SPOILERY
SPOILERY
SPOILERY
Bardzo ciekawi mnie, kto jest "A" więc stworzyłam listę.
SPOILERY
SPOILERY
SPOILERY
1.Dziewczyny wiedziały, że Alison ma starszego chłopaka.
2.Przyczyną śmierci Ali było uduszenie.
3.Ali miała na głowie ślady od uderzenia tępym narzędziem.
4.Alison odwiedziła Jennę w szpitalu, zaraz po wypadku z garażem.
5.Ali kłamała, że Toby je podglądał.
6.Jenna nie mogła wysyłać sms-ów, bo raz dziewczyny dostały
wiadomości, kiedy Jenna przy nich siedziała.
7.Na końcu 2 odcinka, Jenna zadzwonila do kogoś i powiedziała: "Wyślij wiadomość teraz"
8.Kiedy Emily i Maya robiły sobie zdjęcia[wtedy jak się pocałowały] ktoś je zabrał.
Raczej nie była to dziewczyna. Ten ktoś wyglądał jak trochę grubszy mężczyzna. Poza tym,
Maya wcale nie była zdziwiona/przestraszona, że zdjęć nie ma.
9.Ktoś filmował Spencer i Wrena, kiedy ten włamał się do jej domu .
10. "A" musiał/a wiedzieć, jakiej stacji radiowej słucha Hanna, skoro
zadedykowała jej piosenkę "I don't need you anymore". Musiał/a też wiedzieć, że
Hanna właśnie w tym momencie jedzie samochodem i słucha radia.
11."A" był/a w domu Spencer, wtedy jak na lustrze był ten napis.
I nikt nie widział jej/jego jak wchodzi/wychodzi?
12. Jenna miała szminkę takiego samego koloru, jakiego był napis na lustrze
w pokoju Spencer.
13. Toby miał romans ze swoją siostrą, Jenną.
14.W ciasteczku z wróżbą Hanna znalazła wiadomość od "A".
15.Lucas chodził z Hanną na spotkania[nie pamiętam jak się nazywały,ale
chodziło w nich o to, żeby nauczyć się odmawiać, jak ktoś proponuje Ci seks,
czy coś w tym stylu]
16.Toby ma wytatuowane 901 - w końcu wolny[901 - free at last].
To dzień, w którym zniknęła Alison [1 września]
17.Kiedy na studniówce Spencer i Alex byli u wróżki, ktoś podłożył tam kartę
"Kiss bye bye for your BFF", ale nie podpisał się "A".
18.Kiedy Aria, Hanna i Spence przeglądały teczkę Toby'ego, w pokoju była z nimi
Jenna która wszystko słyszała. Dziewczyny oczywiście o tym nie wiedziały.
19.Aria powiedziała, że Alison zobaczyła Toby'ego i Jennę "razem"[chyba wiecie, co
mam na myśli]kiedy wrzuciła petardę. Ale w takim razie, dlaczego tylko Jennie coś
się stało, a Toby'emu nic?
21.Gdy Jenna siedziała przy stoliku z dziewczynami, "A" napisał/a:
"szkoda, że Jenna nie widzi waszych min", czy coś takiego. Więc "A" musi chodzić
do ich szkoły.
22.Lucas nie wiedział, że Ali nazywała Hannę "Hefty Hanna", więc nie mógł jej tak nazwać
w smsie od "A". Dlatego powinniśmy raczej wykluczyć, że Lucas to nie "A".
23."A" wyłowił/a akta Toby'ego z rzeki.
24.Jenna poprosiła brata Ali, Jasona, o to, żeby mogła wygłosić dedykację
na ceremoni upamiętniającej.
25.Jenna mówiła, że Ali była dla niej wsparciem po wypadku, więc może
Ali powiedziała Jennie wszystko o dziewczynach?
26.Jason powiedział, że Jenna ZADZWONIŁA do niego, spytać, czy może wygłosić
dedykację. Natomiast Jenna powiedziała "when I was talking to him[Jason] I got that strange
sensation, like Ali was in the ROOM with us"[kiedy rozmawiałam z Jasonem, odniosłam
dziwne wrażenie, tak jakby Ali była z nami w pokoju].
27.Jenna powiedziała, że gdy rozmawiała w szpitalu z Ali, ta powiedziała, że
skończyła ze Spencer, bo się jej bała.
