SPOILERY
SPOILERY
SPOILERY
Bardzo ciekawi mnie, kto jest "A" więc stworzyłam listę.
SPOILERY
SPOILERY
SPOILERY
1.Dziewczyny wiedziały, że Alison ma starszego chłopaka.
2.Przyczyną śmierci Ali było uduszenie.
3.Ali miała na głowie ślady od uderzenia tępym narzędziem.
4.Alison odwiedziła Jennę w szpitalu, zaraz po wypadku z garażem.
5.Ali kłamała, że Toby je podglądał.
6.Jenna nie mogła wysyłać sms-ów, bo raz dziewczyny dostały
wiadomości, kiedy Jenna przy nich siedziała.
7.Na końcu 2 odcinka, Jenna zadzwonila do kogoś i powiedziała: "Wyślij wiadomość teraz"
8.Kiedy Emily i Maya robiły sobie zdjęcia[wtedy jak się pocałowały] ktoś je zabrał.
Raczej nie była to dziewczyna. Ten ktoś wyglądał jak trochę grubszy mężczyzna. Poza tym,
Maya wcale nie była zdziwiona/przestraszona, że zdjęć nie ma.
9.Ktoś filmował Spencer i Wrena, kiedy ten włamał się do jej domu .
10. "A" musiał/a wiedzieć, jakiej stacji radiowej słucha Hanna, skoro
zadedykowała jej piosenkę "I don't need you anymore". Musiał/a też wiedzieć, że
Hanna właśnie w tym momencie jedzie samochodem i słucha radia.
11."A" był/a w domu Spencer, wtedy jak na lustrze był ten napis.
I nikt nie widział jej/jego jak wchodzi/wychodzi?
12. Jenna miała szminkę takiego samego koloru, jakiego był napis na lustrze
w pokoju Spencer.
13. Toby miał romans ze swoją siostrą, Jenną.
14.W ciasteczku z wróżbą Hanna znalazła wiadomość od "A".
15.Lucas chodził z Hanną na spotkania[nie pamiętam jak się nazywały,ale
chodziło w nich o to, żeby nauczyć się odmawiać, jak ktoś proponuje Ci seks,
czy coś w tym stylu]
16.Toby ma wytatuowane 901 - w końcu wolny[901 - free at last].
To dzień, w którym zniknęła Alison [1 września]
17.Kiedy na studniówce Spencer i Alex byli u wróżki, ktoś podłożył tam kartę
"Kiss bye bye for your BFF", ale nie podpisał się "A".
18.Kiedy Aria, Hanna i Spence przeglądały teczkę Toby'ego, w pokoju była z nimi
Jenna która wszystko słyszała. Dziewczyny oczywiście o tym nie wiedziały.
19.Aria powiedziała, że Alison zobaczyła Toby'ego i Jennę "razem"[chyba wiecie, co
mam na myśli]kiedy wrzuciła petardę. Ale w takim razie, dlaczego tylko Jennie coś
się stało, a Toby'emu nic?
21.Gdy Jenna siedziała przy stoliku z dziewczynami, "A" napisał/a:
"szkoda, że Jenna nie widzi waszych min", czy coś takiego. Więc "A" musi chodzić
do ich szkoły.
22.Lucas nie wiedział, że Ali nazywała Hannę "Hefty Hanna", więc nie mógł jej tak nazwać
w smsie od "A". Dlatego powinniśmy raczej wykluczyć, że Lucas to nie "A".
23."A" wyłowił/a akta Toby'ego z rzeki.
24.Jenna poprosiła brata Ali, Jasona, o to, żeby mogła wygłosić dedykację
na ceremoni upamiętniającej.
25.Jenna mówiła, że Ali była dla niej wsparciem po wypadku, więc może
Ali powiedziała Jennie wszystko o dziewczynach?
26.Jason powiedział, że Jenna ZADZWONIŁA do niego, spytać, czy może wygłosić
dedykację. Natomiast Jenna powiedziała "when I was talking to him[Jason] I got that strange
sensation, like Ali was in the ROOM with us"[kiedy rozmawiałam z Jasonem, odniosłam
dziwne wrażenie, tak jakby Ali była z nami w pokoju].
27.Jenna powiedziała, że gdy rozmawiała w szpitalu z Ali, ta powiedziała, że
skończyła ze Spencer, bo się jej bała.
