PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=236096}

Skazany na śmierć

Prison Break
2005 - 2009
7,6 225 tys. ocen
7,6 10 1 224943
6,4 29 krytyków
Skazany na śmierć
powrót do forum serialu Skazany na śmierć

Ciekawy był na pewno...
czy udało się Michealowi pogrążyć kogoś??

ocenił(a) serial na 9
magda_max89

Słaby odcinek. Oczywiste była, że taśma nie wypali, bo by było koniec serialu. Pani prezydent tez pewnie nie zginie.
Zauważyłem duży błąd. Na grobie pana Tancredi wyryte jest, że umarł 2005 roku <lol> to ile oni już uciekają 4 lata ??

ocenił(a) serial na 10
thomek

Z ta data to nie blad moze przeoczenie bo jesli nie wiesz film byl juz w 2005 r zawieral 17 odcinkow lecz postanowiono go przedluzyc i moze przeoczyli date na grobie i wiesz nie wszystko musi byc z data 2006 czy 2007:)a ja odcinek obejrze jutro bo mam 67 %

thomek

nigdzie nie mowili (z tego co pamietam) w którym roku akcja sie dzieje

<lol> czytając Ciebie bo wynika z tego że liczyc nie umiesz jesli od 2007 odjąwszy lata do 2005 Ci wyszły 4...

ocenił(a) serial na 10
attitude

Wiesz u nas pierwszy odcinek byl niedawno ale w stanach w 2005 r.
Numer Tytuł Data premiery Polska premiera
1 Pilot 29 sierpnia 2005 28 stycznia 2007

Wiecej info:

http://pl.wikipedia.org/wiki/Prison_Break

ocenił(a) serial na 9
attitude

lol dzieje się teraz :| czyli 2007 :| wkońcu odcinek był wczoraj...
4 lata dlatego, że była gdzieś rozmowa (przed śmiercią Tancredi), że Steadman zamknięty jest już 2 lata :) wychodzi 4.

ocenił(a) serial na 8
thomek

skąd to przypuszczenie ze akcja toczy się w 2007 roku? rouzmiem ze kiedy w 2006 konczyla sie seria i kilka miesiecy przyszlo czekac na nowa serie, to zagubili sie w czasie? Nie wziales tez pod uwage ze Barows mogl siedziec juz w pierdlu kilka lat, a nie zapominaj ze w chwili przybycia Michaela do Fox River mial 3 tygodnie na przygotowanie drogi ucieczki. Tak więc 22 odcinki toczyly sie przez kilka tygodni. Pomysl troche, albo ogladaj uwazniej...

Mephisto86

dokładnie akcja wcale nie musi dziac sie w 2007 roku. Lincoln siedział w wiezieniu 3 lata i kojarzy mi się , że Mahone w którymś odcinku mówił o tym, że Michael miał właśnie tyle czasu na obmyślenie planu ucieczki. Więc przypuśćmy, że poszedł do więzienia w 2002 (hmm to zależy też w jakim miesiącu ;-p ) i w 2005 3 tygodnie przed egzekujcą wkroczył do akcji Michael wiec akcja toczy sie nadal w 2005 roku i to że kręcą w 2007 niczego nie zmienia trzyamjmy sie faktó z serailu ;-p chociaż w każdym serialu zdarzają się błędy w tym przyapdku można dyskutować o tym ile siedział w więzieniu Lincoln - skoro Steadman mówił , że był w zamknięciu 2 lata a Mahone mówił ,że Michael przez 3 lata planował...
a co do 18 odcinka jak zwykle w "dobrym" momencie sie skończył :-/
ja tu widzę ogólnie mozlwiość na 22 odcinki a nie na 3 sezon...

