Słodkie kłamstewka

Pretty Little Liars
2010 - 2017
7,5 74 tys. ocen
7,5 10 1 73550
5,3 3 krytyków
Słodkie kłamstewka
powrót do forum serialu Słodkie kłamstewka

3x18: Dead to Me.

ocenił(a) serial na 4

Opis odcinka (tłum. youhaveamessage):

Teraz, gdy szczątki Ali powróciły do jej rodziny, DiLaurentisowie zdecydowali, że ponownie ją pochowają, dając dziewczynom kolejną szansę, żeby pożegnać się z przyjaciółką. Aria, Hanna i Emily chcą uczesntniczyć w pogrzebie, jeśli nie dla siebie, to dla Jasona. Spencer ma dość wszystkiego i nie chce mieć nic wspólnego z pogrzebem. Po co ciągle żegnać kogoś, kto nie był zbyt dobrą przyjaciółką? Emily idzie na wizytę do dr Sullivan, ponieważ chce uporać się z uczuciami dotyczącymi zabicia Nate'a. Wraca jednak z czymś o wiele więcej.

Promo: http://www.youtube.com/watch?v=sObCJcNvIek

Sneak peek #1: http://www.youtube.com/watch?annotation_id=annotation_486555&feature=iv&src_vid= sObCJcNvIek&v=3EHrBgg8TnY
Sneak peek #2: http://www.youtube.com/watch?annotation_id=annotation_354880&feature=iv&src_vid= sObCJcNvIek&v=Bw1zhzM6lcU
Sneak peek #3: http://www.youtube.com/watch?annotation_id=annotation_769243&feature=iv&src_vid= sObCJcNvIek&v=YsF4aBiAwd8

Fabulous_Killjoy

Ja sie zawsze nie moge doczekać na Wrena. Kola mi zabili to chociaż jest Wren. A Jason ostatnio bez szału. Niby gdzieś tam jest ale nic z nim nie ma. Było wgl coś dalej z tym jego wypadkiem ?

ocenił(a) serial na 5
Request_

Co prawda to prawda. W drugim sezonie był taki...intrygujący xD A teraz to lipa, robi za tło dla dramatów dziewczyn, jest po prostu obok. Wcale bym się nie gniewała, jakby się na powrót włączył.
Na Wrena jestem chętna zawsze i też bardzo czekam :) Świetnie mi pasował do Spence, a skoro Toby jest zły to ma chłopak zielone światło.
Co do wypadku to jakoś nie kojarzę. Strasznie ciągną fabułę, a w rezultacie gubią wątki.
Może zwerbują nam aktora Kola do PLL? Przystojniaków nigdy za wiele :)

Fabulous_Killjoy

Ja zawsze byłam team Wrencer, za Tobym jakoś nigdy specjalnie nie przepadałam, a Wren to po prostu Wren, miłość od pierwszego odcinka. ; D

ocenił(a) serial na 5
Request_

Ja lubiłam Toby'ego na samym początku, jeszcze kiedy kręcił z Emily. Miał dłuższe włosy, ubierał się na czarno. Źle mu się z oczu patrzyło; dziewczyny się go bały, bo brały go za psychopatę. W dodatku ten sekret między nim a Jenną....mimo wszystko, to jakoś intrygowało. Potem, kiedy już złagodniał i zaczął chodzić w łososiowych koszulkach w serek jakoś stracił te swoje walory interesującej postaci :D
Wren ma brytyjski akcent i to mi chyba wystarczy - też miłość od pierwszego wejrzenia <3

Fabulous_Killjoy

Oglądam pamiętniki wampirów, 1 2 i 3 sezon b. mi się podobał, postać damona świetna, głos Klausa nieziemski :D oraz zauroczenie Caroline chyba. 4 sezon strasznie nudny :/

ocenił(a) serial na 5
Request_

przepraszam, że się wtrącę :D chce tylko powiedzieć, że to samo powiedziałam jak skończyłam Plotkarę - "jakim cudem mi się udało" ;) serial tak głupi i niedorzeczny, że po dwóch sezonach radziłabym go rzucić. Albo lepiej - w ogóle nie zaczynać.

