N ie jest powiedziane że Maye ktoś zabił na dobrą sprawę maya mogła się zaćpać. albo samobójstwo ... trzeba czekać do 5 czerwca...
Tak wiem, ale to akurat w tym odcinku mi się spodobało. I jeszcze biedna Spenser musiała z nim siedzieć.
Tak wiem, ale to akurat w tym odcinku mi się spodobało. I jeszcze biedna Spenser musiała z nim siedzieć.
Maya od początku jakoś mi nie pasowała tam, cały czas ją podejrzewałam ale teraz po tym jak ją zabito (prawdopodobnie) to może ona należała do grupy A ale zakochała sie w Emili i nie chciala jej skrzywdzić i wyjechała a jak dzwoniła w tym domku w lesie to chciała ja ostrzec i ja zabili... no i jeszcze nie wiem czemy ta Aria tez jakas nie pewna moim zdaniem, na zdjeciach i na filmiku rozpoczynającym każdy odcienek ma ten palec przy ustach i moim zdaniem jakos tak najmniej obrywała do tej pory i ciagle cos ukrywa, ściemna, A kazalo jej zerwać z Ezra a ona dalej sie z nim spotykala i jakos na tym źle nie wyszla, właściwie nie ruszały ja groźby ze strony A, Spenser była w tej samej sytuacji i skonczyła z Toby .... mimo ze widać ciężko to przeżywała. I jeszcze mnie zasanawia gdzie jest ta blondynka ... ta córka ojca hanny... nie pamietam jak miala na imie.... jakos tak nagle o niej nic nie bylo wiecej i z bratem Arii... obkradal domy i nagle cisza... hmm?
A i jeszcze ta była Ezry... ja myslalam ze to ona tym łabędziem jest no ale ona miala chyba wąskie usta bo na zdjęciach widzialam ze laska ma dosyć pełne. W amerykańskich dyskusjach podejrzewają jeszcze mame Hanny.. ale w to wątpie
Osobiście jestem zawiedziona tym finałem, spodziewałam się czegoś fajnego, a przede wszystkim zaskakującego, a tutaj praktycznie nudziłam się oglądając ten odcinek ;/ Gdy Spencer zadzwoniła do dziewczyn podczas jazdy z Moną, która miała taki nienormalny uśmiech na twarzy - zapaliła mi się lampka, a gdy były w tym pokoju i te opakowanie po gumach... to było już wtedy oczywiste, wcześniej się jeszcze trochę łudziłam, poza tym miałam wrażenie, że do Hanny nie zadzwoniła, bo po tym jak to powiedziała - pokazali Hanne i nic, całkowicie nieświadoma. Ten dziennik był tam specjalnie, aby Spencer się kapnęła, że to ona jest A. Sama Mona "powiedziała sobie w myślach", że została złapana celowo - miała zwabić Spencer, zostać złapana i uznana za A - tak, aby dziewczyny przestały być czujne. Samo to, że powiedziała dla tajemniczej osoby, że zrobiła wszystko co musiała wskazuje na to, że albo od dawna współpracuje z A, albo została zaszantażowana, w co nie wierze, bo przecież - choćby te jej myśli, gdy była obserwowana - ona chciała i wiedziała co robi, nie gadałaby tak, gdyby była do tego zmuszona. Ona już dawno musi w tym siedzieć. Dziewczyna w czerwonym płaszczu na koniec odcinka - przypomina mi ten, który znalazły dziewczyny, należący do Vivian... dla mnie byłaby to przesada, gdyby Allison żyła albo co jeszcze mniej prawdopodobne - miała bliźniaczkę, jak w książce. Jaki A ma w ogóle motyw? Wiem, że to trochę bezsensu, ale przez moment, po tym jak pojawiła się ta cała pani psycholog - przeleciało mi przez myśl, że to ona jest tą kobietą w sukni jak z Czarnego Łabędzia - nie wiem czemu, ale tak mi się skojarzyła. Dlaczego to ona chyba zadzwoniła do Tobyego? Dlaczego po takim czasie nagle się pojawiła i wspierała dziewczyny? To trochę dziwne. Chociaż tez mało logiczne, aby miała coś wspólnego z drużyną A.
