Opis odcinka (tłum. youhaveamessage):
Teraz, gdy szczątki Ali powróciły do jej rodziny, DiLaurentisowie zdecydowali, że ponownie ją pochowają, dając dziewczynom kolejną szansę, żeby pożegnać się z przyjaciółką. Aria, Hanna i Emily chcą uczesntniczyć w pogrzebie, jeśli nie dla siebie, to dla Jasona. Spencer ma dość wszystkiego i nie chce mieć nic wspólnego z pogrzebem. Po co ciągle żegnać kogoś, kto nie był zbyt dobrą przyjaciółką? Emily idzie na wizytę do dr Sullivan, ponieważ chce uporać się z uczuciami dotyczącymi zabicia Nate'a. Wraca jednak z czymś o wiele więcej.
Promo: http://www.youtube.com/watch?v=sObCJcNvIek
Sneak peek #1: http://www.youtube.com/watch?annotation_id=annotation_486555&feature=iv&src_vid= sObCJcNvIek&v=3EHrBgg8TnY
Sneak peek #2: http://www.youtube.com/watch?annotation_id=annotation_354880&feature=iv&src_vid= sObCJcNvIek&v=Bw1zhzM6lcU
Sneak peek #3: http://www.youtube.com/watch?annotation_id=annotation_769243&feature=iv&src_vid= sObCJcNvIek&v=YsF4aBiAwd8
znając życie, to tylko taka zagrywka scenarzystów. gdyby to była prawda, to nie pokazali by tego w promo :)
może się mylę, ale czy Ali nie została uduszona? Emily stała tam z łopatą xp Wydaje mi się, że tam był ktoś jeszcze z nimi i ewentualnie tą trzecią osobę Em chciała zaatakować...? Nie rozumiem dlaczego Spencer nie mówi dziewczynom o Tobym...
E pewnie z ta łopata to jakas zmyłka....tez zupelnie nie rozumiem Spencer , ale bodajze w kolejnym odcinku chyba im powie.... a ja to sie dziwie ze one na pomysl z detektywem nie wpadly wczesniej by sledzil chociazby wariatke Mone
Dostała w głowę tępym narzędziem, potem prawdopodobnie jej morderca myślał, że ją zabił i pochował ją, ale ona jeszcze żyła, stąd uduszenie ziemią.
Spencer przez dwa ostatnie odcinki była trochę żałosna, ale widze że w tym odcinku zrobi się z niej taka bitch, mrah to będzie świetne, uwielbiam ją taką :3
No wiesz jak dla mnie nie była żałosna tylko się nie mogła pozbierać po TAKIEJ zdradzie osoby, którą przecież kochała, każdy inaczej przeżywa takie rzeczy, ale mi też sie podoba, że zaczęła być wkurzona i wzięła sprawy w swoje ręce;)
no właśnie ja lubię silne bohaterki które nie dadzą sobie w kasze dmuchać że tak powiem xD I właśnie mi sie podoba też że na końcu wzięła się za siebie i zaczęła działać :D
na pocztówce którą emily trzyma w ręku pisze (arrete de creuser la police sait deja que c'est toi qui est capable de meurtre) co po polsku znaczy (przestań kopać! policja już wie, że to ty, jestes zdolna do morderstwa) mniej więcej jeśli dobrze przetłumaczylam
dobrze przetłumaczyłaś :d mam jakieś dziwne wrażenie, że Emily zabiła bliźniaczkę.
to wszystko musi być powiązane z odcinkiem halloweenowym II sezonu wtedy kiedy ali opowiada bajke o bliźniaczkach . Potem była taka scena jak one przechodziły koło tego strasznego domu i wtedy było zbliżenie na samochód który stał obok pisało na nim RADLEY SANATORIUM. całkiem możliwe że bliźniaczka Ali mogłaby właśnie tam przebywać a później z tamtąd uciec
jak dla mnie to trochę dziwne jest to, że Ali w nocy w której ją zabito, zdołała spotkać się z tyloma osobami :o najpierw była z dziewczynami, potem z Tobym (? dał jej sweter), Ianem, Jenną i Garrettem, NATem w pokoju (bo pewnie ich spotkała), Byronem i jeszcze kimś, kto ją zabił xd jak dla mnie te kolejne osoby, z którymi się widziała, to tylko wskazówka na istnienie bliźniaczki
Hahaha o ile sie nie dowiemy kogo jeszcze mogła spotkać;D Może to była jakaś noc zaćmienia i trawała całą dobę??:D
jeszcze pewnie rodziców reszty dziewczyn i wszystkie postaci z serialu jak leci, włącznie z tymi, które pojawiły się w 2 albo 3 sezonie, włącznie z matką Ezry xd
Oglądając promo i sneak peek z Moną pomyślałam że w końcu ktoś ją wykończy, definitywnie. Przecież choćby nie wiem jak się Merlenka zarzekała że nie będzie jak w książkach na końcu w pewnym stopniu jest bardzo podobnie w wielu sytuacjach w serialu. Więc to pozwala mi przypuszczać że Mona prędzej czy później trafi do piachu. A patrząc na to jak się ostatnio panoszy, to raczej prędzej. Ciekawe czy Toby również podzieli los książkowego Toby'ego.
A co się stało w książkach z Tobym? A go zabiło? ;p ja tam bym na miejscu Emily kazała udawać Paige, ze sie nienawidzimy, zeby A-TEAM zwerbował Paige i tadam, znam czlonkow a-team'u poza glownym bossem!
