SPOILERY
SPOILERY
SPOILERY
Bardzo ciekawi mnie, kto jest "A" więc stworzyłam listę.
SPOILERY
SPOILERY
SPOILERY
1.Dziewczyny wiedziały, że Alison ma starszego chłopaka.
2.Przyczyną śmierci Ali było uduszenie.
3.Ali miała na głowie ślady od uderzenia tępym narzędziem.
4.Alison odwiedziła Jennę w szpitalu, zaraz po wypadku z garażem.
5.Ali kłamała, że Toby je podglądał.
6.Jenna nie mogła wysyłać sms-ów, bo raz dziewczyny dostały
wiadomości, kiedy Jenna przy nich siedziała.
7.Na końcu 2 odcinka, Jenna zadzwonila do kogoś i powiedziała: "Wyślij wiadomość teraz"
8.Kiedy Emily i Maya robiły sobie zdjęcia[wtedy jak się pocałowały] ktoś je zabrał.
Raczej nie była to dziewczyna. Ten ktoś wyglądał jak trochę grubszy mężczyzna. Poza tym,
Maya wcale nie była zdziwiona/przestraszona, że zdjęć nie ma.
9.Ktoś filmował Spencer i Wrena, kiedy ten włamał się do jej domu .
10. "A" musiał/a wiedzieć, jakiej stacji radiowej słucha Hanna, skoro
zadedykowała jej piosenkę "I don't need you anymore". Musiał/a też wiedzieć, że
Hanna właśnie w tym momencie jedzie samochodem i słucha radia.
11."A" był/a w domu Spencer, wtedy jak na lustrze był ten napis.
I nikt nie widział jej/jego jak wchodzi/wychodzi?
12. Jenna miała szminkę takiego samego koloru, jakiego był napis na lustrze
w pokoju Spencer.
13. Toby miał romans ze swoją siostrą, Jenną.
14.W ciasteczku z wróżbą Hanna znalazła wiadomość od "A".
15.Lucas chodził z Hanną na spotkania[nie pamiętam jak się nazywały,ale
chodziło w nich o to, żeby nauczyć się odmawiać, jak ktoś proponuje Ci seks,
czy coś w tym stylu]
16.Toby ma wytatuowane 901 - w końcu wolny[901 - free at last].
To dzień, w którym zniknęła Alison [1 września]
17.Kiedy na studniówce Spencer i Alex byli u wróżki, ktoś podłożył tam kartę
"Kiss bye bye for your BFF", ale nie podpisał się "A".
18.Kiedy Aria, Hanna i Spence przeglądały teczkę Toby'ego, w pokoju była z nimi
Jenna która wszystko słyszała. Dziewczyny oczywiście o tym nie wiedziały.
19.Aria powiedziała, że Alison zobaczyła Toby'ego i Jennę "razem"[chyba wiecie, co
mam na myśli]kiedy wrzuciła petardę. Ale w takim razie, dlaczego tylko Jennie coś
się stało, a Toby'emu nic?
21.Gdy Jenna siedziała przy stoliku z dziewczynami, "A" napisał/a:
"szkoda, że Jenna nie widzi waszych min", czy coś takiego. Więc "A" musi chodzić
do ich szkoły.
22.Lucas nie wiedział, że Ali nazywała Hannę "Hefty Hanna", więc nie mógł jej tak nazwać
w smsie od "A". Dlatego powinniśmy raczej wykluczyć, że Lucas to nie "A".
23."A" wyłowił/a akta Toby'ego z rzeki.
24.Jenna poprosiła brata Ali, Jasona, o to, żeby mogła wygłosić dedykację
na ceremoni upamiętniającej.
25.Jenna mówiła, że Ali była dla niej wsparciem po wypadku, więc może
Ali powiedziała Jennie wszystko o dziewczynach?
26.Jason powiedział, że Jenna ZADZWONIŁA do niego, spytać, czy może wygłosić
dedykację. Natomiast Jenna powiedziała "when I was talking to him[Jason] I got that strange
sensation, like Ali was in the ROOM with us"[kiedy rozmawiałam z Jasonem, odniosłam
dziwne wrażenie, tak jakby Ali była z nami w pokoju].
27.Jenna powiedziała, że gdy rozmawiała w szpitalu z Ali, ta powiedziała, że
skończyła ze Spencer, bo się jej bała.
28.Toby[lub ktoś z jego telefonu]zadzwonił do Ali, w noc, kiedy z[a]ginęła.
29.Alison powiedziała bratu o podpaleniu garażu. Co więcej, zwaliła winę na
Spencer. Powiedziała też Jasonowi, że Spencer groziła Toby'emu.
