PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=556945}

Słodkie kłamstewka

Pretty Little Liars
2010 - 2017
7,5 73 tys. ocen
7,5 10 1 73200
3,0 3 krytyków
Słodkie kłamstewka
powrót do forum serialu Słodkie kłamstewka

pll 2x25  

ocenił(a) serial na 10

Sneak peek:
http://www.youtube.com/watch?v=6wCdL3jMHrI (1)

Promo:
http://www.youtube.com/watch?v=5UW4vxGK1VQ
http://www.youtube.com/watch?v=x0dZgtuladk
http://www.youtube.com/watch?v=H0_Yv5tO0uA

I co myślicie? Jakieś podejrzenia a propo A ? :D

wikitoriwikens

Ej, kiedy obejrzałam jeszcze raz promo i usłyszałam krzyk Spencer, to doznałam takiego dziwnego uczucia, że może być A... :D Może dziewczyny ją gonią i.... :)

Hmm_Ciastko

Mogłabyś mi podać link do tego proma? Z góry dziękuję ;)

ocenił(a) serial na 7
wikitoriwikens

dzieki ;D

wikitoriwikens

Myślę że tą która zawrze układ z A będzie Ali. Pasowało by,bo ktoś wcześniej napisał że Ali zrobi coś aby ochronić dziewczyny a taki układ według mnie byłby dobrym rozwiązaniem. Tak sądzę,

Magi6

Faktycznie to miałoby sens. Tylko ciekawe na czym ten układ miałby polegać..

Magi6

I tak mam nadzieję, że ona nie żyje...

ocenił(a) serial na 7
Hmm_Ciastko

ja też ;D chociaż akcja z drzwiami, otwartym pudełkiem z tabletkami i torbą pod łóżkiem nie wskazywały na to. Ale w końcu to PLL a tu prawdopodobność jest nieprawdopodobna

wikitoriwikens

Ja konsekwentnie obstawiam Ezrę, ewentualnie Arię. Skoro Marlene powiedziała o "Czarnym łabędziu" to myślicie, że chodziło jej o głupi strój?! Oczywiście, że nie! Według mnie to wszystko może mieć związek z problemami bohaterki granej przez Portman. Ponadto, gdy Aria wchodzi do tego dziwnego pomieszczenia, dalej widzimy mężczyznę. Mogę się założyć, że to Ezra. To widać. Nie byłam zaskoczona tym, że Jenna widzi. Bo od początku serialu obstawiałam, że w którymś momencie okaże się to blefem. A zakończenie, choć zaskakujące musi być powiązane z jakimiś sytuacjami w poprzednich odcinkach. Dlatego według mnie można spokojnie obstawiać każdą z głównych postaci oprócz tych rzeczywiście nic nieznaczących. Co z tego, że dużo osób obstawia Fitza? Nikt nie jest na sto procent pewien. Jeśli on okaże się prześladowcą każdy się bardzo mocno zdziwi, pomimo tego, że wcześniej snuł hipotezy- jak ja. Pewnie każdy będzie chciał obejrzeć serial od początku, dopatrywać się wskazówek, całość się nam ładnie nakreśli. Ciekawi mnie też wypowiedź dot. "doprowadzania członków załogi do łez". Może to trochę "amerykańskie", ale co moglo spowodować takie wzruszenie/smutek, cokolwiek?
Jestem tak podekscytowana! Czy wy też nie wierzycie, że to za 5 DNI? :)

VanillaCream

Jedna z osób w komentarzach zauważyła, że W Czarnym łabędziu Natalie Portman miała skłonności ku biseksualizmowi bądź lesbijstwu, a z tym od razu kojarzy się Emily...

Ukochana osoba umrze.. jak myślicie kto nią będzie? Hanna ma mieć scenę rodem z "Psychozy" może ktoś przyjdzie ją uratować przed "A" i sam/a zginie? Oby nie jej mama, bo ją bardzo polubiłam.

"Marlene King ujawnia, że będzie postać, która będzie „torturowana” przez „A” w swoim „miejscu ukrycia” ->
czy tylko mi skojarzyło się to z ukrywającą się Ali?! ;o

ocenił(a) serial na 7
wikitoriwikens

"Natalie Portman miała skłonności ku biseksualizmowi bądź lesbijstwu"- jak dla mnie Maya bo dziewczyny jak wierzyć wyznaniom scenarzystów nie bedą A. A jeśli Maya to Emily okarze się tą co zdradziła dziewczyny.

A co do mamy Hanny to bardzo możliwe bo umrzeć ma lubiana postać.

poziomka4

No to faktycznie, zarówno Maya jak i Emily, bo w Paige wątpię.