erinnerung

Mi sie pierwsze dwa sezony podobały. Byli w liceum, fajnie sie oglądało. Ale bohaterowie dorośli, poszli na studia a zachowywali sie dalej jak dzieciaki z coraz to głupszymi pomysłami. Wiadomo każdy z każdym i kombinowanie na potęge.

ocenił(a) serial na 5
Request_

tak, dwa pierwsze sezony były fajne, wciągały i można powiedzieć że miały w sobie coś z książkowej Plotkary. Reszta - masakra!

ocenił(a) serial na 10
Request_

No może i potem plotkara była nakręcana na siłę ale i tak się oglądało :) Końcówka no można powiedzieć, że bardzo naciągana no ale Chuck jest z Blair więc mi to pasuje :D A Georgina i Jack Bass jako para mi się też spodobali xd pasują do siebie :D

erinnerung

A mi się podobały pierwsze sezony :) Zależy, czego się oczekuje.

erinnerung

A jak szukasz nowego serialu do obejrzenia, polecam El Internado :)

ocenił(a) serial na 5
Hmm_Ciastko

mi chodziło o to, że jak już miałabym komuś polecać Plotkarę to tylko i wyłącznie dwa pierwsze sezony bo z każdym następnym było co raz gorzej niestety :(

El Internado? :D aaaa widzę spotkałam fankę! oglądałam wszystkie sezony! jeden z najlepszych seriali jaki widziałam! a może nawet NAJlepszy :)) na pewno jeszcze do niego wrócę.

erinnerung

Wg. mnie najlepszy :>

ocenił(a) serial na 5
Hmm_Ciastko

<piąteczka!>

Fabulous_Killjoy

Z tego co wiem, jak ogląda się PLL ciągiem to nie dostrzegasz aż tylu błędów (albo przyzwyczajasz się do głupoty). Więc zawsze możesz zostawić serial i wrócić do niego za pół sezonu.

martusia565

Mam nadzieję, że to Ezra. Ale perukę może mieć każdy teraz...

Request_

ale dziewczyny też miały fałszywe id, ze są starsze więc to chyba nic nie znaczy

equinox17

weźcie sobie załóżcie temat na offtopy, bo pod każdym wątkiem zaśmiecacie. Mam gdzieś czemu rzuciliście plotkare i czy podobały wam sie ostatnie TVD. pojęczcie sobie na forach Demon teamu. Wchodzi sie poczytać co ludzie myslą o nowym odcinku, a zaraz powstają 3 strony biadolenia o innych serialach.

ocenił(a) serial na 10
Bankowski_17

zrobiłem sobie na 'stop' wtedy gdy dziewczyna w czerwonym płaszczu sie ukazała (było to trudne) i jestem pewien w 80%,że widziałem normalnie twarz Alison !!! ;O
wgl.Aria wychodząc z mauzoleum gada cos o Spencer,że zerwania są trudne? to kiedy one sie dowiedziały? pewnie coś nie zrozumiałem.

ocenił(a) serial na 5
duperak3

Odcinek sredni, Emily jak zwykle, pelna emocji, gdy krzyczala podczas hipnozy nie moglam powstrzymac smiechu.
No wlasnie tez mnie to zastanowilo, nawet chyba wczesniej Emily mowila, ze nie powie dziewczynom o Toby'm, dopoki Spencer nie bedzie tego chciec, a pos koniec odcinka WTF, okazuje sie, ze wszystkie wiedza. Swoja droga, skoro sa przyjaciolkami to chyba powinny z nia o tym porozmawiac, pocieszyc, czy cos.
Co do tego pokoju, to wydaje mi sie, ze gdyby Spencer zobaczyla, ze cos jest w tyn pokoju, to znaczyloby, ze Toby jest w A teamie dla niej, by ja chronic. Jesli by tak bylo, nie zabralby swoich rzeczy, dalej by dzialal dla jej dobra.