28.Toby[lub ktoś z jego telefonu]zadzwonił do Ali, w noc, kiedy z[a]ginęła.
29.Alison powiedziała bratu o podpaleniu garażu. Co więcej, zwaliła winę na
Spencer. Powiedziała też Jasonowi, że Spencer groziła Toby'emu.
30.Jason przyznał, że w niektórych kwestiach może być nawet gorszy niż Ali.
31.Ian był na ceremonii Alison.
34.Jenna na ceremonii powiedziała, że naprawdę poznała Ali, kiedy ta odwiedziła ją
w szpitalu.
35.Jason dał dziewczynom bransoletkę Ali, którą ktoś ukradł z pokoju Spence i
powiedział im, że policja mu to dała.Jak się okazało, była to kopia prawdziwej bransoletki.
36.Lucas zniszczył pomnik Ali.
37."A" był/a zadowolony/a, że Toby'ego już "nie ma".
38.Ktoś był z Emily w szkolnej bibliotece podczas tornada i zabrał list.
Jak się okazało, był to policjant.
40."A" nie przesłała policjii całego filmiku z Ali i Ianem.
41."A" napisał/a Arii karteczkę, w której powiedziała jej, żeby przeczytała stronę 22.
Był tam wiersz Ezry noszący tytuł "B-26", czyli Ezra napisał go PO spotkaniu z Arią.
Ale jakim cudem tak szybko go opublikowali i dali do książki? Poza tym, skąd "A" wiedział/a,
że akurat w tej książce jest ten wiersz?
42."A" wysłała sms-a Monie.
44.Ian strasznie nalegał, żeby Melissa się z nim umówiła na kawę.
45.Spencer chodziła z Ianem, kiedy ten zerwał z Melissą.
46.Na swetrze Toby'ego, który dał Alison sweter, była jej krew.
47.Melissa powiedziała, że Ali zginęła pewnie przez to, że zbyt dużo sobie pogrywała.
48.Jak się okazało, 1.09 nie był tylko dniem, w którym z[a]ginęła Alison.
Był to też dzień, w którym Toby skończył z Jenną.
49.Jenna jest zakochana w Tobym.
50.Toby widział, jak Ali wsiadła do auta "jakiegoś kolesia".Miała wtedy na sobie sweter Toby'ego.
51.Jenna wiedziała, gdzie będzie ukrywał się Toby.
52.Dziewczyny znalazły bransoletkę z napisem "Jenna".
53.Ali miała romans z Ianem.
55.Gdzie Hanna zostawiła torbę, gdy biegła na parking?
56.Hannę potrącił ciemnoszary samochód z rejestracją; CRF2105 lub CBF2105
59.Po co do cholery Ian nagrywał Ali?
60.Hanna napisała dziewczynom w smsie, że widziała "A". Chwilę po tym, potrącił ją
samochód i Aria dostała sms'a od "A", że Hanna widziała zbyt wiele. Potem znów, okazuje się,
że Hanna widziała Noela Kahn. Czy to znaczy, że Noel jest "A" i współpracuje z kimś,
kto potrącił Hannę?
61.Ktoś, kto potrącił Han, zostawił samochód w lesie i uciekł. Nie mógł to być Noel,
bo nie zdążyłby skombinować tak szybko auta, potrącić Hannę i na dodatek ona
nie mogłaby go widzieć w tym samym czasie, chyba, że w lesie były 2 osoby ubrane na czarno
i tak jakby się "wymieniły", tzn. przy samochodzie Ezry Hanna widziała Noela, który
potem uciekł i w lesie pojawił się ktoś inny[też ubrany na czarno i biegnący]
62.Aria widziała Noela, kiedy karetka odjechała. Czemu nie powiedziała o tym dziewczynom?
63.Gdy Hanna trafiła do szpitala i dziewczyny czekały na jakieś wiadomości od lekarza,
matka Hanny rozmawiała z Lucasem.
64.Noel powiedział, że tamtej nocy był z Seanem.
65.Zdjęcie Mayi i Em zostało skradzione na imprezie Noela.
66.Jenna wiedziała, że Toby dał sweter Alison.
67.Alison odwiedziła/przyśniła się Hannie, kiedy była ona w szpitalu.
68.Ali powiedziała Han "Pamiętasz z tej nocy więcej, niż Ci się wydaje".
