PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=556945}

Słodkie kłamstewka

Pretty Little Liars
2010 - 2017
7,5 73 tys. ocen
7,5 10 1 73200
3,0 3 krytyków
Słodkie kłamstewka
powrót do forum serialu Słodkie kłamstewka

pll 2x25  

ocenił(a) serial na 10

Sneak peek:
http://www.youtube.com/watch?v=6wCdL3jMHrI (1)

Promo:
http://www.youtube.com/watch?v=5UW4vxGK1VQ
http://www.youtube.com/watch?v=x0dZgtuladk
http://www.youtube.com/watch?v=H0_Yv5tO0uA

I co myślicie? Jakieś podejrzenia a propo A ? :D

ocenił(a) serial na 8
i_know_you_love_me

tak nas naprowadza promo, wiec pewnie nie ;P

ocenił(a) serial na 7
Kelia

Twoja wypowiedź mnie rozbawiła :D i to chyba najbardziej z tego powodu, że to prawda :D to jest logika PLL - jak czegoś się można domyślać to znaczy że to nieprawda ;)

czerwona1205

Przecież to jasne?

ocenił(a) serial na 8
Kelia

to by było zbyt proste i zbyt oczywiste. Jenna jest moim głownym podejrzanym od drugiego odcinnka gdzie pod koiec Spencer biegała i gdy wbiegła na jakas ulice na ławce siedziala Jenna i gdy Spencer sie zatrzymałą zadzwoniła do kogos i powiedziała : "wyslij to teraz"

ocenił(a) serial na 8
i_know_you_love_me

i wlasnie dlatego ja bylabym zaskoczona gdyby ona byla'A' , z powodu tej oczywistej oczywistosci... ;]

Kelia

Ja bym się rozczarowała.

ocenił(a) serial na 8
Hmm_Ciastko

ja tez bym sie troche rozczarowała. zbyt oczywista oczywistosc zeby. ogładajac odcinki od poczatku kazdy jenne podejrzewa.

jesli wierzac scenarzystom i producentom A jest osoba ktora poznajemy w 1 odcinku, mamy przezyc wielki suprise ze nie podejrzewalismy jej/jego a on/ona jest A

niestet z bolem serca przyznaje ze taka osoba od 1 odcinka moze byc Ezra, ale nadzieja matka glupich i to tez oczywiste gdyby on byl A wiec nadzieja ze on nie jest prawdziwym A jest ;D i tli sie do nastepnego odcinka ;D

dziwny tok myślenia- cos jest oczywiste i zbyt oczywiste jest nie prawda ;P

i_know_you_love_me

Ja nigdy Jenny nie podejrzewałam, bo to tak zawsze jest. Zawsze podaję taki przykład, że w jednej ksiązce morderca sam siebie wrabial, żeby inni mysleli, że ktoś go wrabia. Różne były przypadki.

i_know_you_love_me

Podpowiedz miała być w 12 odcinku, a Jenny nawet nie było na imprezie u Hanny, więc mi jakoś ona teraz już nie pasuje, bo kiedyś owszem.

ocenił(a) serial na 7
dalacin2468

Ezry też tam nie było, bo to by było dziwne, nauczyciel na imprezie swoich uczniów ^^, więc go też można wykluczyć. :)

annakondas

Ale ja go absolutnie wykluczam o bycie A, tylko napisałam wcześniej, że jedynie on i Celeb był by dla mnie zaskoczeniem.
A Jenna może widziała od początku, tylko miała układ z jakimiś lekarzami... Hi! hi! hi! Żartuję.

ocenił(a) serial na 7
dalacin2468

Mhm, ale ja to napisałam, bo dopiero po przeczytaniu Twojego wpisu zwróciłam na to uwagę. :)

annakondas

Wspomniałam o tej imprezie, bo wtedy zginęły pieniądze matki Hanny, a póżniej jeszcze Hanna w swoich tabletkach znalazła wiadomość od A.

ocenił(a) serial na 10
Dodo140

Dla mnie to też wygląda jak Ezra... Tragedia... nie wiem kto może być A...

hannah901

A czy Spencer przypadkiem nie mówi "A's dress looks like swan" - jeśli dobrze usłyszałam i chodzi o A, to mamy jakieś 3 podejrzane: Melissa, Maya, Jenna. (bo osoba w tej sukni ma ciemne włosy, chyba że to Vivian)

Mnie się wydaje, że Jenna rozmawia z Lucasem, a osoba ściągająca maskę na końcu to Maya albo Jenna.

youhaveamessage

jeszcze nie oglądałam 24 odc ale nie mogę już się doczekać, i powiem wam jedno jakkolwiek by się sezon nie skończył na pewno będzie szok, amerykanie lubią dziwne końcówki, oglądała któraś z was może wyspę harpera? o lost-ach nie wspomnę. Nigdy nie pojmowałam tej hollywodzkiej logiki, dlatego nawet boję się gdybać bo i tak wiem że nie trafię ;-) kiedyś miałam teorię że to ktoś najbardziej niewinny, ale już nikogo takiego w serialu nie ma, wszyscy maja coś na sumieniu...

