PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=236096}

Skazany na śmierć

Prison Break
2005 - 2009
7,6 225 tys. ocen
7,6 10 1 224932
6,4 29 krytyków
Skazany na śmierć
powrót do forum serialu Skazany na śmierć

Moi tani "prawdziwi fani" serialu - czemu napastujecie innych zarzutami o pirackim ściąganiu odcinków z internetu? Przewijało się wiele takich wypowiedzi ale każda w obcym temacie. Każecie kupić na DVD? Ok. Szkoda tylko, że wersja HDTV (odcinki po 700 i więcej mb) jest lepszej jakości niż DVD nie mówiąc o tym, że na stronie dystrybutora nie podano nawet daty wydania I sezonu w Polsce. Zresztą... podobnie jak w przypadku "Zagubionych" będzie ono okrojone ze wszelkich dodatków. Jasne, można kupić za granicą tylko doliczcie sobie koszty transportu jeśli chodzi o wydanie z UK, nie wspominając o blokadzie regionalnej jeśli chodzi o wydanie z USA.

ocenił(a) serial na 5
Individual

Dopóki nie zajmiesz się produkcją własnych filmów, pisaniem własnych programów, czy nagrywaniem własnych płyt, prawdopodobnie ciężko będzie Ci to wytłumaczyć.

ocenił(a) serial na 7
Individual

"Individual", zgadzam się z przedmówcą - nie ma sensu tłumaczyć ci czegokolwiek... Dno...

Individual

Tytułując swój post "do matołków" równie dobrze mogłeś napisać "do samego siebie czyli Individuala"

rogue89

Dlaczego mam dziwne odczucie, że gadam do ściany? Czy tylko dotarły do was słowa: pirackie, ściąganie oraz internet?

Mam rozumieć, że jedynym waszym oknem na ten serial jest Polsat, tak? Bo skoro nie zgadzacie się z tym co napisałem i o ile nie macie w waszych telewizorach kanału FOX a żadna inna Polska stacja nie wyświetlała serialu przed Polsatem to żadnym sposobem nie mogliście widzieć reszty sezonu o II nie wspominając. Ok. Nikomu nie przystawiam pistoletu do łba i nie nakazuję by oglądał. Wasza sprawa i każdego kto nienawidzi ględzenia lektora. Ale to już zaczyna być zaraźliwe; Ludzie w jakiś sposób przechwytują sygnał, zgrywają odcinek serialu, wrzucają do sieci, fani z całego świata korzystają i w taki oto sposób wg. was tworzy się "szara sieć" odbierająca zyski... komu? Producentom? Każdy odcinek oglądają miliony widzów więc raczej nie. Poza tym odcinek musi mieć wpierw swą emisję by znaleźć się później w sieci. Aktorom? Oni swoje dostają póki serial trwa. Reklamodawcom? A od kiedy to grzech śmiertelny zmienić kanał w czasie trwania reklam?

Że zapytam wulgarnie: a po cholerę są karty telewizyjne z dołączonym oprogramowaniem do zgrywania? Po co są magnetowidy z opcją "record" oraz nagrywarki DVD. Boże, jakbym wiedział, że nagrywanie z TV jest nielegalne to wywalił bym ten cały sprzęt w pi**du na śmietnik!

Ps. napisałem do "matołków" i określiłem o kogo konkretnie chodzi. A, że to WY akurat poczuliście się tym dotknięci...

Individual

Ja oraz akty prawne związane z ochroną praw autorskich całkowicie się z Tobą zgadzają, dlatego serdecznie pozdrawiam.

Individual

Mi nie chodzi o to, że ja osobiście nie ściągam z internetu bo uważam to za nielegalna a ja łamać prawa nie będę, tylko o Twoje podejście do tej sprawy - jakby każdy szedł Twoim tokiem myślenia to nikt by nie chodził do kina, nikt by nie kupował DVD, tylko samo piractwo by się szerzyło.
A podejście do sprawy typu - ściągnę z internetu bo Ci co oglądają na polsacie to nie są prawdziwi fani - jest tępe i ja je neguję.
A sam od czasu do czasu do kina się staram wybrać i kupić jakiś film na DVD.

A to Twoje PS jest nie na miejscu trochę - nie zwracałem uwagi na tytuł tylko na zawartość Twojego postu i wypowiedziałem się co na ten temat sądzę.

użytkownik usunięty
Individual

Ja tam sie w pełni zgadzam z Twoimi wypowiedziami.Ps.masz link do strony gdzie można ściągnąć dalsze odcinki?zdąże sie zestarzeć i zmienić upodobania zanim na Polsacie wyemitują ostatni odcinek I sezonu nie mówiąc już o kolejnych<lol>Z góry dzięki!