Słodkie kłamstewka

Pretty Little Liars
2010 - 2017
7,5 74 tys. ocen
7,5 10 1 73545
5,3 3 krytyków
Słodkie kłamstewka
powrót do forum serialu Słodkie kłamstewka
ocenił(a) serial na 6
whiterabbit1212

Na obecną chwilę każdy może być każdym. Nie mamy żadnego tropu, i nieprędko zdobędziemy :P

ocenił(a) serial na 9
himym

sądząc po minie matki Ali to ta bliźniaczka miała by nawet sens bo kto by się nie przeraził jak by zobaczył bliską osobę która uciekła z wariatkowa żeby zabić siostrę lol :D

ocenił(a) serial na 5
xKatiex23

Dokładnie :>

xKatiex23

Raczej bylaby przestraszona widokiem mordowanej corki bez wzgledu kim jest napastnik, no ale jak znajomy/a z wariatkowa to tym bardziej:D

ocenił(a) serial na 9
whiterabbit1212

racja tylko ja tak stwierdziłam że to bliska osoba z wariatkowa bo ona się przeraziła od razu za nim jeszcze ta osoba uderzyła Ali kamieniem no i wiedziała że coś się stanie bo na co by jej była ta ochrona czy po co ona tam dzwoniła no ale może i byla to mina tylko na morderstwo bo jak już wszysycy wiedzą ten serial jest czasem naprawdę bez sensu i niedociągany :D

xKatiex23

aa okey:D malo realizmu w tym serialu tak szczerze:D

ocenił(a) serial na 9
whiterabbit1212

haha no dokładnie ja to oglądam praktycznie tylko ze względu na role Alison jest tam najmłodsza a najlepiej chyba potrafi grać bo nadal nie wiem czy ona tak na serio się zmieniła i jest taka wielce szczera :D

xKatiex23

Mi sie najbardziej podoba rola Celaba:P ja ogladam ze wzgledu na moja znajoma ktora tez oglada i ktorej chce zainponowac ze cos wiem o PLL :P

ocenił(a) serial na 9
whiterabbit1212

haha aha no poświęcenie i co zamierzasz tak wszystkie odcinki oglądać do póki tego nie skończą ? :D

xKatiex23

teraz to juz sam sie wkrecilem w serial i juz musze obejrzec do konca!:P a teraz wlasnie ogladam 2 odcinek 1 sezonu od nowa i mam zamiar obejrzec wszystkie odcinki jeszcze raz i rozgryzc kim jest A :P tylko tym razem zwracam uwage na kazdy najmniejszy detal :P

ocenił(a) serial na 9
whiterabbit1212

no właśnie niby takie bez sensu czasem nawet głupie a tak strasznie wkręca ;)
ja już próbowałam tak oglądać dwa razy i mi nie wyszło nic nowego więc ty próbuj :D
tylko z tą Arią to jednak nadal jest coś nie tak pomimo że dziewczyny niby już są niewinne ale zawsze w necie ta cała Marlene to pokazywała zawsze dużo wskazówek jakiś dziwnych znaków i wszystko pasowało do Arii ale chyba tylko se z ludzi głupków zrobiła żeby zmylić xd

xKatiex23

Okey dzieki, postaram sie zwrocic szczegolna uwage na Arie w takim razie:D nawet sobie zapisuje jakies wazne informacje w notatniku:D potem bede robil wlasne dochodzenie:D jak odkryje cos nowego to sie podziele z Toba:)

ocenił(a) serial na 9
whiterabbit1212

haha nie musisz ja tylko na nią czas zmarnowałam tylko zwróciła moją uwagę bo były wszystkie wskazówki na niej i ktoś nawet zwrócił uwagę że Aria miała aż za dużo już różnych telefonów i raz jak dziewczyny dostały wiadomość od A to Aria najpierw spojrzała na dziewczyny a potem na telefon ale to może być jak zwykle takie niedociągnięcie przy kręceniu więc serio nie ma co tracić czasu zwłaszcza że każdy już uniewinnił wszystkie dziewczyny po tym finałowym odcinku ;D
nie no chcę ci się bardziej niż mnie bo ja to już nie wyrabiam z tym serialem no ale może coś odkryjesz to będę czekać hehe :)