I jeszcze ta cała Maya - musiała zostać zabita blisko domu Emily, ale dlaczego? Przez kogo? Chyba, że się nagle okaże, że to nie ona - to mało prawdopodobne, ale w tym serialu takie bezsensowne rzeczy się dzieją, że... wszystko jest możliwe. W ogóle Maya ostatnimi czasy się dziwacznie zachowywała i ten tajemniczy ex, który ją nachodził... może to on? Jak tak dalej pójdzie, to się nie zdziwię, jeśli ta cała Page, czy jak jej tam ją zabiła z zazdrości ;d. Oczywiście żartuję, aczkolwiek ten serial nie ma żadnej logiki i wszystko wydaje się tam możliwe^^
No Fakt z ta psycholog dziwne, nagle w chwili wypadku sie zjawiła, na poczatku myslalam spoko, moze to wlasnie Mona chodzila na terapie wlasnie wtedy kiedy Psycholog sie gapnela ze wie kto jest A, ale z drugiej strony jakos dosc szybko sie dowiedziala... nie jest to raczej mozliwe zeby sie dowiedziec o zdarzeniu w chwili zdarzenia :P moze tez A wciagneło ją w tą gierke. i jak przytulała Hanne to jej wyraz twarzy był dość dziwny, a ten czerwony płaszcz przecież przechowuje Aria z tego co pamietam
No dokładnie - miała co najmniej dziwną minę, gdy ją przytulała. Poza tym z tego co kojarzę jest i wysoka i szczupła - i ma ciemne włosy, jak ta kobieta. Wyjechała gdzieś, pewnie bardzo daleko, a tu nagle pojawia się, gdy okazuje się, że to niby Mona jest A i twierdzi, ze była przez nią szantażowana - dodatkowo wcześniej (dziwnym trafem tego dnia) dzwoni do Toby'ego? Dziwne. Z tym płaszczem, to chodziło mi o to, że Vivian się tak ubierała, nie wierze, aby któraś z dziewczyn była A, a taki płaszcz łatwo gdzieś dostać, a był właśnie w stylu Vivian. Włamanie się do Arii po płaszcz? To by było dziwne, aczkolwiek nie zdziwię się, jak dziewczyny odkryją jego brak ;d.
Najpierw Alison później Ian a teraz Maya czy my się dowiemy kiedyś dlaczego zostali zabici?
po odcinku myśle że A to :Mona Jenna Lucas i czarny łabędż a w tej czerwonej to może Alison ?
Jak dla mnie teoria Ezry jako A nie ma sensu bo np. z tego co kojarze Ezra zawsxze mowi co go gryzie i nie umie tego ukryc(w przeciwienstwie do Arii :p), ale każdy mysli inaczej. Wersja z jaka się tu spotkalam - Jenna ma bliźniaczkę - cos musi w tym byc (na balu- Janna w labiryncie i Jenna w okularach).. bardzo mnie to ciekawi
Jedna rzecz, której nie moge oragnać to Courtney. Ogladalam ten serial pare odc nawet kilka razy, czytalam mase opini na temet zakonczen i tu nagle Courtney.. widocznie nie pamietam wszystkiego tak dokladnie ale... mogłby mi ktos wytlumaczyc kto to jest ?? Tzn jak czytałam ze wątek z bliźniaczka Ali/Courtney ale skąd wgl Courtney?? 0.0
najlepiej odc w ktorym to bylo czy cokolwiek ;)
W książce Alison miała siostrę bliźniaczkę,a w odcinku Halloweenowym Ali opowiada historie o siostrach bliźniaczkach i w jej pokoju wisi zdjęcie: http://www.prettylittleliars.com.pl/wp-content/uploads/2012/02/Ali.jpg
Mona się na bank podstawiła. Jak Spencer stała przy pamiętniku Alison od razu zaproponowała jej gumę, podając ją w taki sposób, że papierek był widoczny. Hanna cały czas miała telefon na podsłuchu, więc Mona wiedziała o czym dziewczyny rozmawiają i że jadą do hotelu. Mogła łatwo je zmanipulować, albo donosić do A. Chociaż jest też możliwe, że podsłuchiwanie włączyła osoba, która weszła do pokoju hotelowego jak Hanna się kąpała. Najbardziej mnie ciekawi od kiedy Mona pracowała dla A. i czy z własnej woli. I w ogóle to, że kilka osób pracuje dla psychopatycznego mordercy i nie ma z tym problemów to trochę dziwne i raczej mało prawdopodobne.