28.Toby[lub ktoś z jego telefonu]zadzwonił do Ali, w noc, kiedy z[a]ginęła.
29.Alison powiedziała bratu o podpaleniu garażu. Co więcej, zwaliła winę na
Spencer. Powiedziała też Jasonowi, że Spencer groziła Toby'emu.
30.Jason przyznał, że w niektórych kwestiach może być nawet gorszy niż Ali.
31.Ian był na ceremonii Alison.
34.Jenna na ceremonii powiedziała, że naprawdę poznała Ali, kiedy ta odwiedziła ją
w szpitalu.
35.Jason dał dziewczynom bransoletkę Ali, którą ktoś ukradł z pokoju Spence i
powiedział im, że policja mu to dała.Jak się okazało, była to kopia prawdziwej bransoletki.
36.Lucas zniszczył pomnik Ali.
37."A" był/a zadowolony/a, że Toby'ego już "nie ma".
38.Ktoś był z Emily w szkolnej bibliotece podczas tornada i zabrał list.
Jak się okazało, był to policjant.
40."A" nie przesłała policjii całego filmiku z Ali i Ianem.
41."A" napisał/a Arii karteczkę, w której powiedziała jej, żeby przeczytała stronę 22.
Był tam wiersz Ezry noszący tytuł "B-26", czyli Ezra napisał go PO spotkaniu z Arią.
Ale jakim cudem tak szybko go opublikowali i dali do książki? Poza tym, skąd "A" wiedział/a,
że akurat w tej książce jest ten wiersz?
42."A" wysłała sms-a Monie.
44.Ian strasznie nalegał, żeby Melissa się z nim umówiła na kawę.
45.Spencer chodziła z Ianem, kiedy ten zerwał z Melissą.
46.Na swetrze Toby'ego, który dał Alison sweter, była jej krew.
47.Melissa powiedziała, że Ali zginęła pewnie przez to, że zbyt dużo sobie pogrywała.
48.Jak się okazało, 1.09 nie był tylko dniem, w którym z[a]ginęła Alison.
Był to też dzień, w którym Toby skończył z Jenną.
49.Jenna jest zakochana w Tobym.
50.Toby widział, jak Ali wsiadła do auta "jakiegoś kolesia".Miała wtedy na sobie sweter Toby'ego.
51.Jenna wiedziała, gdzie będzie ukrywał się Toby.
52.Dziewczyny znalazły bransoletkę z napisem "Jenna".
53.Ali miała romans z Ianem.
55.Gdzie Hanna zostawiła torbę, gdy biegła na parking?
56.Hannę potrącił ciemnoszary samochód z rejestracją; CRF2105 lub CBF2105
59.Po co do cholery Ian nagrywał Ali?
60.Hanna napisała dziewczynom w smsie, że widziała "A". Chwilę po tym, potrącił ją
samochód i Aria dostała sms'a od "A", że Hanna widziała zbyt wiele. Potem znów, okazuje się,
że Hanna widziała Noela Kahn. Czy to znaczy, że Noel jest "A" i współpracuje z kimś,
kto potrącił Hannę?
61.Ktoś, kto potrącił Han, zostawił samochód w lesie i uciekł. Nie mógł to być Noel,
bo nie zdążyłby skombinować tak szybko auta, potrącić Hannę i na dodatek ona
nie mogłaby go widzieć w tym samym czasie, chyba, że w lesie były 2 osoby ubrane na czarno
i tak jakby się "wymieniły", tzn. przy samochodzie Ezry Hanna widziała Noela, który
potem uciekł i w lesie pojawił się ktoś inny[też ubrany na czarno i biegnący]
62.Aria widziała Noela, kiedy karetka odjechała. Czemu nie powiedziała o tym dziewczynom?
63.Gdy Hanna trafiła do szpitala i dziewczyny czekały na jakieś wiadomości od lekarza,
matka Hanny rozmawiała z Lucasem.
64.Noel powiedział, że tamtej nocy był z Seanem.
65.Zdjęcie Mayi i Em zostało skradzione na imprezie Noela.
66.Jenna wiedziała, że Toby dał sweter Alison.
67.Alison odwiedziła/przyśniła się Hannie, kiedy była ona w szpitalu.