xKatiex23

Narazie odkrylem ze ta "inna dziewczyna" zakopana w grobie Ali tez zostala uderzona podbnym przedmiotem jak Ali kamieniem w ostatnim odcinku, ale zginela przez uduszenie wiec ktos staral sie upozorowac dokladnie taka sama zbrodnie. Ten ktos musial miec wiedze na temat obrazen Ali ( wiec najprawdobodobniej osoba ta byla obecna w chwili kiedy Ali zostala uderzona, albo widziala sie z Ali po tym jak wydostala sie z grobu, czyli osoba ktorej Ali ufala, moze to byc kazdy kto wiedzial ze Ali zyje, na szczycie listy jest Mona ktora pomogla Ali uciec a dalej osoby z ktorymi sie kontaktowala Ali przez ten rok gdy sadzono ze zaginela ) zeby Jessica DiLaurentis i osoba ktora uderzyla Ali, czyli "A" ( o ile to byl/a "A" ) nie nabrala podejzen i w sumie to jest dziwne bo Jessica od samego poczatku juz powinna byla wiedziec ze w grobie byla inna dziewczyna, bo przeciez nie dusila Ali zanim ja zakopala zywcem, chyba ze Jessica wiedziala juz wlasnie od momentu znalezienia ciala ze Ali wciaz zyje i pewnie wtedy tez "A" sie dowiedzial/a, ale dziwi mnie to ze J.DiLaurentis sprzedala swoj dom i liczyla na to ze nikt nie znajdzie ciala. Nie mozna nikogo uniewinnic moim zdaniem, Spencer mogla nie spac i podazac za Ali, tak samo jak kazda inna z dziewczyn mogla udawac ze spi i w momencie gdy Spencer poszla szukac Ali ta osoba tez wyszla i wrocila na czas zeby obudzic pozostale dziewczyny i powiedziec im ze nie ma Spencer, co by bylo dobrym alibi:D Nie wiem czy to co napisalem ma jakikolwiek sens:D

ocenił(a) serial na 9
whiterabbit1212

haha no sporo już odkryłeś bo ja to całkiem zapomniałam że ta dziewczyna która serio nie żyje została uduszona i też czymś walnięta, a ta cała Jessica to albo cały czas coś kręciła albo serio była w szoku i nie myślała normalnie chociaż powinno jej się to potem przypomnieć że Ali była tylko uderzona kamieniem . tylko mnie zastanawia czy to że ta dziewczyna została uduszona było w ogóle mówione w sensie czy wszyscy o tym wiedzieli czy tylko dziewczyny jak szukały tych stron na temat jak ,,zgineła,, Ali
Mona jak dla mnie to nawet sama mogła zabić tą dziewczynę bo w końcu bardzo jej zależało na tym żeby wszyscy myśleli że Ali nie żyje i w ogóle nadal mało o niej wiemy skoro Mona wiedziała już o tej kryjówce za nim Ali zniknęła albo sama ją stworzyła i potem zrobiła z tego kryjówkę A ale to co ona od początku chyba nie była A?
mi to się już miesza :D

xKatiex23

No wlasnie w 1 odcinku Hanna i jej mama ubieraja sie do wyjscia przed lustrem i leci TV w tle i Wilden mowi publicznie w wywiadzie jakims ze zostala ogluszona obuchowym przedmiotem, ale przyczyna smierci bylo uduszenie, czyli raczej wszyscy powinni o tym wiedziec:D Tez tak mysle ze wlasnie Mona najbardziej pasuje to tego wszystkiego, a z ta Jessica to cos nie pasuje:D moze jakies niedociagniecie to jest, sam nie wiem:D no wlasnie Mona juz wczesniej wiedziala o tej kryjowce , tylko po co miala by chronic Ali i upozorowac smierc tej dziewczyny jak sama pozniej pracowala dla "A" , dziwne to wszystko:D