30.Jason przyznał, że w niektórych kwestiach może być nawet gorszy niż Ali.
31.Ian był na ceremonii Alison.
34.Jenna na ceremonii powiedziała, że naprawdę poznała Ali, kiedy ta odwiedziła ją
w szpitalu.
35.Jason dał dziewczynom bransoletkę Ali, którą ktoś ukradł z pokoju Spence i
powiedział im, że policja mu to dała.Jak się okazało, była to kopia prawdziwej bransoletki.
36.Lucas zniszczył pomnik Ali.
37."A" był/a zadowolony/a, że Toby'ego już "nie ma".
38.Ktoś był z Emily w szkolnej bibliotece podczas tornada i zabrał list.
Jak się okazało, był to policjant.
40."A" nie przesłała policjii całego filmiku z Ali i Ianem.
41."A" napisał/a Arii karteczkę, w której powiedziała jej, żeby przeczytała stronę 22.
Był tam wiersz Ezry noszący tytuł "B-26", czyli Ezra napisał go PO spotkaniu z Arią.
Ale jakim cudem tak szybko go opublikowali i dali do książki? Poza tym, skąd "A" wiedział/a,
że akurat w tej książce jest ten wiersz?
42."A" wysłała sms-a Monie.
44.Ian strasznie nalegał, żeby Melissa się z nim umówiła na kawę.
45.Spencer chodziła z Ianem, kiedy ten zerwał z Melissą.
46.Na swetrze Toby'ego, który dał Alison sweter, była jej krew.
47.Melissa powiedziała, że Ali zginęła pewnie przez to, że zbyt dużo sobie pogrywała.
48.Jak się okazało, 1.09 nie był tylko dniem, w którym z[a]ginęła Alison.
Był to też dzień, w którym Toby skończył z Jenną.
49.Jenna jest zakochana w Tobym.
50.Toby widział, jak Ali wsiadła do auta "jakiegoś kolesia".Miała wtedy na sobie sweter Toby'ego.
51.Jenna wiedziała, gdzie będzie ukrywał się Toby.
52.Dziewczyny znalazły bransoletkę z napisem "Jenna".
53.Ali miała romans z Ianem.
55.Gdzie Hanna zostawiła torbę, gdy biegła na parking?
56.Hannę potrącił ciemnoszary samochód z rejestracją; CRF2105 lub CBF2105
59.Po co do cholery Ian nagrywał Ali?
60.Hanna napisała dziewczynom w smsie, że widziała "A". Chwilę po tym, potrącił ją
samochód i Aria dostała sms'a od "A", że Hanna widziała zbyt wiele. Potem znów, okazuje się,
że Hanna widziała Noela Kahn. Czy to znaczy, że Noel jest "A" i współpracuje z kimś,
kto potrącił Hannę?
61.Ktoś, kto potrącił Han, zostawił samochód w lesie i uciekł. Nie mógł to być Noel,
bo nie zdążyłby skombinować tak szybko auta, potrącić Hannę i na dodatek ona
nie mogłaby go widzieć w tym samym czasie, chyba, że w lesie były 2 osoby ubrane na czarno
i tak jakby się "wymieniły", tzn. przy samochodzie Ezry Hanna widziała Noela, który
potem uciekł i w lesie pojawił się ktoś inny[też ubrany na czarno i biegnący]
62.Aria widziała Noela, kiedy karetka odjechała. Czemu nie powiedziała o tym dziewczynom?
63.Gdy Hanna trafiła do szpitala i dziewczyny czekały na jakieś wiadomości od lekarza,
matka Hanny rozmawiała z Lucasem.
64.Noel powiedział, że tamtej nocy był z Seanem.
65.Zdjęcie Mayi i Em zostało skradzione na imprezie Noela.
66.Jenna wiedziała, że Toby dał sweter Alison.
67.Alison odwiedziła/przyśniła się Hannie, kiedy była ona w szpitalu.
68.Ali powiedziała Han "Pamiętasz z tej nocy więcej, niż Ci się wydaje".
[Chodziło jej o noc, kiedy Alison zniknęła]
69.Alison powiedziała do Hanny "Jeśli powiesz prawdę złej osobie w złym
czasie, skończysz tak jak ja."
70.Ali powiedziała Hannie "I was so scared, that you are gonna die.