68.Ali powiedziała Han "Pamiętasz z tej nocy więcej, niż Ci się wydaje".
[Chodziło jej o noc, kiedy Alison zniknęła]
69.Alison powiedziała do Hanny "Jeśli powiesz prawdę złej osobie w złym
czasie, skończysz tak jak ja."
70.Ali powiedziała Hannie "I was so scared, that you are gonna die.
That's why I come back. I didn't care, how dangerous it was. I had to see you.", czyli
"Strasznie się bałam, że umrzesz. Dlatego wróciłam. Nie obchodziło mnie, jak niebezpieczne
to będzie. Musiałam Cię zobaczyć"
71.Ali nie jest "A", bo powiedziała "Powinnam zrobić coś z "A". Zdzira niemożliwie działa mi
na nerwy".
72.Alison wiedziała o "A".
73.Ali zostawiła ślad po szmince na plastikowym kubku w szpitalnym pokoju Hanny.
74.Drzewo z napisem "Alison + Ian" zostało ścięte i wywiezione kilka dni po tym, jak
Emily i Spencer je zobaczyły.
75."A" dał/a dziewczynom wskazówkę i najwidoczniej chciał/a, żeby zobaczyły to drzewo.
76.Melissa i Ian bardzo szybko się pobrali, chociaż Melissa mówiła, że Ian złamał jej serce,
że cierpiała itp.
77."A" napisał/a na gipsie Hanny: "Sorry about losing my temper.My bad. Love, A" czyli
"Przepraszam, że straciłam swoją ikrę. Mój błąd. Kocham, A". Może "A" podaje się za Ali i wiedziała, że
Alison odwiedziła Hannę,ale nie wiedziała,że powiedziała Hannie, że "A" działa jej na nerwy i nadal się
za nią podaje i w tej "wiadomości na gipsie" przeprosiła Hannę za to, że "przyszła"?
78.Ktoś palił sobie tym ściętym drzewem w kominku. Jednak ten 'ktoś' nie wyglądał na mężczyznę.
Może to była Melissa? Ale skąd wiedziałaby o drzewie? Mógłby to być też Lucas -
on ma chude nogi. Ale po co miałby palić to drzewo?
79.Nikt ze szkoły nie domyślił się, że coś łączy Ezrę i Arię, skoro ona ciągle przesiaduje
w jego klasie, ciągle ze sobą rozmawiają na korytarzu itp?
80.Jenna weszła do klasy, kiedy Aria i Ezra trzymali się za ręce i na pożegnanie powiedziała:
"Przepraszam, że przeszkodziłam." Coś mi się nie wydaje, żeby była ślepa.
81.Noel był na imprezie Hanny i zaglądał do szafki, gdzie jej matka trzymała pieniądze.
Mógł je zauważyć i potem ukraść.
82.Noel nie odpowiedział na pytanie Arii o to, czy żywi on urazę do niej i jej przyjaciółek, za
to, że skłóciła go z jego dziewczyną.
83.Lucas zniszczył pomnik Alison.
84.Jenna wydała Toby'ego policji.
85.Hanna, gdy była sama w domu, widziała różne cienie, zupełnie, jakby ktoś był w jej domu.
Jeden z tych cieni był na schodach do góry i raczej było widać, że ktoś jest w domu.
Nagle Hanna zobaczyła drugi cień - ale to była jej mama, która wyszła zza rogu, nie szła ze
schodów na dół. Więc kto był na górze? Na dodatek za oknem Hanny też był cień, ale to mógł
być już jakiś samochód lub coś takiego.
86.Alison w hotelu Hilton Head w południowej Carolinie, tak samo jak Ian.
87."A" musiał/a wiedzieć, gdzie Hanna trzyma leki, bo włożył/a jej do jednego opakowania liścik.
88. Zdjęcie z końcowki 12 odcinka: http://i55.tinypic.com/2ij525g.jpg
Ciemnobrązowy stół, śmieszna skarbonka. Tam chyba leży srebrny laptop i.. chyba peruka.
Widzicie to?
89.Na początku odcinka 13, Ian szeptał do Melissy: "Jak się dowiedzą, będą zadawać pytania"
90."A" wiedział/a, że Ian ożenił się z Melissą.