whiterabbit1212

Sorry w 2 odcinku na poczatku:D

ocenił(a) serial na 9
whiterabbit1212

aaa czyli jednak wspominali o tym no zapomniałam haha :D
no nie wiem Mona niby miała być A bo była zła na dziewczyny że odebrały jej Hanne ale przecież Hanna od początku raczej nie była jej przyjaciółką więc co znowu jakieś niedociągnięcie ? :D
no a z tą Jessica to nie ma już się co przejmować jak i tak nie żyje i niby kogo mogła chronić oprócz swoich dzieci no dziwne to wszystko xd

whiterabbit1212

Artykuł z Wetpaint odnośnie odcinka 4x24.

Tropy:

1. Po pierwsze: kto uderzył Ali kamieniem w głowę? To musi być ktoś, kogo mama Alison chce chronić, więc bliźniaczka Ali jest teraz naszym pierwszym przypuszczeniem. A może to Jason, który bardzo bronił swojej matki w poprzednim odcinku?

2. Kolejna wielka tajemnica, obejmująca uszkodzenie ciała: Kto postrzelił Ezrę na końcu? Zdecydowanie wygląda na to, że to mógł
być mężczyzna, biorąc pod uwagę, że Ezra nie miał żadnych skrupułów, by uderzyć tę osobę.
Więc, czy to był Wren, który mógł wrócić z Londynu z Melissą? A może to Mike? I znów zastanawiamy się nad Tobym. Być może wydarzenia
w "Shadow Play" (4x19) służyły jako zapowiedź, z Tobym, który uderza Ezrę na końcu odcinka. To możliwe, prawda?

3. W porządku, teraz kolejna zagadka: kto zabił panią DiLaurentis? Przynajmniej jesteśmy pewni, że nie żyje i że została pochowana w tym samym dniu, ponieważ jest ubrana tak, jak na posterunku policji. Czy została zabita przez tę samą osobę, która próbowała zabić Ali?
To byłoby nasze przeczucie.

4. Co Melissa wyszeptała swojemu ojcu? Sądzimy, że mogła przyznać się do zabicia dziewczyny z trumny, jako że pani Hasings wzywała obrońcę. A może Melissa wie, kto zabił tę dziewczynę? I znowu, Wren stanowi tu pewną możliwość.

5. Czy zauważyliście, że CeCe miała na sobie tę samą bluzkę, który mama Hanny znalazła w torebce zakupowej pani DiLaurentis?
Więc, czy CeCe jest osobą, którą chroni pani D? I czy CeCe i Ali są w jakiś sposób spokrewnione?

6. Kto w serialu jest zdolny być tak podstępny i wojowniczy jak "A", które było na dachu? Wiemy, że Jake ma pewne umiejętności w sztukach walki, ale nie miałby takiej ważnej roli, prawda? A może Paige, pseudonim Pigskin, jest równie zręczna? A może "A" tak naprawdę okaże się być Chuckiem Norrisem? (:D)

7.Jakie są tajemnice Noela? I kto wyciągnął pozostałe trzy Kłamczuchy z pożaru, zanim Ali mogła je ocalić? Alison myślała, że jest w ciąży, ale z kim, skoro nie spała ani z Ezrą ani z Ianem? I z kim prowadziła rozmowę telefoniczną mama Ali, gdy Alison wymknęła się tej nocy, gdy ktoś uderzył ją w głowę?

