PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=556945}

Słodkie kłamstewka

Pretty Little Liars
2010 - 2017
7,5 73 tys. ocen
7,5 10 1 73321
3,0 3 krytyków
Słodkie kłamstewka
powrót do forum serialu Słodkie kłamstewka
ocenił(a) serial na 7
himym

lucas melissa garet "black swan" i czerwona (?)

ocenił(a) serial na 7
poziomka4

i jenna

Hmm_Ciastko

Napisy są już na n24.

youhaveamessage

Mnie nie działają. Wyskakuje syntax error at line 1825...

ocenił(a) serial na 9
Hmm_Ciastko

Ali na pewno nie jest A.
Ja mam zupełnie inna teorię. Alison znalazła się w takiej sytuacji jak Spencer- zaproponowano jej dołączenie do A-team. Nie miała zbyt dużego wyboru bo jej też grożono śmiercią. Wybrała mniejsze zło. To wyjaśniałoby dlaczego dziewczyny ją widzą- Ali zależy by te rozbiły całą machinę napędzana przez A, wiec próbuje je w jakiś sposób nakierować na trop.
Pytanie tylko co z ciałem Alison. Może w to zamieszany był Gared- jako policjant miał dostęp do akt. Może str 5 mogła w jakiś sposób dowieść że nie jest to ciało Ali.

ocenił(a) serial na 7
belciara

czyli typujesz wątek bliźniaczek?

poziomka4

Nie trzeba typować, bo tak będzie. Zero kreatywności

ocenił(a) serial na 9
poziomka4

sorry, mogłabyś przybliżyć mi motyw bliźniaczek, bo nie do końca wiem o co masz na myśli : )).

belciara

w książkach było, że Ali miała bliźniaczkę i to ta bliźniaczka zmarła a Ali naprawdę żyła czy coś w ten deseń

ocenił(a) serial na 9
mammoth03

to takim razie nie nie typuje tego motywu.
uważam że Ali to Ali. jej śmierć przygotowało A, by ta mogła dołączyć do zespołu. tylko teraz pytaniem jest czemu A nie poprzestało no przywódczyni, tylko czepia się pozostałych dziewczyn. no i czy A prześladowało kogoś przed Ali,.

Hmm_Ciastko

Ej, ale ja się pytam: jaki powód miałby Ezra, żeby być wielkim mentorem teamu A? Jaki miałby wgl powód, żeby cokolwiek im robić? To samo z Ali

mammoth03

http://27.media.tumblr.com/tumblr_m16vrtMaEv1r0yrj0o8_250.gif dla mnie to wyglada jak mama Hanny ;p

hanaya

Trochę. Ale nie podejrzewam Marlene o taką błyskotliwość

ocenił(a) serial na 9
hanaya

hahah. w sumie tak xd. tylko kolor włosów się nie zgadza.

belciara

dobra jestem po... Mona -A? to była wielka podpucha.... zły jestem :P bo to ktoś inny a Mona była tylko jego zabawką....

Leo_Wyatt

Totalna beznadzieja...oszukac tak ludzi:/ trzeba miec cos z głowa! Czytałam wyzej ze "A" bylo w czerwonej sukience..jakim cudem skoro w ogole nie przypomina sukienki labedzie? kiedy dziewczyny szły za ta dziewczyna o tym stroju to przeciez Hanna podniosla piórko...po drugie..Toby i Spencer? a gdzie Wren? Po co w ogole zaczynali z nim znowu bo ta miłosc Spencer to porazka...az sie odechciało ogladac 3 sezon;/

ocenił(a) serial na 7
hanaya

fakt. usta i te ruchy

ocenił(a) serial na 8
hanaya

moja 1 myśl....ale dlaczego??????????????????

hanaya

Jak dla mnie wygląda jak Jackie.

ocenił(a) serial na 9
Hmm_Ciastko

ogólnie nadal nie znamy prawdziwej 'A'. Mona była tylko jej marionetką, ale marionetek jest więcej(zapewne). wskazywać na to może to co powiedziała Mona "nie wiedzą, że tego właśnie chcemy?"- liczba mnoga. myślę, że A-team składa się jeszcze z Jenny. końcówka odcinka pokazuje prawdziwą A w czerwonym płaszczu. mi to od razu skojarzyło się z Vivianne, więc 3 sezon nie jest wcale złym pomysłem. tylko ja chyba nie wytrzymam do lata . Mona w tych ostatnich minutach mnie przerażała. wyglądała, mówiła, zachowywała się jak wariatka. przez cały odcinek miałam ciarki na ciele.

ocenił(a) serial na 9
Hmm_Ciastko

jeszcze jedna sprawa. To Mona pokazała Spencer projekty sukienki. Po co? Żeby pozostałe dziewczyny mogły odkryć tożsamość łabędzia i dojść do kolejnego A? może osoba w tej sukience została wrobiona? ale skoro tak to po co uciekała?

