Słodkie kłamstewka

Pretty Little Liars
2010 - 2017
7,5 74 tys. ocen
7,5 10 1 73558
5,3 3 krytyków
Słodkie kłamstewka
powrót do forum serialu Słodkie kłamstewka

Został tylko tydzień do finałowego odcinka więc zakładam odpowiedni temat :)
Ktoś wcześniej już pisał tutaj, żeby zrobić taki temat więc stwierdziłam że się tym zajmę.
Chodzi o to że możecie podać max 3 osoby które według was mogą być 'A', najlepiej w kolejności od tej którą najbardziej podejrzewacie. A żeby było śmieszniej proponuje również żebyście dali 1 lub 2 osoby które według was nie są 'A' (chodzi tutaj o osoby podejrzewane o bycie 'A' , więc podawanie kogoś kto był w jednym odcinku albo kto być A po prostu nie może jest bez sensu...). Dodam jeszcze tylko, że fajnie by było gdybyście się poważnie zastanowili przed wypisaniem i proszę o nie zmienianie czy dodawanie kolejnych podejrzanych, chyba że przez Edycje posta wcześniejszego (tak żeby bałagan się nie zrobił). Jeśli chcecie możecie napisać krótkie uzasadnienie do niektórych osób.
Ja zacznę.
A:
1. Wren
2. Jenna - niby zbyt oczywiste ale może jednak.
3. Ben - dobra wiem, że to takie trochę jakby znikąd ale wydaje mi się, że mógłby być.

Nie A:
1. Toby
2. Jason

PS. Oczywiście nie narzucam nikomu swoich zasad, po prostu uważam, że w ten sposób można łatwo utrzymać porządek i przejrzystość tematu.

Bazko

A:
-detektyw Wilden.
-Jenna
-Noel

Nie A:
-Aria, Emily, Spencer, Hanna
-żadne z rodziców
-Toby, Caleb, Mona.

Leo_Wyatt

Dlaczego Jenna A, a Aria nie?

Bazko

Dla mnie Maya to by było rozczarowanie.

Hmm_Ciastko

Dla mnie nie byłoby. Myślę, że A będzie osobą drugoplanowa, a nawet trzecioplanowa, która w tym serialu nie była szczególnie wyróżniania, czyli zdaje mi się, że nie będzie to Jenna, Tobby, Garrett, Melissa itd.

Nie wiem, bo fajnie byłoby, gdyby była to osoba, którą nikt nie podejrzewał.

Dzisiaj mi się śniło, że A to czarny łabędź, a po zdjęciu maski, to była zupełnie inna dziewczyna, która nie pojawiła się w serialu.

A i ciekawi mnie, co naprawdę wiemy o A w ostatnim odcinku tj. spojlery, które zostały w jakiś sposób potwierdzone np. przez Marlene, a nie wyssane z palca ;)

Ciekawi mnie jeszcze co mogłoby być w 3 sezonie, gdy ujawni się A.. Może pojawi się B? hahaha

Bazko

Wszystkie osoby są/były podejrzewane.
Ale A jest na pewno nam znane :)
Myślę, ze w 3 sezonie będzie więcej o zabójstwie Ali. Albo pojawi się drugie A... nie wiem :D

Hmm_Ciastko

No właśnie, coś pewnie będzie o zabójcy Ali ;)

A mogłabyś/mógłbyś mi wytłumaczyć (jeśli oczywiście wiesz ;D) o co chodzi z tym czarnym łabędziem tj. był taki spojler, że to jest A, czy mamy się tylko przypatrywać się temu łabędziu, czy jak? ;)

Bazko

Marlene napisała dwa słowa spojleru na twitterze: "black swan". Tyle wiem. Nie wiem, czy ten ktoś jest A, czy co... z jednej strony o co innego chodzi, jeśli czarny łabędź nie oznacza osoby w takim przebraniu, która jest A? Ale dlaczego mieliby też A pokazywać w promo? Bo widać, że to dziewczyna z ciemnymi włosami. Po co mieliby nam wszystko ułatwiać?

Hmm_Ciastko

Dokładnie, tak samo myślę. Byłoby to bezsensu i popsułoby to zabawę. Teraz gdy oglądam promo i na końcu, black swan (jeśli jest to czarny łabędź) zdejmuje maskę - może to być Jenna, która odzyskała wzrok i coś namiesza. Słyszałem, że ma ktoś jeszcze zginąć... Jeszcze tylko 1 dzień ; )

Bazko

Ktoś ma zginąć (jakaś fajna postać) i któraś dziewczyna ma współpracować z A.

