Sneak peek:
http://www.youtube.com/watch?v=6wCdL3jMHrI (1)
Promo:
http://www.youtube.com/watch?v=5UW4vxGK1VQ
http://www.youtube.com/watch?v=x0dZgtuladk
http://www.youtube.com/watch?v=H0_Yv5tO0uA
I co myślicie? Jakieś podejrzenia a propo A ? :D
EZRA???
nie wydaje mi sie no przeciez niby czemu?? skad on mogl znac wczesniej aLii i wszystkie tajemnice dziewczyn??
No przecież w serialu było mówione że Alison miała starszych chłopaków (Ezra), a może wiedzieć o tajemnicach chociażby dlatego że ukradł pamiętnik Ali, lub ona sama mu powiedziała, ale bardziej pozostaje przy pierwszej wersji ;)
Czemu 3x jest to samo promo?!
W ogóle, to zapowiada się jeszcze lepszy odcinek niż poprzedni! PPL i druga młodość? ;]
Mam nadzieję, że przygotują coś superowego na premiere 3-ciego sezonu, wie ktoś w ogóle kiedy ppl wraca? :]
nie mam pojecie kim jest A ale na pewno nie jest nim Ezra. Przecież on i Aria mieli się spotkać w knajpie i A wysłało tacie od Ari wiadomość że oni się tam spotkają, to czy Ezra chciałby popaść w kłopoty i sam się do tego wkopać? nie sądzę.
mnie się wydaje, że on ma to gdzieś i nie zależy mu na Arii. poza tym to Aria miałaby kłopoty bo przecież to jej rodzice by ich nakryli. a Ezra wiedział, że nie pójda na policje, bo gdyby mieli, to dawno by to zrobili.
Tak to Ezra, ale to nie zmienia faktu, że wątpię w to, że on jest -A-
Może przyszedł porozmawiać z Arią albo się z nią pożegnać, nie wiem... cokolwiek.
najpierw jak to przeczytalam to bardzo w to watpilam. po dluzszym zastanowieniu i obejrzeniu tego filmiku ( http://www.youtube.com/watch?v=-qWnXeKQvD0&feature=related ) dochodze do wniosku ze to moze byc ezra.
- A ma byc osoba ktora zostala przedstawiona na poczatku serialu i powracala w kolejnych odcinkach
- jej ujawnienie ma zaskoczyc widzow
- ezra poznal arie w pierwszym odcinku gdy przypadkowo wpadli na siebie w barze, ale co jesli to nie byl przypadek
- z tego co pamietam byly sceny gdy rozmawial z jenny (a jej jako osobe bioraca udzial w calym spisku nie odrzucam)
Tak naprawde bardzo malo o nim wiemy. Oczywiscie jest duzo sprzecznosci np. to ze sam by pisal listy do ojca arii jednak na ten moment pasuje mi na A albo na kogos kto ma swoj udzial w utrudnianiu zycia dziewczynom:)
Psychopaci są sprytni. Myslisz, że sami by się nie wkopali? Zrobią wszystko, by dobrze odegrać swoją rolę.
Z tym zaskoczeniem to bym polemizowała. Praktycznie każdy podejrzewa Ezrę o bycie -A, więc zaskoczenia nie byłoby żadnego, przynajmniej z mojej strony. Wręcz przeciwnie, zawiodłabym się.
ja wczesniej nawet nie przypuszczalam ze to on moze byc A, podobniez w 3 sezonie bedzie cos o jego rodzinie i bracie ( ktos tak w komentarzu na yt napisal). jesli to prawda to moze beda chcieli wyjasnic motywy jego dzialan, badz specjalnie wypuszczaja takie spoilery aby nas zmylic.
a w 1 promo w 12 sek ten facet wyglada nawet jak ezra.
niech juz bedzie ten ostatni odcinek ;o
No Ty może nie przypuszczałaś, ale co czytam o podejrzeniach w związku -A , to w czołówce jest właśnie Ezra, dlatego też dla mnie nie byłoby to zaskoczeniem. Nie napiszę, że jestem pewna, ale mam nadzieję, że Ezra nie ma z tym nic wspólnego, a zakończenie drugiego sezonu faktycznie mnie zaskoczy.
tak naprawde ciezko byloby zaskoczyc totalnie widzow skoro wszyscy sa mniej lub bardziej podejrzani o bycie A. ciezko byloby mi wskazac osobe ktora by naprawde mna wstrzasnela gdyby okazala sie A.
