http://24.media.tumblr.com/48a69eacad210364a091d892e218a76b/tumblr_mini3k66K11qk z6lmo2_500.jpg
co wy na to? :)
Mam podobne zdanie na ten temat. Denerwuje mnie postać Shany - wcisnęli ją do serialu na siłę, nie wiem jakie ona ma znaczenie i już się nie mogę doczekać beznadziejnego wytłumaczenia jej roli w całej sprawie. Wkurzyło mnie też, że Mellisa i Jenna występowały w tym sezonie dość rzadko a w finałowym odcinku nagle się pojawiły i pewnie się okaże że są wplątane w coś ważnego.
Co do uratowania dziewczyn, to na pewno Ali miała jakichś pomocników. Auto to też pewnie jej sprawka, bo kogo innego? Mam nadzieję, że to jednak była Alison btw., chociaż coraz bardziej przekonują mnie pomysły ludzi komentujących, że są 2 drużyny A (jedna Alison, druga jej bliźniaczki).
A co do pożaru itp., to już dawno udowodniły, że są głupie i nie potrafią zrobić prostych rzeczy (Ja się pytam dlaczego Spencer nie mogła podbiec do Red Coat i się nareszcie dowiedzieć na 100% kto to jest?)
Bo kogo innego? Ja bym stawiała na Melissę i Jennę. A Spencer nie podbiegła do Ali, żeby ta jej nie zobaczyła. Z resztą jak uważacie ten serial za taki idiotyczny, to po co go wciąż oglądacie?
nie uważam, że jest idiotyczny. uważam, że czasami dziewczyny głupio postępują, a serial kocham i tak ;D i serial jest zbyt interesujący, żeby przestać go oglądać :D bez spiny :)
Ja nie wiem nic na temat ściągnięcia z anteny, ale nigdzie nie ma informacji ile będzie trwać ta przerwa więc to trochę tak jakby urwali serial w połowie :(
Jak to sciagany??nie bedzie 3 sezonu? tam chociaz jakas akcja i wszystko trzyma sie kupy :)
wyżej na to odpowiedziałam ;)) spokojnie, nie wiem nic na ten temat ale nigdzie nie ma informacji kiedy będą następne odcinki i to mnie martwi.
nie było zasięgu, nie mogły wezwać policji. Może jak jechały to wezwały, raczej nie zostawiły domu żeby się tak o palił.
Tez sadze ze chca przeciagac w nieskonczonosc serial..... nic sie nie wyjasniło.... chociaz z drugiej strony niektore motywy maja wyjasnienie np: Ali pilotowała samolot, bo przeciez kiedys tam sie uczyla pilotowac awionetke, był taki motyw w serialu..... na koncu ktos jej pomogl i wyciagnal z ziemi.......jesli wilden wspolpracuje po ciemnej stronie mocy, to moze to miec sens, przeciez jest z policji i latwo mu bylo nasciemniac cos w raporcie ze zwloki to zwłoki Alison.... w tych 2 przypadkach widze logiczna spojnosc..... moze Jenna i Shanna wspolpracuja z ali, a moze nie, na pewno sa po tej samej stronie co Wilden i Mellisa..... a i koncowka pewnie w bagazniku Jason albo Cece. Nie mozemmy mowic ze niektore motywy sa niespojne, bo akurat co nieco im sie udało...... ale fakt jest prosty znow nie wiadomo nic !!!!!! wiec sezon 4 zaczna pewnie od radosnego powrotu do szkoły.... teraz 2 strona medalu co z Tobym ???? dobry czy zły ??? a wlasnie zanim ktos go uderzyl w glowe przed nim szla jenna?????????????????????
A ja po obejrzeniu mysle, że są dwie ekipy jedna to A a druga dziewczyny Jenna, Melisa i Shana. Te drugie chca sie zemscic na dziewczynach za Jenne dlatego podpalily domek i nie maja nic wspolnego z A. Ciekawa jestem teraz tylko czy Mona zacznie byc psiapsioła ;] dziewczyn ;) plus mysle, ze w samochodzie nie ma nikogo kto bylby bliski jakos bardzo ktorej kolwiek z 5 jaka stala przy bagazniku bo zadna jakos nie lamętowała specjalnie. Co do tej brunetki w lesie wydaje mi sie, ze to Jenna a Tobiego uderzyl Wilden. Nie wiem co Wy na to ;)
mysle podobnie jak ty, ze sa 2 ekipy, ale w tym momencie rozwaliła sie troche teoria o A teamie, bo to co bylo wiara ze mona zla i toby zly , okazalo sie ze oni sa tylko marionetkami..... takie prawdziwe zlo u knucie to Shanna, Jenna, Melissa oraz Wildem !!! przed tobym szla jenna, a moze ali zwodzi ich wszystkich , pomyslcei ona lubia gierki, wiec moze gra tak ze na kazdego cos ma i kazdy chodzi pod jej dyktando.........
oj odcinek kiepski jak nie wiem co , mieliśmy się tyle dowiedzieć a dalej wiemy całe h.