91.Ali zniknęła w noc, kiedy wróciła z Hilton Head [hotel, w którym była z Ianem]
Może tam się pokłócili i stamtąd uciekła, a Ian wrócił i ją zabił? Pamiętacie filmik? Kamera się
przewraca, a Alison upada na ziemię.
92.Noel jest zawsze w pobliżu.
93.Noel był blisko Hanny, kiedy ta odebrała zamówienie[babeczki] i stał tam, dopóki nie zjadła.
94.Gdy Hanna jadła babeczki, jakiś chłopak powiedział "oink oink".
Tak brzmiała też wiadomość od "A" napisana na papierowym ręczniku w toalecie, gdy
Hanna wycierała ręce.
95.Wydaje mi się, że Ian zmusił Melissę do dziecka. Najpierw szepty, a potem, tego samego
dnia, Melissa kupuje test owulacyjny.
96."A" chyba podszywa się pod Alison. Najpierw Ali przychodzi do Han i mówi, że wkurza
ją "A", a potem dziewczyny dostają smsa: "A oznacza Alison - nie Amator."[chociaż w tym smsie
nie było na końcu "- A" jak w innych sms'ach. Może Alison żyje i wysłała tego jednego smsa.
98.Ian miał w pudle gazetę z informacją o zaginięciu Ali.
99.Ktoś obserwował dziewczyny, kiedy były one w domu Spencer i przeszukiwały pudła.
100.Na filmiku, który nakręcił Ian, Ali upada na ziemię, jęczy i mamrocze. Może Ian ją
udusił?
101.Ian nie może być "A", ponieważ nie wysłałby dziewczynom tego filmiku.
102.Ian pewnie słyszał wszystko, co dziewczyny mówiły o tym filmiku, dlatego podmienił
laptop Spence na kronikę szkolną i usunął filmik.
103.Ian był na dyskotece szkolnej.
104.Ian pracuje w szkole.
105."A" kazał/a tańczyć Hannie z Lucasem, więc musiał/a wiedzieć, co Lucas czuje do Hanny.
106."A" podłożył/a kasę za taniec z Lucasem do kurtki Hanny, czyli musiała tam mieć dostęp.
107.Ktoś, kto był na imprezie, na końcu odcinka odebrał od Elli kurtkę i czarne rękawiczki, widać było, że
męskie. Kto to mógł być? Zakładam,że uczeń, bo do opiekuna by raczej nie powiedziała[Ella] "mam nadzieję, żedobrze się bawiłeś/aś."
To narazie tyle, ale nadal 'tworzę'.
Dopisujcie własne pomysły.
Wróci ? Wiesz to tylko takie domysły. Podejrzewamy tu każdego. Może niedługo nasze przypuszczenia padną na woźnego z ostatniego odcinka, na końcu gdy prześcieradło się
podnosi XD
Babochłop ? : D Może to Melissa kupowała.. ( Tak nawiasem mówiąc naprawdę mam
na imię Melissa - i to przez dwa "s" więc mam nadzieję, że Ona będzie niewinna )
Ja właśnie zarejestrowałam się na innym forum.
I znalazłam tam opis 2x10 - Touched by an A-ngel - Dotyk A-nioła
( Skopiowane z forum " http://prettylittleliars.jun.pl/index.php "
1.Spencer i Em odkrywają, co (lub kogo) ukrywał Jason!
Spencer i Emily są przekonane, że Jason ukrywa jakieś mroczne sekrety za tymi dużymi, brązowymi oczami, więc biorą sprawy w swoje ręce. Nie uwierzycie, co znajdą. Aria także nie będzie chciała w to uwierzyć, bo wygląda na to, że jest w fazie zaprzeczenia z powodu tego, jak straszny może być Jason.
2. Coś wydarzy się pomiędzy Jasonem i Arią w parku!
Aria w tym odcinku spędza dużo czasu rozmyślając nad tym, co stało się w parku.
3. Aria wstawia się za Jasonem!
Aria nie wierzy, że Jason jest niebezpieczny. Czy Jason sprawi, że Aria oddali się od przyjaciółek, czy może Aria w końcu zda sobię sprawę z tego, że powinna zostać z Ezrą?
4. Spencer wkracza do akcji!
Aria nie chce przyjąć do wiadomości, że Jason jest zły, więc Spencer bierze sprawy w swoje ręce i pomaga jej dostrzec, jaki naprawdę jest Jason.