ocenił(a) serial na 7
thomek

dzieciaku zanim coś powiesz to sie zastanów
film zaczeli robic w 2005
i w tym roku dzieje się cąła akcja, zreszta w którymś z odcinków było nawiązanie do tego
poza tym- TO NIE KLAN, że w serialu jest taka sama data jak u ciebie w kalendarzu

pozdro

ocenił(a) serial na 10
magda_max89

bardzo mi sie podobał ;D jestem ciekawa czy Belick natknie sie na T-Baga w tym samolocie ;D szczerze to w tym momencie przesadzili.. to tak jak w telenowelach jak ktos kogos pocałuje i w tym samym momencie wchodzi mąż/żona jednej z osób ;/
Ciekawa jestem tylko czy Michael Linc i Sara uciekną przed Alex'em
i mam wielką nadzieje że Paul zabije prezydentową :D:D:D:D
a że C-Note zginie to od momentu kiedy sie wydał FBI wiedziałam o tym ;)
Tylko ciekawe czy kiedy kolwiek bedziemy mogli usłyszec to co było na tej tasmie ;)
pozdroo ;*

ocenił(a) serial na 10
misia__misiunia

a mi sie wydaje że c-nota ktos uratuje, bellick i t-bag spotka sie w chicago i tak sie akcja potoczy ze jeszcze kasa trafi do braci, zobaczycie :P Jak kelleman zabije Caroline to kicha z szantazu. Wydaje mi sie ze alex w koncu zginie albo przejdzie na dobra strone jak kelleman.

Odcinek swietny ;]

Pozdrawiam

ocenił(a) serial na 6
AroN_3

Aron podzielam twoje zdanie. Tylko trochę bym dodała, myślę że T-bag zabije Bellica i tym samym Bellic nie będzie mógł dorwać Sucre. Paul raczej nie zabije Caroline,a u Alexa już widać skłonności do przejścia na tą dobrą stronę. Też mam przeczucie, że C-nota ktoś uratuje. No i kasa też pewnie wkońcu trafi do braci, ale oni się z nią podzielą (przynajmniej z tą córka Westmorlanda).

ferrari

http://www.youtube.com/watch?v=aIZSkDKv-gY

ocenił(a) serial na 6
dobo_2

po obejrzeniu tego mogę powiedziec tylko łoł :D
No dobra narazie z tego tylko wiemy, że Bellic spotka Sucre ( ale możliwe, że T0 bag go zabije). A co do Mike, to może uratuje go Mahone ;) hahahah

ocenił(a) serial na 10
dobo_2

19 odcinek zapowiada sie bardzo elegancko. juz sie nie moge doczekac !!!!!

ocenił(a) serial na 10
Bloodmaster

no 19 zapowiada sie smacznie, ale mam nadzieje ze jednak mamy juz koncowke tego serialu, bo 3 serii bym juz nie scierpial. A T-Bag u psychiatry, groszek rozpocząl nowe zycie, szczerze mu kibicuje

dobo_2

pod tym adresem możemy sprawdzić niektóre swoje przyuszczenia - moje się nie sprawdziły w większości ;-/

ocenił(a) serial na 5
ferrari

Corka Westmorelanda moze juz wtedy nie zyc. Poczatkowo myslalem, ze Scofield moze zlozy jej wizyte tuz po ucieczce i przekaze jakies informacje od DB Coopera. Jesli chodzi zas o los C-Note'a, to mysle podobnie. Gdyby bylo inaczej, to szkoda by go bylo, bo lubie te postac.

AroN_3

też mi sie wydaje, ze po "nawróceniu" T-Baga kasa moze trafic do braci i może wreszcie unieszkodliwą Brada bo mnie juz denerwuje ;-) poza tym troche dziwne , że T-Bag jest w tym samym samolocie co Bellick bo miał lecieć do Tajlandii. Troche logiczne to, że Sucre będą szuakli u ciotki skoro nikogo innego nie ma w Meksyku. Myślałam ,ze wróci do tego dziadka co mu chciał samochód zwinąć.a co do Mahone to juz robi sie "miękki" i moze gdy dowie sie , ze wszystko to jeden wielki spisek moze pomóc wyjaśnić całą sprawę. Pani prezydent pewnie nie zabije Kelleram chcoaiz mógłby wreszcie ;-)ale wtedy nie będą mieli żadnej alternatywy i w ogóle z tego zrobi isę praę odcinków wiecej. C-Note chyba jednak nie zginie jest za silny(psych.) żeby sie zabić. Nie podbało mi sie to, ze chciał wydać braci a tyle mu pomogli. Zastanawia mnie jeszcze po czyjej w końcu stronie jest ten koleś, którego spotakła Sara na cmentarzu. Tu każdy jest podejrzany i wszystko się może wydarzyć... na pewno wkroczą do akcji jeszcze ci ludzie od Alda Borrowsa.