[Chodziło jej o noc, kiedy Alison zniknęła]
69.Alison powiedziała do Hanny "Jeśli powiesz prawdę złej osobie w złym
czasie, skończysz tak jak ja."
70.Ali powiedziała Hannie "I was so scared, that you are gonna die.
That's why I come back. I didn't care, how dangerous it was. I had to see you.", czyli
"Strasznie się bałam, że umrzesz. Dlatego wróciłam. Nie obchodziło mnie, jak niebezpieczne
to będzie. Musiałam Cię zobaczyć"
71.Ali nie jest "A", bo powiedziała "Powinnam zrobić coś z "A". Zdzira niemożliwie działa mi
na nerwy".
72.Alison wiedziała o "A".
73.Ali zostawiła ślad po szmince na plastikowym kubku w szpitalnym pokoju Hanny.
74.Drzewo z napisem "Alison + Ian" zostało ścięte i wywiezione kilka dni po tym, jak
Emily i Spencer je zobaczyły.
75."A" dał/a dziewczynom wskazówkę i najwidoczniej chciał/a, żeby zobaczyły to drzewo.
76.Melissa i Ian bardzo szybko się pobrali, chociaż Melissa mówiła, że Ian złamał jej serce,
że cierpiała itp.
77."A" napisał/a na gipsie Hanny: "Sorry about losing my temper.My bad. Love, A" czyli
"Przepraszam, że straciłam swoją ikrę. Mój błąd. Kocham, A". Może "A" podaje się za Ali i wiedziała, że
Alison odwiedziła Hannę,ale nie wiedziała,że powiedziała Hannie, że "A" działa jej na nerwy i nadal się
za nią podaje i w tej "wiadomości na gipsie" przeprosiła Hannę za to, że "przyszła"?
78.Ktoś palił sobie tym ściętym drzewem w kominku. Jednak ten 'ktoś' nie wyglądał na mężczyznę.
Może to była Melissa? Ale skąd wiedziałaby o drzewie? Mógłby to być też Lucas -
on ma chude nogi. Ale po co miałby palić to drzewo?
79.Nikt ze szkoły nie domyślił się, że coś łączy Ezrę i Arię, skoro ona ciągle przesiaduje
w jego klasie, ciągle ze sobą rozmawiają na korytarzu itp?
80.Jenna weszła do klasy, kiedy Aria i Ezra trzymali się za ręce i na pożegnanie powiedziała:
"Przepraszam, że przeszkodziłam." Coś mi się nie wydaje, żeby była ślepa.
81.Noel był na imprezie Hanny i zaglądał do szafki, gdzie jej matka trzymała pieniądze.
Mógł je zauważyć i potem ukraść.
82.Noel nie odpowiedział na pytanie Arii o to, czy żywi on urazę do niej i jej przyjaciółek, za
to, że skłóciła go z jego dziewczyną.
83.Lucas zniszczył pomnik Alison.
84.Jenna wydała Toby'ego policji.
85.Hanna, gdy była sama w domu, widziała różne cienie, zupełnie, jakby ktoś był w jej domu.
Jeden z tych cieni był na schodach do góry i raczej było widać, że ktoś jest w domu.
Nagle Hanna zobaczyła drugi cień - ale to była jej mama, która wyszła zza rogu, nie szła ze
schodów na dół. Więc kto był na górze? Na dodatek za oknem Hanny też był cień, ale to mógł
być już jakiś samochód lub coś takiego.
86.Alison w hotelu Hilton Head w południowej Carolinie, tak samo jak Ian.
87."A" musiał/a wiedzieć, gdzie Hanna trzyma leki, bo włożył/a jej do jednego opakowania liścik.
88. Zdjęcie z końcowki 12 odcinka: http://i55.tinypic.com/2ij525g.jpg
Ciemnobrązowy stół, śmieszna skarbonka. Tam chyba leży srebrny laptop i.. chyba peruka.
Widzicie to?
89.Na początku odcinka 13, Ian szeptał do Melissy: "Jak się dowiedzą, będą zadawać pytania"
90."A" wiedział/a, że Ian ożenił się z Melissą.
91.Ali zniknęła w noc, kiedy wróciła z Hilton Head [hotel, w którym była z Ianem]
Może tam się pokłócili i stamtąd uciekła, a Ian wrócił i ją zabił? Pamiętacie filmik? Kamera się
przewraca, a Alison upada na ziemię.