5. Hanna poznaje swoją przyrodnią siostrę!
Ich relacje tylko się pogorszą, gdy spotkają się na ślubie swoich rodziców. Hanna próbuje zaprzyjaźnić się z Kate, ale coś stanie się na ślubie i ich relacje się pogorszą.
6. A wychodzi na łowy!
Najpierw A mścił/a się na Hannie. Potem zniszczył/a Spencer, a teraz zabiera się za Emily.
Wróci, wróci, tak czytałam na wetpaint ;D
Melissa? To takie trochę nietypowe imię w Polsce ;D
Twoje ? Brałam z tego forum nie wiedziałam : p
A to też twoje ? : D
2x11
Emily jest na skraju wytrzymałości.
Liczne prześladowania, zastraszania i próba zabicia, spowodowały, że Emily nie może dłużej tego znieść.
Dziewczyny powiedzą Dr. Sullivan o 'A'.
'A' się to nie spodoba, bo nie lubi, gdy dziewczyny nie grają w jej/jego/ich zasady;-) Da im jasno do zrozumienia, że powinny 'trzymać język za zębami' podczas terapii.
Do Rosewood przyjedzie babcia Hanny.
Nie, to akurat nie jest moje ;D
Ale jak widziałam na tym forum, kilka moich się tam znalazło, no nieważne.
Dlaczego trudno? haha :D
No tak, ale herbata to melisa :D
Skoro już mówimy o imionach, też miałam się gorzej nazywać :D podobno miałam być nawet chłopcem! :D
no ale nie od tego jest ten temat :D
Hah x DD Nie wiem, ale połowa może i większość informacji zawdzięczamy
tobie, ty znajdujesz, tłumaczysz itp. : )
Jezu, hahah x DDD Znalazłam na tym forum coś i nie mogę przestać
się śmiać : D Ktoś stwierdził, że ten woźny z ostatniego odcinka to ten
sam facet który przyszedł do Hanny żeby odkazić piwnicę przed szczurami
czy coś jak Caleb u niej był, na pewno wiesz o co chodzi :>
Potem napisał, że pomyłka i zrobił screen'a : http://img841.imageshack.us/img841/8508/blsedf.png - Nie no bracia bliźniacy ^ ^
+ screeny kominków - Hastingsów i osoby która paliła drzewo " Ali + Ian "
http://img263.imageshack.us/img263/647/komineks2e8.jpg - Hastingsów .
http://img855.imageshack.us/img855/1921/kominekc.jpg - z Drzewem.
____
Ja spadam : *
No bo ja tak sobie siedzę i szukam i znajduję i dzielę się z wami ;D
Ej nie, ci kolesie są trochę podobni hahahaha ;D
Te kominki są takie same... Ciekawe.
//no pa ;*
te kominki są różne ;) ten od drzewa z Ianem+Allison nie ma tych 'kolumienek' co ten u Hastingsów ;)
Nie ma kolumienek ale poza tym jest identyczny, zobacz nawet na podłogę przed nim, łączenia kafli są takie same.
właśnie są inne - zwróć uwagę na te kamienie otaczające jakby centrum kominków - różnią się kształtami, wyglądem w detalach ogólnie,
chwilkę temu chciałam napisać, że są inne, ale klikałam raz ten raz ten i przyznaję, że to może być ten sam, przez te kafelki i popatrzcie na ten schodek ma 2 dziury(tzn. takie jakby ukruszone fragmenty) w tych samych miejscach, wiidzi to ktoś czy mam schizy już ;D ?? Tylko mamy problemy bo, ten "z Drzewem: ma ujęcie bardziej z przodu i lekko z góry, a u Hastingsów kamera robiła przybliżenie z prawej naszej str. ;D
to na 100 pro jest ten sam. i też zwróciłam uwagę na te kafelki szczególnie na ten nad napisem 'secret' & 'music by'
do tego co napisala meel "Spencer i Emily są przekonane, że Jason ukrywa jakieś mroczne sekrety za tymi dużymi, brązowymi oczami, więc biorą sprawy w swoje ręce." DUŻE BRĄZOWE OCZY...PAMIETACIE JAK JEDNA KOBIETA POWIEDZIALA COS DO "A" O OCZACH? czyzby Jason był A?
