niestety nie miałam okazji tego ogladac..: ( i licze na wasze opinie...;P
Wentworth Miller mega przystojniak mega spojrzenie;) ale ogolnie film jest zajefajny szybkie zwroty akcji :)
Według mnie, podkreślam, że to tylko moja opinia, jak najbardziej subiektywna (podkreślam, bo zaraz ktoś się przyczepi), serial jest dość oryginalny. Nie radziłabym oczekiwać po nim bóg wie czego, bo to tylko rozrywka, chociaż jak dla mnie nawet bardzo dobra, akcja toczy się dosyć szybko (pierwsze odcinki mogą sie wydawać nieco powolne od 6 przyspiesza). Postacie (szczególnie te negatywne) są rewelacyjne, dobrze zagrane i albo sie kogoś uwielbia albo się nienawidzi, a czasami się kogoś uwielbia właśnie dlatego, że się go nienawidzi. Nie chcę pisać szczegółów, bo jeśli zdecydujesz się zacząć oglądać to to po co Ci psuć zabawę. Bardzo dobra jest również ścieżka dźwiękowa (na polsacie słabo słychać bo zagłusza lektor).
Co do oryginalności, zaraz mi ktoś napisze, że już widzał takie cuda wianki w innym filmie. Z tym się zgodzę, pomysły są zaczerpniete w wielu wypadkach z filmów, ale jeszcze nigdy nie widzałam czegoś takiego w serialu.
To tyle mogę napisać aby fabuły nie zdradzać.
Pozdrowionka.
A ja proponuję, żebyś zaczęła oglądać, bo wtedy sama zobaczysz "co jest w nim takiego fajnego" :) A dla każdego jest to coś innego. Niektóre "fanki" oglądają ten serial wyłącznie żeby sobie popatrzyć na Millera, nie wiedząc nawet o co tak właściwie w tym serialu chodzi. Inni tak zachwalają i wywyższają PB, że potem tylko się rozczarujesz, bo bedziesz oczekiwać, że to jakiś 8 cud świata, no a to, pomimo że naprawdę świetny, tylko serial. A przeciwnicy znowu będą go mieszać z błotem i w ogóle Cie do niego zniechęcą. Więc radzę Ci nie sugerować się opiniami innych, tylko jak najszybciej włączaj prisona i miłego oglądania :)