Sam się zabił :D
Wydaje mi się, że A nie jest takie głupie i nie dałoby się nabrać na coś takiego :D
Przeciez talent aktorski jaki posiadaja te dziewczyny jest w stanie sprawic, ze A uwierzy nawet w to, ze Toby jest czarny ;p
Nie wierzę, że Emily zabiła Alison. Te wszystkie sceny z hipnozą, po której bohaterowie sobie coś przypominają uważam za trochę... kiczowate. I Spencer... Ojej, co się z nią dzieje! :> Ciekawe czy w końcu powie dziewczyna o Tobym.
Jeju, to trochę żałosne, że w promo dają sceny takie jak ta, z Emily i łopatą. Czy ktokolwiek widząc to, pomyślałby, że właśnie w tym odcinku okaże się, kto zabił Ali? Nie sądzę, przynajmniej nie z tego forum. ;)
I przede wszystkim: GO, SPENCER, GO! Taką ją właśnie lubię i bardzo utożsamiam się z jej postacią.
Ma rację. Co innego jest próbować rozpracować A, a tym samym dbać o swoje bezpieczeństwo, a co innego litować się nad dziewczyną, która wszystkimi pomiatała, szantażowała, obrażała (pod tym względem Ali bardzo przypomina Lolitę). Dosyć. Wiadomo, że każdemu może być jej szkoda, że nie każdy liczył na jej śmierć. Ale po co robić z niej wielką, filozofa w stylu Coelho. "Sekrety nas zbliżają" etc.
Według mnie z Emily, jej hipnozą i ewentualnym zabiciem Ali zrobią zabieg podobny do tego jaki był w książce, tylko że tam chodziło o Spencer, która chodziła właśnie do psychologa, pewnego dnia, ona ją zahipnotyzowała i wtedy Spence sobie przypomniała moment gdy wyszła z tego domku za Ali, pokłóciły się i ją popchnęła.Potem oczywiście miała schizy, że to ona zabiła Ali, ale koniec końców wszystko się wyjaśniło, że to nie ona. I pewnie coś podobnego chcą zrobić teraz.
w ksiazkach pierwszy A byla Mona a pozniej blizniaczka Ali tak ?
a kto w ksiazce zabil Ali ?
może to będzie nawiązanie do tego, jak dziewczyny znalazły Em z łopatą nad grobem Ali, gdzie ktoś wykopał jej ciało(o ile dobrze pamiętam ;d)?
mysle, ze calym A. tym w czerwonym jest ALISON. ta z przed laty, nie ta którą zaczęto przesladowac jeszcze przed smiercią czyli Courtney, Courtney zabrala zycie dla Alison, a Alison byla tak wkurzona ze zaczela przesladowac Courteny, potem w koncu ją zabila, ale jej to nie wystarczylo, wiec wziela sie tez za Arie, Spencer, Hanne i Emily. W ksiązce bylo ze Courtney byla chora psychicznie, cale zycie spedzila w psychiatryku i pewnego razu jak przyjechala w odwiedziny do domu DiLaurentisów to zabrala zycie Alison , od tamtej pory Courteny udawala, ze jest Alison, a prawdziwa Alison byla w Radleyu. jestem strasznie ciekawa co teraz bedzie sie dzialo z Tobym, czy on naprawde okchal Spencer? tak mi jej szkoda..........
Jeśli w serialu pojawi się bliźniaczka Alison to wszystko będzie zbyt proste ...Odnośnie Toby'ego - może przyłączył się do A-teamu dopiero na początku 2 sezonu? W końcu chyba w 2 odcinku ktoś z A kupował nowe bluzy i rękawiczki, po tym jak Mona była uziemiona w psychiatryku...Chyba, że jest jeszcze jedna osoba oprócz Tobyego, Mony i głównego A....
I jeszcze kiedy Ali odwiedzała Tobiego pytała czemu robi to tylko jej a nie jej przyjaciołom :p
Zauważyliście że w 3x17 Hanna ma koszulke z wieżą Eiffla z napisem' from paris with love' czy cos takiego a w 3x18 emily ma kartke z wieża eiffla z tekstem po francusku, moze to miało jakies znaczenie , podpowiedź z tą koszulką? W koncu bardzo ją eksponowali żebyśmy koniecznie przeczytali co tam pisze:P Tak pokazywali jak jest oblana itp.
Akurat oglądałam 1x09 i w retrospekcji z Emily Ali mówi "I need to find a French family that's dying to host a nice girl from ... to go with her to Paris where they could sleep, eat and shop together.", wiec tych powiązań z Francją było więcej ;p
Przepraszam bardzo, ale to jest jej nowa mina - wyraz skupienia i powiedziałabym, że też zawzięcia, widzisz jej zaciśnięte szczęki??:P
Emily byłaby niezłą zagadką dla grupy Lightmana z "Lie to me". Za dużo emocji w jednej scenie :D
Ale jak by miało to być możliwe, że Em widziała się z Ali? Przecież były wtedy w szopie. Chociaż to była "długa" noc, ale wydaję mi się, że jest możliwe, aby Ali mogła spotkać te wszystkie osoby, no ale zmieścić w terminarzu Em?
Nie wiem co ona ma taką słabą głowę, że czegoś takiego nie pamiętała ?? I chyba Toby walnie Jasona, z tego co udało mi się wychwycić.