Sneak peek:
http://www.youtube.com/watch?v=6wCdL3jMHrI (1)
Promo:
http://www.youtube.com/watch?v=5UW4vxGK1VQ
http://www.youtube.com/watch?v=x0dZgtuladk
http://www.youtube.com/watch?v=H0_Yv5tO0uA
I co myślicie? Jakieś podejrzenia a propo A ? :D
A mnie obecnie zaczęła zastanawiać Spencer. To jak mówi i jak wygląda w tym sneak peeku... jakoś tak dziwnie. Ale to pewnie tylko chwilowe podejrzenie. Ezra jest A, czuję to :D
A para o której wspomniał mały chłopiec to Ezra i Melissa :P
Czekam z niecierpliwością na ten odcinek :D:D
Ja już sama nie wiem, ale super by było jakby jedna z dziewczyn okazała się A niby takie niepozorne sa ale to by było zaskoczenie, spencer jest zbyt oczywista bo po 1 wyszła za Ali szukać jej było podejrzenie a 2 ze w promo była zbyt zawzięta możliwe ze A sa aria lub emili . Emilli prezcież była wykorzystana przez ali
Gdybym miała podejrzewać którąś z dziewczyn to stawiałabym na arię albo spencer :D
Emily i Hanna odpadają już na starcie :P
Melissa według mnie odpada, bo chłopiec-medium był przekupiony chyba lizakiem o ile się nie mylę... Poza tym to raczej byłoby dziwne, że A zostało nam podane na tacy praktycznie w każdym odcinku, bo Melissa dziwnie się zachowywała przez cały czas. A musi być zaskoczeniem.
myślę, że mama Arii nie uśmiechnęłaby się gdyby zobaczyła bliźniaczkę Allison...
Obejrzałam przed chwilą kawałek pierwszego odcinka, a dokładnie scenę, kiedy Aria i inni siedzą w klasie i przychodzi nowy nauczyciel angielskiego- Ezra i oboje gapią się na siebie. Ezra wtedy mówi Holy crap i Aria dostaje smsa od A. Skoro Ezra jest A to kto wysłał tą wiadomość? Nie bronię Ezry, tylko pytam...
Było już mówione setki razy, że w USA można ustawić godzinę wysłania SMS'a.
Poza tym jeśli nie to - pomocnik?
Wiecie co? To chyba wasza sprawka, bo zacząłem wierzyć w teorię EzrA. Byłoby to bardziej zaskakujące niż np. Melissa, Garret czy Jenna, którzy są niemal oczywiści. Ale zobaczymy, jak to się potoczy.
Kiedyś był spoiler, że jedna z dziewczyn zostanie aresztowana za zabójstwo - obstawiam Spencer. Pewnie Melissa po tym, jak Garret został aresztowany pomyśli, że to Spencer pokazała te filmiki i sama coś zrobi, by ją 'udupić'. Pewnie ma jakieś dowody z nocy zaginięcia, jak Spencer szła za Alison..
Aha, i na kanadyjskim promo (http://www.youtube.com/watch?v=sYNUgO7Zf5Y) w ostatnich sekundach widać, jak ktoś zdejmuje maskę, i jest to na 100% dziewczyna. Jestem ciekaw, czy to 'A' czy tylko taki zabieg, by nas zmylić. Może to być też Jenna pokazująca, że widzi. Albo też Melissa. Tak wnioskuję po kawałku twarzy.
Wydaje mi się, że osoba, która na tym filmiku ściąga maskę to Maya. Chwile przed tym słyszymy "Emily"- brzmi to jak głos Mayi, no i Maya ma właśnie takie włosy.
Hm, możliwe ;) Jakoś zapomniałem o Mayi. W sumie jak się przypatrzeć, to nawet skóra jakby ciemniejsza.. więc to chyba serio Maya.
Po kolejnym obejrzeniu tego kanadyjskiego promo obstawiam, że dziewczyna w sukni czarnego łabędzia to Jenna.
P.S. Maska Arii jest przepiękna.
nie wiem, czy to ma znaczenie, czy jest to tylko błąd scenariuszowy, ale w pierwszym sezonie Maya mówi, że jest uczulona na owoce morza, a w drugim zamawia sobie kalmary. coest. oO
Myślę, że to po prostu niedopatrzenie... wiecie, serial ma naprawdę złożoną zagadkę, ale zdarzają się błędy, jak w każdej produkcji ;)
Ja mam podobnie, wcześniej gdy nie czytałam Waszych wypowiedz w życiu nie pomyślałabym, że Ezra może być w ogóle kandydatem na A. ale po pewnym czasie, czytania tego wszystkiego, tych teorii i spisków również zaczynam być skłonna co do tych teorii, a to faktycznie byłby dobry motyw.