Oby nie, bo Ashley jest chyba jedynym normalnym rodzicem.

Mówię Wam, Ali się ukrywa, ten spoiler o tym mówi! I wtedy faktycznie to ona mogłaby zawrzeć układ z A. Wtedy to wszystko miałoby sens.

ocenił(a) serial na 7
wikitoriwikens

Paige ! To jest to! Najmniej prawdopodobna osoba :D

poziomka4

Pewnie, niech scenarzyści najlepiej A. zrobią z tego medium-chłopca, hahah. :D

ocenił(a) serial na 7
wikitoriwikens

medium-chłopiec byl poprostu dobrze ponformowany przez gościa w rękawiczkach.

poziomka4

Tylko to by wtedy oznaczało, że A. był świadkiem morderstwa Ali, bo skąd znałby wszystkie szczegóły dotyczące śmierci, które nie były nigdzie oficjalnie ujawniane?

wikitoriwikens

Na "ukochaną osobę" ja bym typowała Fitza, jego śmierć była by dobrą wymówką na przyjazd braciszka,

ocenił(a) serial na 7
Magi6

Też. ja tam się modle żeby to nie był Caleb :D

poziomka4

Tylko są zdjęcia promocyjne z 3 sezonu na których jest zarówno Ezra, Caleb jak i cała czwórka kłamczuch. Toby również tam jest i Jason o ile się nie mylę też.

wikitoriwikens

Jakoś zniosę Ezrę w 3 sezonie, skoro będę miała na ekranie Caleba Toby'ego i Jasona których uwielbiam:)))

wikitoriwikens

może to być retrospekcja i dlatego jest w 3 sezonie.

Magi6

Pewnie blizniaka;}

dalacin2468

Podwójny Ezra byłby przesadą.

ocenił(a) serial na 5
wikitoriwikens

hmm, torturowaną osobą, która się ukrywa może być również Maya. i to Emily zdradzi przyjaciółki.

bekah

O, ten pomysł mi się podoba.

A tak jeszcze a propos tego, kto jest A. Wiadomo, że ktokolwiek nie okazałby się A, wielkiego zaskoczenia nie będzie. Na tym forum podejrzewano przecież praktycznie każdą osobę. Jednak są bohaterowie, którzy bardziej niż inni zdziwiliby widzów, jeśli wyszłoby na jaw, że to oni są w to zamieszani. Zdziwiliby, usatysfakcjonowali a przede wszystkim skłoniliby do obejrzenia jeszcze raz wszystkich odcinków i sprawdzenia, czy rzeczywiście jest to takie oczywiste. I dla mnie takimi bohaterami byliby - Caleb, Aria, Spencer, Toby czy chociażby wymieniany setki razy Ezra. Co prawda, uwielbiam Caleba i Spence, ale to byłoby 'coś', jeśli któreś z nich byłoby A. Stoję też za Arią, kurczę, strasznie bym chciała żeby to była ona. Wiem, że macie kilka a może i kilkanaście argumentów przeciw temu, ale pomarzyć zawsze można ;)

użytkownik usunięty
wikitoriwikens

Może to Mona umrze, w koncu jest przyjaciółką Hanny.

VanillaCream

Ej, no nareszcie ktoś, kto myśli jak ja. Aria lub Ezra to moje A numer 1.

ocenił(a) serial na 5
Hmm_Ciastko

hehe, w tym wątku chyba z 10 razy zmieniłaś zdanie. teraz jednak Ezra? brawo

ocenił(a) serial na 8
wikitoriwikens

dziewczyny pamiętacie motyw z chorym psychicznie bratem ojca Arii?? Jak bali się o syna, że też jest chory??? Już o tym pisałam- to była podpowiedź, że chora jest Aria! Odbiło jej po tym jak z Ali nakryła ojca w samochodzie i dlatego ona stała się jej 1 ofiarą...i nie wykluczam współpracy z Ezrą

ocenił(a) serial na 7
amakulska

faktycznie!! całkiem o tym zapomniałam.

lying_liar

SPOILER (jeszcze jeden znaleziony):
1. Czerwony będzie bardzo ważnym kolorem w 2x25.
2. Scena psycho z Hanną odbędzie się w motelu.
3. Ezra and Aria kiss to "Just a Kiss" by Lady Antebellum, unmasked, in front of everybody.
Czy ktoś mógłby mi to zdanie przetłumaczyć? Bo ja nie dysponuję jeszcze niestety tak biegłym angielskim, a nie chcę posługiwać się Google Tłumaczem.

ocenił(a) serial na 7
wikitoriwikens

czerwony kojarzy mi się z czerwonym płaszczem Vivian-Alison

wikitoriwikens

To może być- zdjęcie maski/ masek przed wszystkimi.