Teraz myślę, że jednak Alison nie żyje i raczej nie ma innej możliwości, przecież na pewno jakoś zidentyfikowano zwłoki i zbadano materiał genetyczny, a z bliźniaczką to sobie scenarzyści wbiliby nóż sami, bo wszyscy się tego spodziewają teraz. Myślę teraz, że A. to nie będzie ani Garret, Jenna, Melissa tylko ktoś, kto przez cały serial ani razu nie został pokazany w negatywnym świetle budzącym podejrzenia. Poza tym, ktoś chciał zabić Jennę więc nie rozumiem czemu miałaby nadal pomagać A.
W tym serialu w ogóle nie ma logiki :) fakt scenarzyści sobie zostawili dużo nie wyjaśnionych wątków które mogą wykorzystać... ale są one tak nielogiczne, mało prawdopodobne i do tego niektóre są śmieszne i głupie...
Mnie to zaczyna irytowac takie mącenie bez logiki i niestety tendencja spadkowa serialu... czasami mam wrażenie że scenarzyści sami już nie wiedzą co było czego nie ...
Sądzę że Mona chroni siebie i dziewczyny. Zrobiła to do czego zmusiło ją A. Myślę także że ta doktorka ma z tym wszystkim coś wspólnego. Głupie jest wyjaśnienie że bała się o swojego syna. To jest dorosła osoba, tym bardziej psychiatra. Dziwne. Nie wiem z kim gadała Jenna. Nie była to raczej Mona. No i nie wiadomo tak naprawdę od kiedy Jenna widzi... Nadal nie wiadomo co z tym wszystkim ma wspólnego Melissa. Ogólnie przestałam już obstawiać kto będzie A bo to nie ma najmniejszego sensu ;p Każdy następny odcinek w jakiś sposób weryfikuje te przypuszczenia.
Ale gdyby Mona robiła to dla dziewczyn, to nie nazywała by ich w myślach pogradliwie drogimi kłamczuchami, które sobie teraz będą spały bezpiecznie.
Hej specjalnie się zarejestrowałam żeby wam poiwedzieć że chyba troche przesadzacie, uważem że mimo iż Mona została A to nie był to jakoś strasznie zły wybór, spójrzcie na to z punktu bohaterek One napewno się tego nie spodziewały. Poza tym przecież wciąż obstawialiście Ezre Melisse Gareta a nie spodziewaliście się że to jednak może być Mona :) Jest jeszcze pare spraw do rozwiązania, wciąż nie wiadomo kto odwiedził Monę na koniec oraz kto był B;ack Swan no i najważniejsze kto zabił Alisson a raczej czy ona rzeczywiście zginęła ! Myślę że warto obejrzeć serial do końca, dajcie mu drugą szansę ! :)
+wydaje mi się, że dr Sullivan jest matką Ezry, i A dało jej w kopercie zdjęcia Ezry i Ari i groziło że zniszczy mu kariere
+myślę, ze Maya została zabita przez Paige :D kocha się w Em, więc Maya to przeszkoda
Hmm ale z kolei jeśli Em dowiedziała się ze to sprawka Paige to koneic :< Czytałam wywiad z "A" ze gdy umrze ta postać zniszczy się związek ale zbliży się do siebie kolejny czyli pewnie Em i Paige myślę ze Maya została zamordowana już wcześniej i to "a" mogło wysyłać wiadomości od niej
hej słuchajcie mam do Was pytanie, albo mam zaćmienie albo przysnęłam na tym momencie bo go nie pamiętam, możecie mi powiedzieć czy on był
http://liarsdaily.com/gallery/albums/userpics/10001/normal_tumblr_lzt0xaIuzj1r48 p81If_These_Dolls_Could_Talk.jpg
jaki tytuł nosi ostatnia piosenka? jak Emily się dowiaduje,że może to być ciało Mayi?
A nie sadzicie, ze dziwne to ,ze Aria miala czerwona kiecke ,a do tego skorzane rekawiczki ???a Tak w ogole za czarnego labedzia byla przebrana chyba dr Sullivan, wysoka, szczupla, a do tego owalan twarz przyjzyjce sie :)
To jest dziwne (pewnie już gdzieś było)... http://24.media.tumblr.com/tumblr_m11sdrCBqb1rrhi2yo1_500.png
A tajemnicza postać faktycznie wygląda jak Melissa...
bardzo ciekawe, jeszcze tego nie widziałam. Byłaby niezła beka jakby Aria miała coś wspólnego z A.