That's why I come back. I didn't care, how dangerous it was. I had to see you.", czyli
"Strasznie się bałam, że umrzesz. Dlatego wróciłam. Nie obchodziło mnie, jak niebezpieczne
to będzie. Musiałam Cię zobaczyć"
71.Ali nie jest "A", bo powiedziała "Powinnam zrobić coś z "A". Zdzira niemożliwie działa mi
na nerwy".
72.Alison wiedziała o "A".
73.Ali zostawiła ślad po szmince na plastikowym kubku w szpitalnym pokoju Hanny.
74.Drzewo z napisem "Alison + Ian" zostało ścięte i wywiezione kilka dni po tym, jak
Emily i Spencer je zobaczyły.
75."A" dał/a dziewczynom wskazówkę i najwidoczniej chciał/a, żeby zobaczyły to drzewo.
76.Melissa i Ian bardzo szybko się pobrali, chociaż Melissa mówiła, że Ian złamał jej serce,
że cierpiała itp.
77."A" napisał/a na gipsie Hanny: "Sorry about losing my temper.My bad. Love, A" czyli
"Przepraszam, że straciłam swoją ikrę. Mój błąd. Kocham, A". Może "A" podaje się za Ali i wiedziała, że
Alison odwiedziła Hannę,ale nie wiedziała,że powiedziała Hannie, że "A" działa jej na nerwy i nadal się
za nią podaje i w tej "wiadomości na gipsie" przeprosiła Hannę za to, że "przyszła"?
78.Ktoś palił sobie tym ściętym drzewem w kominku. Jednak ten 'ktoś' nie wyglądał na mężczyznę.
Może to była Melissa? Ale skąd wiedziałaby o drzewie? Mógłby to być też Lucas -
on ma chude nogi. Ale po co miałby palić to drzewo?
79.Nikt ze szkoły nie domyślił się, że coś łączy Ezrę i Arię, skoro ona ciągle przesiaduje
w jego klasie, ciągle ze sobą rozmawiają na korytarzu itp?
80.Jenna weszła do klasy, kiedy Aria i Ezra trzymali się za ręce i na pożegnanie powiedziała:
"Przepraszam, że przeszkodziłam." Coś mi się nie wydaje, żeby była ślepa.
81.Noel był na imprezie Hanny i zaglądał do szafki, gdzie jej matka trzymała pieniądze.
Mógł je zauważyć i potem ukraść.
82.Noel nie odpowiedział na pytanie Arii o to, czy żywi on urazę do niej i jej przyjaciółek, za
to, że skłóciła go z jego dziewczyną.
83.Lucas zniszczył pomnik Alison.
84.Jenna wydała Toby'ego policji.
85.Hanna, gdy była sama w domu, widziała różne cienie, zupełnie, jakby ktoś był w jej domu.
Jeden z tych cieni był na schodach do góry i raczej było widać, że ktoś jest w domu.
Nagle Hanna zobaczyła drugi cień - ale to była jej mama, która wyszła zza rogu, nie szła ze
schodów na dół. Więc kto był na górze? Na dodatek za oknem Hanny też był cień, ale to mógł
być już jakiś samochód lub coś takiego.
86.Alison w hotelu Hilton Head w południowej Carolinie, tak samo jak Ian.
87."A" musiał/a wiedzieć, gdzie Hanna trzyma leki, bo włożył/a jej do jednego opakowania liścik.
88. Zdjęcie z końcowki 12 odcinka: http://i55.tinypic.com/2ij525g.jpg
Ciemnobrązowy stół, śmieszna skarbonka. Tam chyba leży srebrny laptop i.. chyba peruka.
Widzicie to?
89.Na początku odcinka 13, Ian szeptał do Melissy: "Jak się dowiedzą, będą zadawać pytania"
90."A" wiedział/a, że Ian ożenił się z Melissą.
91.Ali zniknęła w noc, kiedy wróciła z Hilton Head [hotel, w którym była z Ianem]
Może tam się pokłócili i stamtąd uciekła, a Ian wrócił i ją zabił? Pamiętacie filmik? Kamera się
przewraca, a Alison upada na ziemię.
92.Noel jest zawsze w pobliżu.
93.Noel był blisko Hanny, kiedy ta odebrała zamówienie[babeczki] i stał tam, dopóki nie zjadła.
94.Gdy Hanna jadła babeczki, jakiś chłopak powiedział "oink oink".
Tak brzmiała też wiadomość od "A" napisana na papierowym ręczniku w toalecie, gdy
Hanna wycierała ręce.
95.Wydaje mi się, że Ian zmusił Melissę do dziecka. Najpierw szepty, a potem, tego samego
dnia, Melissa kupuje test owulacyjny.