Racja. Może tę kurtkę i czarne rękawiczki wydawała komu innemu. Chodzi mi, że może nie temu A, które mamy poznać w 25 odcinku.
no tak tylko, ze my wiemy ze koncowka odcinka nalezy do 'A'. Zapomnilam dodac ze to tez dyskwalifikuje Arie Mike'a i Byrona :]
Ujawniono spoiler jakobyśmy widzieli "A" w odcinku 2x13, wiec na pewno nie będzie to osoba nam totalnie nieznana. Sprawdziłam zwiastun: http://www.youtube.com/watch?v=ZbBwR0yK9hA Myślicie, że to prawda i ta osoba w domu jest "A" ? pozostaje pytanie co to jest Radley Sanitarium (napis na aucie)... Możliwe,ze tak jak ktoś napisał jest to sanatorium to, którego Jenna udała sie po wypadku. Ciekawe... może tam sie komuś zwierzyła i "A" miało sie za nią w jakiś sposób zemścić czy coś...
uważam, że osoba która na samym końcu promo, ta która podchodzi do Emily to rzeczywiscie Maya ale to nie ta sama osoba co dziewczyna w sukni łabędzia. Ich fryzury są inaczej ułożone
No to Paige. Biała skóra i może usta pomalowała na czerwono. Poza tym podchodzi do Emily. Tak więc stawiam na nią.
Ewentualnie Jenna - ją widzę w czerwonej szmince :D
Ale ona jest za bardzo z dala od tego wszystkiego. Myslę, że jakby to była Paige, to wszyscy byliby rozczarowani i zniechęceni. To musi być ktoś z tych główniejszych postaci
http://www.youtube.com/watch?v=2CXcdWPNWB0
Nie wiem czy już się pojawił taki motyw tutaj, ale na balu Spencer ma żółtą suknię. A kiedy dziewczyny jadą samochodem (widać tylko Arię, Hannę, Emily) i chyba Aria krzyczy: "Hanna stop!" to widać przebiegającą drogą postać i kawałek żółtego materiału. W ogóle Spence jakoś dziwnie się zachowuje w tych wszystkich Spoilerach. Czyżby miała coś do ukrycia?
A co do czerwonych ust, to Aria i Jenna chyba tak sobie pomalowały.
Wątpię żeby Paige była A.
Nie ma co wyciągać wniosków po promo. W promie nie pokazaliby nic znaczącego, a podsycającego ciekawość bardziej. Są ostrożni.
Ja też. Tylko trudno mi sobie wyobrazić, jak można podejrzewać tych, których nam podtykają pod nos... No, cóż, ale chociaż te osoby będą miały frajdę, bo zakończenie będzie dla nich zaskakujące.
Myslę, że nie dla wszystkich. Większość osób podejrzewała już każdego. Mnie np. nie zdziwi, jak A to będzie Emily, mama Spencer czy ktoś taki... to może być nawet Hanna. Nie trudno mi sobie wyobrazić, jak każdy bohater z tego serialu ukazuje nagle drugą twarz. Chyba może wiele osób rozczarować :/
W balecie występują dwa główne łabędzie: biały-Odetta i czarny-Odylia. Ponieważ Odylia ma być łudząco podobna do Odetty, podwójna rolę Odetty-Odylii powierza się jednej i tej samej solistce. Jest to wiec rola-wyzwanie dla każdej tancerki, gdyż Odetta to delikatna, nieśmiała i zakochana piękność, a Odylia to ognista, pełna temperamentu uwodzicielka. A co o tym sądzicie ?? Odylia pasyje mi do Ali , a Odetta (Hanna??) nie wiem , ja już wariuje ;D W drugim albo trzecim odcinku ,Wilden coś tam chciał narzucic Hannie , że ona zajeła jej miejsce, zmieniła fryzure na taką samą . Ale Hanna to jest ostatnia osoba -A wiec nie wiem
Toby odpada napewno bo zleciał przeciez jak "A" odkrecila srubokret pamietasz? Toby lezal w szpitalu ze zlamana reka i Spencer by go ochronic to zerwala z nim...
Ile można pisać, że A jest sprytne? Tacy ludzie są zdolni do wszystkiego, no chyba że nie uważa, iż A jest trochę nienormalny, to okej.