zlo_i_ciastka

może zobaczyła kwiatek który kupił ktoś kogo śledził detektyw?

ocenił(a) serial na 7
zlo_i_ciastka

Tez tak myślałam. nawet miałam nadzieje, że Spence coś tam znajdzie, co pokaże, że Toby robi jednak to wszystko dla niej... <mimo, ze sama go nie lubię> szkoda mi jej. I też, właśnie, Emily powiedziała reszcie? I może się w końcu zainteresują Aria i Hanna Spencer? Bo mam wrażenie, że ich jakoś to nie obchodzi, a przecież widać co się z nią dzieje...

Tibby1996

Dziwi mnie podejście dziewczyn do Spence. Widzą, że trochę oszalała, że mocno przezywa to rozstanie, ale żadna nie spyta co się wydarzyło.

ocenił(a) serial na 7
Bankowski_17

no właśnie! A przecież są przyjaciółkami...

ocenił(a) serial na 8
duperak3

A więc wychodzi na to że będzie motyw bliźniaczki.. szkoda.

ocenił(a) serial na 9
duperak3

A ma ktoś zdjecie tego momentu gdzie widać twarz Ali? ? Mi nie udało się tego dostrzec

Bankowski_17

A nie wystarczylo kulturalnie napisac zeby pisali w offtopach a nie od razu kpic??

izka21gramowa

Z niczego nie kpię, a dość jasno przekazuje swoje odczucia. Po prostu zaśmiecacie kolejny temat, marudząc na wszystko -.-

ocenił(a) serial na 7
Bankowski_17

Popieram w 100%

ocenił(a) serial na 10
equinox17

zainteresował mnie tekst mony do spencer na szkolnym korytarzu "nie chciałabym zobaczyć,że biedny toby przebywa tą całą droge dla ciebie,tylko po to,zeby skonczyć kibicując mnie".moze i mona chciała tylko wkurzyć spencer,ale w takim razie po co mowila tą pierwszą czesc zdania?ze toby przebywa tą droge dla spencer?czyli moze jednak ją kocha?zwrociliscie na to uwage czy tylko ja ciągle się łudzę xD?

ocenił(a) serial na 8
equinox17

zna ktoś może piosenkę podczas sceny, gdy Spencer pisała na tablicy imię Toby?

dariaf89

ta piosenka to Lianne la Havas - Gone

annap601

a ta piosenka, kiedy spencer idzie do tego pokoju toby'ego? szukam jej i nie mogę znaleźć.
ciekawi mnie wątek tego wujka caleba... czy to niby jego ojciec?
bo hanna mówiła, że znał go wcześniej...trzymał małego caleba na tej fotografii...a
teraz udaję, że jest jego wujkiem żeby zbliżyć się do caleba...??

ocenił(a) serial na 8
annap601

dziękuję bardzo

equinox17

Czyje ciało było w worku na imprezie w pociągu? Czy tylko ja to przegapiłam, czy po prostu tego nie wyjaśnili?

ocenił(a) serial na 7
asiek327

Nie wyjasnili.