96."A" chyba podszywa się pod Alison. Najpierw Ali przychodzi do Han i mówi, że wkurza
ją "A", a potem dziewczyny dostają smsa: "A oznacza Alison - nie Amator."[chociaż w tym smsie
nie było na końcu "- A" jak w innych sms'ach. Może Alison żyje i wysłała tego jednego smsa.
98.Ian miał w pudle gazetę z informacją o zaginięciu Ali.
99.Ktoś obserwował dziewczyny, kiedy były one w domu Spencer i przeszukiwały pudła.
100.Na filmiku, który nakręcił Ian, Ali upada na ziemię, jęczy i mamrocze. Może Ian ją
udusił?
101.Ian nie może być "A", ponieważ nie wysłałby dziewczynom tego filmiku.
102.Ian pewnie słyszał wszystko, co dziewczyny mówiły o tym filmiku, dlatego podmienił
laptop Spence na kronikę szkolną i usunął filmik.
103.Ian był na dyskotece szkolnej.
104.Ian pracuje w szkole.
105."A" kazał/a tańczyć Hannie z Lucasem, więc musiał/a wiedzieć, co Lucas czuje do Hanny.
106."A" podłożył/a kasę za taniec z Lucasem do kurtki Hanny, czyli musiała tam mieć dostęp.
107.Ktoś, kto był na imprezie, na końcu odcinka odebrał od Elli kurtkę i czarne rękawiczki, widać było, że
męskie. Kto to mógł być? Zakładam,że uczeń, bo do opiekuna by raczej nie powiedziała[Ella] "mam nadzieję, żedobrze się bawiłeś/aś."
To narazie tyle, ale nadal 'tworzę'.
Dopisujcie własne pomysły.
Ja tez, przewaznie skreslam kazdego kogo za bardzo probuja nam podsunac scenarzysci. EzrA wciaz na czele stawki ;)
przez Jackie i 273243 innych poszlak Ezra wydaje się być najbardziej prawdopodobnym kandydatem na A... :(
z filmików 'make a's move' wynika, że A. ma niezłą misję z tym całym prześladowaniem; tona zdjęć, np. tego, jak pali w kominku pień z napisem 'Alison + Ian', chore. :P
zastanawia mnie parę rzeczy, np. w tych filmikach miał szkice sukienek z pokazu - ciekawe skąd, sam je sobie narysował? wymyślił? posiada zdjęcia dziewczyn ze szkoły, więc musi się tam kręcić.
i dzięki tym filmikom można się domyślić, skąd wziął tę substancję do kremu Emily - w którymś była oferta pracy do laboratorium, więc mógł tam pracować albo... mieć wtyki. :P
przeraziła mnie scena, jak A. włączył sobie projektor i usiadł, zajadając popcorn. psychol! :D
tak się przyglądałam dokładniej miejscu, w którym A. pracuje i wygląda mi to na mieszkanie, a nie ten domek rodziny Spencer... a taka była fajna teoria, że to w tym domku planuje A-taki. :P
ja już chcę znać rozwiązanie!
Oglądając te filmiki odniosłam wrażenie , że A jest bardzo pedantyczną osobą ma wszystko ułożone i takie zorganizowane...
To nie są takie same sukienki jak na pokazie.
Albo może i są, to mógł/mogła widzieć jakie to sukienki, jak Ali je pokazuje dziewczynom, bo też ma filmiki Iana.
właśnie też nie pamiętałam tych sukienek z pokazu, trochę inne nosiły, ale nie tylko one chodziły po wybiegu, więc może te sukienki też gdzieśtam były :P
riothoshi - wiadomo, nie może pozwolić sobie na błąd i bałagan :D
ale zauważmy też że na biurku 'A' w tym filmiku jest zdj jakieś dziewczyny i śmiem wątpić że to Alisson
http://spoilertv.co.uk/images/pretty-little-liars/Season%202/promotional-episode -photos/Episode%202.11%20-%20I%20Must%20Confess/ - zdjęcia z 11 odcinka.
Jak mnie ten Noel już wkurza, czy on już na prawdę musi być wszędzie? Czemu oni ciągle go do każdej sceny wpychają?
Odchodząc na moment od Ezry (choć nie przekonują mnie argumenty za tym, że nie jest A): co z Moną? Podobno w książce A była nią. W filmie pewnie będzie to więcej osób, ale przypuszczam, że wśród nich będzie także Mona. Jest w szkole, ma dostęp do domów bohaterek np. Hanny a na imprezie u niej zniknęła forsa. Była na pokazie, ma także dostęp do szafek szkolnych, była na imprezie szkolnej etc....
