opis odcinka:
"Kto zabił mamę Toby'ego? Kto uderzył Alison w głowę w noc jej zaginięcia? Kim jest Red Coat? Kto zabił Bethany? Kim jest Black Widow? Dlaczego A prześladuje Kłamczuchy?
Po pięciu latach tortur, Alison, Aria, Emily, Hanna i Spencer staną w końcu twarzą w twarz ze swoim prześladowcą i przekonają się, co kryje się za historią Charles'a i dlaczego został on "A"."
promo odcinka:
https://www.youtube.com/watch?v=u_JP_847yFo
kanadyjskie promo:
https://www.youtube.com/watch?v=g0pBDbvH8kY
zdjęcia:
http://zap2it.com/2015/07/pretty-little-liars-season-6-summer-finale-photos/
jakie macie typy kto jest -A, Red Coat i Black Widow ?
Naprawdę?? Bo ja byłam przekonana że będą to ciągnąć póki kasa się zgadza:P Uff.
Ja nadal jestem o tym przekonana. Idę o zakład, że na 7 sezonie się nie skończy. Tylko tak gadają. Może nawet powiedzą, że to już koniec, zrobią roczną przerwę, ale i tak go wznowią, bo z tego tyle kasy było ;P
Chociaż właściwie myślę, że zwyczajnie będą to ciągnąć, bez żadnej przerwy. Dociągną tak do 10 sezonu najmniej ;)
Tak nie będzie. Biorąc pod uwagę, jak szybko płynie czas w PLL, to w 25 sezonie Będą miały dopiero po 30 lat ;P
No chyba, że przeskoczą w czasie, jak matka Toby'ego ;P
Też mi się tak wydaje, wątek z A był ciągnięty przez 6 sezonów to nagle wątek z Big bad (?) ma trwać przez półtora sezonu? Dziwne :>
Ale wiesz nigdy nic nie wiadomo :D
Może Marlene poniesie wyobraźnia i jeden sezon jej nie starczy :D
Póki widzów będzie miała i kase z tego to pewnie będą kręcić :D
Big Bad
http://media.tumblr.com/tumblr_m77edu7sbG1qlizwq.gif
I co, on też będzie latać w kapturach i rękawiczkach, też będzie pisać sms-y i tak dalej? Jak się okaże, że Cece komuś "przekazała grę" to padnę. Odgrzewany kotlet..
Gdzieś widziałam post, w którym ktoś wspomniał iż były sceny w 3 sezonie, w których A siedzi i na monitorach widzi oprócz Kłamczuch Cece. Były screeny ;-) Albo kolejna dziura ukazująca to, że wcale nie Drake miałabyć A 6 sezonu albo pójdą w to iż podłożyła się jedynie za A wcale nim nie będąc. Ciekawe ;-)
Mam kiepską pamięć, nie kojarzę tego. W takim razie brawo Marlenko. Jakoś mi się nie chce wierzyć, że się podłożyła. Po co miałaby to robić?
Tzn inaczej bo to po części sprawdziłam :P to były sceny być może z 3 sezonu idąc za tym co napisała ta osoba, która to wyłapała, tj gdy Shana pracowała w sklepie z kostiumami (ja nie kojarzę czy to 3 czy 4ty sezon :D) a A oglądało zapisy z kamer tamtejszych nie w czasie realnym, że tak to ujmę, niemniej dalej wyglądało jak facet a nie drobna babka i gdy na ekranie pojawiła się Cece to pogłaskało? ekran :P To było w dodatku pretty dirty secrets, którego ja nie oglądałam, 7 odcinek. Jest na anyfiles jakby ktoś był ciekawy :D W każdym razie i tak to było dziwne.
Widziałam to PDS, niby miało być tam mnóstwo wskazówek. Takie sobie to było.
Musiałabym obejrzeć od nowa cały serial żeby sobie wszystko poukładać, ale niee, czasu nie mam ani ochoty:P
To są jakieś dwu/trzyminutówki takie, widziałam pierwszy i siódmy wczoraj, wyszło zdaje się 8 odcinków tylko, jeśli można to tak nazwać ;-) Bo ja wiem co to tak w zasadzie jest :P Może dla kogoś kto się pasjonuje i doszukuje teorii po skręcie loków, anatomii układu kostnego widocznej ręki gdzieś tam czy długości paznokcia pod rękawiczką A coś znaczy, ja tam niczego szczególnego z tych kilku minut nie wyniosłam :D
Jak dla mnie to tam nic specjalnego nie było. Nawet kłamczuchy nie występowały. A dyszało na sekretarce, łaziło w masce po wypożyczalni strojów, przeglądało nagrania z kamerek. Nic czego byśmy nie widzieli w normalnych odcinkach:P
A, to chyba z raz czy dwa takie coś widziałam, ale to była jakaś taka dość luźna "impresja"... że tam -A sobie chodzi czy coś nowego szykuje, nuda. Tzn. to wszystko miałoby sens, gdyby cały serial układał się w jedną logiczną całość, wtedy śledzenie wskazówek i szykanie tropów mogłoby być nawet wciągające.