ocenił(a) serial na 7
youhaveamessage

A nie było czasami spoilera że Mayi nie będzie w finałowym odcinku?

czerwona1205

Właśnie nie mogę sobie przypomnieć.

ocenił(a) serial na 8
youhaveamessage

ja coś czuję, że to dziewczyny dowiedzą się kim jest "A", a nie my.. mam wrażenie, że każdy scenariusz kolejnego odcinka od przerwy był pisany na kolanie - jest w nich tyle niepotrzebnych scen i wątków, że gdyby to wszystko wyrzucić zostałoby może z dwóch sezonów maks 12 odcinków. Już trochę się przyzwyczailiśmy do tego, że jednak A jest zawsze o krok przed dziewczynami, śledzi i zna każdy ich krok i serio byłby na tyle głupi, by przebrany w kostium dał się złapać? trochę logiki.. po najgorszym możliwym finale z I sezonu trochę sceptycznie do tego podchodzę. Z drugiej strony jak już ktoś pisał - A jest podporą tego serialu, jego ujawnienie może przynieść więcej strat niż korzyści. W ogóle cały ten mroczny klimat, lalki i w ogóle.. mnie to po prostu śmieszyło. Do tego ten chłopak medium i Ali.. nie sądzicie, że najlepszym finałem byłoby nawiązanie do książki? W domu Mayi znaleziono zwłoki siostry bliźniaczki, natomiast Ali żyje i przez 2 sezony ukrywała się w roli Vivien bądź podobnej dziewczyny, bo chciała znaleźć mordercę? No i oczywiście Ali to A.. co czasami pod A podszywała się Jenna, czy Melissa, a chłopaki - od Iana po Garreta to po prostu ofiary swoich lasek :D jak to czasami w życiu bywa.

freepick

Wiecie co? jezeli beda te osoby ktore wyscie wszyscy wymienili to nie bede zaskoczona bo to w koncu i tak ktores z nich...a teraz se mysle ze padła bym trupem gdyby to był brat Arii...jakos jego nikt nie typuje..w ogole to zjawial sie sporadycznie i wyglada jakby byl czysty...a skoro zapowiadaja ze nas zaskocza....z facetów stawiam na Mike'a a z dziewczyn na Mellisse Jenne albo Mone....

ocenił(a) serial na 8
freepick

wydaje mi sie ze bylo wyraznie powiedziane ze my tez sie dowiemy. nie chce zeby bylo tak jak w ksiazce ;

freepick

Ty!!! mozesz miec racje jak tak czytam o twojej teorii to moze faktycznie to blizniaczka zostala zabita ale z drugiej strony nikt o tej blizniaczce nie wiedział.z drugiej strony gdzies wyczytalam ze podobno Jenna jest siostra przyrodnia allison!

youhaveamessage

Osoba, która ściąga maskę to pewnie Maya, bo wróciła i myslę, że Black Swan to nie A. Oni chcą nas zmylić.

ocenił(a) serial na 6
Hmm_Ciastko

też mi się wydaje, że to Maya. Nawet głos mówiący "Emily" przypomina głos Mayi

Elena00

Sklep z lalkami pojawił się jak narazie w trzech odcinkach, albo nawet tylko w 22 i w 24, czyli nie aż tak często:-)

ocenił(a) serial na 7
Elena00

wiedział o śmierci Ali bo przeciez gość z rękawiczkami przekupił jego jak i tą babcie żeby tak powiedzieli.

Elena00

Przecież wyraźnie pokazali na koncu, że A przekupiła tego chlopca, powiedziała mu co ma powiedzieć.

VanillaCream

Mi się wydawało, że A przekupiło babkę i chłopca, żeby zrobić to przedstawienie z lalkami, lalka-Ali i w ogóle. I za to, że zniszczyło im tyle lalek, bo je powywracało strasząc kłamczuchy.

ocenił(a) serial na 7
charmed12

oo faktycznie, opcja z rodzicami mi pasuje. Ja obstawiam już od dawna matkę Spencer (i wtedy Spenc. mogła by się okazać tą która zdradzi dziewczyny)

ocenił(a) serial na 7
shiva89

oo faktycznie opcja z rodzicami pasuje. Obstawiałabym matke Spencer (i wtedy Spenc. mogłaby się okazać tą która zdradziła dziewczyny bo nie chciała wkopać matki!)

ocenił(a) serial na 10
lying_liar

mi nie dają spokoju Noel, Jason i Toby... Zrobiłam ogromną mapę myśli i tylko na nich nie znalazłam mocnych dowodów świadczących o tym, że nie są A..

doomaaaa

mi właśnie kopara by opadła jakby to był

morskooka

Toby :P

ocenił(a) serial na 6
lying_liar

A kto w promo się szarpie ze Spencer??

lying_liar

Nie sądzicie,że Maya jest również główną podejrzaną osobą o bycie A?? ona mieszkała w Ali domu...mogła znaleźć jej pamiętnik...