Dziś naszło mnie też coś innego: piosenka i początek (aria i jej ciii) wskazują, że z tym wszystkim mogą mieć coś wspólnego same dziewczyny. A i jeszcze był taki plakat, na którym siedziały ubrudzone ziemią. Może zabiły Ali i ktoś je przyłapał?
Im bardziej nad tym myślę, tym mniej wiem :D
piosenka nie była robiona pod PLL, więc nie, Ariia robi cii po jest zawsze z przodu, bo jest najniższa, już było to tłumaczone więc też nie, a z tym plakatem to już też przesada, zrobiony tak po prostu, bo tak ładnie wygląda i przyciąga uwagę. :D
Nie, nie przesada, ona może mieć rację - na każdym plakacie są ubrudzone ziemią, to może być to.
Nie rozumiem - co ma cii do tego, że jest najniższa i że ma być z przodu? Równie dobrze Em mogła by robić cii.
no bo jest z przodu i ją najlepiej widać, najbardziej przykuwa uwagę, a jest z przodu dlatego, że jest najniższa...
To tłumaczenie, że jest najniższa jest beznadziejne.. przecież zdjęcia i wszystko jest obrabiane przez grafików więc każda z dziewczyn mogłaby to robić i to chyba nie jest żaden trop, przecież kogokolwiek by wybrali to i tak byśmy podejrzewali, że coś ukrywa.
To chyba jednak nie jest plakat zrobiony bezmyślnie, na pewno to co się na nim dzieje ma związek z treścią serialu. Alison została pochowana żywcem miała w płucach jakieś brudy ( piach czy coś innego) a dziewczyny siedzą sobie spokojne na plakacie ubrudzone ziemią ,dziwnie się uśmiechają a na środku leży sobie łopata . Kij hokejowy którym została uderzona Alison należy do Spencer, ona jako jedyna wyszła za Alison i słysząc jej krzyk ( musiał być okropny skoro walczyła o życie) nie pomogła jej tylko ze spokojem wróciła do dziewczyn, które tez nie wykazały jakiegoś większego zainteresowania..
Albo kiedy Jenna powiedziała do Spencer : "Alison was done with you.......Is that why you did what you did?"
Tzn co, co zrobiła Spencer Alison ???
Zawsze ciekawil mnie ten motyw z ubrudzonymi twarzami. Do czego innego moze sie odnosic jak nie do zabojstwa Alisson?! Przeciez plakat nie moze byc tak po prostu wyrwany z kontekstu. My im tak wspolczujemy, ze A. sie nad nimi zneca, ale moze tak na prawde ma ku temu powod. Moze wie, ze to dziewczyny pozbyly sie Alisson. Zauwazcie, ze w pierwszym odcinku Emily mowi do reszty dziewczyn "przeciez wszystkie wiemy, ze ona nie zyje". Powiedziala to chyba jeszcze za nim odnaleziono jej cialo. No, wiec skad byla taka pewna ?!
Właśnie to samo miałam napisać, to o Emily... wiemy przecież, że nie żyje...skąd ?? to jej przyjaciółki, wszyscy wierzą że się odnajdzie, że jest jeszcze jakaś szansa.... a one gadają że wiedzą przecież że nie żyje .
Ale dlaczego Ezra miałby być A, to, że jest najmniej podejrzany ze wszystkich, to trochę za mało? Wydaje mi się, że kimkolwiek jest A, musi mieć jakiś powód dla którego robi to co robi, a Ezra jak dla mnie nie ma żadnego. Chyba, że coś przeoczyłam.
Motyw, że to dziewczyny zabiły Allison jest naprawdę dobry i nie taki głupi, ktoś mógł to zobaczyć i teraz je szantażuje. Tylko nie wydaje mi się, żeby ABC family robiło tego typu seriale. Ubrudzone twarze na plakacie i łopata mogą być po prostu metaforą zakopywania brudów, sekretów, niekoniecznie Allison.