92.Noel jest zawsze w pobliżu.
93.Noel był blisko Hanny, kiedy ta odebrała zamówienie[babeczki] i stał tam, dopóki nie zjadła.
94.Gdy Hanna jadła babeczki, jakiś chłopak powiedział "oink oink".
Tak brzmiała też wiadomość od "A" napisana na papierowym ręczniku w toalecie, gdy
Hanna wycierała ręce.
95.Wydaje mi się, że Ian zmusił Melissę do dziecka. Najpierw szepty, a potem, tego samego
dnia, Melissa kupuje test owulacyjny.
96."A" chyba podszywa się pod Alison. Najpierw Ali przychodzi do Han i mówi, że wkurza
ją "A", a potem dziewczyny dostają smsa: "A oznacza Alison - nie Amator."[chociaż w tym smsie
nie było na końcu "- A" jak w innych sms'ach. Może Alison żyje i wysłała tego jednego smsa.
98.Ian miał w pudle gazetę z informacją o zaginięciu Ali.
99.Ktoś obserwował dziewczyny, kiedy były one w domu Spencer i przeszukiwały pudła.
100.Na filmiku, który nakręcił Ian, Ali upada na ziemię, jęczy i mamrocze. Może Ian ją
udusił?
101.Ian nie może być "A", ponieważ nie wysłałby dziewczynom tego filmiku.
102.Ian pewnie słyszał wszystko, co dziewczyny mówiły o tym filmiku, dlatego podmienił
laptop Spence na kronikę szkolną i usunął filmik.
103.Ian był na dyskotece szkolnej.
104.Ian pracuje w szkole.
105."A" kazał/a tańczyć Hannie z Lucasem, więc musiał/a wiedzieć, co Lucas czuje do Hanny.
106."A" podłożył/a kasę za taniec z Lucasem do kurtki Hanny, czyli musiała tam mieć dostęp.
107.Ktoś, kto był na imprezie, na końcu odcinka odebrał od Elli kurtkę i czarne rękawiczki, widać było, że
męskie. Kto to mógł być? Zakładam,że uczeń, bo do opiekuna by raczej nie powiedziała[Ella] "mam nadzieję, żedobrze się bawiłeś/aś."
To narazie tyle, ale nadal 'tworzę'.
Dopisujcie własne pomysły.
Właśnie ja tego nie zauważyłam przy tłumaczeniu, tylko tu:
http://xprettylittleliars.tumblr.com/ - fajna strona ;D
ej i mam coś, przez co sądzę, że Noel to jednak "A"
http://a3.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/281977_151642844916389_1258835574 92318_303494_708095_n.jpg oczywiście w tłumie...
Tyle, że to nie pogrzeb, tylko to upamiętnienie dla Alison.
To, że zawsze jest w tłumie i to jest trochę podejrzane :D
Sent to Spencer: 10
Sent to Emily: 10
Sent to Hanna: 19
Sent to Aria: 7
wiadomości wysłane do dziewczyn. Jak widać do Hanny najwięcej. A musi jej chyba wyjątkowo nie lubić :D
Ej no nie, Ali chodzila z nim do szkoly to chyba normalne ze tam jest. Jak wszyscy inni.
Bardziej za nim przemawia sytuacja z pokazu mody, mial najlepsza okazje zeby podmienic plyty
Szkoła szkołą, ale zauważ, że jak potrącono Hannę to on był w tłumie. Dlaczego? To była impreza dla dziewczyn ;)
Albo w 1x22 - znowu w tłumie. I był chyba lekko zdyszany. Może dlatego, że popchnął Iana?
No nie wykluczam go na pewno :) Sporo za nim przemawia. Tak jak już pisałam, skoro Mona mogła być A. w książce to i Noel może być w serialu, mógłby od niej się dowiedzieć o Ali itd
Haha, ja też miałem przeczucie, że to Noel jest "A". Ale przeszło mi tak szybko, jak się pojawiło ;]
Ja ciągle jestem za tym że to Ezra ale już tak się z tym pogodziłam że w sumie mogliby mnie zaskoczyć xD
Wydaje mi sie ze tu bedzie wiecej sensacji i szokowania widza niz sie spodziewamy. Spojrzcie jaka niewiarygodna historia w ksiazce wyszla. Podejrzewam ze serial bedzie niegorszy pod tym wzgledem :)
A może Noel i Mona są "A". Tak w ogóle to jestem za Moną. Wiem, wiem, ona byłą w książce "A" i mają teraz to zmienić, ale w sumie... To całkiem wygodne. Wszyscy od początku wykluczają ją w podejrzeniach, zupełnie nikt jej nie obserwuje... No nie wiem... ;)
"Przed końcem połowy sezonu, PLL(jedna z głównych bohaterek) zaskakuje Ezrę, kiedy wskakuje mu do samochodu. I nie chodzi o Arię. "
hmmm ja myśle, że może być to Emily, czemu?
