Słodkie kłamstewka

Pretty Little Liars
2010 - 2017
7,5 74 tys. ocen
7,5 10 1 73545
5,3 3 krytyków
Słodkie kłamstewka
powrót do forum serialu Słodkie kłamstewka
HollyShannen19

niby oczywiste, ale nie w tym filmie. tu nigdy nie wiadomo. a Mona moze miec rozdwojenie jazni, i wymyslila to ze ktos nia steruje, podczas gdy to ona sama. mialam podobne wrazenie, jak ja zobaczylam w tym hotelu. choroby psychiczne chyba sie tak latwo nie lecza

ocenił(a) serial na 8
HollyShannen19

Zgadzam się, pani D znała tożsamość A i ją/go chroniła, ale okazała się nieskuteczna, więc A postanowiło się jej pozbyć. Ciekawe, że tak długo pozostała przy życiu. To prawdziwe grożące Alison A to ta sama osoba, która rzuciła w nią kamieniem. Pani D. widziała to zdarzenie (JEJ WŁASNĄ CÓRKĘ KTOŚ ZAATAKOWAŁ) więc wiedziała kto to zrobił i napastnik był dla niej ważniejszy niż córka, którą na szybko (nie sprawdzając czy żyje) zakopała w ogrodzie.
Mona którą widzimy w tej przerażającej scenie w pokoiku nie była wtedy jeszcze "A". Tamtej nocy A chciało bezwzględnie zabić Alison. A Mona pozwoliła jej odjechać, ba, pomogła jej zniknąć! Była po prostu psychiczną dziewczyną, pragnącą takiej popularności jaką miała Ali. Ale dopiero po tym jak Alison opowiedziała jej o groźbach "A" Mona postanowiła stać się kimś takim dla Arii, Hanny, Spencer i Emily. Ale nie jest tym A ktore zaatakowało Ali i ściga ją, pragnąc jej śmierci. To ktoś inny. tylko komu Ali mogła narazić się az tak?

ocenił(a) serial na 8
kala321

Chory serial - chora teoria: może pan D? ;) Tak w ogóle to, państwo D wzięli rozwód, tak? i co dalej? :)

Pozdrawiam

PS
Odcinek sam w sobie nawet nawet, ale końcówkę spierniczyli...

whiterabbit1212

ktoś pamięta 1. dlaczego CeCe miała niby zabić Wildena i dlaczego posądzono ją o to? czy to było po zeznaniach Travisa? on ją wskazał?
2. przecież ona chciała zabić Em w letnim półfinale, więc dlaczego Ali powiedziała, że to jej przyjaciółka...

czegoś tutaj nie rozumiem?

+Mona jest serio psychicznie chora i myślę, że ona była od zawsze na zawsze A

ocenił(a) serial na 6
willemite

No właśnie. Spekulujemy, że Toby udawał A a tak naprawdę nim nie był to teraz okaże się, że jednak był. A całkiem możliwe,że to się tyczy właśnie Mony. I to by się również zgadzało z tym, że scenarzyści poszli inną droga niż książka - bo tam są 2 A a tutaj całkiem możliwe, że jest to jedno od początku do końca...

HollyShannen19

a w książce kto jest A?

ciutek33

W książce pojawiła się bliźniaczka Ali i na dzień dzisiejszy jeszcze nie wiadomo kim jest A, bo pani Shepard pisze kolejne części. Poza tym nie łączmy książki z serialem - w papierowej wersji PLL pojawiają się zupełnie inne postaci, a serial jest tylko bazowany na powieści, więc nie wszystko jest takie samo.

willemite

Ja po prostu nie wierzę, że postrzelili Ezrę - od samego początku go uwielbiałam, nigdy nie wierzyłam w to, że może być A i chcieć śmierci dziewczyn. Dlatego mam wielką nadzieję, że jakimś cudem przeżyje!
Co do reszty, to początek mnie trochę rozczarował, ale nie zdziwiło mnie, że ostatecznie nie ujawnili kim jest A. W końcu o czym byłby kolejny sezon? Prawda, że zaczyna to się robić trochę męczące, ale w tym tkwi, jak dla mnie, cały urok tego serialu. Wkurzyło mnie, że znowu przywrócili Melissę i że nie dowiedzieliśmy się, co się stało z "tą dziewczyną". Ciekawa też jestem jak dalej poprowadzą wątek z panią D., czy scena zamykająca była jej definitywnym końcem, czy zrobią tak jak z Ali - niby ją zakopią, ale jednak żyje.
No cóż, trzeba czekać do czerwca (całe szczęście, że tak krótko! :D)