PATRZCIE !! http://www.empik.com/klamczuchy-pretty-little-liars-shepard-sara,p1044516920,ksi azka-p
Data premiery 24 sierpnia < 3
Właśnie! Pierwsze odcinki były utrzymane w klimacie: dziewczyny coś ukrywają, łączy je tajemnica, muszą milczeć - zanim pojawił się A. Tajemnicą nie była ani śmierć Ali, ani zaginięcie, bo całe miasto o tym wiedziało. Chyba też nie chodziło o to, że piły tej nocy alkohol, ani o to co zrobiły T. i J. Mowa była o tajemnicy z tamtej nocy. Potem ten klimat i mgła podejrzeń i niedomówień się rozmyły, na niekorzyść serialu odrobinę ;)
Hej, jak sie wchodzi w Saviero restaurację , to pod mapką chyba jest facebookowe Lubię To < Jackie Molina-> To nie jest dziwne??
http://abcfamily.go.com/shows/pretty-little-liars/make-as-move-5?cid=adsales_q4f y11_binggame5_fb
dokładnie, A wysłał jej zaproszenie i tutaj http://abcfamily.go.com/shows/pretty-little-liars/make-as-move-2?cid=adsales_q4f y11_binggame_vid2 na końcu filmiku (nie ważne którą z opcji wybierzemy) jest pokazane jak A wyciąga kasę z tej "głowy" , a potem wibruje mu tel. i wyświetla się "Jackie Molina has accepted your friend request"
Dzięki. Co prawda nadal brak wiarygodnego motywu, ale kto wie.
Moim zdaniem w śmierć Ali i całą tą sprawę z A mogą być zamieszani wszyscy którzy byli przez nią wcześniej prześladowani, czyli Jenna, Mona i Lucas. Nie przepadają za sobą, ale nic tak nie łączy jak wspólny wróg, poza tym dzięki temu nikt ich nie podejrzewa o współpracę. Jason z kolei mógł być świadkiem śmierci Ali, ale w wyniku szoku nic nie pamięta, albo pozostała trójka ma na niego haka. Może to on kręcił te filmiki, a nie Ian, albo robili to razem.
nie wiecie może w którym odcinku będzie ta scena?
http://imageshack.us/photo/my-images/12/22d581aa5a11d10eb859dbf.jpg/
Wiecie co,a ja myślę,że to była Spencer & Mellisa. Nie wiem czemu,ale tak jakoś mi się zdaje. No i ta cała ich rodzina jest taka tajemnicza,ciekawe hmm ? No i popatrzcie,ojcowi Spencer tak bardzo zależało na spaleniu tego kija , jestem pewna,że to nie jest normalne.
I jestem przeciw angażowania w to Ezrę,on w ogóle tu nie pasuje. I jak dziewczyny coś tam pisałyście,że Ezra tak się interesował Jasonem czy coś tam , pewnie dlatego,że jest zazdrosny o Arię !
Jeśli to Mona będzie ,,A" to chyba się powieszę. W ogóle nie będzie to takie fajne jak sobie wyobrażamy , będzie to takie nijakie .
Nie wiem czemu, ale mi Ezra tak samo nie pasuje na A.
Czuję też, że będę zawiedziona, jeśli A okaże się kilka osób. Zawsze on/ona wydaje mi się taki potężny, wszystkowiedzący. Stworzyli mu taki wizerunek i oczekuję takiej postaci, nie kilku osób.
Też się obawiam zakończenia. Wymieniliśmy już chyba wszystkich możliwych podejrzanych z miasteczka. przecież to nie może być nikt dorosły i z najbliższych (rodzina/rodzice oprócz melissy ;)) To będzie ktoś młody i perfindy. Tylko, ze nikt nie umknął naszej uwadze i podejrzewaliśmy nawet przystojniaczków ;) Może to będzie Maya? W sumie mieszkała w domu po ali i może coś znalazła? Właśnie - mieszkała tam z rodziną, ją zabrali i co cała jej rodzina się wyniosła i mógł wrócić Jason? Czasami myślę,że niepotrzebnie urywane są jakieś wątki. Np. dziewczyny Emily - ta beznadziejna Page. Była i co? Lucas też znika, nie wspominając o policjancie, który spał z matką Hanny w pierwszej serii... Była Ezry, psycholożka i ten co się zalecał do Arii, ten chłopak od paczek...Jakoś tak zaczynają wątki i urywają chyba po to, zeby rozciągnąć PLL na kilka sezonów ;)
A i tak wyjdzie, że po pijaku Spancer zabiła Ali i zakopały ja wszystkie :)
Niemożliwe, że to on kręcił filmiki. Posłuchaj sobie dobrze rozmowy Ali i Jenny ze szpitala.