obawiam sie jednak ze ujawnią to w ostatnich minutach odcinka, i tak naprawde nie bedzie wszystko do konca wyjasnione. robili tak za kazdym razem (w finale 1 sezonu i w polfinalach serii)
Ale mimo wszystko mam nadzieję ;)
Biorąc pod uwagę fakt, że wczorajszy odcinek był dobry, to może być tylko lepiej :D
ja tez jestem osoba ktora nie podejrzewalaby Ezre, ktora wrecz broni go przed tymi oskarzeniami :P
ale fakt faktem gdzie nie przeczytac przypuszczenia odnosnie tozsamosci A wiele osob podejrzewa włąsnie Ezre o bycie A
dla mnie bylo by to wielkim zaskoczeniem,ale badzmy szczerzy malo osob jest tak jak ja przekonanych i
wykluczajacych Ezre z listy osob ktore moga byc A :P
wiec gdyby on byl A to scenarzysci zawiedli by wiekszosc osob, ktore go podejrzewaly od samego poczatku, gdyz zapowiadali wielkie zaskoczenie prawdziwa tozsamoscia A
nie moge sie doczekac nastepnego odcinka bo mnie ciekawosc zrzera kim jest A :P chyab zaczne ogladac od poczatku wszystkie odcinki by jakos przetrwac ten tydzien :P
według mnie to właśnie ktoś z czołówki będzie "A", czyli jak najbardziej Ezra.
dlaczego tak uważam? milion powodów, ale tu może te najkonkretniejsze:
- musi być kimś, poza starszym chłopakiem Arii. wg. mnie nie wprowadziliby tej postaci, gdyby nie miała odgrywać ważnej roli. bo, wybaczcie, ale rola chłopaka Arii jest raczej mało znacząca.
- Aria jest jego przykrywką, sprawia, że to go w pewien sposób wyklucza. poza tym, nie wiem czy zauważyliście, że nigdy nie był podejrzewany o bycie "A".
- przy retrospekcjach pokazane jest, że Ezra był w mieście w czasie, kiedy zginęła Ali. jest pokazywany w wielu retrospekcjach, obok dziewczyn, ale zupełnie z nimi nie zwiazanych
- Lolita - po coś wprowadzili ten motyw. jak wiemy, bohater Lolity to nauczyciel języka angielskiego. a tytułowa Lolita to młoda dziewczyna 12-letnia dziewczyna. być może poznał Ali, która, jak wiemy, miala wielu znajomych w różnym wieku, jak miała np. 13,14 lat (nie wiem czy dobrze kojarze, ale jak zginęła miała ok.15 lat. poprawcie mnie jeśli robię błąd). kto wie. ale LOLITA NA PEWNO COŚ ZNACZY.
- no i na sam koniec dzisiejszy odcinek... ludzie, przecież nie rzucaliby podejrzenia na "A". od tego jest finał.
tak no i poza tym to ma byc bohater ktory jest od poczatku i byl przez obydwa sezony, wszystko sie zgadza tylko on dla mnie nie jest zaskoczeniem
Dla mnie z koleji cała raszta postaci poza głównymi bohaterkami i ich rodzicami nie byłaby zaskoczeniem, tylko czymś bardzo przewidywalnym, bo jak wiadomo praktycznie wszyscy mieli dość panoszącej się królowej szkoły i właśnie oni mieli powód by być A. Natomiast motywy Ezry są nieznane i dlatego moim zdaniem tylko on byłby zaskoczeniem.
Ależ Ezra odgrywa bardzo ważną rolę w serialu. Jest w związku z jedną z głównych bohaterek - Arią i dla mnie to stanowczo wystarczy.
jesli A to Ezra to jak wytlumaczysz 1x01 gdy Ezra wchodzi do sali pisze swoje nazwisko na tablicy, odwraca sie i widzi Arie, mowiac cholera jasna, a sekunde pozniej gdy wszycy patrza na Arie ta dostaje smsa od A??
twoje argumenty są dość przekonujące ale jeśli Ezra miałby być "A" to nie było by to żadnym zaskoczeniem. Wiele osób od końca 1 sezonu czy nawet już wcześniej mówiło ze typują Ezre.