Magi6

Dziękuję.

Mi poza płaszczem Vivian skojarzył się z czerwoną szminką, którą A. napisało wiadomość na lustrze Spencer, a Jenna miała taką samą, oraz czerwony z krwią, bo jakaś postać umrze.

ocenił(a) serial na 7
wikitoriwikens

tak faktycznie szminka też pasuje.

Magi6

pocałują się w trakcie tej piosenki przy wszystkich, bez masek, czyli związek wyjdzie na jaw przed całą społecznością :)

yootsuu

Dziękuję bardzo :)
tyle ma się zdarzyć w tym ostatnim odcinku, że mam wrażenie, że scenarzyści po prostu nie zdążą pokazać nam wszystkiego w przeciągu tych 42minut, nie wiem czemu cały czas odnoszę takie wrażenie.

wikitoriwikens

Ja mam nadzieję zobaczyć pocałunek Spencer i Toby'ego (moja ulubiona para) i dowiedzieć się kim jest A( bo jeśli się nie dowiem to mi czaszka eksploduje od tym miliarda teorii w głowie).

wikitoriwikens

czerwony z 25 odcinka, to kojarzę tylko Arię.

ocenił(a) serial na 8
lying_liar

a czy ktoś może śledził to, o której w nocy można już obejrzeć serial? chodzi mi o to o której we wtorek nad ranem ;] nigdy tego nie praktykowałam, ale teraz chyba nie wytrzymam ;)

ocenił(a) serial na 5
lying_liar

http://www.youtube.com/watch?v=dWGx4Dz871c&feature=player_embedded

lying_liar

Jest coś co nie daje mi spokoju. Dla czego twórcy serialu puścili plotkę że osoba w stroju czarnego łabędzia jest A. Czy to odkrycie A nie miało nas strasznie zaskoczyć a tożsamość A nie miała być ukryta do samego momentu zdjęcia maski i odkrycia kim jest A? Dla czego więc jest to zawarte w zwiastunie? Przecież sami dają nam na tacy odpowiedź/podpowiedź że jest to dziewczyna! Czy to może jakaś podpucha? A może zwykłe niedopatrzenie lub przecenienie tej wielkiej rewelacji ? Ja wolałabym nie wiedzieć do ostatniej chwili.
Tak się tylko zastanawiam.

Magi6

To jest podpucha pewnie.

Hmm_Ciastko

Spoilerem mają być tylko dwa słowa "Black Swan". To może dotyczyć zarówno tańca, stroju jak i głównej choroby ukazanej w tym filmie. Marlene wspominała zarówno o "Black Swan" jak i o "Fight Clubie" a w obu filmach występowało rozdwojenie jaźni. Nie sądzę, żeby to już był przypadek, bo obu filmów poza tym wątkiem nic nie łączy.

wikitoriwikens

Hej:) Podejrzewacie że A jest Ezra.. ale przypomniała mi się scena z serialu kiedy po jakimś bodajże balu Mama Arii wydawała z szatni płaszcze i na koniec odcinka podszedł/podeszła do niej ktoś oczywiście ubrany na czarno i rękawiczkach i Mama Arii podając mu/jej płaszcz uśmiechnęła się tylko. Gdyby to był Ezra to podejrzewam, że raczej by się jakoś odezwała do niego:) Więc ja wykluczam, że ten chodzący i podkładający dowody jest Ezrą... ale oczywiście scenarzyści mogli o tym zapomnieć albo mama Arii po prostu tylko się uśmiechnęła...:).

beatunia_28

Pamiętacie, że A. ma ładne oczy?
Takie nawiązanie w serialu było tylko do Ezry i Jenny. Nikogo więcej.

wikitoriwikens

w 17 odcinku Mona mówi o oczach Noela: "To te jego oczy. Patrzysz w nie i jesteś jak zahipnotyzowana". ;)

przeczucie

Ooo. Czyl mój podejrzany Noel też pasuje, to dobrze. :D
Ja wierzę w Jennę, pomimo wszystko.

wikitoriwikens

Czyli to nie Noel właśnie :) Skoro nawiązali do oczu, to znaczy, że chcieli zwrócić nam uwagę na oczy Noela... kolejna zmyłka.

ocenił(a) serial na 7
beatunia_28

gdzieś czytałam że nie wszystkie sceny z osobą w rękawiczkach przedstawiają 'A', więc w sumie mógł to być ktokolwiek

wikitoriwikens

Może podwójną osobowość ma poprostu Alison, albo faktycznie pojawi się jej bliżniaczka....