Po coś dr Sullivan wprowadzili w ostatnim odcinku. Musi mieć jakieś większe znaczenie, bo jak nie to nie musiałaby się pojawiać na tą chwilę w finale. A skąd wogóle Toby o niej wiedział? Poza tym rozumiem, że mógł podejrzewać Jennę, ale co on mógł wiedzieć o Monie.
A kto wysłał sms na balu Arii, żeby udała się w tamto ustronne miejsce. Jenna czy Ezra? Bo wyglądało jakby jakaś kobieta to wysyłała.
Jakoś mi się nie widzi żeby Mona była A. W jeden ze scen w jednym z odcinków w szklarni, w której dziewczyny umówiły się z A rzekomo dlatego, że znalazły jakiś dowód je/go obciążające widać, że to rosły osobnik. A Mona jest niższa chyba od wszystkich dziewczyn.
No tak ale w różnych scenach - różne osoby odgrywały A, więc nie ma się co tym raczej sugerować.
Dodatkowo wspomniane było "team A" więc właśnie Mona może być jedynie jedną z grupy. Co miałoby sens - wielu scen nie mogłaby utrzymać fizycznie dziewczyna - jakieś ucieczki, potrącenie przez samochód, zdarzenie na wieży kościelnej itd.
ALe to widać jak nam pokazywali A że raz jest dziewczyna raz chłopak... tylko że raz ta soba jest wyższa raz niższa. NA początku 1 sezonu na 90 % biegała wysoka dziewczyna na przemian z chłopakiem.... tak mi się wydaje po jednym z odcinków.... a w ostatnim ewidentnie przy hannie jak się kąpała była Mona... w innych scenach z poprzendich odcinków nie przypominam sobie żeby biegała niska krągła postać o kobiecej sylwetce.
a co tu ma sens? to wytłumacz w bardziej sensowny sposób tą scene. Jenna pisze sms'a, zaraz Aria patrzy na telefon i idzie do Ezry a za Nią idzie Jenna. ? jakikolwiek sens w tej scenie w ogóle? bo ja takowego nie widze. dzieki tej scenie mogę się jedynie utwierdzić w przekonaniu, że zarówno Jenna jak i Ezra są w A team'ie ;]
Nie wiem dlaczego nikt nie wierzy, że to faktycznie Garret zabił Alison. Nie mówię, że tak jest na 100%, ale też całkiem nie wykluczam tej opcji. W końcu strona 5 go obciążyła i dlatego mu wcześniej zależało, by się jej pozbyć.
pamiętam, że w rozmowie z Jenną, po przechwyceniu strony 5, mówił, że już nic nie powiąże ich z tą nocą. przecież to oni chcieli wmówić Jasonowi, że zabił Ali. ogólnie byli bardzo zaangażowani w zacieraniu dowodów.
jest to oczywiste rozwiązanie, a jak po finałowym odcinku można zauważyć, twórcy serialu nie są zbyt pomysłowi.
Ja z rozmowy Garreta z Jenna wywnioskowałam, że to bardziej Jenna niż on chciała mieć tą stronę i że to dla niej ją ukradł.
Mona, nagle przeobrażona w wampa z mocnym makijażem i w czarnym dresie, groźna i niebezpieczna - nie. Mona jako wariatka, zamknięta w psychiatryku - NIE. śmieszne to wszystko z deczka, niestety. ten odcinek miał być chyba przełomowy, mi się nie podobał. jeszcze więcej tajemnic i znaków zapytania, a na koniec trzeba było doiebać hipotetyczną śmierć Mayi, żeby było dramatyczniej .___.
Ezra, który podjął dojrzałą decyzję o wyjezdzie, nagle zapragnął wrócić... jednak kocha Arię, i nie może wytrzymać bez niej dwóch dni, tyle że tydzień temu chciał zmieniać pracę i rozstawać się z nią z własnej woli, bo jej rodzice nie akceptowali ich relacji. mentalność dwunastolatka, zmienia zdanie jak kobieta w ciąży o:.
Mona miała ten sam makijaż co na balu, tylko w dresie w naciagniętym kapturze smokey eye wyglądało co najmniej dziwnie, a w sukience i rozpuszczonymi falami nie rzucało się tak w oczy.
wie ktoś jak się nazywała piosenka z balu, nie ta gdzie ezra tanczy z arią tylko ta wczesniejsza ?
pamiętam, że leciała tam chyba bleeding love Leony Lewis ale nie wiem czy o to chodzi :)