Źródło: wetpaint
Tłumaczenie: własne

summer_is_gone

O dzieki:) wszystkie tropy jasno i przejrzyscie:) nie wyciekly juz jakies informacje odnoscie scenariusza 5 sezonu?

whiterabbit1212

scenariusz może nie, ale są małe zapowiedzi
pllsneakpeek. com (bez spacji)
hasło: marlenetellsall

julix1708

o dzieki wielkie:) wlasnie przesluchalem , ale za wiele to sie nie dowiedzielismy:P

julix1708

Troche poczytalem , czyli Lucas i Celab, Ali wracaja do domu , Ezra wyzdrowieje i beda razem z Aria, wiecej nie wiem:P

ocenił(a) serial na 9
summer_is_gone

Tylko punkt z Cece mnie zaciekawił, bo nie zwrociłam uwagi, ze bluzka była taka sama. Mogłaby być faktycznie siostrą Ali, ale to byłaby już totalna głupota...

triu88

a może właśnie to Cece jest siostrą Alison i uderzyła ją kamieniem...

ocenił(a) serial na 8
whiterabbit1212

Jak dlugo mozna to jeszcze ciagnac? Rozumiem, ze jak kasa leci to trzeba korzystac, ale mam wrazenie, ze sami tworcy serialu juz sie w tej gmatwaninie pogubili:-)

binky

Jak zrobia 6 sezon to padne;d

whiterabbit1212

ja nie wiem co myśleć :O i jak myślicie kto jest -A? Janson????

ocenił(a) serial na 6
Leo_Wyatt

Ja wciąż myślę, że to Toby.

ocenił(a) serial na 6
whiterabbit1212

Ponoć 6. sezon jest w planach.

gry270

Tak tez slyszalem:)

ocenił(a) serial na 9
whiterabbit1212

niby miało byc tyle odpowiedzi a prawie nic nie było i co to w oógle miało być że Spencer wróciła do dziewczyn i spała jak w pierwszym odcinku ona idzie do dziewczyn i mówi że szukała wszędzie Ali i że chyba słyszała krzyki ? no sorry to się kupy nie trzyma :D

xKatiex23

mogla wstac drugi raz, ale skoro mogla, to skad taka pewnosc u Ali ze to nie S ja walnela i ze to nie ona zabila "te druga". chyba ze wie wiecej niz mowi.

ocenił(a) serial na 9
endind

no że mogła drugi raz wstać to wiem ale się trochę rozczarowałam bo niby taki finał a wyglądał jak zwykły odcinek bez odpowiedzi :D i skoro szłyszała krzyki to może jednak była przy tym jak zabito tą drugą dziewczynę
no a co do Ali to pewnie racja na pewno wszystkiego jeszcze nie powiedziała bo np czego nie podejrzewa o A tego chłopaka/faceta z którym myślała że jest w ciąży i bała się że ją za to zabije , no ale cóż 5 sezon też o czymś musi być więc pewnie będą tak ciągnąć xd

xKatiex23

cos tutaj sie nie trzyma calosci!! :P tez mi sie wydaje ze S mogla wstac drugi raz, Ali byla pewna ze to nie S bo widziala ze spi, ale tak naprawde to nie moze byc pewna, moze S tylko udawala ze spi:D

ocenił(a) serial na 9
whiterabbit1212

hehe no właśnie przecież Spencer była na prochach a weź takim ludziom ufaj może poczekała aż Ali wyjdzie i poszła za nią no ale już niby nie była taka wkurzona na Ali więc raczej jej nie walnęła tym kamieniem po za tym matka Ali jakoś za specjalnie jej nie lubi żeby ją kryć za to :D

xKatiex23

dokladnie, wiec S raczej odpada:D i jaki krzyk S slyszala bo juz nie pamietam?? przeciez Ali jak dostala tym kamieniem to raczej juz nie krzyczala:D a ta stodola to byla daleko od domu Dilaurentis??

ocenił(a) serial na 9
whiterabbit1212

znaczy nie wiem czy słyszała czy to znowu jej wyobrażenie przez prochy no ale jak wchodziła do stodoły to mówiła że szukała Ali i że wydawało jej się że słyszała czyjś krzyk to raczej tej dziewczyny którą zabito bo przecież Ali faktycznie nie krzyczała tylko padła od razu
no własnie sama nie wiem gdzie już jest ta stodoła ale jakoś niedaleko skoro to sąsiedzi :D

xKatiex23

no i gdzie sie zgubil motyw jenny i gareta, ktorzy mieli probowac zabic Ali podobno (wg opowiadania garreta)?