ocenił(a) serial na 9
magda_max89

17 byl lepszy od 18 i tyle 17 byl lepszy od 18 i tyle 17 byl lepszy od 18 i tyle 17 byl lepszy od 18 i tyle 17 byl lepszy od 18 i tyle 17 byl lepszy od 18 i tyle 17 byl lepszy od 18 i tyle

ocenił(a) serial na 6
renire

Moim zdaniem z szantażowania pani prezydent tez im nic nie wyjdzie. przez Kellermana :D

ocenił(a) serial na 7
gambit_7

Własnie o tym samym pomyślałam. Kellerman zdejmie (takie snajperskie odkreślenie) panią prezydent i nie będzie kogo szantażować. Zatem cały 3 sezon bedzie o szukaniu dowodów. Aż się boję.
Pozdro...

ocenił(a) serial na 7
gambit_7

Tak samo pomyślałam. Kellerman zdejmie panią prezydent i nie będzie kogo szantażować. Cały 3 sezon będzie o szukaniu dowodów. Aż się boję.
Pozdro...

ocenił(a) serial na 10
renire

ale 19 odcienek będzie lepszy od wszystkich...

ocenił(a) serial na 10
magda_max89

18 odcinek jest o klase lepszy od 17, szczególnie podobal mi sie motyw z Kellermanem i jego siostrą. Sprawdzanie Greena było troche naciągane i zaczerpnięte z innych filmów, żadna nowośc. Taśma? Aktualna seria dobiega do końca więc może coś z tego byc :) pozdro

ocenił(a) serial na 10
magda_max89

Mimo wszystko ten odcinek przypomina cały drugi sezon, trudno powiedziec czy na plus czy też na minus. Akcja straciła troche na impecie choć nadal trzyma w napięciu. Trzymam kciuki za T-Baga, czuje że jego pieniądze i pomoc jeszcze sie przyda braciom uciekinierom w Chicago i mam nadzieje że wykończy tego Bellicka którego wręcz nie cierpie!!!

ocenił(a) serial na 6
MagicoMaterazzi

Biorąc pod uwagę częstotliwość cudownych zbiegów okoliczności, w następnym odcinku najprawdopodobniej w samolot z T-Bagiem i Bellickiem trafi piorun, jego wrak spadnie na miejsce przemówienia pani prezydent, zabijając ją oraz Kellermana. Mr. Kim, jedząc na obiad rybę, zobaczy to wydarzenie w wiadomościach, przez co zadławi się śmiertelnie ością, a obaj bracia znajdą skreślony kupon totka z wygraną na 5 milionów dolków i pojadą do Panamy...:]

ocenił(a) serial na 7
Crazy_3

Pewnie tak by było gdyby nie podjęta już decyzja co do krecenia 3 serii. Coś się tam przecież musi dziać.
Pozdro...

ocenił(a) serial na 6
Lalu

3 sezon będzie w całości poświęcony polowaniu Mahone'a na Sucre'a. Od Meksyku po Tajwan... :]

ocenił(a) serial na 10
MagicoMaterazzi

Prezydentowa przezyje na moje oko ;D dobija mnie że jeszcze 4 odcinki ;/ i tyle czekania na 3 sezon - tragedia.
W ogóle to zbieram na ten tatuaz <hahaha> ;]

ocenił(a) serial na 7
AroN_3

podobno ma byc aż 6 miesięcy przerwy
3 sezon dopiero po wakacjach

ocenił(a) serial na 10
jaga_5

29 sierpien z tego co wiem wiec straszna kicha ;/

ocenił(a) serial na 10
magda_max89

Szkoda gadać, ja nie jestem w stanie doczekać się tych 4 ostatnich odcinków a co dopiero oczekiwać na 3 sezon!!! Miałem nadzieję że się skończy niebawem a tu kicha.

