Został tylko tydzień do finałowego odcinka więc zakładam odpowiedni temat :)
Ktoś wcześniej już pisał tutaj, żeby zrobić taki temat więc stwierdziłam że się tym zajmę.
Chodzi o to że możecie podać max 3 osoby które według was mogą być 'A', najlepiej w kolejności od tej którą najbardziej podejrzewacie. A żeby było śmieszniej proponuje również żebyście dali 1 lub 2 osoby które według was nie są 'A' (chodzi tutaj o osoby podejrzewane o bycie 'A' , więc podawanie kogoś kto był w jednym odcinku albo kto być A po prostu nie może jest bez sensu...). Dodam jeszcze tylko, że fajnie by było gdybyście się poważnie zastanowili przed wypisaniem i proszę o nie zmienianie czy dodawanie kolejnych podejrzanych, chyba że przez Edycje posta wcześniejszego (tak żeby bałagan się nie zrobił). Jeśli chcecie możecie napisać krótkie uzasadnienie do niektórych osób.
Ja zacznę.
A:
1. Wren
2. Jenna - niby zbyt oczywiste ale może jednak.
3. Ben - dobra wiem, że to takie trochę jakby znikąd ale wydaje mi się, że mógłby być.
Nie A:
1. Toby
2. Jason
PS. Oczywiście nie narzucam nikomu swoich zasad, po prostu uważam, że w ten sposób można łatwo utrzymać porządek i przejrzystość tematu.
sądzę że ,,A'' może być Mona po tym co powiedziała Calebowi w aucie
nie ,,A''
żadna z dziewczyn
zgadzam sie co do tego ze A przynajmniej ym początkowym bedzie Mona miała motyw w koncu dokuczay jej razem z Alison ale to nie bedzie ostateczne rozwiazanie zagadaki :)
Przyznam, że ciężko jest mi wytypować -A, ponieważ nie pamiętam już co było w poprzednich odcinkach, a nie wspomnę już nawet o 1 sezonie, ale na chwilę obecną typuję:
~ Lucasa - miał zresztą już tam wątek w tej sprawie i w ostatnich odcinkach ucichło o nim, a wiem, że w ostatnim ma się pojawić.
~ Mona - wiem, że była -A w książce, ale myślę, że i tak byłoby dużym zaskoczeniem jakby okazało się, że tutaj też odgrywała tę rolę.. tym bardziej, że większość myśli, że jak była w książce to na pewno nie będzie w filmie. O tym, że może być -A przekonała mnie scena z Calebem i Melissą, jak i jej nagła zmiana i pomoc dziewczynom.
~ Mike - jest to postać, która na początku wydawała mi się podejrzana.. wiem, że teraz ucichło, ale może właśnie o to chodzi? Zresztą dziwne jest to, że Aria zawsze była osobą najmniej poszkodowaną z całej czwórki, a jak wiadomo jest to rodzeństwo, które się naprawdę kocha.
Jeśli chodzi o Jennę lub Noela to wydaję mi się to w ogóle osobną historią nie związaną z -A choć mogą wiedzieć coś na ten temat.
-A na pewno nie jest:
~ Toby,
~ Jason,
~ dziewczyny i ich rodzice,
~ Garett.
Co tyczy się Ezry, Arii, Byrona i detektywa Wildena wydaje mi się, że jeden z nich ma coś wspólnego ze śmiercią Ali.
Ale wtedy większość by się niemile zaskoczyła i rozczarowała, a nie o takie zaskoczenie chodzi (Mona)
Tutaj się zgodzę, bo osobiście sama nie chciałabym, aby okazało się, że -A jest Mona jednak nie wykluczam tej opcji. Wszystko jest tak pomieszane, że ciężko się w tym wszystkim rozeznać ;)
O to nawet nie wiedziałam, dzięki za info.. czyli krąg podejrzanych się zmniejszył :)
-A:
-któraś z dziewczyn. chodziły pogłoski, że któraś może mieć rozdwojenie jaźni. to by było dość niewiarygodne i satysfakcjonujące zakończenie.
-Wren
-Detektyw Wilde
-Toby lub Ezra
Nie -A:
-rodzice którejś z dziewczyn
-Mona
-Lucas
Jason, Melissa, Jenna oraz Garett - zbyt oczywiste.
