Słodkie kłamstewka

Pretty Little Liars
2010 - 2017
7,5 74 tys. ocen
7,5 10 1 73550
5,3 3 krytyków
Słodkie kłamstewka
powrót do forum serialu Słodkie kłamstewka

3x18: Dead to Me.

ocenił(a) serial na 4

Opis odcinka (tłum. youhaveamessage):

Teraz, gdy szczątki Ali powróciły do jej rodziny, DiLaurentisowie zdecydowali, że ponownie ją pochowają, dając dziewczynom kolejną szansę, żeby pożegnać się z przyjaciółką. Aria, Hanna i Emily chcą uczesntniczyć w pogrzebie, jeśli nie dla siebie, to dla Jasona. Spencer ma dość wszystkiego i nie chce mieć nic wspólnego z pogrzebem. Po co ciągle żegnać kogoś, kto nie był zbyt dobrą przyjaciółką? Emily idzie na wizytę do dr Sullivan, ponieważ chce uporać się z uczuciami dotyczącymi zabicia Nate'a. Wraca jednak z czymś o wiele więcej.

Promo: http://www.youtube.com/watch?v=sObCJcNvIek

Sneak peek #1: http://www.youtube.com/watch?annotation_id=annotation_486555&feature=iv&src_vid= sObCJcNvIek&v=3EHrBgg8TnY
Sneak peek #2: http://www.youtube.com/watch?annotation_id=annotation_354880&feature=iv&src_vid= sObCJcNvIek&v=Bw1zhzM6lcU
Sneak peek #3: http://www.youtube.com/watch?annotation_id=annotation_769243&feature=iv&src_vid= sObCJcNvIek&v=YsF4aBiAwd8

ocenił(a) serial na 7
oliwiaaaaa

są śmieszne.

ocenił(a) serial na 8
dracy

Ashley ma mieć wypadek niedługo i zbiec z miejsca wypadku.
Od razu myśle o Hannie na którą A a własciwie na jej mame ma dużo haków. Czy narzeka? Nie! Za to pani Aria jak najbardziej. Co na nią A ma? Oprócz Jenny nic. I tak od początku serialu. No bo w sumie co takiego z tym Ezrą było? Zakazana miłosć i tyle. Wolałbym mięć 10 takich problemów niz taki jak ma Hanna. A z Malcolmem? Jej wina że tak się bała powiedzieć. Przecież to było dawno temu, on nic nie wiedział więc czemu to jakoś miało zwiazkowi zaszkodzić?

ocenił(a) serial na 5
Wonderlife

Po pierwsze nie powiedziała, bo Maggie ją o to poprosiła, a po drugie, to chyba sam/a widzisz, że jednak zaszkodziło... Ezra wyjechał i się do niej nie odzywa, a co, jeżeli spodoba mu się rola taty i już nigdy nie wróci do Arii?
Ale wiem, że to jest jakieś dziwne, na Arię nigdy nie ma nic, bo nawet Ezra dość szybko wyszedł z "ukrycia". Ale teraz będą jeszcze te kolczyki, które wrzuciła do trumny.

TMITIM

Może Aria nie robi nic złego? Poza zdradą, to jej rodzice nie mają ukrytych dzieci, żadnych mrocznych interesów w pracy więcej haków znajdzie się na bankiera lub prawnika niż nauczyciela ;).

ocenił(a) serial na 9
Wonderlife

Aria też mnie już zaczęła denerwować. Ciągle tylko smutne minki "olaboga, jaka ja pokrzywdzona"... Ezra ją zostawił (mam nadzieję, że na jak najdłużej), to wszystkie przyjaciółeczki muszą jej współczuć i ją pocieszać, a ona, kiedy dowiaduje się o tym, że Spence zerwała z Tobym praktycznie ją olewa.
A najbardziej się wkurzyłam, jak patrzę na jakimś fanpejdżu PLL "Która waszym zdaniem została najbardziej skrzywdzona przez A?" i mnóstwo osób "Aria, bo leżała w skrzyni z trupem"... Rzeczywiście, nie fajnie, ale w porównaniu do tego co przeżyły pozostałe dziewczyny, wolałabym być na miejscu Arii.

ocenił(a) serial na 7
Bankowski_17

tutaj ludzie się burzą, że się wlecze, że jej nie rozumieją... jak dla mnie aktorka grająca Spencer jest świetna, wie co ma zagrać. co do napisu Toby - może faktycznie chce się z nim spotkać, w sumie nie dziwie się jej... ale o to mniejsza, dla mnie w sumie lepiej gdyby zostawiła klucz "A" w kwiatach

dullworld

A może po prostu chciała pokazać, choćby samej sobie, że Toby dla niej umarł.

ocenił(a) serial na 7
Aguslava

Mi też się tak wydaje.

ocenił(a) serial na 7
Aguslava

ok, takie rozwiązanie nie przeszło mi przez myśl, w sumie jak to często bywa w PLL, można coś zinterpretować na kilka sposobów

dullworld

Ja to rozważałam, ale wydało mi się to za proste. Gdzieś w głębi serca trzymam za nich kciuki. Nie wierze w takie okrucieństwo, że kwiaty, seks, zawsze razem - tylko po to by być blisko ofiary. Głupia ja.

ocenił(a) serial na 3
equinox17

Odcinek słabszy od poprzedniego, nic nowego praktycznie nie wniósł. Ale przyjemnie się oglądało, szybko minął mi przy nim czas, to raczej dobrze.

RobertSolski

może być ktoś tak dobry i podać linka do napisów tj. do 18 odcinka? :)

Leo_Wyatt

szukasz samych napisów czy całego odcinka? Ja oglądałam z napisami na ii tv :)

piekarze

szukam samych napisów :)

Leo_Wyatt

ja się pytam... czemu ta Spencer ukrywa ten sekret z Tobym? :| nie mogę tego zrozumieć normalnie. tak się niby razem trzymają, ale żeby coś takiego ukryć przed resztą?! ^^

ocenił(a) serial na 5
eriko_yoshikawa

Prawdopodobnie nie chciała robić nic pochopnego, przez jakiś czas jeszcze miała nadzieję, że on to robi po to, żeby dostać się do a-teamu i ochraniać ją. Tymczasem tak nie jest i na pewno za niedługo powie reszcie. Łatwo jej zresztą nie będzie, bo w pierwszym odruchu na pewno dziewczyny jakoś ją osądzą, chociaż będzie to niesprawiedliwe(chociażby powiedzą, że mogła powiedzieć im wcześniej, zamiast zachowywać się jak idiotka i niszcząc ostatnie pożegnanie z alison). Poza tym spencer jest niekwestionowanym mózgiem grupy, wystarczy, że ona wie. To znaczy, gorzej by było gdyby na przykład caleb był szpiegiem a i hanna nikomu by nie powiedziała, bo hanna nie na tak wiele może się przydać, jeżeli chodzi o wymyślanie taktyk.