Po pierwsze ok rozumiem, że Spencer jest w szeregach A, żeby odkryć kim jest czerwony płaszcz i poznać resztę A. I co mamy z tego dokładnie nic, zjednoczyła się z Tobym, który po części dalej udaje i ta jego mina zbitego psa wywołała śmiech na mojej twarzy, taki biedny nagle się zrobił.
Wiemy że to Spencer robiła zdjęcia Jennie tylko po co i w jakim celu, tym bardziej Jenna musi tutaj być zamieszana z tą swoją dziewczyną i Mellisą i możliwe że to one tworzą jakiś oddzielny team. Mellisa powiedziała że wszystkie maja być na przyjęciu i "suk.i" w końcu pożałują ..... czyli co jest zdolna do wszystkiego nawet do skrzywdzenia własnej siostry....?
Pierwsze co mi na myśl przyszło jak zobaczyłam czarny kaptur przy kompie że to jest Caleb, bo kto inny tak dobrze zna się na rzeczy jak on? Czyli jest to kolejny członek A o którym nie wiemy. Zastanawia mnie jedno jak jest ich kilku i Toby jest jednym z nich to chyba powinien wiedzieć kto siedział przy kompie ?
Czerwony płaszcz stwierdził, że Mona jest nielojalna i stwierdziła że ją podpali razem z innymi dziewczynami ? do tego ktoś wali Tobego narzędziem aby nie okdrył kim jest dziewczyna w lesie ? Moim zdaniem była to Jenna lub ta jej dziewczyna.... Sceny jak Mona ucieka z dziewczynami i nagle się z nimi jednoczy jest dla mnie grubo podejrzana, możliwe że to specjalne zagranie aby Mona weszła w szeregi dziewczyn i wiedziała co robią od środka ? I ten sms od A do wszystkim łącznie z Moną.....
Czerwony płaszcz lata samolotem i wyszło że to niby Ali a może jej ta siostra bliźniaczka, która będzie się mściła za śmierć Ali.....? Możliwe że była we Francji i tam mieszkała a z góry wydawała jedynie polecenia ....? Scena końcowa jak ktoś wyciąga rękę z grobu i ktoś pomaga świadczy o tym jakoby Ali żyła ?
Ciekawi mnie kto jest w bagażniku Wildena czym wszystkie niby były zszokowane .......
Hanna przebrana za czerwony płaszcz tylko po to aby dowiedzieć sie czy Spencer działa z nimi jak dowiedziały się że to ona porwała Malcolma, nie zajarzyłam się że to Spencer, dopiero dzisiaj jak pokazali bilety w ręku Spencer do tego teatru o tym pomyślałam.....
A i najlepsze że Jenna z Shauna uratowały Wildena i jest filmik nagrany ale po jakiego grzyba ?
Nie wiem czy was to zainteresuje, ale zobaczcie sobie to zdjęcie... https ://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/409202_514559948586295_1258859 801_n.jpg ( po s spacja ) znajoma sytuacja? Co sądzicie? Jenna udaje miłość do Shany? W czym sobie pomagają?
to było logiczne po tym odcinku, że to Shana była osobą, z którą Jenna widziała się w finale drugiego sezonu, chyba nawet spotkały się w tym samym miejscu; pewnie Jenna ją wykorzystuje, jak wykorzystywała Garetta, żeby zajmował się za nią jakimiś ciemnymi sprawkami.
No tak, ciekawi mnie tylko jej powód do knucia, no i Melissa która knuje z Cece i z Jenną/ Shaną xd
jak to? przecież Jenna przez nie oślepła. Co do Melissy to nie wiem co ma do reszty, ale do Spencer ma np to, że podwalała się do jej facetów. czy to powód do zamordowania siostry? :D w rosewood wszystko jest możliwe...
tego odcinka równie dobrze mogło by nie być. eh
nic dalej nie wiadomo, jak długo to mozna przeciagac.
btw tak mnie ciekawiło jak sie skonczy ten sezon ze sie do pracy przez to spozniłam,.. niepotrzebnie :P
Co do tej sceny w vanie - to byla Spencer, bo powiedziala do Toby'ego ze dowiedziala, sie gdzie on bedzie jak Mona zostawila ja sama.
Z jednym musze sie zgodzic- dla mnie osoba w czarnym kapturze przed kompem to Caleb - 100%. ta sama sylwetka.