Ujawniono spoiler jakobyśmy widzieli "A" w odcinku 2x13, wiec na pewno nie będzie to osoba nam totalnie nieznana. Sprawdziłam zwiastun: http://www.youtube.com/watch?v=ZbBwR0yK9hA Myślicie, że to prawda i ta osoba w domu jest "A" ? pozostaje pytanie co to jest Radley Sanitarium (napis na aucie)... Możliwe,ze tak jak ktoś napisał jest to sanatorium to, którego Jenna udała sie po wypadku. Ciekawe... może tam sie komuś zwierzyła i "A" miało sie za nią w jakiś sposób zemścić czy coś...
Radley Sanitarium jest to ośrodek dla umysłowo chorych, do którego została wysłana bliźniaczka Alison w książce. Więc baardzo możliwe, że w serialu pojawi się motyw bliźniaczek, może się okazać, że A jest Alison.
Według mnie A jest osobą, która ma lub miała coś wspólnego z Alison. Jestem ciekawa skąd znało wszystkie tajemnice dziewczyn. Jeśli byłby to Ezra musiał by być z Ali w jakimś związku, tak samo typowany Wren. Może to ojciec Spencer . Też widzę powód ale nie będę tu się rozpisywać. Możliwe że to Jenna, która może wogóle nie była niewidoma i oszukiwała wszystkich na około. Ja przyjrzałabym się ewentualnej bliźniaczce Ali (jeśli takowa wogóle istnieje). Mogła ona przy dziewczynach podszywać się jako Ali, to by wyjaśniało znanie tajemnic dziewczyn. Podoba mi się też pomysł z rozdwojeniem jaźni jednej z kłamczuch, ale uważam to za mało prawdopodbne. Napewno koniec 2 serii nas bardzo zaskoczy :)
Skoro to ma być zaskoczenie, to jest to jedna z "kłamczuch".
W takim razie to Emily. To też by wyjaśniało fatalną grę aktorki. Wszystko co A robi przeciwko niej jest tylko dla odwrócenia uwagi. Dużą cześć rzeczy robionych przez A wykonują pomocnicy zmuszani szantażami i w ten sposób nikt nie wie iloma osobami wysługuje się A i w którym momencie.
fakt. teraz typujemy każdego, więc nikt tak naprawdę nie będzie zaskoczeniem. chociaż, nie spodziewam się, żeby to była np. Maya. o:
Ja też, ale dlatego, że nie wierzę, by to była ona. Tak samo: Garett, Jenna, Mona, Melissa = nie. Jason też jakoś mi nie pasuje, Alex także... Noel i Lucas - mogliby, ale dawno ich nie było.
Kto by był zaskoczeniem? No właśnie Emily. Chyba największym. Bo jej mama to już by była gruba przesada, gdyby była A... i nie wiem, kto jeszcze byłby najbardziej zaskakującym A.
Lucas mógłby być zaskoczeniem. Na początku stycznia próbowali nas przekonać, że Lucas to A, a potem przestał się nawet pojawiać w odcinkach, więc większość ludzi go wykluczyło, bo uważają, że jest zbyt oczywisty. Ja nadal mam nadzieję, że Lucas ma coś wspólnego z A.
A hmm - trudno wytypować bo w sumie jest tyle możliwości że nawet Alison mogłaby żyć ;p Kiedyś gdzieś na forum był wpis o jej siostrze bliźniaczce która naprawdę nie żyje a Ali tak, z resztą kto to wie. Na pewno jednak reżyserka nie mieszałaby tyle w okół postaci gdyby to kim są nie było ważne. Moim zdaniem jednak A ma kontakt z wszystkimi którzy są wmieszani i podejrzani mącąc im koło nosa.
Kto na pewno nie jest A??
,,kłamczuchy'' tyle jest pewne bo raczej było by bez sensu robienie A z którejś z nich. Nie zapominajmy że na koniec sezonu umrze lubiana postać. Kto to jest? Mam nadzieje że Ezra lub ktoś ważny by jeszcze bardziej poplątać sprawę :)
Ja się uczepiłam, że A może być:
1. Lucas
2. Noel
przed obejrzeniem najświeższego odcinka myślałam, że może Garret, ale zmieniłam zdanie.
chociaż znając życie i tak się nie dowiemy zbyt szybko.
A:
1. Ezra
2. Lucas
3. Toby
Chciałabym, żeby to była Aria, ale myślę, że ta teoria może się niestety nie sprawdzić. Myślę, że Byron też nie jest zupełnie czysty.
