Został tylko tydzień do finałowego odcinka więc zakładam odpowiedni temat :)
Ktoś wcześniej już pisał tutaj, żeby zrobić taki temat więc stwierdziłam że się tym zajmę.
Chodzi o to że możecie podać max 3 osoby które według was mogą być 'A', najlepiej w kolejności od tej którą najbardziej podejrzewacie. A żeby było śmieszniej proponuje również żebyście dali 1 lub 2 osoby które według was nie są 'A' (chodzi tutaj o osoby podejrzewane o bycie 'A' , więc podawanie kogoś kto był w jednym odcinku albo kto być A po prostu nie może jest bez sensu...). Dodam jeszcze tylko, że fajnie by było gdybyście się poważnie zastanowili przed wypisaniem i proszę o nie zmienianie czy dodawanie kolejnych podejrzanych, chyba że przez Edycje posta wcześniejszego (tak żeby bałagan się nie zrobił). Jeśli chcecie możecie napisać krótkie uzasadnienie do niektórych osób.
Ja zacznę.
A:
1. Wren
2. Jenna - niby zbyt oczywiste ale może jednak.
3. Ben - dobra wiem, że to takie trochę jakby znikąd ale wydaje mi się, że mógłby być.
Nie A:
1. Toby
2. Jason
PS. Oczywiście nie narzucam nikomu swoich zasad, po prostu uważam, że w ten sposób można łatwo utrzymać porządek i przejrzystość tematu.
tak, wiem ale z nimi nigdy nie wiadomo.... potam moga powiedziec cos w stylu ze Mona nie jest JEDYNYM 'A' albo jakos inaczej sie wykrecic
A:
- Ezra [PROSZĘ, niech to będzie on, chcę widzieć minę Arii :D]
- Melissa [mimo wszystko, pasuje mi :D]
- Noel?
Nie A:
- Jenna
- Jason
- Garrett
Coż wszyscy z was popełniają ten sam bład nominuja ludzi ktorzy wiecznie cos gdzies sie przejwijaja. Dobrze mogliscie dostrzec jak reżyser kręci i przeskakuje od jednego do drugiego i mysle ze jest to zrobione calkowicie specjalnie po to aby w finale zaskoczyc calkowicie kims innym kogo nikt by sie nie spowiedzial bo nikt nie wiedzial o istnieniu kogos takiego jak np. szarpnieta siostra Alison(bliźniaczka). Co myslicie o tym?
Nie rozumiem czemu. Skoro ktoś jest mocno (aż za) narzucany przez scenarzystów, to większość osób go wyrzuca z grupy podejrzanych o bycia A, tak więc danie kogoś, kto często (aż za często) się przewija, byłoby pewnego rodzaju zaskoczeniem. ;)
Zgadzam się z Julka691, myślę, że A jest ktoś kogo się kompletnie nie spodziewamy i o kim dawno zapomnieliśmy. Chcą żebyśmy się skupili na Jennie i Melissie, żeby potem nas zaskoczyć;d
Kim wg.mnie jest "A" ?
-Zdecydowanie Lucas...
Imho "A" na pewno NIE są : dziewczyny i ich rodzice,Ezra,Melissa,Garett,Caleb,Toby,Jenna,Jason,Mona,brat Arii.
@Hmm_Ciastko
Napisałam przecież, że według mnie!!! Mogę być pewna czego tylko zechcę ;p A swoją drogą trzeba być naprawdę ślepym by uważać Arię bądź Ezrę czy Melissę za ' A ' .Ale co ja się dziwię...przecież wiadomo,że z dzieciakami się nie dogadam huehuehue...
Ja tylko zadałam Ci pytanie, a Ty od razu na mnie naskakujesz? Widać, jaka jesteś dojrzała, nie ma co. Napisz, kto według Ciebie jest A, to pogadamy o tym, kto tu jest ślepy. Trochę kultury, nie bądź infantylna, bo to tylko serial -,-
Przecież napisałam,że Lucas.Oczywiście,że zdaję sobie sprawę,że to TYLKO serial. Po prostu zadziwia mnie taki niemądry tok myślenia...
A ta pewność wynika stąd,że wnikliwie obserwuję każdą sytuację w odcinkach.Wyobrażasz sobie żeby Aria wysyłała do siebie esy? Wystarczy przyjrzeć się odcinkowi gdzie zostaje znalezione ciało Iana.W owym odcinku widać,że 'A' obserwuje "kłamczuchy" i Melissę oraz podrzuca telefon do torby Spencer.Wysoce prawdopodobne jest to,że "A" to jedna osoba... Pozdrawiam.
No właśnie LOGIKA... Jak wytłumaczysz,że Ezra jest "A"? Przecież to nielogiczne.Alison też była nękana przez anonimową osobę a jakoś nie wierzę by znała się z Mr.Fitz'em...Mi się wydaję,że typujesz go ze względu na urodę;) Nie przeczę,że było by ciekawie gdyby to ów przystojniaczek okazał się tym złym, ale szczerze w to wątpię.
W tym serialu wszystko jest możliwe. Szczególnie, że niby jest wyciek i A to bliźniaczka Jenny, tak że też spoko, nie? :D
Urodę? No, okej, zachowuje się dziwnie, ale nie typuję ludzi ze względu na urodę. Dużo jest dowodów, które przemawiają przeciwko niemu. Z wieloma się zgadzam z tej strony: ezrajesta.tubmlr.com On po prostu mi pasuje, mam takie przeczucie, że to powinien być on.
Niby Lucas jako A, to jest logiczne, ale też nie wszystko pasuje idealnie jak w przypadku Ezry.