Nawet jeśli nie to i tak zostałoby to tak wytłumaczone przez Marlene :P W każdym razie A zakapturzone oglądając te nagrania, gdy pojawiła się na ekranie CeCe wykonało gest jakby głaskało ten ekran :D To była pewnie ta wielka wskazówka. Na nic teorie, trzecie plany, skręty loków i inne kosmyki wystające spod bluzy, na nic figury, plakaty, maski odlane, wpisy na listach, prawdziwe motywy. Liczył się dokładnie ten moment :P
A jeszcze zapomniałam, że czytałam wczoraj na blogu fajne podsumowanie tych matematycznych dziur w PLL ;-)
pll-world.blogspot. com/2015/08/pllowskie-niescisosci-czyli-lekcja.html
A mnie zastanawia jedna rzecz... Skoro A to CeCe, RC to Sara i obie są blondynkami z długimi włosami (Sara przecież dopiero niedawno je obcięła) , to po co A były potrzebne blond peruki, które trzymało w swojej kryjówce? :P
Matko Boska... Widziałem finał w środę, ale nie miałem ochoty komentować. Skoro olali sobie połowe spraw(współlokatorka Cece, daty, album szkolny) to mogli dać za A Ashley albo Elle? Byłoby przynajmniej zaskoczenie, a nie wybrali Cece... Połowa teorii o niej była. Żenada. Miałem plany po finale, aby obejrzeć serial od nowa i szukać wskazówek(Mona co chwile siedziała z telefonem w 1 i 2 sezonie) ale to nie ma żadnego sensu. Reżyserka mówiła prawde. Po finale wiemy tyle co ona, tylko że ona kupa wie.
A no właśnie, przecież CeCe miała współlokatorkę. Czy nie mieszkała z nią w czasie studiów? Jak to pogodzić z tym, że była jednocześnie pacjentką Radley i tam mieszkała? :P
Wiecie co jest dla mnie trochę śmieszne?
Cece jako Cece w serialu miała tylko, nie oszukujmy się, kilka scen. Mało jak na tyle sezonów.
Aktorka, która grała tę rolę nie zyskała raczej żadnej sławy, no bo taka mała rola, prawda?
I nagle Cały świat dowiaduje się,że A to jednak Cece Drake. I teraz aktorka grająca rolę jest nagle bardzo sławna XD
Chociaż "A" zazwyczaj grali statyści.
Tak to jest dla mnie głupie trochę XD
W sumie racja :P Odcinków 130, a ona wystąpiła w 13. Niedawno wyszła na scenę żeby odebrać nagrodę Teen Choice dla najlepszego villaina, a -A była tak naprawdę w jednym odcinku :D
Czy ktoś może teraz mnie oświecic i powiedziec kto ich tam będzie znów ścigał, skoro bylo powiedziane na końcu, ze gra skonczona, a tu nagle powrot dziewcząt i Alison uciekaj bo jest tu po ciebie.. o.O ????
Każdy z nas chciałby znać odpowiedź na to pytanie :P Ja obstawiam, że to ma coś wspólnego z jej mężem. Zbliżenie kamery na jej nowe nazwisko plus słowa dziewczyn sugerujące, że jest jedyna na celowniku - Ali wyszła za psychopatę :P
Nie noo.. ;p I znow będzie się ciagło, a to w ogole jest powiązane z książką czy jakiś odrębny temat? Ktoś coś? ;) A poza tym to na promo 6x11 tam na cmentarzu to była ta blondynka co Emily się z nia spotykała, ta Sara czy jak ona miala? ;)
Nie, z książką to nie ma nic wspólnego. Chyba, bo nie czytałam, ale wiem kto był tam A;P
Promo widziałam, ale nie zwracałam uwagi na szczegóły:P
Ja jestem w trakcie czytania 11 części i jak do tej pory "A" było kilku. A moja koleżanka przeczytała 15 i czeka na tą, która dopiero wyjdzie i wtedy dopiero będzie wiadome kim jest A XD Skomplikowane to XD
ło matko, czyli co CeCe nie byla jednak do konca tym calym A? chyba ze nie poszli za ksiazką i to byla jednak ona.. yhhh zamieszane..
No bo CeCe miała być chyba odpowiednikiem Courtney (czy raczej prawdziwej Ali? tez nie czytałam książek, tylko o nich słyszałam). Nie chcieli, żeby było o bliźniaczkach, to wymyślili sobie starszego brata-siostrę ;P
No ja wiem, ale chodziło mi,że takiej postaci jak Cece nie było :D
To mogli się już trzymać bliźniaczek, ale woleli zrobić coś bardziej absurdalnego ahaha :D
Chyba nie chcieli, żeby pojawiły się spojlery. Bo, jakby było tak samo, jak w książce, to zaraz by wszyscy wiedzieli, jak to się skończy.
Jakby było to samo co w książce to nie byłoby przyjemności z oglądania dla tych co już czytali książki.
Podoba mi się to,że w książce ktoś inny będzie A, może jakaś bardziej zaangażowana postać.
Mówię Wam, że to taka scena na zachętę, a naprawdę będzie chodziło np. o to, że Ali urządza swojemu mężowi imprezę-niespodziankę z okazji urodzin, ale on ma wcześniej wrócić do domu ;P
Chyba o scenie z promo, gdy Ali stoi w klasie a Kłamczuchy przybiegają ostrzec przed kimś kto nadchodzi ;-) Również uważam, że to typowe zagranie, które nie raz fundowali, równie dobrze może chodzić o gościa z pizzą ;-) Także mnie to w ogóle nie rusza.
no rozumiem juz, pewnie tak robia zeby tylko zasiac ziernko ze sie cos znów szykuje.. ze tak powiem bedzie co ma byc i juz.. hehe
Nie, Alvin powinien wrócić do swoich wiewiórek :P Ja tam go nie chcę w PLL, obrażona panienka bo go kościółkowa Ali wykiwała i oficer policji, którego rozgromiła wyrzutnia piłeczek. Beznadziejny jest :P