ocenił(a) serial na 6
belciara

Nie wiem jak można było być zadowolonym z tego wielkiego zakończenia..
Doktor Sullivan pojawiająca się nagle jak dobry duszek i przepraszająca za swe zachowanie.
Karłowata Mona przebierająca się w ogromnych prędkościach, z makabrycznym makijażem i siłą 90 kilogramowego samca.
Krzyk Mony w świetle reflektorów, szalony pocałunek Ezry (słowa jego poruszyły moje zimne serce, zmrożone strachem panującym w odcinku), złamane obietnice, ambitne wskazówki... Ale nic nie zirytowało mnie jak to rozczarowanie po tylu miesiącach oglądania. I oczywiście bojąca się krytyki Marlene, jej brak własnych pomysłów i ci durni amerykanie zachwyceni odcinkiem, bo zawierał piękne, głębokie, wnoszące wiele do serialu sceny, gorących pocałunków (Ave Ezra!)

Smile_by_tears

Hahaha genialne podsumowanie;D

Smile_by_tears

Zepsuli to kompletnie! Mona wyglądała TRAGICZNIE. Ponadto wydaje mi się, że osoby, które sa niepoczytalne psychicznie już wcześniej wykazują jakieś hmm... nie wiem, czy to dobre słowo, ale uznajmy- predyspozycje do bycia świrem. Mona była aż zanadto logicznie myśląca i intrligentna. No i jeszcze ta chwila ujawnienia sie A. Ja sądziłam, ze to będzie zaskakujące. A jako cwany kociak będzie jakoś kręcił sie wokół Spencer, nie dał jej uciec, a tu... Mona wychodzi PO GUMĘ do samochodu w balowej sukni, wraca w dresiku ze strasznym wyrazem twarzy. Wiecie co- chyba obejrzę to jeszcze raz, by się pośmiać.

VanillaCream

A może synem dr Sullivan będzie Ezra, skoro w następnym sezonie ma być przedstawione jego życie?

Aguslava

Tzn. wcześniejsze losy, dzieciństwo.

Aguslava

hahhaha może. A Sullivan będzie babcią psa Jasona :D

VanillaCream

Czemu nie :). I ojcem samochodu Toby'ego :P

ocenił(a) serial na 7
Aguslava

padłam ze śmiechu ;D

ocenił(a) serial na 10
Hmm_Ciastko

ja mam kilka pytań i może którejś z Was uda się na to odpowiedzieć?
1. o co chodziło z tym przybliżeniem na zegarek Mony? nacisnęła coś na nim. może dała komuś znak w ten sposób?
2. Mona powiedziała Spencer, żeby dołączyła do nich. wydaje mi się, że właśnie tak powstało całe A-team. wszyscy z tej grupy byli torturowani przez główne A.
3. może rzeczywiście Alison jest głównym A? jak wszyscy wiemy, była sprytna. możliwe, że w jakiś sposób wykiwała A i przejęła władzę? ale po co miałaby torturować swoje przyjaciółki? to wydaje mi się dziwne

ocenił(a) serial na 5
imhotyournot

1. Że wybiła 12 czyli jak wcześniej A napisało im,że spotkają się o 12 czy coś takiego.
2. Możliwe. Ile ludzi tyle teorii.
3.I tu jeżeli uważasz,że jest Alison to pewnie masz na myśli jej bliźniaczkę. Co jest prawdopodobne.

Co mnie jednak zastanawia-czemu Lucas miałby być w A-team skoro dziewczyny nie zrobiły mu nic takiego (oprócz Hanny,która nie kocha go)? O ile pamiętam Alison dręczyła również i jego,więc po co miałby dołączać do jej zespołu (uważam,że po wczorajszym odicnku wersja z bliźniaczką jest bardzo prawdopodobna).

ocenił(a) serial na 10
himym

wiecie co, nie czytałam książki, ale to trochę dziwna sprawa z tą bliźniaczką. że niby Jason o niczym nie wiedział? szczerze zawiodłam się na tym serialu. jedynie gra Mony w tym odcinku bardzo mi się podobała. w jej oczach widać było nienawiść i gniew.

ocenił(a) serial na 9
himym

Alison nie ma bliźniaczki tylko ona przebiera się za Vivian

ocenił(a) serial na 5
Pati99_12

Chodzi o wersje w książce.

imhotyournot

Dla mnie idealne zakończenie by było gdyby wyjaśnili wszystko w dwugodzinnym odcinku. Poznalibyśmy morderce Ali, Mayi i wszystkiego pozostałego. A co do Mayi to kto ją szantażował ? Czy nie wydaje wam się, że ona uciekła by chronić Emily. No i dzwoniła wtedy do Emili bo się czegoś dowiedziała pewnie i dlatego zginęła. Pewnie dużo dowiemy się w pierwszym odcinku 3 serii "It Happened 'That Night" sądząc po tytule. Jak dla mnie mogłoby nie być 3 serii a wyjaśnili by wszystko w 2. Nie lubię zostawiać nierozwiązanych tajemnic dlatego tam gdzie serial-tajemnica- tam niestety trwam do końca aż się dowiem o co chodzi. Na koniec się zawiodę ale jak pomyślę o tych wszystkich odcinkach gdzie snułam domysły i czekałam na każdy odcinek to w sumie nie jest to stracony czas. Oczywiście mam na myśli raczej inny serial - Lost. Tam mnie zawiodło zakończenie ale ciężko jest zakończyć coś żeby było logiczne i by się podobało. Może PLL nie wbija w fotel ale przyjemnie się ogląda. A powiedzcie mi : Kiedy 3 seria? Na wakacje ? Jeśli tak to ufff. Trzeba trochę postudiować teraz.