Nie wiem, czy ktoś widział zdjęcia z scenariusza, na których Aria rozmawiała z Emily o Jasonie i Aria poprosiła Emily, żeby ta rozmowa została między nimi, może Aria nie będzie chciała uwierzyć dziewczynom o Jasonie albo Jason, coś zrobi Arii i wtedy Emily wkroczy to akcji i "wskoczy" mu do samochodu?
Chyba jednak wszyscy w tym serialu maja takie same laptopy. Bo zaraz po tym Hanna siedziała z takim samym :D
raczej go żadna nie przyłapie, bo byłoby właściwie po serialu
a ja gdzieś tam w tyle głowy mam cały czas myśli, że Noel jednak może być A
ja jak przeczytalam to o Ezrze i którejś z dziewczyn to od razu pomyślałam o Spencer, bo ona jest taką jakby liderką dziewczyn. :D zawsze jak trzeba z kim o czymś pogadać to ona idzie. :D
ja ostatnio też co raz bardziej myślę, że to Noel może być 'A', albo przynajmniej tym 'A' od brudnej roboty... dostęp do szafek w szkole ma... mógł zepchnąć Iana z wieży. no a Ian go zna ze szkoły dlatego się zapytał co on tu robi. I wszędzie praktycznie gdzie jest jakieś większe wydarzenie to jest i Noel... Jeśli widziałyście już zdjęcia do chyba 11 odcinka (chyba je tu wstawiałam) to tam jest zdjęcie z jakiejs konferencji (?) z panią terapeutką i w tłumie jest też Noel.. mógł on też zdemolować jej biuro..
Wyobrażasz sobie matkę Spencer jako morderczynię narzeczonego swojej córki? Albo ją jako dręczycielkę swojego drugiego dziecka. Po co miałaby ją wrabiać? A Sean.. Jaki miałby mieć motyw?
Sean? Ale jego juz praktycznie nie ma w serialu ;P Wydaje mi sie, ze dadza raczej kogos z glownych bohaterow :) I jakos tez nie wyobrazam sobie matki Spencer znecajacej sie de facto nad obiema corkami. Mogla zabic Alisson, ale na pewno nie jest A.
Albo ze Spencer, bo pan Hastings ciągle ją tak jakby olewa, a dla Melissy jest zawsze.
Może nie może sobie (i jednocześnie Spencer) wybaczyć tego, co zrobili, czyli zabili Alison?
30 sierpnia jest ostatni odcinek (2x12 - Over My Dead Body). 3 stycznia będzie już nowy, 2x14, ale w środku przerwy ma być odcinek halloweenowy, 2x13 - The First Secret
YHAM o Noelu
"Szkoła szkołą, ale zauważ, że jak potrącono Hannę to on był w tłumie. Dlaczego? To była impreza dla dziewczyn ;)"
Niekoniecznie dla dziewczyn ;) zdaje mi się, że jak przez mgłę ale jednak widziałam tam kilka chłopaków wymykających się z dziewczynami :P
To na 100% była impreza dla dziewczyn. Przejrzałam ten odcinek, nie ma tam ani jednego chłopaka (oprócz masażystów i jakichś tam od baru). Chłopak raczej nie nosiłby bluzy z różowym napisem CAMP MONA ani nie chodziłby na pedicure i manicure ;D
dla dziewczyn, ale wiadomo, jak to bywa. :D chociaż w PLL wszystko jest podejrzane. :)
dzisiaj, jak oglądałam pierwszy sezon na axn, przypomniało mi się parę rzeczy, np. to, że Ali dzwoniła tej pamiętnej nocy do Toby'ego, ale to chyba potem było wyjaśniane... natomiast teraz najbardziej mnie zastanawia inna sprawa. w odcinku, gdzie dziewczyny robiły to pożegnanie Ali, ławkę itp., spotkały się z Jasonem. i on opowiedział Spencer o tym 'podpaleniu' szopy - sprawie z Jenną, że to przez Spencer, że siostra mu wszystko opowiedziała. rozumiem, że pewnie chciała opowiedzieć swoją wersję pierwsza, zwalić to na S., z którą zawsze rywalizowała, ale przecież jej kontakt z bratem był dosyć kiepski, zwłaszcza wtedy. po co miałaby opowiadać takie rzeczy i sekrety, przez które wszystkie miałyby kłopoty, swojemu bratu, który ciągle z nią walczy albo siedzi najarany z kumplami? mam wrażenie, że te wszystkie rzeczy - zwierzenia, zostawienie klucza do filmów w prezencie dla Emily - mają nam pokazać, że Ali przeczuwała, iż coś się może jej stać, jakieś niebezpieczeństwo. ta historia jest coraz bardziej pokręcona. xD
Tak, też tak myślę, Ali załatwiała w dniu swojej śmierci różne rzeczy - gadała z Jenną, dała klucz Emily itd.