ocenił(a) serial na 9
endind

no właśnie nie wiem a przecież podobno tak miało być w finale że Ali wspomni też o Garrecie i Jennie to co nagle to teraz nie prawda czy za mało czasu mieli
a czytałam że 1 odcinek 5 sezonu to tak jakby będzie druga część finału i że niby też się będzie dużo działo
ale jak dla mnie to mało co się działo pomimo tego że Ali dużo wyjaśniła to też dużo na pewno pominęła

endind

No dokladnie, moze wychodzi na to jednak ze Garret klamal, bo tak to sie nie trzyma calosci

whiterabbit1212

no i co z tym filmem ktorego kawalki dziewczyny dostawaly na poczatku, na ktorym Ali z Ianem byli przy kamieniu? przeciez to nie wyglada, jakby sie tylko calowali? czy Ali wogole mowi prawde? przez caly film pokazywana jako wredna, podstepna sucz, a tu taka bidulka nagle. czy wogole mozna wierzyc w to co opowiada?

endind

Ja juz nie pamietam nic, ogladam na nowo teraz od poczatku, jak dojde do tego momentu to sie wypowiem:D ale z kims sie przespala tak? ona miala tylko 15 lat wtedy co nie? ja tam jej w nic nie wierze:P

whiterabbit1212

tam nie widac czy sie przespala, widac tylko reke. ale jak bedziesz ogladac od poczatku to najpierw dokladnie zapamietaj opowiesc Ali a potem porownoj z tym co jest pokazane w poprzednich sezonach. ja tam wylapalam pare rzeczy na ktore wczesniej nie zwrocilam uwagi.

endind

*porownaj mialo byc :)

endind

spoczko:)))

ocenił(a) serial na 1
xKatiex23

No już to pisałem to samo w innym temacie więc cieszę się, że też ktoś to zauważył :D

Mnie bardziej ciekawi co innego. Czy mi się wydaję, czy Melisa mówiąc, że wie kto zabił Alison ani razu nie powiedziała jej imienia?
Chyba za każdym razem mówiła: "wiem kto zabił tę dziewczynę". Tę? Nie łatwiej powiedzieć: Wiem kto zabił Alison?

Poza tym jej ojciec chwilę wcześniej dowiedział się od Mrs. D, że jej córka najprawdopodbniej żyje, a jednak zaskoczyła go informacja córki. Wiadomo, że czyjeś ciało znaleziono, więc może Melisa niekoniecznie mówiła o Ali tylko właśnie o tej drugiej dziewczynie?

ocenił(a) serial na 9
jackob_92

domyśliłam się że już ktoś o tym wspominał ale nie chciało mi się wszystkich tematów czytać żeby to sprawdzić :D

Melissa na pewno mówiła o tej nieznajomej dziewczynie bo nie pamiętam skąd ale czytałam że CeCe i Melissa wiedzą czy widziały kto zabił dziewczynę którą podłozono zamiast Ali
ale czyli że co , Melissa wiedziała że Ali żyje ?! niby się coś tam domyślała w którymś odcinku jak gadała ze Spencer no ale bez przesady :D

ocenił(a) serial na 1
xKatiex23

No wiesz dużo osób wiedziało prędzej czy później, że Alison żyję: Mona, Noel, p. Grunwald, CeCe... A jak wiadomo: "two can keep a secret If one of them is dead" ;)

ocenił(a) serial na 9
jackob_92

no racja ale po co Melissa miała by kryć Ali jak jej nienawidziła a wygląda na to że ktoś ją chciał kryć oprócz Mony bo po co by zabijano inną dziewczynę i jeszczę ją przebrać w takie same ciuchy no chyba że CeCe to zrobiła bo miała takie ciuchy ale ona też Ali niby potem już nie lubiła a tu teraz znowu Ali nazwała swoją przyjaciółką
no nie ograniam już :D