Ostatnio slawne sie stalo szukanie bledow w filmach itd. Ciekawe jakie wy zauwazyliscie. Mozna rozbudowac ten watek nie tylko o bledy ale i absurdalne, nierealne sytuacje, jakie zdarzyly sie w filmie. Jako blad (i absurdalna sytuacje zarazem)moge podac to, ze scofield jak trafil do karceru to walil reka w sciane. Po czyms takim musialby miec chyba reke polamana po same lokcie, a tu zadnego zlamania nie ma. Na dodatek po kilku dniach jest scena przy telefonie(rozmawial wtedy bodajze Sucre, ale nie jestem powien) gdzie widac dlon Scofielda i co??? Jak u niemowlaka, nie ma nawet najmniejszego zadrapania. Zastanawia mnie tez, jak do cholery Scofieldowi udalo sie wniesc ta "karte kredytowa" na teren wiezienia??? Przeciez nawet dupe mu sprawdzali???:]
to nie błąd tylko coś nierealistycznego to co teraz powiem. po 1 absurdalne bylo to ze Sara miala zapisane miejsce spotkaniem z Michaelem i akurat polozyla karteczke na ksiazce telefonicznej i dowiedziala sie ze chodzi o HOTEL i ejszcze ze Mahone mial tatuaz Michaela, nie wiedzial o co chodzi z tym Bozie B. coś tam ( nie pameitam jak to lecialo) i akurat tak żucił ze odwrocilo sie na 2 strone on sie zorientował ze chodzi o liczby ;p
Macie problemy. Cały serial jest naciągany. I co z tego? Jest jakiś gorszy? A jeżeli już wytykacie błędy to bierzcie jakieś ważne a nie take które są prawdopodobnymi szczegółami.
"Cały serial jest naciągany. I co z tego? Jest jakiś gorszy?"
tak - moim zdaniem jest to spora wada
A co do sprawdzania tyłka to myślisz, że ci co je sprawdzają lubią to? Większość zapewne tylko zerka a nie "dogłębnie" sprawdza. Zresztą w książce "Skazani na Shawshank" jest napisane jak typ przeniósł pieniądze w tyłku ponieważ nikt nie chciał dokładnie sprawdzić.
Jak już masz taki problem gdzie schował kartę kredytową, to proponuje jeszcze raz dokładnie obejrzeć odcinek, w którym Scoffield wyciąga kartę spod podszewki kurtki. Właśnie tam ją schował.
Wyluzuj... czy każdy serial musi być realistyczny żeby był dobry? Daj se siana...
Witam,
Ja chcialbym przyczepic sie tylko do jednego ''malego'' Szczegółu, Otuż Michaelowi w ogole nie rosnie Zarost ! Czy ktos oprucz mnie zwrocil na to uwage ?! Uciekaja przez cALy 2 sezon a on ciagle jest Ogolony:D
No to tylko taka mala uwaga ktora troszke mnie drażniy pozdrawiam :D