Właśnie, o tej sprawie z Tobym też sobie przypomnialam teraz - dlaczego ona miała jego sweter i dzwoniła do niego? To było wyjaśnione? Przecież oni się nienawidzili ;/
Toby jest jak dla mnie podejrzany i może być ze Spencer tylko dlatego, żeby znać więcej sekretów.
ona miał ten sweter bo hmmmm co to było..
chyba coś że ona mu powiedziała o tym że wie o jego romansie z jenna czy cokolwiek , i było jej zimno i on jej dał ten sweter , to jakoś tak było, bo to wyjaśniali juz.
http://www.filmweb.pl/serial/S%C5%82odkie+k%C5%82amstewka-2010-556945/discussion /WSZYSTKO+CO+WIEMY+O+%27A%27,1697696
tu jest trochę tego co wykopałyśmy o A.
To właśnie dziwne.. Skąd wiedziała ? Wiem ! Dostała wiadomość od A " To twój ostatni dzień, suko. " XD
Haha myślisz, że wzięłaby to na poważnie? :D
mam smutną wiadomość...
strona, na której oglądaliśmy PLL na żywo została chyba usunięta.
przejrzałam cały ten temat ale nie znalazłam ani słowa o tym jak w finale pierwszego sezonu w kościele spencer wisi a Ian jeszcze chce ją do końca zapchać, pojawia się A w kapturze, przed zrzuceniem Ilana ten patrzy na A i mówi "to ty?" kojarzycie? i kto był w domu Jasona gdy on był na dworze? któraś dziewczyn widziała postać w oknie za zasłoną...
mnie sie wydaje ze u Jasona był Mike( bo wlamywal sie do domow)
A "A" to Sean bo : jest go malo w serialu,czyli malo kto go podejrzewa ( a zazwyczaj jest to taka osoba), nastepnie mogl kochac sie w Ali,ona go olala i tak dalej.Jego mama jest dentystka i mogl miec dostep do tych dopalaczy czy cos w stym stylu aby Emili zaszkodzi, nastepnie ma duuuuzo kasy, swoj samochod(a A jej duzo ma ) Byl kiedys z Hanna teraz moze tez na niej sie mscic i na jej kolezankach , jest w szkole wiec moze obserwowac dziewczyny, ma kase na rozne podsluchy, kamerki, wyglada satrzej na swoj wiek, wiec mogl ogladac dom emily,bo gosciu oprowadzajacy po domu sie nie skapl ile ma lat,byl na zabawie i mama Ari mowila cos w stylu czy sie dobrze bawil,i wiele innych powodow,ale teraz nie pamietam. Po prosto to moj glowny podejrzany. Powiem szczerze ze ogladam duzo filmow o temacie" kto jesr morderca" i duzo czytam takich ksiazek. I jesli sie nie myle to Sean jest A.
drugim moim typem jest matka spencer jako A, (bo jej maz mogl miec romans z matka ALi, bo jej jest malo w serialu, bo spencer to nie jej corka? i dlatego faworyzuje Melise i tak dalej. Tak samo moze ona zabila Ali, ale jednak uwazam ze Ali zabila Spencer. )
Nie no ale teraz tak na serio. Myślicie, że "A" mógł pisać do Ali? Oczywiście już pod sam
koniec jej życia. Może Ali poznała "A" na tym swoim wyjedzie gdzie możliwe była z Ianem
już nie pamiętam jak to było. Może się w niej zakochał, jest jakimś wariatem co by się
zgadzało bo "A" na pewno nie jest normalny. Leżeć pod prześcieradłem w szpitalu, ludzie..