ocenił(a) serial na 8
MagicoMaterazzi

18 Odcinek dostępny jest w moim profilu :)

ocenił(a) serial na 8
magda_max89

Więc...odcinek był w miarę ciekawy, ale wkurzyło mnie że z tą taśmą nic nie wyjdzie. Chodzili z tym kluczem kilka odcinków, a potem się okazuję, że taśma jest do dupy :/ Szkoda...zobaczymy co dalej wymyślą !! A co do pani prezydent...pewnie, że nie umrze !! W końcu przed nami 3 seria :D

magda_max89

CO??? Taśma była dobra. Po prostu z jakiegos powodu scenazysci nie dali nam usłyszeć nagrania...To tyle.

ocenił(a) serial na 10
Madelleinne

Patrzcie jak wszyscy bohaterowie powoli umieraja z odcinka na odcinek:(

magda_max89

powoli się wykruszają.Zbliża się koniec ...

ocenił(a) serial na 10
Madelleinne

jeszcze z 4 odcinki niestety !!
czy to prawda ze 3 seria bedzie w USA dopiero w sierpniu???

Madelleinne

jak będą tak uśmiercać bohaterów z odcinka na odcinek to 3 serii na pewno ni będzie bo nie będzie miał kto w niej grać ;-P

magda_max89

3 seria??? Nie!!! Zniszczy wszystko...mam nadzieje że to nie prawda!

ocenił(a) serial na 8
magda_max89

Niestety III Seria to prawie pewniak !! Myśle, że będzie wymuszony tak jak w LOST !

ocenił(a) serial na 6
piotrek87

No nie wiem. Co prawda trzecia seria lost to kompletne dno, ale już podczas drugiej przestał być ciekawy, a prison break jak narazie mnie ciekawi. :D

ocenił(a) serial na 8
ferrari

Dla mnie trzecia seria LOST to jak na razie najlepszy serial jaki widziałem, bije nawet pierwszą serie PB ale to tylko moja opinia :P

ocenił(a) serial na 8
magda_max89

po co ja oglądałem ten trailer ? tylko smaku sobie narobiłem.
Ja też trzymam kciuki z T-Bag'a , nie lubiłem go na początku ale koleś jest świetny! Szkoda mi Abruzziego że klęknął.
No ciekawe jak będzie z tym chinolem zasranym, a kelerman nie zabije prezydent, ale czuje że Pope zginie i mahone.
zobaczymy jak będzie

ocenił(a) serial na 10
P_r_e_d_a_t_o_r

Co!! Mahone zginie, C-note, Kelerman, Pope i kto jeszcze?! nie nie słabo się robi.
Bo jeśli tak to 3 seria to będzie telenowela o miłości Sary i Micheala

ocenił(a) serial na 6
magda_max89

Paul raczej nie zginie do końca drugiej serii. A co do reszt to przeciez nie wiadomo. Mają podobno zginąć dwie osoby.

ocenił(a) serial na 7
magda_max89

Mnie tam się ten odcinek nie podobał... może nie tyle nie podobał co niczym nie zachwycił ani nie zaciekawił. Oglądałam go z małym zaciekawieniem... pierwszy raz mi się coś takiego przy Prison Breaku zdarzyło... przyczyną jest chyba oglądany teraz przeze mnie inny serial, który porywa o wiele bardziej (mnie przynajmniej) niż PB... Mowa o Veronice Mars jakby to kogoś interesowało ;P

magda_max89

odcinek jak odcinek...napewno trzymał w napięciu i wszyscy czekają, co się wydarzy w 19...:-))....więc nie można powiedzieć, że był taki zły...

ocenił(a) serial na 10
milena_mariusz

Moim zdaniem fajmy odcinek ciekawy i sprytnie zakończony :)
na odcinek 2x19 każdy pewnie czeka...

ocenił(a) serial na 10
magda_max89

Każdy odcinek oglądam z zapartym tchem!Może nie dlatego że film mnie tak wciąga choć jest zarąbisty,ale dlatego że Wentworth Miller ta wspaniale gra a ich losy?Skoro wiadomo już że ich losy będą się toczyły 3 sezon to oczywiste jest,że narazie wszystko się będzie komplikowało.Pozdrowionka dla wszystkich którzy oglądają PRISON BREAk