsze zdemolowanie jej biura ale wtedy my nie mielibysmy zabawy:P

izka21gramowa

ten podsłuch podłożył według mnie Garett przecież był tam, moim zdaniem on i Jenna odpowiadają, za te smsy i oni na pewno źle życzą dziewczynom.

Leo_Wyatt

Wogole tak koniecznie Garrett chcial poznac nazwiska jej klientow i to mnie wlasnie przekonuje ze to nie on podlozyl podsluch, bo wtedy po co by sie wypytywal o te nazwiska skoro by je znal, wygladal jakby chcial sie dowiedziec wiecej bo mu np, Jenna kazala.

Leo_Wyatt

CIEKAWOSTKA => 2.mln 63tys. widzów tyle osób oglądało premierę 11 odcinka PLL w USA :) bardzo dobra oglądalność, a ile mln oglądało serial już po premierze i na świecie? ;) można tylko się domyślać!

Leo_Wyatt

PROSZĘ O POMOC: nie chce zakładać nowego tematu, szukam piosenki która leciała w końcówce kiedy Em dowiedziała się że terapeutka wie kim jest ~A, ta piosenka idzie koło 1 minuty.... proszę o pomoc, bo jest boska :)

ocenił(a) serial na 10
Leo_Wyatt

Dziwne, ze terapeutka popierwszym wlamaniu nie przeniosla gdzies indziej biura lub chociaz dokumentow

ocenił(a) serial na 10
bianka226

A wlasnie jestem ciekawa co Mike chowa w tym laptopie, ze az mame popchnal ..

ocenił(a) serial na 9
bianka226

dla mnie ten odcinek był najlepszy z najlepszych, gdy ta terapeutka powiedziała, że wie kim jest 'A' to aż mi ciarki przeszły po całym ciele. nie sądzę żeby 'A' zabiła dr. Sullivan. może ją porwało ? zamknęło gdzieś czy coś ? a wgl. co brat Arii ma na tym swoim laptopie , że nikomu nie chciał pokazać ? same pytania. zero odpowiedzi :)

apricoot

Mike rozmawiał z kimś na czacie (Noel? A?) i nie chciał, żeby ktoś zobaczył tą rozmowę dlatego się taki agresywny zrobił. Jest też opcja, że chłopak czuje się bardzo samotny i szuka przyjaciół w internecie, albo ma jakiś problem na który zwierza się komuś obcemu. Albo najlepiej, zaprzyjaźnił się z kimś i mówi mu o wszystkim, a to A i ma informacje niektóre dzięki niemu ;) .

Leo_Wyatt

'where the lonely ones roam' - digital daggers, bardzo trudno ją znaleźć. na yt jest tylko urywek z serialu.

yootsuu

Ja myślę, że Mike ma po prostu problemy, ale nie gadał z A ani nie jest A. Nadal podejrzewam Lucasa. To na sto procent nie Jenna i Garrett. To by było za proste i w ogóle nie może to być Jenna, bo te jej wszystkie komentarze... skoro A posuwa się nawet do tego, że porywa kogoś lub zabija, to po co (gdyby A tobyła Jenna), miałaby mówić dziwne zdania, w których sugerowałaby, że to ona wysyła smsy? Nielogiczne.

Hmm_Ciastko

strasznie lucasa lubię i wolałabym żeby nie był w to zamieszany, ale podejrzane wydaje mi się to, że nie było go przez kilka odcinków, a w 11tym się pojawił na ekranie....(nie chodzi o to, że dalej jest w serialu, ale że go jedynie pokazali, a np. nie pokazali go rozmawiającego z hanna lub nawet z tą danieel(?) ) możliwe, że twórcy chcieli go nam przypomnieć, że dalej jest obecny w całej tej historii, a nie zniknął z życia dziewczyn jak np.sean, wiecie o co mi chodzi?wątek się skończył to postać out, a z lucasem widocznie tak nie jest...

asia86

No, ale Monę też tak pokazywali...

asia86

Noela też pokazali podczas przemówienia psycholog, tuż po Jennie, która się uśmiechnęła gdy psycholog mówiła o zastraszaniu :) . Chociaż racja, że Jenna i Garett byliby zbyt prości, pewnie wyjaśni się coś związanego z nimi, ale wątpię, że któreś z nich jest A. Też lubię Lucasa i jakoś nie pasuje mi do bycia A. Obejrzałam sobie dopiero Pilota i chyba pociągnę cały 1 sezon, może ktoś inny jeszcze przyjdzie do głowy :) .

Kloe

Podobno w 1 sezonie jest odpowiedź

ocenił(a) serial na 8
Hmm_Ciastko

po 12 odc tez na pewno wezmę się za oglądanie od początku :) może wspólnymi siłami to w końcu rozkminimy ;p

madziula_g

Ja ostatecznie podejrzewam ich:Toby, Ezra, Melissa. Ew. Lucas i Jason

ocenił(a) serial na 10
Hmm_Ciastko

Ja tak samo, ale Jasona wykluczam ,a zamiast niego wstawiam Ali, bo wydaje mi sie ,ze zyje :p

ocenił(a) serial na 10
bianka226

A dopatrzył się może ktoś co dokładnie pisało o "A" w aktach terapeutki? Można tam wyłapać pojedyncze słówka.

Blare

Toby nie może być A, bo gdy terapeutka wygląda przez okno trzymając akta w tle widzimy zakapturzoną postać, a to jest chwilę po tym jak Spencer przyłapuje ojca na tym, że był u Jasona (hmm to Jason w takim razie też był wtedy w domu), raczej się nie rozdwoił :) .
Scenę z czytaniem akt już kilka razy dziś oglądałam :D to co wyłapałam: Zasłonięta była data urodzenia, ale wychodziło na to, że na końcu było 94 czyli jakby rok urodzenia, w sumie jak w 1 sezonie dziewczyny miały 16 lat i akcja działaby się zgodnie z naszym czasem to jest pewne, że A jest kimś z ich rocznika ;)
lekarz pierwszego kontaktu - ktoś na R (Rollings?), to chyba mało ważne, potem jest, że często odnosi się do nieznanych przeciwników znane już "nosey bitches", coś o patrolowaniu i obserwowaniu wszelkich aktywności w sąsiedztwie; (...)""kontrola impulsów" ...być może siłą napędową mogą być problemy" (jakoś tak bym to przetłumaczyła); ...poczucie wszechmocy pacjent wykazuje zdolność do... ; pacjent był wzbudzany... ; nic konkretnego z tego nie da się wyłapać, bo nie ma chyba takiej osoby o której wiemy takie rzeczy, to musi być ktoś niepozorny. Zaczęłam się też zastanawiać nad Ezrą :D ale i tak mi Noel na A pasuje.

Iluvia

Właśnie przeczytałam opinię, że Emily była najciekawszą osobą w tym odcinku i tak duuużo się wokół niej działo. <ściana>