mi się zdaje, ze w tych końcówkach A grają różne, byćmoże przypadkowe osoby bo w końcu przeciez nie widać twarzy, ba nawet nie widać gołych rąk więc A może grać nawet zwykły statysta. Oczywiście na końcu okaże się , że A to ktoś kogo znamy, ale założę się żę w tych końcówkach i filmikach na 100% nie grała jej/jego jedna osoba.
takie tam xD usunięte sceny z 1 sez ;D
http://www.youtube.com/watch?v=bVAfrejuOms&feature=related
Hm, a gdyby tak puścić wodze fantazji... Ojciec Spancer moze okazać się ojcem Ali. Wiadomo - efekt sąsiedzkiego romansu. I dlatego łączy je niesamowita więź i rywalizacja, bo dziewczyny były/są do siebie podobne. I jason może o tym wiedzieć lub Mellisa. Co nie zmienia faktu, że ani ojciec, ani matka Ali nie są A ;) Ale okaże się, że piękne miasteczko ma więcej tajemnic :)
Albo okaze sie, ze Roswood to miasteczko psycholi i wszyscy spiskuja przeciwko dziewczynom ;P
A tak na powaznie, mi tez wydaje sie, ze filmiki z A. odgrywaja statysci.
Co do brazowych oczu Jasona .... blagam! Kazdy tylko nie Jason! ;) udam, ze ten argument w ogole do mnie nie przemawia ;)
To teraz napiszę, co zaobserwowałam, oglądając to. Kiedy Spencer dostaje sms od --A, Fitz siedzi przodem do klasy, więc to raczej niemożliwe, by on go napisał. Tak przy okazji, to ta scena jest niezła.
Dalej jest chyba scena, kiedy Aria zostawiła u Ezry telefon. On znajduje go, kładzie na biurku i wtedy znowu przychodzi wiadomość.
I jeszcze mam pytanie - o co chodzi z tą ostatnią sceną z Garettem?
Dobra, czas na mnie... Witam wszystkich, jestem tu nowa, ale tylko jeśli chodzi o wypowiedzi. :D Forum czytam od dawna i dosłownie przed chwilą naszło mnie coś takiego (poprawcie mnie, jeżeli się pomylę albo ktoś już pisał coś podobnego): Alison w dniu, w którym zaginęła dała Emily tą kulę z kluczykiem otwierającym magazyn z filmikami, tak? A kiedy Hanna "widziała" Ali w szpitalu, to mówiła ona coś o tym, że została zamordowana, bo (nie pamiętam dokładnie słów) wiedziała za dużo... Nie sądzicie, że Alison podczas wyjazdu (tego, że niby była u babci) odkryła jakiś sekret, coś o Ianie, Tobym, o kimkolwiek, ta osoba dowiedziała się o tym i Ali była przygotowana na to, że będą chcieli ją sprzątnąć? Dlatego od razu po przyjeździe zostawiła klucz u Emily - filmiki byłyby poszlakami, wskazówkami co do zabójcy! Inne rozwiązanie - Alison chciała, żeby dziewczyny dowiedziały się kto robił filmiki, poprowadziły jakieś amatorskie śledztwo, odkryły to czego nie zdążyła odkryć Alison... Takie coś... Co myślicie?
Hmm, ja również myślę, że Alison dowiedziała się o czyimś mrocznym sekrecie i z tego powodu została zabita..
*Co do kominków, to są IDENTYCZNE.. te dwie stojące po bokach, metalowe rzeczy (nie wiem, jak to nazwać), są po prostu dostawione.. Zwróćcie uwagę na łączenie kafelków (na dole- mniej więcej po środku jest takie łączenie mniej więcej w kształcie półkola, po lewej stronie tak samo.. później obok po lewej stronie jest taka mała wystająca górka). Kominki niektórym mogą wydawać się inne, bo jakości zdjęć różnią się od siebie.
*Co do spoilerów z nadchodzących odcinków, a bliżej chodzi o sytuację, kiedy Spencer i Emily dowiadują się, co Jason ukrywa w swoim domu, myślę, że tu może chodzić o tą ciemnię zdjęciową (w której pali się czerwone światło). Zdjęcie dziewczyny z zamkniętymi oczami, to pewnie Aria.. Myślę, że Jason ma świra na jej punkcie, a raczej jest szaleńczo zakochany i dziewczyny pewnie znajdą u niego pełno zdjęć Arii...