Nie A:
1.Garret
2. Melissa
3. Maya
A:
- Vivian ( możliwość z siostrą Alison )
- Jason
- Ezra ( sama śmiałam się zawsze na myśl o tym, że mógłby być A, ale wasze argumenty i z bloga ezrajesta.tumblr.com zaczynają mnie przekonywać - strasznie by mnie to rozbawiło i zaciekawiło, gdyby tak się okazało :D )
Nie A:
- Toby
- Jenna
- Melissa ( Obie mogą mieć coś wspólnego ze śmiercią Ali, ale nie z smsami )
A:
- Wren
- Ezra
stawiam ,że Wren jest A bo jest starszy a Alison umawiała się ze starszym facetem, jest lekarzem zna sie na
lekach, dobrze robi masaż. Myślę ,że to on pracował w tym sanatorium którego samochód widzimy w odcinku 2x13 mógł miec tam np. staż.
Nie A:
- Melissa
-Jenna
-Mona
Przed zagłosowaniem zapraszam tutaj:
http://www.filmweb.pl/serial/Słodkie+kłamstewka-2010-556945/discussion/Kto+na+pe wno+nie+jest+A+Chodzi+o+potwierdzone+informacje,1877638#post_7298257
To ja obstawiam chyba teraz tylko:
Ezrę,Arię,Noela i Wildena albo ewentualnie Spencer(ale to jak dla mnie raczej odpada).
A co do śmierci Alison to Spencer,Petera Hastingsa albo Byrona.
A i jeszcze ewentualnie Wrena.
Dlaczego?
No on był w halloweenowym i się dziwnie zachowywał,powiedział dziewczynom,że dowie się kto zabił Alison i może tak próbuje,ma podsłuchy(raz A podkładało lub miało jeden),ma pieniądze,ma czas,jest dorosły i jest detektywem co daje mu więcej możliwości.Kiedyś już pisałam dlaczego on,ale nie wiem gdzie. :]
Tak bardzo wierzę w swoje teorie, że pewnie się rozczaruję :> Nie uwierzę, jesli EzrA nie będzie A. Dla mnie to takie pewne... ah.
A ja mam nadzieję,że nie pójdą na łatwiznę i nie będzie to Jenna albo ktoś o kim myśleliśmy,że jest "A" już od początku.A co do tego,że to EzrA to wcześniej go nie podejrzewałam,a teraz zaczynam przez wszystkie komentarze heh :D
A:
Maya
Lukas (bardziej mi się Maya wydaje, ale to mój drugi podejrzany)
Nie A:
Dziewczyny - Aria, Spencer, Emily, Hannah
Maya. Jeśli to ona, to będzie duże zaskoczenie.
Może Alison miała z nią kiedyś jakiś zatarg. Zamieszkała w jej domu, by lepiej ją poznać, a przy okazji mścić się na dziewczynach. Przy kanadyjskim promo, czarny łabędź na samym końcu, który ściąga maskę jest kobietą, tj. wygląda jak kobieta. Nie wiem czemu, może ten zarys twarzy skojarzył mi się z Mayą. Uważam, że jeśli będzie to ona, to będzie wielkie zaskoczenie, bo scenarzyści dobrze rozplanowali tą postać - jest w pierwszym sezonie, w drugim też; nie pełni jakieś bardzo ważnej roli; wiemy o niej niewiele - niby zaginęła itp. , ale może sama to sobie wymyśliła (jak usłyszałem wiadomość, że zaginęła, myślałem że może ją A porwało, ale teraz myślę inaczej), tak samo z tajemniczymi smsami - może to tylko po to, by zmylić widzów?
Lucas, dlaczego nie? Może nienawidzić dziewczyn, za to co mu zrobiły. Rozwalił pomnik Alison - myślałem, że to zrobiło A, ale gdy się wydało, Lucas został odrzucony z mojej listy podejrzanych. Może scenarzyści/producenci specjalnie tak zrobili, aby później po tym wszystkim, każdy z nas mógł sobie uświadomić, że to właśnie mógł być on. Tylko nie pasuje mi z tym łabędziem.. ktoś może mi wytłumaczyć, czy na pewno czarny łabędź to A? A może to tylko trop, co jest bardzo prawdopodobne - ludzie będą trzymali się czarnego łabędzia, a na końcu A okaże się ktoś inny..
Dziewczyny - Aria, Spencer, Emily, Hannah
Moim zdaniem byłoby to bezsensu, ale kto wie - jak ma to nas zszokować, to wszystko może się zdarzyć ; )
Już wiem, że muszę zarwać nockę z poniedziałku na wtorek ; )
Kurde, nie mogę edytować wcześniejszego postu ; /