Dobry odc.Szczegolnie Spencer mi sie podobala i to co robila. ;)) Ciekawe czego Mona chce od dr Sullivan?A jak siedziala i gadala z Em to wygladala jak zombi. ;O

asiek327

Przecież to było ciało Alison.....

ocenił(a) serial na 6
Request_

Pewnie tak, tyle że dopiero teraz Jason powiedział dziewczynom, że "zwrócili im ciało Alisson". No fajne mi "zwrócili" :D Zero wyjaśnienia jak ono się tam w odcinku halloweenowym znalazło, nawet dziewczyny przez moment nie zastanawiały się kto tam mógł to ciało wtedy podrzucić.

septyma

A nad czym sie miały zastanawiać ? Wiedziały że ciało miał A team, więc..

ocenił(a) serial na 7
equinox17

mówicie, że wkurza was, że Spencer rozbita i tak dalej. Czy nikt tu na prawde nie kochał? Po takim drastycznym 'porzuceniu', praktycznie bez słów wyjaśnień większość z was byłaby nieobecna, wkurzona, robiła jakieś głupoty (moze niekoniecznie rycie imienia ukochanego na nagrobku jego matki). Dlaczego nie zwierzyła się przyjaciółkom? Bo Spenc zawsze była nasilniejsza i najrozsądniejsza z nich wszystkich. Wiadomo, że dziewczyny się o tym dowiedzą (w sumie to w scenie pod tym domem pogrzebowym nie do końca zrozumiałam czy dziewczynom chodzi o zerwanie czy o to, że Spenc już się z Tobym nie widuje) jednak stawiając się na miejscu Spencer to tak jakby jej dość poważna porażka. A ona nie lubi przegrywać. Jak dla mnie gierki Mony - pierwsza klasa. Niby przychodzi grzecznie z kwiatkiem do dr. Sulivan, a tak na prawde delikatnie sugeruje jej, że to nie jest dobry wybór. Czekam na finał, tam się pewnie sporo wyjaśni.

dullworld

dullworld please! Płakałam razem ze Spence, kiedy spytał ją "Jak długo wiesz"i kiedy leżała u niego na schodach. Kliknęłam nawet "1 like = 1 hug 4 Spencer" xD

Spoby byli moją ulubioną parą i jest mi smutno w sumie, ale podoba mi sie "Hastings kontra cały świat". Zastanawiam się czy to rzeźbienie "TOBY" nie jest zrobione z nadzieją, że się spotkają i coś wyjaśnią.

ocenił(a) serial na 10
Bankowski_17

Myślałem że w tym kwiatku może być podsłuch.
A co do rozstań - może chodziło o rozstanie z Alison, w sumie były na jej "pochówku".

Bankowski_17

podpisuje sie pod komentarzem dullworld i bankowski_17 zgadzam sie i czuje identycznie hahaha :(

ocenił(a) serial na 10
big_A

Co w tak psioczycie, przecież ten sezon jest o wiele lepszy od poprzednich - ten odcinek haloweenowy był 50x lepszy niż poprzedni, poprzedzony był całkiem superowym finałem 3A, a obecny odcinek... superowy, uwielbiam MONE! już w s2 stała się jedną z moich ulubionych postaci, i liczyłem że dołączy do teamu kłamczuch, jednak... okazała się A - aktorka gra superowo całe te motaniny, i inne... wszystko nabiera sensu! A emily i łopata... przecież to było coś superowego, tak samo jak przypominanie sobie "tych nocy" przez emily - dużo się wyjaśnia, i dużo się mota... i szczerze licze na wątek bliźniaczki / to że Alison nie jest martwa... było by fajnie i dużo by to wyjaśniało!

Artemisek

dlaczego tak długo nie ma napisów???? :((

Leo_Wyatt

są już od paru godzin ;)

Leo_Wyatt

są już od wczoraj :o

big_A

ale chodzi mi o napisy które przygotowuje equinox17 wcześniej z youhaveamessage, bo są najlepsze :) ale niestety długo trzeba na nie czekać :(,

skąd pobieraliście jeśli można wiedzieć????

Leo_Wyatt

z na p i p rojekt [ach, ta cenzura filmwebu :D] lub po d n a pis i . ne t

ocenił(a) serial na 6
Artemisek

wlasnie, kazdy tak narzeka a emily a tak naprawde to nie jest taka zla
btw. zarty i ezrze i emily NIE SĄ ŚMIESZNE.