PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=556945}

Słodkie kłamstewka

Pretty Little Liars
2010 - 2017
7,5 73 tys. ocen
7,5 10 1 73312
3,0 3 krytyków
Słodkie kłamstewka
powrót do forum serialu Słodkie kłamstewka

Jestem już po odcinku i może wyjdę na pustaka, ale odcinek mnie mega zakręcił. Wiadomo, to PLL i nie liczyłem już na nic kompletnie. Totalnie zero wymagań i pozytywnie się zaskoczyłem.
Jeśli nie oglądałaś/eś to nie czytaj dalej ! ______

Kilka momentów, przy których można było pierwszy raz się przestraszyć...
I "another big reveal", dzięki któremu historia z wcześniejszego finału wydaje się jakaś pełniejsza. I bardziej pełnokrwista. Jak dla mnie spoko! xd Nienawidziłem Cece jako Charlesa. Totalnie nijaki, bezbarwny charakter. Ale teraz świetnie wygląda taki obrazek rodziny psycholi i zemsta. I chwilowy powrót Wildena. myślałem, że już on jest tym bliźniakiem, a Jessica to po prostu duch, albo zwidy. :D Widać, że jak na ich możliwości umysłowe, to wznieśli się na wyżyny klasy i stylu ze scenariuszem i fabułą. Oby tak dalej. XD

ocenił(a) serial na 5
theoryofscreen

Dopiero w ostatnim czasie trafiłam na ten serial i bardzo mnie wciągnął, tak bardzo, że w niecałe dwa tygodnie obejrzałam wszystkie 6 sezonów, i właśnie jestem świeżo po tym finale, i... niby wszystko spoko, ale mam taki mały niesmak. Skoro ta cała Mary jest rzekoma siostra blizniaczka Jessici i matka CeCe, to dlaczego nikt wcześniej nie skojarzył, że przedstawiała się panienskim nazwiskiem pani DiLaurentis, czyli Drake? Nie dało to nikomu do myślenia? To nieco sprawia, że fabuła jest teraz pociagnieta mocno na siłę, z drugiej strony, mimo wszystko, dobrze że w ogóle pociagnieta, bo mega się już zzylam z bohaterami ;o

ocenił(a) serial na 8
Starlight09

Ja jak spotykam osobe o tym samym nazwisku to nie snuje teori, że to moja rodzina XD

ocenił(a) serial na 7
theoryofscreen

Czy ktoś może mi wyjaśnić kilka wątków?
1. O co chodzi z tymi całymi pieniędzmi i firmą rodziny DiLaurentis? Jakoś nie pamiętam, żeby coś o tym wspominali, albo po prostu zapomniałam i teraz nie wiem o co chodzi. A jeśli już to czemu spadkobiercą nie został Jason (w końcu jest starszy? Czemu nie uwzględnili Charlotte?)
2. Czy ojciec Alison - pan D.,żyje/nie żyje? Bo ostatnia scena z nim, którą pamiętam to finał 5B jak leżał wraz z Jasonem w starym Radley i Cece mówiła, że nie są martwi tylko nieprzytomni. Coś pominęłam? Bo pamiętam scenę jak Jason razem z Ali odwiedzał Charlotte/Cece w tym drugim psychiatryku, już po ujawnieniu A i wydawał się być cały i zdrowy...
3.Gdzie do cholerki jest Mike? :D Wiem, że aktor, który gra jest zaangażowany w pracę nad innym serialem, no ale chociaż by mogli wspomnieć słownie gdzie się znajduje, czy poszedł do college'u itp. Bardzo lubiłam jego postać. No i Wren! Niech on też da jakiś znak życia.

PS. A co do dyskusji na temat Haleb/Spaleb (Cancer :D), to Haleb all the way!

Acnologiaa

3. Wspomnieli o Miku a dni wesele Eli i Byrona, ze nie przyjedzie, bo nie podoba mu sie to, ze ojciec skrzywdził matke i znów sie schodzą. Chyba mówili rowniez cos o collegu ;) Na reszte nie znam odp

ocenił(a) serial na 5
Acnologiaa

2. Ojciec Alison żyje, w jednym z odcinków 6B było wspomniane, że wyjechał, bo nie chciał mieć nic wspólnego z Charlotte. On jej nie wybaczył w przeciwieństwie do Alison i Jasona.