Nie przesadzasz trochę? Po pierwsze nie nazywaj nas dzieciakami skoro nawet nie masz pojęcia ile mamy lat, a z Twojej wypowiedzi, niezliczonych wykrzyknikach (tak, zauważymy jeden) czy jakimś hueheuehe widać, że Ty również zachowujesz się jak dzieciak. Zresztą nie trzeba być ślepym by typować Ezrę, trzeba być otwartym na wszelkie możliwości, a nie patrzeć na to co podsuwają nam scenarzyści pod nos.
Prosił Cię ktoś o wtrącanie się ? Nie uważam,że moje wypowiedzi świadczą o niedojrzałości. Cechą charakterystyczną małolat jest "xD" albo coś podobnego...Tego z pewnością nie zaobserwujesz w moich postach.Jestem pewna,że Twoja przyjaciółka ma niewiele lat.Wystarczy spojrzeć na jej niezwykle "dojrzały" nick...Owszem można być otwartym na różne ewentualności,ale typowanie Fitz'a czy Arii to przesada...Nie moja wina,że śmieszy mnie brak logicznego rozumowania.Pozdrawiam.
Fakt, że pisze "xD" nie oznacza, że jest dzieciakiem, wiele osób tak pisze. Więc pozdrawiam Cię jeżeli w taki sposób szufladkujesz "małolaty" i osoby dorosłe. A nick? Widocznie nie miała pomysłu, zakładała spory czas temu, abo po prostu nie przykłada wielkiej wagi do tego. Zresztą co za różnica jaki ma nick?! Typowanie Fitzy'ego NIE jest przesadą. Zapraszam do lektury na http://ezrajesta.tumblr.com/ Tam wiele na niego wskazuje... Ale pewnie nałóżmy klapki na oczy i typujmy osoby TAK OCZYWISTE jak Lucas.
Twój sposób szufladkowania też nie należy do najlepszych ;) A nie sądzę,że Lucas jest tak oczywistą osobą.Wiele osób typuje Ezrę, tak samo zresztą jak Monę ,ale racja nie musi być po stronie większości...Niedługo okaże się kto miał klapki na oczach...Miłego wieczoru.
Mona na pewno nie będzie A.
Spokojnie, to nie jakiś wyścig, kto zgadnie... chociaż może i tak. W każdym razie zgadzam się co do Lucasa, ale i tak EzrA jest nr 1.
Hmm, to się okaże już niedługo. Mam 16 lat, jeśli musisz wiedzieć, ale no taak... pewnie mam naprawdę 12 lat, bo nie podoba Ci się moja teoria -,-.
A nick... po prostu taki dałam, wcześniej miałam tu konto jedynie, żeby oceniać filmy.
Dobra no to moje typy :
-Maya (jako pomocnik)
-Ezra ( ale to by bylo zbyt oczywiste....)
-Melissa
NIE JEST:
-wszystkie kłamczuchy
-rodzice
A:
- Ezra [czuję, że to on za wszystkim stoi]
- Melissa [chociaż ją bardziej obstawiam jako zabójcę, o ile w ogóle Ali nie żyje:D]
- Maya
- Czasem myślę, że Aria, np. w ostatnim odcinku - ale raczej ją wykluczam.
Nie A:
-Rodzice
-Garett
http://www.youtube.com/watch?v=EwCiST3kAss myślę, że ta scena to jest dowód na to, że ani Noel ani Jenna nie są A
no i czy A nie powinno być z rocznika 94 ? W tym przypadku odpadają Ezra, Melissa, rodzice, Garett, Jason
Myślałam o Lucasie, ale skąd miałby tyle pieniędzy, jakikolwiek 17-latek ?
Wydaje mi się, że Alison nie może być A, bo o czym byłby 3. sezon ? : D
Hm, Emily jest chyba jednak troszkę za głupia. No, chyba że jest A i tak świetnie udaje :) W sumie to by wiele wyjaśniło
Dlaczego sądzisz,że Emily jest niemądra? Czyżbyś dyskryminowała tę postać ze względu na jej orientację seksualną?
Nareszcie ktoś mądry, kto nie typuje Mony. Na zagranicznej stronie na facebooku normalnie połowa ludzi ją podejrzewa. Zazdroszcze im, przynajmniej będą zaskoczeni.
Ponoć w książce jest Mona...Scenarzyści nie byliby na tyle głupi by robić serial przewidywalnym.A tak w ogóle to Mona jest poza podejrzeniami,bo przecież dostaje smsy od "A"...
A:
1. Noel,
2. Alison, Vivian bądz siostra blizniaczka,
3. Mona
Nie A:
Ezra,
główna czwórka,
rodzice.
Ktoś pisał że A poznalismy w 1 odcinku 1 serii, oglądnęłam ten odcinek i w tym odcinku pojawily sie takie osoby :
Aria,Emily,Hanna,Spencer,Alison
Mike,Byron,Matka Ari,Ezra
Mona,Matka Emily,Maya,Mona
Wren,Melisa,Rodzice Spencer,Matka Hanny,
detektyw wilden ,Jenna
wiec... Rodzice?? po 1 odcinku stwierdzam że odpadaja wszyscy.
Aria,Emily,Spencer,Hanna tez odpadaja,
Ezra,Wren,Melissa tez odpadają.
Wiec pozostaje
Mike,Jenna,Maya,Detektyw Wilden.
w tym odcinku znaleziono ciało Alison.
i nie mam pojęcia co zrobic z postacią Mony.
A:
-EzrA ( czuję że to on, wprost idealnie do tego pasuje)
-detektyw Wilden ( coś mi w nim nie pasuje)
- Melissa ?
Nie A:
Jenna, Mona, kłamczuchy