Myślę,że to nie taka głupia teoria. Wyraźnie było podkreślone przez Hanne, że Caleb jest poza miastem, niby. ;D
poza tym Mona mówiła , że fajny pomysł z tym przyjęciem, że dobra robota i Spec mówiła, że Mona zostawiła ją samą w kryjówce i tak wzięła nr Toby'ego. Ludzie, oglądajcie ze zrozumieniem ;p
Ja pierd....przeciez widzialam ta scene i wiem co mowila potem Spenc, pomimo tego osoba, ktora siedziala za kompem przypominala mi Caleba, chyba mozna wyrazic swoje zdanie?
nie no napisałaś, że to w 100% Caleb, a nie że przypomina go :) Może trochę więcej kultury, nie obraziłam Cię w żaden sposób i z Twojej wypowiedzi nie wynikało, że kojarzysz te fakty. Ja też wyraziłam swoje zdanie, na forum roi się od ludzi, który oglądają piąte przez dziesiąte (bądź sprawiają takie wrażenie) i piszą durnoty. To to samo co ja bym napisała po tym odcinku, że to na 100% prawdziwa Ali porwała dzieciaka Ezry... a potem weź czytaj pięć tysięcy stron niepotrzebnych postów zupełnie jak ten mój teraz i Twój powyżej. Jeżeli będziesz pisać jedno, a w domyśle mieć drugie, bądź będziesz pewna, że każdy wie co widziałaś a co nie, to musisz sobie porobić więcej skrótów od wulgaryzmów. Pozdrawiam
Myślę że Melissa jest zdolna do wszystkiego. Pamiętacie jak na wierzy w kościele Ian próbował zabić Spencer? To wyglądało na ukartowane. Melissa specjalnie zostawiła telefon w kościele, zleciła Spenc żeby po niego poszła, wcześniej dogadała się z Ianem, wszystko szło zgodnie z planem. Ale członek opozycyjnej organizacji (A-teamu) przeszkodził Ianowi. MELISSA JEST ZDOLNA DO WSZYSTKIEGO.
Filmik w aucie? Shana i Jenna wzięły Wildena, ale nie wzięły samochodu, tę tezę udowadnia to, że Wilden potem szukał auta. Niestety dla Wildena "A" go ukradło, detektyw chciał odzyskać samochód, bo nie chciał żeby dziewczyny dowiedziały się o istnieniu tej grupy (Wilden, Jenna, Melissa, Shana), ale "A" ich przechytrzyło. A-team zostawił sobie filmik na odpowiedni moment. Następnie samochód został podstawiony do garażu Hanny, "A" czekało na reakcje. Mądra Hanna wrzuciła samochód do jeziora razem z równie mądrą Arią, "A" ich śledziło.
Widać było, że samochód jest mokry, więc nie mógł być wyciągnięty zaraz po ich odejściu, A poczekało znowu na odpowiedni moment, podstawiło filmik który był na laptopie, and we are done!
Jak nikt bliski, to może Cece. Też myślę, że mogą być dwie ekipy, a ta druga (Jenna, Melissa, Shana) zaczęła podpisywać się jako A, kiedy dowiedziały się o jej istnieniu, czyli pod koniec drugiego sezonu. Pamiętacie takie odcinek Pretty Dirty Secrets, w którym Shana rozmawiała przez telefon? To na pewno był telefon od Jenny, która jej powiedziała, żeby ta przyjechała do Rosewood, a Shana odpowiedziała, że to był bardzo dobry pomysł. Może one znają się z czasu, kiedy jeszcze rodzice Jenny i Toby'ego nie bylo razem.
Poza tym ja myślę, że Toby jest zły, był zły od początku i to on jest głównym A. Noo może nie głównym, ale stoi wyżej niż Mona. To na pewno.
czy Wy też myślicie, że Spencer i Toby mieli jakiś dziwny plan, bo on niby niespodziewanie ją wyciąga na siłę z domu a jak kłamczuchy słyszą jak do niej pow. zamknij się to miały dziwne miny, a później w lesie Ci sobie szli i gadali jakby nigdy nic i jeszcze jej tak dziwnie pow. tak jakby tylko miała obserwować rc, dziwne to dla mnie było, podobnie jak to, że aż tak się nie przejęli widząc jakieś latarki w lesie a po wszystkim Spencer nawet nie wróciła do lasy spr. co z nim tylko do auta wsiadła...
Zastanawiałam się nad tym, ale stwierdziłam , że to jednak nic nie znaczy xd choć kto wie..
tez zwróciłam uwagę na to, że nie wróciła do lasu sprawdzić co z nim, nawet w lesie za nim nie poszła.