No i przyjechał za nią do Rosewood. I akurat w mojej historii pasował by tu pan Ezra : D
No dokładnie. Zgadzam się z tym w 100%.
A był jeszcze spoiler, że któraś z dziewczyn ma wejść do samochodu Ezry. Może chodzi o Ali i to będzie flashback? Chociaż wątpię w to, no ale muszą zrobić coś szokującego ;D
Jeszcze 4 odcinki! ;D
Pewnie będzie chodziło o Arię i Jasona w tym co któraś dziewczyna myślę Spencer mu powie.
z tego, co pamiętam, to chodziło o to, że Ali mówiła Toby'emu, że wie o romansie i sratatata. dokładnie też nie kojarzę tego, ale oglądam teraz od nowa na axn, to pewnie sobie wszystko odświeżę. :D
ale dla mnie to jej ostatnie spotkanie z Tobym też jest jakieś dziwne. tak naprawdę mało wiemy o rodzinie Ali, o niej samej...
O ile się nie mylę to Noel był na imprezie u Mony, bo śledził Arię/Ezrę chcąc upewnić się czy na pewno coś jest między nimi. Może być też opcja, że już wtedy zaczynał kręcić z Moną.
Obejrzałam dziś drugi odcinek pierwszego sezonu "Jenna thing" i oto kilka moich spostrzeżeń :
1.Spencer jako jedyna wiedziała,że Alison spotyka się ze starszym od siebie chłopakiem,który w dodatku ma dziewczynę . Dziś już wiemy,że to był Ian .
2.Matka Mayi znajduje w piwnicy jeszcze jedno pudło (gdy wydawało się,że większość rzeczy została wyrzucona,sterta kartonow przed domem Mayi/DiLaurentis) należące do Alison.
3.Alison znaleziono w ogródku,pod altaną .
4.Aria chce się przenieśc do innej klasy,żeby nie mieć zajęć z Ezrą,ten namawia ją do zmiany zdania,nie udaje mu się . Następnie prośba Arii o zmiane klasy,zostaje odrzucona przez dyrektora (czy do kogo tam się składa taką prośbę ;) )
5.Dziewczyny dostaja wiadomość od A. w obecności Jenny,z komentarzem odnosnie sytuacji w jakiej się znalazły (Aria zaprasza Jenne do ich stolika podczas lanchu)
6.Wren - lekarz który nie zna łaciny ;|
7.Policjant jest przekonany,że dziewczyny wiedzą kto zabił Alison...
Przypomniala mi sie jedna rzecz...pamietacie jak w odc.1(sezon 1) Jenna powiedziala do kogos przez komorke ''Wyslij teraz'' ? ;p
czy to prawda że Caleb odchodzi z serialu ? zgadzało by się to że roztopi nasze serc, i pewien przystojniak uroni kilka łez w następnym odcinku.
Dla mnie dziwne jest to dlaczego A nie czepia sie Arii to jest dziwne przecież ma niezłego haka na nią - umawiała sie ze swoim nauczycielem to jest przeciez gorsze niż np. to że Hanna kogos trzyma w domu czy Emily że jest lesbijką, Arii sprawa jak by wyszła na jaw wywołałaby burze, dlatego nie rozumiem dlaczego A tak łatwo odpusciło Arii a w dodatku jej pomagło. dzięki A Noel poszedł to więzienia.
jednak mysle że odejdzie choć tak bardzo nie chcę ! moim zdaniem A nie będzie ani Garett ani Jenna, wydaje mi sie że A to będzie wielkie zaskoczenie i to będzie jakaś postać która duzo sie nie pojawia w serialu,
Noel nie poszedł do więzienia tylko,był zawieszony w prawach ucznia.
Może "A" nie chce,żeby ktoś poszedł przez niego/nią do więzienia dlatego nie wydaje Arii i Ezry?
Sorry że nie na temat ale jak teraz można oceniac filmy bo na miejscu jest ocena znajomych a gdzie ja mogę ocenić ? Proszę o pomoc :(