ocenił(a) serial na 8
whiterabbit1212

Spodziewałam się czegoś większego po tym odcinku, zwłaszcza, że szumnie reklamowano, ze AliTellsEverything. A tu ledwie pozwolono nam wykluczyć kilka możliwości tego, kto jest A

obscure

Nom Ali opowiedziala prawie wszystko o tej nocy ale niczego konretnego sie nie dowiedzielismy:D

ocenił(a) serial na 10
whiterabbit1212

Historia Ali jest kompletna, i dużo się właśnie dowiedzieliśmy... Zostają już tylko wątki z Red Coat i true A + te aktualne.

Artemisek

jak napisala wczesniej stakara_91 - ..." nie wspomniała też, że rozmawiała z Garethem i Jenną w tę noc. " co jest bardzo dziwne!

ocenił(a) serial na 10
whiterabbit1212

Garet kłamał, proste?

Artemisek

Nic nie jest proste w tym serialu;)

ocenił(a) serial na 10
whiterabbit1212

Dla jednych jest, dla innych nie

Artemisek

ale po co? jakby nie widzial sie z Ali to by powiedzial ze nie widzial i tyle. no chyba ze to on z jenna zabili "te druga dziewczyne" i dlatego mowili ze "nikt sie nie dowie co zrobilismy"

a co z filmem na ktory Ali sie spotkala z Ianem, na filmie ich spotkanie nie wygladalo jak w opowiadaniu Ali. film juz chyba nie klamie, raczej Alison

endind

ohh chyba bede musial obejrzec ten odcinek z tym filmem bo mnie zaciekawilo to teraz!:P

ocenił(a) serial na 10
endind

I co takiego było na tym filmie? Nie było pokazane czy się przespali w końcu czy nie... Z resztą nie każdy jest w tym serialu pedofilem jak Ezra więc nie przesadzaj. Do tego cała historia Ali zgadza się całkowicie, włącznie z częścią o Monie i Vivian a nawet motywem filmów. Jak Ali uśpiła dziewczyny to już była noc, film widocznie pochodził z innego okresu.

Artemisek

na filmie jest romantyczna schadzka, zadowolona usmiechnieta Ali i zadowolony Ian. Ali twierdzi ze spotkala sie z nim po to zeby zerwac i grozila mu a on odszedl wkurzony i wystraszony. jakos mi sie to nie klei jedno z drugim

ocenił(a) serial na 6
endind

może ten film był kręcony innym razem, wcześniej? wydaje mi się czy był w nim dzień?

marrrrrrcel

nie pamietam, czy jakas data byla, ale policja i dziewczyny twierdzili ze to ta noc. no i Ali byla w tej zoltej tunice (tworcy filmu pokazali ze dostala te tunike tego wieczoru, chyba zeby rozwiac watpliwosci, kiedy co sie dzialo). oczywiscie moga wymyslic jakies naciagane wytlumaczenie, ze najpierw sie z nim spotkala i poudawala mila, on tez a potem sie zaczeli klocic, ale to juz by bylo kompletnie bez sensu, znaczyloby ze wymyslaja kolejne odcinki na biezaco i nie zwracaj uwagi czy to sie razem klei, innymi slowy dno. do tej pory zdarzalo sie ze jakies szczegoly nie graly, ale epizod z tym filmem ciagnal sie przez pol sezonu, jedno z istotniejszych spotkan tej nocy, a Ali opowiada cos zupelnie innego o tym spotkaniu. moja teoria jest, ze Ali nie mowi calej prawdy, nadal manipuluje dziewczynami. pozyjemy, zobaczymy.

ocenił(a) serial na 6
endind

pewnie tak, mówiła tylko to co chciała żeby wiedziały. może sama coś jeszcze ukrywa. nie wiem czy to istotne ale opowiadając o ianie mówiła, że odszedł przerażony, a we 'wspomnieniu' wyglądał raczej na pewnego siebie. matka ali też nie powtarzała "co ty zrobiłeś/aś".
trzeba by zebrać do kupy wspominki o tej nocy innych bohaterów bo coś tam się nie trzyma kupy.