Spokojnie...owszem jest sprytne...ale jak mamy patrzec tylko na spryt to moze odrazu załózmy ze wszystkie osoby co do joty moga byc A...
A co byście powiedzieli na to, że np. Emily jest A? Niby jest za głupia, ale jednak, to może być kamuflaż...
Wykluczam dziewczyny, bo same sobie wiadomości nie wysyłałyby, może tylko Mona, bo jedynie w jej przypadku nie było pokazane, jak coś dostaje; jedynie karteczka na jabłku.
Oj, ile można, że A ma pomocników... sam by człowiek tego wszystkiego nie dokonał. Poza tym to takie luźne założenie, naprawdę jestem za: Ezrą, Arią/Spencer, ew. Noelem, Lucasem.
Przepraszam, że tak się mieszam do rozmów, ale mam nowy pomysł na A. :D Czy ktoś pamięta scenę z odcinka 1 sezonu (bodajże 12 lub coś koło tego), kiedy Noel zmienia sobie ocenę z angielskiego, przedmiotu którego uczy Ezra? W pomieszczeniu znajduje się Aria. Noel zmienia ocenę z C na A! Przy tym się uśmiecha, a Ezra robi się nerwowy. Przez tę scenę mam wrażenie, że Noel i Ezra są razem A., może póki co trudno odszukać jakiś motyw, ale według mnie coś w tym jest. Może to Noel jest "szefem", bo np. dowiedział się, że Ezra był z Alison, szantażuje go i Ezra musi być A. Wracając do tej sceny, Ezra robi strasznie dziwną minę, jakby chciał powiedzieć Noelowi "Po co to pokazujesz przy Arii, może się czegoś domyśleć!". Wiem, że pomysł może się wydawać głupi, ale już naprawdę nie wiem, kto może być tym A. :D Moja druga opcja to Wilden, tyle, że teraz mam raczej pewność, że A. jest złe, kiedyś myślałam, że może być dobre, a Wilden robiłby to według mnie, bo chciałby po prostu dociec prawdy o zabójstwie Ali. W każdym razie stwierdzam, że Mellisa, Garret, Jenna czy Mona nie mogą być A., bo byłoby to zbyt przewidywalne ;)
W książce Radley Sanitarium było miejscem, w którym leczyła się siostra bliźniaczka Alisson, Courtney. Więc może na zakończenie sezonu dowiemy się, że Courtney zamieniła się miejscem z Alisson w odpowiednim momencie i Alisson żyje. Albo, że nie żyje a jej zła siostra bliźniaczka jest "A".
albo tak naprawde Alison żyje a ciało które znaleźli to Jej bliźniaczki? a może Alison specjalnie chciała by ludzie myśleli ze nie żyje..Może przez te całe 2 lata Alison poprostu dobrze sie bawiła stasząc dziewczyny..
Moje spostrzeżenia... Dzieciak w sklepie mówił, że Alisson chce skrzywdzić mężczyzna i kobieta, potem dodał, że kobieta ma włosy jak Spencer- Melissa, Ian lub matka i ojciec Spencer. Rodzina Hasting jest bardzo mściwa i zawistna, co przy każdej praktycznie okazji jest pokazywane... Wiemy jednak, że A działa w pojedynkę i wydaję mi się, że A jest chłopakiem- męskie ruchy w szklarni, męski chód, męska czarna kurtka, duże ręce... Możliwe jest też, że osoba pokazywana zazwyczaj na końcu odcinka jest tylko pionkiem. Był taki odcinek, w którym matka Arii podawała kurtki w szatni i jedna należała do A. Warto zauważyć, że osobnik ten jest dla pani Montgomery nieznany, bądź bardzo mało znany- dlatego wykluczam Ezrę. Wiemy też, że A korzystał/a z porad pani psycholog. Niewielka wskazówka, utwierdzająca nas tylko w przekonaniu, że A nienawidzi dziewczyn i jest socjopatą, oraz że został przez dziewczyny skrzywdzony. Nie bardzo rozumiem wątek Alisson i Tobiego... Ewidentnie Alisson coś do niego ma, ale nie potrafię rozgryźć co... Czemu chciała go zniszczyć? Co jej zrobił? Pojawiająca się Alisson też jest zagadką i jestem skłonna uwierzyć w to, że żyje... Ten serial jest strasznie zagmatwany, wszyscy coś ukrywają... Wcale nie zdziwiła bym się gdyby A była Spencer ;)