To co napisałam tam, a raczej skopiowałam z innego forum było napisane że może ukrywać też kogoś, co dla mnie jest
przerażające i nie ma sensu.. chyba nie trzyma tam trupa? XD
Chyba, że przetrzymuję tam tego policjanta Wilden'a i to do niego należą te zdjęcia i nie wiadomo co jeszcze... Może on nadal
prowadzi sekretne śledztwo i Jason mu pomaga czy coś.. Bo jak napisała wczoraj @youhaveamessage to ten Wilden wróci..
Ale to co napisałam być może to tylko moja fantazja, więc pewnie na 99% się mylę : DD
@zupazmajtek - Twoja pierwsza teoria do mnie przemawia : ) Tylko to "sprzątnąć" ? Nie wiem, czy to aż sekret takiej wagi ?
Okaże się już niedługo.
Co do screenów z kominkami, które wstawiłam to dla mnie to dwa inne kominki i poza tym jak dla mnie to nie "A" palił drzewko..
Sam/a im je pokazał, bez sensu miał by je potem palić.. I właśnie wtedy do dziewczyn dotarło, że "A" i morderca to dwie osoby.
Jak dla mnie "A" chcę im pomóc, a przy okazji robić im nie przykrości. To dziwne, połączenie.
+ Mam pytanie. Waszym zdaniem to że "A", właśnie tak się podpisuję, to ze względu na to, że "A - jak Alison " i myślał że uda mu
się jakoś nabrać dziewczyny lub po prostu się z nimi tak drażni. Czy to ma jakieś ukryte dno? Być może "A" to pierwsza litera
jego/jej imienia? Lub coś innego co nie ma w ogóle nic związanego z Ali tylko z samym "A" ...
Jeszcze raz odnośnie kominków - Po co miał by ryzykować, że kto go zajdzie w domku Hastingsów ? Chyba, że to właśnie
ktoś z Hatsingsów..
To znowu ja x DDDD + fotki. Znalazłam sporo fotek z planu, ale dam tylko dwie bo nie chcę mi się wszystkiego.
http://prettylittleliars.us/photos/albums/userpics/10004/bts210_004.jpg - Aria i Ezra 2x10
http://img600.imageshack.us/img600/8722/normalbts211005.jpg - Emily i Maya 2x11
Mówiłam mówiłam, już kilka razy, że wg mnie to nie A. spaliło to drzewo tylko Melissa/jej ojciec (jeszcze przed pokazaniem drugiego kominka w domu Hastingów w serialu). I to idealnie tutaj pasuje. Biorąc pod uwagę że już wcześniej miałam takie podejrzenia a ten odcinek to potwierdził to to jest dla mnie na 100%.
I jeszcze chciałam dodać żeeeeeeee
oglądam ten filmik z wyciętymi scenami na yt i jest Ezra w klasie, i kamizelka (Ezra loves his vests...) mu się tak odgina że wygląda na biust. Może to właśnie wyjaśnienie dla tego podejrzanego biustu osoby która odebrała pierścionek, czyli A. ? I oczywiście potwierdza moje przekonanie że Ezra jest A. :P
screen: http://img21.imageshack.us/img21/4144/vestok.jpg
Słuchajcie tutaj dla wszystkich zainteresowanych oczywiście macie forum z tematem " Wszystkie wiadomości od "A" "
http://prettylittleliars.jun.pl/viewtopic.php?t=164&postdays=0&postorder=asc&sta rt=0 - musicie się tam zarejestrować, ale
warto. Są tam wszystkie fotki dotyczące "A" do odcinka w którym kupuję buty przez internet. I zauważyłam, że wszystkie
sms od "A" podpisuję " -- A " a wszystkie ręczne listy itp. podpisuję " - A ". Różnica jednej kreski, ale jednak. Chodź pierwsze
sms np. w 1 odcinku były z jedną kreseczką. Być może jest jak w książce SPOILER że "A" była siostra Alison a potem Mona. Więc może nie myliłam się z tym, że są dwa "A" i jedno pisze tylko i wyłącznie sms, a drugie odwala czarną robotę czyli resztę XD Zarejestrujcie się na forum i same nad tym pomyślcie. + dwie fotki gdzie "A" się w ogóle nie podpisał.
http://img684.imageshack.us/img684/4936/awsyzstkie.jpg - Być może ktoś, chciał im dać wskazówkę.
http://img811.imageshack.us/img811/3100/aspencer.jpg - Dziwne, że nie podpisał "A"..