ocenił(a) serial na 8
whiterabbit1212

Może Jason wcale nie brał narkotyków w "to lato" ( co potwierdzałoby informację od "opiekuna" Spencer, że ośrodek odwykowy o którym J. mówił jest zamknięty od dawna- kłamał) tylko jest chory psychicznie (zdjęcia Arii jak spała itp.) i ma rozdwojenie jaźni dlatego nic nie pamięta- chciał zabić siostrę- matka go broni..itp...

ocenił(a) serial na 6
amakulska

jeśli byśmy zsumowali wszystkie teorie to każdy w PLL ma rozdwojenie jaźni i bliźniaka :D

marrrrrrcel

i na prochach:D

ocenił(a) serial na 6
whiterabbit1212

że na prochach to prawie fakt :D

ocenił(a) serial na 8
whiterabbit1212

na prochach to mogą być też scenarzyści :P

stakara_91

hahah wcale bym sie nie zdziwil:D

ocenił(a) serial na 8
marrrrrrcel

haha no tak ;)

ocenił(a) serial na 8
amakulska

Te zdjęcia Arii robiła Ali, Jason je znalazł i wywołał.

stakara_91

tak twierdzi jason, co nie znaczy ze mowi prawde

ocenił(a) serial na 8
endind

w sumie racja

ocenił(a) serial na 8
whiterabbit1212

Jak dla mnie kamieniem rzucił Jason. Matka go kryje, bo - jak ktoś ładnie ujął w Internecie - matka zawsze broni swojego dziecka. Poza tym oddalili i wycofali jego postać na długi czas, żeby widz o nim zapomniał. Możliwe, że ta sama osoba była na dachu i postrzeliła Ezrę - był to chłopak na sto proces i to jeszcze wysportowany (patrz: rzeźba Jasona :D).

Ja tam się cieszę ze sceny Ezrii <3 Oby Ezra szybko wrócił do formy! :)

ocenił(a) serial na 8
P_Halliwell

Nie sugerowałabym się posturą tej postaci. Od początku serialu osoba w bluzie za każdym razem miała inną sylwetkę.

ocenił(a) serial na 10
P_Halliwell

nie zapominajcie, ze Jason oklamal Spncer,ze byl na odwyku, w osrodku, ktory od 2 lat byl zamkniety :P

ocenił(a) serial na 6
whiterabbit1212

A tak w ogóle to mam pytanie do wszystkich - Czy ktokolwiek jeszcze pamięta black widow? Dzisiaj sobie o niej przypomniałam... Wyjaśnili w końcu, kto to był? (tak mi jakoś przyszła...) :D

Tyci368

stakara_91 bedzie wiedziala, ona wie wszystko:D

ocenił(a) serial na 8
Tyci368

O niej ma być w 5 sezonie ponoć coś wyjaśnione.

ocenił(a) serial na 6
stakara_91

Ooo mam nadzieję, dzięki :D

Tyci368

A nie mowilem:D

Tyci368

a o co chodzi z ta black window? Bo jakos nie kojarze..
Zastanawia mnie tez czemu nie wyjasnili tego, ze Aria tam w pociagu dzgnela Jasona a Mona go opatrywala..

ocenił(a) serial na 6
paula598xd

black widow, chyba chodzi o kobietę która miała czarną woalkę na czyimś pogrzebie.

marrrrrrcel

a w ktorym odcinku o niej mowa?

ocenił(a) serial na 6
whiterabbit1212

nie pamiętam ale tu jest info i zdjęcia pretty-little-liars.wikia. com/wiki/The_Black_Widow

marrrrrrcel

o dzieki fajna stronka:)

ocenił(a) serial na 6
whiterabbit1212

Black Widow to ktoś w czarnej sukience z czarną woalką, która pojawiła się na pogrzebie Wildena :)

ocenił(a) serial na 8
whiterabbit1212

Ja mam pytanie: co w końcu było między Ali i Ezrą?

dariaf89

wydaje mi sie ze obydwoje lubili blueberry pie i piwko razem wypic;d

whiterabbit1212

MOJE PYTANIA ODNOŚNIE ODCINKA FINAŁOWEGO:
- Dlaczego policja szuka dziewczyn w Philly a gdy stoją na dachu wyraźnie widać, że są w Nowym Jorku?
- Rozumiem, że Ian ciągle żyje?
- Ali nie dokończyła wątku z Moną, ale wyraźnie dała znać, że powinno się jej bać, jest A?