Odcinek taki jak cały serial ;)
Szczególny ubaw miałam kiedy zaczął się palić dom.. Dziewczyny zamiast wybić szybę i uciec czekały na zbawiciela, który wbiegnie i je uratuje (najlepiej jeszcze w zbroi rycerza..). W ogóle po co ktoś podpalił ten dom, a potem wyciągał dziewczyny? Bezsens...
Ciekawi mnie jedynie kto jest w bagażniku i dlaczego zginął, ale pewnie tego się nie dowiemy zapewne..
Aaaa i jeszcze jedna scena mnie rozśmieszyła.. Ręka w ziemi i druga, która ją wyciągała.. Jeśli to Ali to skąd ktoś niby wiedział, że leży żywa zakopana pod ziemią? Kpiny..
Niby dlaczego kpiny? Skoro miała stamtąd wyjść, to raczej nie sama się odkopać, tylko z czyjąś pomocą. Ali miała 1500 pomysłów i jeszcze więcej planów, więc nic kpiącego w tej scenie akurat nie widziałam.
Ogień miały tuż za szybą, akurat to mnie bardzo nie dziwi, że spanikowały. Najpierw biegały po drzwiach - logiczne - a później były w czarnej dupie.
Ale to nie jest raczej możliwe, żeby być zakopanym żywcem i się odkopać. Normalny człowiek udusiłby się.
Hm... nie chcę Ci niszczyć życia, ale to serial, wiesz? ;) Mnóstwo jest w nim nagięć, przeinaczeń, zdarzeń niezgodnych z rzeczywistym postępowaniem. Nie znamy całej sceny, nie wiemy jak tam weszła, jak wyszła, co w ogóle oznacza finałowa scena.
Na pewno nie zniszczysz mi życia :D
Zdaje sobie sprawę, że to serial i że czasami są sceny, które w normalnym życiu nie miałyby prawa się wydarzyć, ale bez przesady. Nie można brać widzów za kompletnie głupich ludzi, przecież zakopany, nieprzytomny człowiek ( bo jakoś nie chce mi się wierzyć, że Ali dała się zakopać w pełni świadomie ) nie ma szans na oddychanie - no chyba, że dali jej pod ziemię butlę tlenową lub rurkę, aby mogła sobie oddychać :D
W tym serialu mnie naprawdę nic nie zdziwi ;) Równie dobrze może to być jakiś fake, tak samo jak część planu upozorowania śmierci, jak w ogóle nie Ali, tylko ktoś inny...
Wiadomo, że gdyby była zakopana nie wyciągnęłaby tak sobie po prostu ręki do góry. Ale może zanim nie poznamy teorii, lepiej jej od razu nie uznawać za głupią ;)
bo dom podpaliły ponoć Melissa, Jenna i Shana a z domu wyciągnęła je RC, ale faktycznie odcinek od połowy to lekka kpina dla mnie najbardziej irytująca scena jak Spencer czai się w sztucznej do bólu mgle i podpatruje ożywioną Ali, która wysiada z awionetki, no nie... szkoda, że nie wyskoczyła ze statku kosmicznego to przynajmniej wiadomo by było, że serial ma elementy sfi
byl watek ze Alison miala jakiegos typa z ktorym sie spotykala ktory byl pilotem, nawet latali razem, to nie jest tak calkiem z dupy wziete
tak ja to pamiętam, ale latać z chłopakiem należącym do aeroklubu co innego niż nastolatka, która ma awionetkę i lata nią gdzie chce, bo musi być spektakularnie RC nie mogło przyjść z buta jak zawsze bo po co teraz musi przylatywać, ta scena dla mnie była bardziej idiotyczna niż zatopiony samochód i pamiętnik z piwnicy :P
Bo to, że Ali nauczyła się latać jest oczywiście niemożliwe...
Przecież nie wiemy co robila przez ten cały czas kiedy "była martwa". Poza tym skoro upozorowała własną śmierć, to chyba coś jednak zaplanowała.
Jenna, Shana i Melissa podpaliły dom, a Alison (pewnie z czyjąś pomocą) je uratowała.
wiem tylko tyle, że tym A chyba była Spencer bo ona później oglądała zdjęcia wtedy zrobione Jennie zza zasłony
Właśnie ze Odcinek był świetny, dużo się dowiedzieliśmy tylko trzeba trochę pomyśleć, ludzie! XD Wiemy, że są tak jakby dwie grupy A, bo raczej logiczne jest że Shana, Melissa i Jenna nie pracują z tym samym A-teamem gdzie była Mona i Toby *w ogóle tylko mnie dziwi to, że w A-teamie od Alison są tylko dwie osoby? Oo* No i wiemy w sumie na pewno że Alison żyję, w końcu ktoś jej pomógł *jestem bardzo ciekawy kto w sumie XD*