Miejcie jeszcze na uwadze fakt, ze serial jest dzielem czlowieka a nie maszyny i drobne niedociagniecia zawsze sie zdaza. Czyli brak lierki A. na jednej z wiadomosci lub tez myslnika ;P Ja bym sie wszedzie znakow nie doszukiwala ;) Aczkolwiek nie mowie, ze to na 100% nie ma znaczenia.
Akurat te kreseczki w wiadomościach, były już poruszanym tematem i jak dla mnie to ma znaczenie.
A właśnie, wytłumaczy mi ktoś o co chodzi w momencie, kiedy spada telefon Ezry (4:20) w tych wyciętych scenach? Ma strasznie dziwną minę.
Wiem, ze byly, ale jakos ilosc myslnikow do mnie nie przemawia.
A jesli o Ezre chodzi to jak dla mnie to on ma zawsze dziwna mine ;)
tą kartę można było znaleźć na "ścianie zdobyczy" A w filmikach od ABC Family ;)
Nie było mnie trochę, a tu już tyle postów hahaa ;D
dobra, spoilery!:
"Spoiler two: before the end of the summer season, a PLL surprises Ezra when she jumps into his car. And it's not Aria."
Przed końcem połowy sezonu, PLL(jedna z głównych bohaterek) zaskakuje Ezrę, kiedy wskakuje mu do samochodu. I nie chodzi o Arię.
/O_O nie wiem o co tu chodzi ale dobra o.o
"@HDonoho does suffer an injury before the end of the season."
/Przed końcem sezonu coś stanie się Elli.
"The summer episode answers some big questions and ends with a huge cliffhanger."
Letni odcinek (pewnie chodzi o finał w połowie sezonu) ma odpowiedzi na wielkie pytania i kończy się ogromnym cliffhangerem.
" Spoiler #3 it's official. Maya returns in 211."
Oficjalne potwierdzenie: Maya wraca w 2x11.
" Spoiler #1: A male Rosewood hottie sheds a few tears in next week's episode."
Przystojny chłopak z Rosewood uroni kilka łez w następnym (9) odcinku.
"...you guys are going to be scared, excited, and shocked all at the same time! :)"
(chodzi o Halloweenowy odcinek) będziecie wystraszeni, podekscytowani i zszokowani i to wszystko w tym samym momencie.
" It's not all about Ezria next week. Haleb is going to melt your heart. And that's a promise"
W tym tygodniu (chodzi o odc 9) nie chodzi tylko o Ezrię. Haleb roztopi wasze serca. Obiecuję.
No tak, ale wy tu pisaliście o tym że " od A do Z " w związku z Ezrą i też się nad tym zastanawiałam.
W jednej z usuniętych scen jest taki urywek z Em. Mówi, że chciałaby rozgryźć całą tę sprawę, a Jason się tak na nią patrzy, jakby ją chciał zabić, ale jednocześnie jest trochę przestraszony.
ej a jeśli chodzi o te wycięte sceny..
ktoś mówili że na początku nie wiedzieli kim będzie A,
więc może wycieli te sceny z Ezra udowadniające jego niewinność
bo jego chcą zrobić jako A?
+ a swoją drogą to wczoraj doszła mnie mega ciekawa myśl która dużo by wyjasniała i pasowała, i miałam ją dziś napisać po czym zapomniałam co to było :(
Hahah ;p
mam coś jeszcze. Słowa Ezry z ostatniego odcinka:
"Ezra: Hmm. And here I was hoping you’d be at the Potter’s wheel so I could wrap my arms around you and hum unchained melody."
wiem, że Potter's wheel to po angielsku koło garncarskie, ale... nie kojarzy wam się to z panią Potter od pieniędzy?
Mimo iż było by to zachęcające bo jestem za Jasonem i Arią, Ezra mi nie pasuję jakoś na "A". : <
ja mam takie zboczenie, że jak czytam Potter to widzę Harrego xD chociaż od dziecka wiem, zę Potter to garncarz jest xD :P