Hmm_Ciastko

A i podobno ma być to osoba z Halloweenowego odcinka. Teraz go oglądam i analizuję ; )

Bazko

EzrA jest w halloweenowym odcinku heheheheheheheheheheheheheh

ocenił(a) serial na 7
czerwona1205

http://sonda.hanzo.pl/sondy,150038,05Sw.html
Głosujmy;)

soleiasta

Spostrzeżenia dotyczące odcinka 1x12

To może mieć znaczenie, ale nie wiem, jakie:
Panda od Lucasa
papier toaletowy o którym mówił Lucas?
Tatuaż, pierścionek narysowany markerem?

Czerwony kolor:
Czerwone elementy ubrania – Spencer, Hanna, czerwona sukienka Arii, czerwona książka, którą trzyma Aria, długopis Ezry, koszulka Lucasa
ciemnoczerwone: sweter Ezry, ubranie Spencer, sweter Jenny
czerwone auto Alexa

Inne:
Gatsby – bezwzględny, czarujący, przemiana i strata ← Ezra mówi o nim na lekcji + napis za Ezrą układający się w : „I was A”
Noel mówi do Arii, żeby się zastanowiła, czy naprawdę zna Ezrę
Wybuch Lucasa

+
irytujący uśmiech Noela, grrr

ocenił(a) serial na 7
Hmm_Ciastko

jesli chodzi o czerwień to moim zdaniem najważniejszy jest tu czerwony płaszcz Vivian.

soleiasta

Ale ja tylko z twego odcinka wypisałam

czerwona1205

A:
1. Ezra
2. Aria
3. Spencer

Nie A:
1. Melissa
2. Garret

VanillaCream

Co do A to się zgaaadzam bardzo! Ale jeszcze Lucas mógłby być.

czerwona1205

A:
Aria
Melissa
Garret

wiem,ze miało byc do 3, ale ja mam wiecej podejrzanych, wiec kontynuuje:
Maya
Mike
Noel
Tata Spencer
Mama Spencer
Ezra
Lucas
Kate

Nie A:
Mona
Toby
Jenna
Hanna,Spencer,Emily
Caleb (oby nie był A! :D)
Jason
Alison
Duncan
Wren
Sean
dr Sullivan
Paige
Samara

ocenił(a) serial na 6
czerwona1205

A:
1. Aria
2. Ezra
3. Lucas
4. Caleb(chociaż go uwielbiam i nie chciałabym żeby był A, mam co do niego małe podejrzenia)

Nie A:
1. Mona
2. Jenna

ocenił(a) serial na 9
czerwona1205

A:
1. Aria
2. Mona (wydaje mi się, że napisali, że ma nie być tak jak w książce, a nie, że ona nie jest A, a to nie to samo)
3. Detektyw Wilden

ocenił(a) serial na 10
me_dot

A:
1. Lucas.
2. Maya.
3. Ezra
+ nie wykluczam, którejś z dziewczyn jako pomocnicy. to był by zwrot akcji.

Nie A:
1. Jena.
2. Garett.
3. Melissa.

ocenił(a) serial na 7
czerwona1205

A:
1.Ezra
2.Wilden
3.Noel

Nie A:
1. Garret
2. Jenna
3. Melissa - jak dla mnie, prędzej zabiła Alison niż jest A.

Cotynato

Powiedzcie czemu duza czesc z wam typuje Ezre.?

użytkownik usunięty
czerwona1205

A :
1. Lucas
2. Noel
3.Wilden
4. Jason ( sory musiałam )

Nie A :
1. Garrett
2. Jenna
3. Melissa
4. Zadna z dziewczyn i nikt z rodzicow

ocenił(a) serial na 7

a ja już sama nie wiem ale:
A:
Lucas
Noel
Nie A:
główne bohaterki, ich rodzice, Jenna, Ezra, Mona

ocenił(a) serial na 8
Hmm_Ciastko

Hmm_Ciastko a skad wiesz ze ktoras z dziewczyn ma wspolpracowac z A??

pikowsska21

Ale w sensie, że przez chwilę i to chyba pomoże nawet A zdemaskować... coś takiego.

ocenił(a) serial na 8
Hmm_Ciastko

Dla mnie najbardziej A to Wren lub Noel...pozniej rodzice Spencer...i jeszcze troche Wilden....a tak w ogle mysle ze to Sean!