A poza tym odnosząc się do i_know_you_love_me to wydaje mi się że nawet jak miałby z kimś współpracować to ten ktoś nie wkopałby go tyle razy (patrz np. Byron w kawiarni)
tak, to Ezra albo Jason (chyba) dla mnie sam Ezra tez nie bylby zaskoczeniem ale w polaczeniu z Melissa juz tak
Melissa, albo Garett... Chociaż Mona też mi czymś 'śmierdzi' ;P Może A ją zmusza żeby ta dla niej/niego pracowała, bo było widać jej umiejętności komputerowe jak pomagała Em. :/
Oglądając wczorajszy odcinek, przyszło mi do głowy, że "A" musi być przy niezłej kasie. skoro opłaca sobie swoich pomocników. Chociaż z drugiej strony osoba w "czarnych' rękawiczkach nie musi być "A"... Wciąż wydaje mi się, że "A" to Mona i Noel. Sama wypisywała te esy do siebie. Ewentualnie robił to Noel. Jenna nie jest "A" ale jest w to wszystko wplątana. Wydaje mi się, że Jenna, Garett, Melissa, Noel no i Mona, sa ze sobą powiązani. Chociaż trudno cokolwiek rozgryźć. Wciąż dostajemy więcej pytań niz odpowiedzi. Przez to ,że tak wiele osób zastanawia się, rozkmina itp rozwiązanie może byc dla nas wielce rozczarowujące.
Czemu miałby to byc Ezra? Przecież gdy A dała Byronowi list w kótrym mu napisała,że Aria i Ezra się spotykają w tej kafejce to ledwo stamtąd zwiał niezauważony i był wyraźnie zdziwiony widokiem ojca Ari/
dokladnie, ludzie mnie smieszna z tym ezra. on ich nie znal i sam pod soba by dolkow nie kopal. ryzykuje kariere,pojscie do wiezienia za romans z uczennica ale co tam, chcilaby przeciez powiedziec o tym jej ojcu. co za glupie pomysly dzieci maja.
O przepraszam bardzo, ale od dawna jest przepuszczane że są DWA A. Poza tym, może scenarzyści specjalnie chcieli tak nas zmylić, a ty jak nie trudno zgadnąć się na to nabrałaś ;) Tak w ogóle możemy sobie myśleć co chcemy, a twoją wiadomością udowodniłaś że to ty jesteś chyba dzieckiem, bo wiesz, tylko one tak piszą ;)
Zgadzam się z Tobą ;) Myśle że jeśli Ezra jest A, to nie obchodzi go jego kariera, i był na tyle sprytny że wiedział o tym, że rodzice Arii nie pójdą na policje, tak czy siak, nie moge sie doczekać kolejnego odcinka ;D
Poza tym Ezra odegrał dużą role w pierwszym odcinku, to samo za siebie mówi, że on nie jest po prostu tam jakimś chłopakiem Arii, to było raczej celowe, w końcu to ponoć w pierwszym odcinku poznaliśmy A
serio, nie wiedzialam,ze tylko dzieci tak pisza. ciekawa teoria jak z ezra ;d scenarzysci to tez srednio inteligentni ludzie, tyle pomylek jest w tym serialu. zwlaszcza jesli chodzi o domy dziewczyn. nie trzeba byc spostrzegawczym by to zauwazyc. Elena rozwin swoja wypowiedz dotyczaca ezry i policji. wiedzial,ze nie pojda tego zglosic? i co? jakis wniosek, po co to zrobil jesli wg. was jest A
A jest przebiegłe i na każdego ma jakieś brudy, myślę że jakby chcieli iść na policje to A mógłby zacząć ich czymś szantażować czy coś w tym stylu, jeśli Ezra jest A, to robi to choćby ze względu na to że dziewczyny są coraz bliżej poznania prawdy na temat A, w następnym odcinku mają sie niby "spotkać" więc Ezra po prostu może chcieć "zakończyć" swoje stare życie pod przykrywką, tzn uczenie w tej szkole czy być może udawaną miłość do Arii itd.
No to chyba żadnego kryminału nie czytałaś? Mordercy robili już wszystko, naprawdę...sami siebie wrabiali, żeby odsunąć podejrzenia. Jeszcze możesz się zdziwić.
jest to po prostu glupie. najnowszego odcinka jeszcze nie widzialam,ale uwazam,ze on nie jest A. zobaczymy kto mial racje.
Błagam o to, aby nie powtórzyli motywu z książki, gdzie Mona zapomniała zablokować numer. Niczego mi więcej nie potrzeba (no może oprócz tego, aby "A" nie było bliźniaczką :D)
No właśnie też jestem ciekawa co wymyślą.... Jednak nie chciałabym również tego samego co ty ;) Tyle tutaj myśleliśmy nad tym, a nagle zrobiliby dokładnie tak jak w książce? :P A jeśli chodzi o bliźniaczkę, to boję się że na serio tak zrobią,w końcu w tym halloween'owym odcinku były pokazane te dwie dziewczynki bliźniaczki :(