imhotyournot

Mi się wydaje, że oni mogliby z Ali zrobić -A bo to pozbawieni wyobraźni i logicznego myślenia producenci, którzy nie zastanawiają się 'dlaczego miała by to zrobić', tylko 'przecież będzie super!'.
Co do Spencer w drużynie A to to kolejna rzecz, która mi się nie klei. Przecież oczywiste było, że nie zdradzi przyjaciółek. I dlaczego ona? Coś tu po prostu śmierdzi. Myślę, ze -A niektórych zmuszało a niektórym wystarczyło po prostu zaproponować.
Co do 1 to może dała znać głównemu -A, że coś jest nie tak?

Hmm_Ciastko

Ok, dobra.
Teraz to juz jestem mega wkurzona.
Nie dosc, ze jestem wkurzona na Marlene, na Ashley Benson,której wpis na fejsbuku zniszczyl mi całą zabawe i ogolnie na cały serial, to jeszcze przed chwilą pisałam MEGADŁUGĄ wiadomosc tutaj na filmwebie, narzekajac ,jaka to jestem zawiedziona itd i w tym momencie wyłączyl mi sie komp
Ja pier....
Wiec ogolnie:jestem zawiedziona.
Nie chce mi sie teraz pisac wiecej, bo zaraz ze zlosci naprawde eksploduje.
Nie ma to jak szczescie -,-

nobodyisperfectt

Spokojnie, wiemy, co czujesz, łączymy się w bólu...

ocenił(a) serial na 7
Hmm_Ciastko

a teraz dygresja: powiem wam, że gra Shay mnie nie chwyta za serce ale muszę przyznać, że ostatnia scena, w której się rozpłakała była na prawdę przyzwoita, wreszcie coś z niej wyszło konkretnego

aczkolwieczka

e tam,jak dla mnie to wlasnie byla sztuczna... ;/ Duzo lepiej by to Troian alvo ashley zagrała

ocenił(a) serial na 7
nobodyisperfectt

na pewno :) ale bylo nieźle

aczkolwieczka

No,jak na nia, to w sumie było ok;)

nobodyisperfectt

popieram, to wyglądało karykaturalnie

ocenił(a) serial na 9
Hmm_Ciastko

Przed chwilą właśnie obejrzałam i byłam pewna, że to Mona jest A. W ogóle w tym odcinku gdy Mona jedzie ze
Spencer samochodem(jak już Spence dowiedziała się o tym że to niby Mona)Mona mówiła "możesz dołączyć do naszej grupy" więc myślałam, że jest to jakaś grupa, ale jak pod koniec odcinka przyszedł do niej ktoś w czerwonym płaszczu więc myślę,że A to jedna osoba i ona manipuluje grupką ludzi na których coś ma.Właściwie to z tym czerwonym płaszczem zdaje mi się,że to Alison(Vivian),że ona żyje,ale nie wiem to tylko podejrzenia.Bardzo ciekawą postacią w tym odcinku jest dziewczyna przebrana za Czarnego Łabędzia .Nie którzy sądzą, że to Melissa (siostra Spence), ale siostra Spencer jest w ciąży i ma brzuch więc to nie ona.Ten serial jest bardzo wciągający.Pytania na temat serialu :
-Kim jest A ?
- Kto jest przebrany za Czarnego Łabędzia ?
- Czy faktycznie Maya nie żyje ?

ocenił(a) serial na 5
Pati99_12

Na pytanie 1 i 2 nikt nie zna aktualnie odpowiedzi.
na pytanie 3.-tak. Producentka to potwierdziła.

ocenił(a) serial na 9
himym

Przecież Czarny Labedz zdjela maske i to byla Jenna lub bliz. jenny...

ocenił(a) serial na 7
Tsunade23

kurczę, a tak w ogóle to zarąbista akcja była jak one jechały już tam gdzie była Spencer i Mona i wsadziły za kierownicę Hannę, która była najbardziej zszokowana, załamana i roztrzęsiona z nich wszystkich xD nice

aczkolwieczka

@Pati99_12
Kto jest przebrany za Czarnego Łabędzia ?
na 95% jestem pewna, że to była Melissa albo jakaś inna postać, którą gra Torrey DeVitto, pooglądajcie sobie screeny. to musi być ona, chyba że znowu z czymś wyskaczą :( // http:// torrey-devitto.net/gallery/thumbnails.php?album=224

ocenił(a) serial na 7
Dodo140

ja obstawiam Melisse i matke Hanny.

ocenił(a) serial na 7
Tsunade23

jenna miała podobną ale inną sukienke ! to były dwie różne osoby.