//pamiętacie scenę z 2x06, jak Aria gada z Jasonem w samochodzie? Jak ona wysiada i odchodzi, to wygląda, jakby ktoś ich obserwował, ale kto? "A"?
hm, A ;>> zwykle tak ukazują go/ją jako - zabójca z krzaków czy coś ;D
ps. mnie nie przekonuje to, ze Ezra może być A, chociaż tyyle się naczytałam tutaj http://ezrajesta.tumblr.com/ to dalej nie umiem tego rozgryźć... swoją drogą niezłym musiałby być psycholem, a wydaje się taki słodko zazdrosny o Arie (przez Jasona) ;D Lubię tą parę, zapewne dlatego nie umiem do siebie dopuścić opcji "EZRA JEST A" ; )
Wyobraź sobie, że masz 15-letnią siostrę i nagle znika. Nie ma o niej słuchu przez okrągły rok. Nadal byś sądziła, że żyje, bo ja niezbyt ;] Tutaj jest potrzebne trochę logicznego myślenia, Ali była ich najlepszą przyjaciółką (przynajmniej tak sądziły :D), więc na pewno by się odezwała przynajmniej do jednej z nich i powiedziała, co się dzieje, a skoro tak nie było, to jedynie śmierć wchodziła w grę.
Booże, wy to naprawdę za bardzo rozgrzebujecie. Plakat ma przyciągać uwagę, a nie podawać odpowiedź na jedno z dwóch najważniejszych pytań tego serialu. Skoro mamy odpowiedź w plakacie, to po co mamy oglądać serial? Przecież to wszystko wiemy.
Skoro macie takie problemy z tym, że siedzą upaprane w ziemi i się uśmiechają, to wolelibyście, żeby na plakacie po prostu stały z twarzami bez wyrazu? Plakat ma przede wszystkim zachęcać do oglądnięcia serialu.
to ciiiii ma symbolizować te sekrety, a ziemia że Ali była pochowana i one' grzebią' w sekretach etc.
odczepcie się już od tych plakatów hahahaha;p
To nadal nie wyjaśnia tego, dlaczego to zawsze Aria zasłania sobie usta palcem.
W połowie 2 sezonu będzie zupełnie nowa tajemnica. Oni już mieli czytanie scenariusza do 2x14 ;/
no mówię Ci że ona jest z przodu bo jest najniższa więc jest w głównym punkcie , najbardziej widocznym i dlatego, a skoro zrobiła tak na jednym to zostało takim znakiem rozpoznawczym,
Popatrz.
http://1.fwcdn.pl/po/69/45/556945/7373098.3.jpg?l=1304390885000 - nie jest tu z przodu, siedzi na równi z Hanną. Nie jest w głównym punkcie. Każda z dziewczyn mogłaby robić gest "cii" ale robi to Aria i może to ma związek jakiś z serialem.
Aria jest uznawana za główną bohaterkę, dlatego ona zasłania usta palcem. Pewnie powiesz "dlaczego główna? Przecież o niej było najmniej w serialu". Przekonasz się, jak "A" zacznie ją atakować ;]
Przez kogo jest uznawana?
Nie wydaje mi się, że ona jest główną bohaterką. Niby czemu? No ale kiedy A zacznie ją atakować? Bo jest "bezpieczna" już 2 sezony :)
PLL nie ma jednej głównej bohaterki - Hanna, Emily, Aria i Spencer to główne bohaterki, nie tylko jedna.
Heh, Emily też "A" nie atakowała przez dwa sezony ;] Były już Hanna i Spencer, została tylko Aria :)
Wiele seriali ma kilku głównych bohaterów, ale zazwyczaj ten jeden jest jakoś specjalnie wyszczególniony ;] Nie wydaje ci się dziwne, że "A" nic nie robiła Arii? Nawet wiadomości jej niewiele wysłała. Sądzę, że kiedy rozpocznie się "sezon polowań" na Arię zostanie wyciągnięte wiele brudów z jej przeszłości, które mogą mieć ważne znaczenie dla serialu ;]
Oczywiście, to tylko moje spekulacje, nie musisz w nie wierzyć, ale ja naprawdę czuję, że mam rację :) (tak samo, jak z tym, że to ojciec Spencer był w kościele :D)
Emily została "zaatakowana" - "A" ujawniła jej sekret o homoseksualizmie.
A Arii nic się nie stało specjalnego, może to, że A napisało do jej rodziców, ale to nie całkiem jej sekret.
Wydaje mi się dziwnie, dlatego, że sądzę, że Ezra jest A i dlatego Arii nic się nie dzieje ;)
Ale jak już przysyła wiadomości do dziewczyn, to zauważ, że zawsze albo razem je czytają, albo Aria czyta.
Ojciec Spencer w kościele? Jak? Kiedy?
Aria jest taka bardziej... Hmm tajemnicza/podejrzana - nie wiemy, jakie kontakty miała z Alison, robi cii, zawsze czyta smsy od A... Nie sądzę, że jest główną postacią. Sądzę, że wszystkie 4 są głównymi postaciami, a żadna nie jest w jakiś specjalny sposób wyróżniona.