ocenił(a) serial na 8
shiva89

Dla mnie najbardziej A to Wren (dlaczego? a dlatego,ze aktor idealnie sie nadaje do tego typu akcji ,kto ogladal " Ty bedziesz nastepna" ten wie:))))nastepny typ to Noel-on jest dla mnie az nad to oczywisty,jesli sie okaze ze to on to bede zawiedziona......pozniej rodzice Spencer- matka Spencer jest dziwna i dalo sie odczuc,ze bardziej faworyzuje Melisse niz Spencer,rowniez nie wspolpracuje z pozostalymi matkami,ktore martwia sie o swoje corki.Ona ma to gdzies...to samo Ojciec..bardzo mozliwe,ze mial romans z Alison,ona chciala to rozpowiedziec i ja zabil.....pozniej jeszcze podejrzewam troche Wildena....a tak w ogole od poczatku mysle ze to Sean!wiem,ze go teraz nie ma,ale wczesniej byl bardzo dla mnie podejrzany..i przede wszytskim ma kase...ma dostep do roznych medicamentów itp itd........nikt inny dla mnie sie nie nadaje na A.

ocenił(a) serial na 7
shiva89

Ja się dziwie , że nikt nie typuje Jasona miała dostęp do pamiętnika Alison i mógł spokojnie o wszystkich sekretach wiedzieć .

ocenił(a) serial na 6
Blondi_89

haha, jason jest za slodki i zbyt niewinnie wyglada :<

ocenił(a) serial na 8
viva-hate

czarny łabędź może będzie osobą, która ma zginąć. chociaż wcale nie podoba mi się fakt, że ktoś tam zginie.
w każdym bądź razie siedzę jak na szpilkach i nie mogę się doczekać, aż się dowiemy. szkoda tylko, że nie dzisiaj..

ocenił(a) serial na 7
Blondi_89

Ja Jasona nie wykluczam

użytkownik usunięty
Blondi_89

Zgadzam sie. Jak dla mnie na A nawet pasuje.

czerwona1205

A: Maya
Kate
Alison (bo to siostra bliźniaczka nie żyje)
Mona

Nie A : Melissa, Kłamczuchy, rodzice , Raczej nie chłopak ani facet

ocenił(a) serial na 10
flawik

A:
KATE!
nie A:
pozostali

czerwona1205

A:
Tata Spencer - ostatnio się okazało że sporo ukrywa

No i to właściwie tyle jeśli chodzi o moje typy, bo nikt inny nie przychodzi mi do głowy. Zastanawiałam się nad Mayą, ale w niej nie pasują mi dwie rzeczy, po pierwsze mieszkała w Californii, gdy Alison dostawała liściki od "A" no i raz Emily dostała sms od "A", kiedy była z Mayą. Myślałam też, że Ezra mógłby być "A", bo ma w domu maszynę do pisania, a listy do Elli i Bayrona były napisane na maszynie (a ile ludzi ma w domu maszynę do pisania?) no i może znał Alison, gdy uczył się w Hollis i miał z nią romans czy coś:) Ale w pierwszym odcinku Aria dostała smsa od "A", gdy Ezra był z nią w klasie i nie mógł go wysłać. Myślę jednak że to bardzo prawdopodobne że "A" to więcej niż jedna osoba.

Nie A: Jenna, Mona, Lucas, Noel, Caleb

ocenił(a) serial na 8
czerwona1205

A:
bliźniaczka Jenny
zabójca:
Byron

ramonaflowers

A:
bliżniaczka Jenny

czerwona1205

A: Aria, Ezra, Spencer

nie A: Emily, Hanna,

czerwona1205

OK, to teraz napisze takie moje juz naprawde ostatezne typy co do A,a jutro sie przekonam,czy mialam racje
Wiec, A to:
Aria
Melissa
mama lub tata Spencer
Wilden
Ezra
Maya

czerwona1205

Zgadło więc 10 osób : ewcia7640, kociaksiezniczka, Defacto, HumMe, rybcia13, dalacin2468, jagajasma, madfugitivexo, me_dot i ja. Ciekawiej byłoby oczywiście gdyby było inaczej niż się myśli, ale cóż;]

ocenił(a) serial na 9
flawik

a więc jednak

ocenił(a) serial na 5
czerwona1205

A: Melissa, Garret, Lucas.
nie A: reszta.

ocenił(a) serial na 5
czerwona1205

Według mnie A jest Mona, ale mogę się mylić. :)

ocenił(a) serial na 5
qlenaa

ZASKAKUJĄCA HIPOTEZA.

ocenił(a) serial na 5
Kejt__

Ano ma się ten łeb!

ocenił(a) serial na 10
czerwona1205

jak dla mnie -A może być:
Kate..
ona nie ma nic do stracenia gdy ujawnia te wszytkie sekreciki, była na obozie z melissą i spencer, więc bez problemu dużo mogła się dowiedzieć, jest eż siostrą przyrodnią Hanny więc... a po incydencie w szkole już szczególnie nienawidzi wszystkich kłamczuch.

ocenił(a) serial na 5
asiunia9812

Czyli Mona jest jednak -A stawiałam na nią choć i tak jestem zaskoczona, bo spodziewałam się czegoś bardziej zaskakującego.