maite877

może chociaż mieć coś wspólnego z A

maite877

A co sądzicie o tym Albercie Duncanie(czy jak on tam miał)? Na youtubie w jednym z komentarzy przeczytałam jak ktoś zauważył, że na kartce, na której Aria miała jego nazwisko i numer telefonu było takie samo duże T jak w liście "samobójczym" Iana. Pytanie teraz czy ten numer i nazwisko napisał ten chłopak czy Aria?:)

ocenił(a) serial na 8
zamaa

A ja myślę o Wrenie, właściwie nie ma żadnego motywu, ani nic nie wskazuję na niego i dlatego możliwe, że mógłby być A :P

zamaa

Ciekawa teoria z tym Duncanem. Rzeczywiście, T na kartce z jego numerem tel i w liście Iana jest bardzo podobne. Moje typy to Maya, Noel, Ezra... A co jeśli byłaby to któraś z dziewczyn? Np. Aria?

choosingmyconfessions

Czytając te wiadomości od Mai do Emily miałam takie wrażenie jakby pisało to A. Także może faktycznie to jest Maya albo A ją porwało i wykorzystuje:)

zamaa

Mam nadzieję, że scenarzyści wykręcą nam wszystkim numer i A będzie ktoś, kogo się kompletnie nie spodziewamy. Większość z nas podejrzewa Ezrę, a on może jest po prostu taki nijaki... Ja coraz bardziej zaczynam podejrzewać Arię. Nie wiem czemu, ale mam takie odczucia.

maite877

Nie.

ocenił(a) serial na 7
maite877

Ale Maya nie wystąpiła w odcinku halloweenowym a A tam było . Więc można ją wykluczyć.

lying_liar

Jeśli "A" to ma byc rzeczywiście wielkie zaskoczenie, to ja obstawiam, że może byc to Noel (kręcił się obok Arii, Mony i Jenny, zawsze był taki złośliwy jakby coś o wszystkim wiedział, byc może współpracował z "A"), Mike (brat Arii) lub Maya (to strasznie zagadkowa postac, nic o niej za bardzo nie wiadomo, ani o ewentualnych motywach działania).

Jeżeli to "wielkie zaskoczenie" to jedynie chwyt marketingowy to stawiam na Ezrę lub Mellisę.

ocenił(a) serial na 7
_satine_

Noel to żadne wielkie zaskoczenie.

lying_liar

Właśnie ponownie obejrzałam ten zwiastun i jestem w 99% pewna że ten facet w masce do Ezra a dziewczyna to Aria. Tylko jej sukienka ma taki bompkowy kształt a tylko Ezra chodzi zawsze taki przylizany na prawą stronę. Z początku miałam nadzieje że to Spencer i Toby ale sukienka się nie zgadza. Nie wiem czy to A ale Ezra to jest na 99%.

lying_liar

*** SPOILERY SPOILERY SPOILERY ***
Producentka Marlene King stwierdziła, że tożsamość -A zostanie ujawniona w tym odcinku. Ukochana postać umrze w tym odcinku. Ktoś zostanie oskarżony o zabójstwo Alison (Notatka: to się już wydarzyło w 2×24 – Garrett został aresztowany). Marlene ujawniła też, że odcinek wydarzy się podczas balu maskowego. Tyler Blackburn (Caleb) powiedział, że Hanna i Caleb pójdą jako Romeo i Julia. Jedna z dziewczyn zawrze układ z „A”, którym zdradzi przyjaciółki. Spencer i Toby się pocałują i być może wrócą do siebie w ostatnim odcinku. Marlene King ujawnia, że będzie postać, która będzie „torturowana” przez „A” w swoim „miejscu ukrycia”; podczas kręcenia tej sceny kilku członków załogi zostało doprowadzonych do łez. Marlene stwierdziła też, że pojawi się scena pod prysznicem, inspirowana „Psychozą” Hitchcocka, w której weźmie udział jedna z kłamczuch (Notatka: zostało ujawnione, że scena będzie dotyczyła Hanny). Dwa słowa, które służą za spoiler, zostały podane przez Marlene na twitterze. Te słowa to „Black Swan” („Czarny łabądź”). Może to oznaczać dowolną ilość rzeczy; być może chodzi też o taniec, jak wspomnieli fani. -A jest jednym (jedną!), która ma na sobie sukienkę „Czarnego łabędzia”. Marlene King powiedziała, że w tym odcinku zostanie ujawniona także „Jason Thing” („Sprawa Jasona”).

CO O TYM WSZYSTKIM MYŚLICIE?
Mi "Black Swan" bardziej skojarzył się z rozdwojeniem jaźni, która miała miejsce w tamtym filmie, a do tej choroby pasowałaby mi Aria.

wikitoriwikens

Ja Arię podejrzewam, ale nikt mi nie wierzy.

ocenił(a) serial na 7
wikitoriwikens

o to ciekawe. a skąd masz te wszystkie wiadomości.? Twitter?

poziomka4

ze strony ABC Family. tłumaczyła _emsy.