Mi chodzi o takie bardziej groźne ataki - próby zabójstwa (i takie uwzięcie się przez kilka odcinków na jedną z dziewczyn) :)
Haha, ja też wierzę, mam nadzieję i w ogóle wszystko, że to Ezra jest "A" :D Ale nie sądzę, że dlatego "A" nie atakuje Arii (skoro aż tak bardzo ją kocha, to czemu ją zastrasza SMSami?) ;] Aria ma na pewno jakieś tajemnice, a to, że żadna z nich jeszcze nie została ujawniona, oznacza, że jest ich jeszcze więcej, niż byśmy się spodziewali ;]
Czuję, że w kościele nie był "A", tylko ojciec Spencer, który chciał ją ratować :D Wyjaśniałoby to też zdziwienie Iana (ciężko by mu raczej nie było rozpoznać teścia xD).
Dowiemy się wszystkiego już niedługo, zobaczymy kto miał rację :D
Bo musi coś robić przeciwko niej, żeby nikt się nie domyślił, że to on jest A. Wyobraź sobie, jakby wszystkie dostawały wiadomości, a tylko Aria nie.
Nie wydaje mi się, żeby w kościele był ojciec Spencer - ta postać była zbyt wysoka i wyglądała jak dla mnie na taką... wysportowaną bardziej ;D
Już niedługo? Czyli wg ciebie kiedy? ;d
Ale to się naprawdę nie trzyma kupy xD Przecież chciał już zabić trzy dziewczyny i gdyby do tego doszło, to zostałaby tylko Aria, a skoro ją kocha, to by jej nic nie zrobił. Jednak myślę, że ma ona choć trochę oleju w głowie i na pewno zauważyłaby, że coś jest nie tak :D
Przecież "A" gra osobna osoba. Bo gdyby tak nie było, to aktorzy nie mogliby mówić, że nie wiedzą, kim ona jest xD
Zapewne na końcu drugiej części drugiego sezonu ;] Choć sądzę, że twórcy nie zaprzestaną prac nad serialem i zaczną potem chodzić w ślady książki i bawić się w drugie "A" i tyle ;]
a może on jest A i chciał się na nich mścić bo mu cos zrobiły nieśwadomie ale zakochał się w arii , to też jest myśl :D
Jak dla mnie "A" to jedna osoba, i to meega psychol/ka. Ja nadal podejrzewa, tego policjanta który sypiał z mamą Hanny i tak przepytywał dziewczyny. Jest dorosły, nie wiem czy nadal pracuję w policji, nie pamiętam co się z nim stało, wydaję się dość sprytny i rozgarnięty by to wszystko ogarnąć. Ale jednak od początku, jakoś po prostu wiem że "A" to dziewczyna.. Ale moje dwa połączenia nie mają sensu i nie wiem które jest prawdziwe.
Co do dziewczyn... wątek z tym, że jedna dziewczyna jest w to zamieszana był by z pewnością lekkim szokiem, no nie dla wszystkich oczywiście. Jednakże, żadna z dziewczyn ( dla mnie ) nie wydaję się podejrzana.
@youhaveamessage - Wtedy kiedy Ian, był sam ze Spencer i chciał ją najprawdopodobniej zabić.
A i dziewczyny .. nie wiem dlaczego cały czas piszecie, że Jason był przy śmierci Ali. Macie takie informacje ? Piszecie, że tam był że stracił pamięć. Jak dla mnie on w tym czasie pewnie spał napchany ilością dragów. Znaczy jakoś nie chcę mi się wierzyć, że nic nie pamięta. Prawdopodobne
jest to że wyszedł z domu po zrobieniu zdjęcia (tego gdzie widać Ali a za nią cień ; Spencer, z tego co pamiętam)
Pytanie.. Należycie do jeszcze jakiegoś forum o PLL ? Jak tak to podajcie linki : )
Ale skąd jedna osoba miałaby to wszystko wiedzieć?
Ten policjant - Wilden... Nie wydaje mi się. Nie ma dostępu do szkoły itd. Ale ma wrócić podobno w 2 sezonie.
Z jednej strony A wygląda na mężczyznę - no ale osoba od pierścionka w końcówce 2x03 miała piersi, jestem tego pewna na 100%.
Dla mnie to trochę wszystkie są podejrzane...
Możliwe, że Jason tam był, ale to nie jest potwierdzone.
//nie, ja jestem tylko na tym forum ;D zadomowiłam się haha :D