PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=236096}

Skazany na śmierć

Prison Break
2005 - 2009
7,6 225 tys. ocen
7,6 10 1 224932
6,4 29 krytyków
Skazany na śmierć
powrót do forum serialu Skazany na śmierć

Najlepsza scena

ocenił(a) serial na 7

Moim zdaniem jedną z najlepszych scen jest ta z drugiego sezonu, gdy Michael wreszcie traci nad sobą panowanie i opieprza Bagwella za to że zjadł plan z urzędu według którego mieli kopać i nie do końca go pamięta..... :] Fish jest zawsze taki opanowany a jak sie złości to wygląda to zaskakująco i urzekająco....;) Oczywiście takich scen są setki, trzymają w napięciu, że człowiek nie może usiedziec na miejscu!!, ale jak Wy uważacie która scena zasługuje na miano najlepszej? Może ta kiedy Abruzzi mówi do Mahone'a, że "klęka tylko przed Bogiem"?? albo gdy Sara próbuje udusić Kellermana i potem naśladując go rzuca niedbale "to nic osobistego Paul...." :]

ocenił(a) serial na 10
Keti_na

Szkoda, że nie wymieniłeś/aś jeszcze sceny jak Sucre dostaje pieniądze na benzyne. Umarłabym ze śmiechu. Jak tak czytam twój post wydaje mi się, że zacząłeś/zaczęłaś oglądanie od drugiego sezonu, bo z pierwszego sezonu żadnej sceny nie wymieniłaś. opierasz się jedynie na drugiej części, w której scen dobrych NIE BYŁO (prawie). Tak żebyś była bardziej uświadomiona i żeby scena z Abruzzim wydawała ci się jeszcze bardziej patetyczna, powiem, że to słowa joanny d'arc. kto wie, może to była aluzja, że abruzzi jest dziewicą...

ocenił(a) serial na 10
uzi_3

Jak Michael całuje się z Sarą:D wogole wszystkie sceny z nimi są ah:) albo jak uciekają wogole Prison break the best:D

ocenił(a) serial na 7
uzi_3

Zastanów sie co Ty pieprzysz i troche szacunku... Kazdy ma swoj gudt. Obejrzałam cały sezon pierwszy i to pare razy takze wierz mi ze go znam..... a to ze wiecej lepszych scen jest w drugim i wlasnie tamte mi sie abrdziej podobają to chyba moj gust, który nie powienien podelgać dyskusji, wiec moze lepiej by było gdybym napisała że dobra jest scena z sucrem i umarlabys ze smiechu to przynajmniej bys nie napisała takiegio idiotycznego posta..... :/

ocenił(a) serial na 7
uzi_3

~~gust....

a jesli chodzi o pierwszy sezon to swietna jest na przykład scena jak michael próbuje zmusić patoshika do narysowania mapy albo jak uciekaja z wiezenia i urywa się ten przewód po którym przechodzą.... :] Trzyma w napięciu, że nie można usiedzieć... albo jak michael próbuje rozsmieszyc sarę, a ona mówi że jest nie w humorze, na co on odpowiada: "nigdy nie wiadomo" i zostawia jej kwiatek z origami.... albo jak T-bag kłóci się z C-Note'm w tym pokoju, który odnawiają i prowadzą sprzeczke o zabarwieniu rasistowskim i nacjonalistycznym mocno.. te teksty są super zabawne:]albo moge wymienic jeszcze tysiąc takich scen jak juz powiedziałam ślepoto (bo chyba nie doczytałaś): JEST ICH CAŁE MNÓSTWO!

Podałam te które mi wpadły akurat do głowy..... a to ze Tobie sie drugi sezon nie podoba to juz nie moj problem.... widziałas go w ogóle?? Bo jak narazie to nie napisałaś która scena Tobie sie najbardziej podoba, a zamiast tego zajełaś się tylko żałosną krytyką..... gdybys nie zauważyła to temat był "Najlepsza scena" a nie "Popisz sie swoją głupotą"........ :]

ocenił(a) serial na 7
uzi_3

I daruj sobie te wypociny o d'arc bo nic nowego nie odkryłaś że Abruzzi po niej powtarza.... no chyba, że chciałas się pochwalić wszystkim jak genialnie i szybko potrafisz cos skojarzyć??

ocenił(a) serial na 8
Keti_na

najlepsza scena to gdy ten umiera w izbie chorych ( nie pameitam jak sie nazywal - podczas ucieczki) i mowi gdzie sa pienadze i wszyscy juz poslzi a michael zostal przy nim! myslalam ze sie sesram ze strachu ze go zlapia i nie zdarzy wyjsc przed grubasem!

Keti_na

Dobre tez bylo jak Sucre zalepia dziure w pakamerze straznikow!! Fachowiec jak ta lala! Taka gładź byla z tej podlogi,ze mozna bylo na lyzwach jeździc! (haha) a wszystko w pare minut! A poza tym caly Linc w 1 sezonie byl rozbrarajacy! Wyglad zdebilalego blokersa!

ocenił(a) serial na 9
Keti_na

Moze nie na temat ale co to za gadanie w stylu 'zdebilalego blokersa'. Czy wy macie jakies worki w glowie do ktorego wrzucacie i szufladkujecie ludzi? Czlowiek wyglada jak wyglada i masz przez to go obrazac? To, ze nie gra wspaniale w tym serialu, nie swiadczy o nim.

I jeszcze: obrazanie tzw.'blokersow'.
Zrobil wam taki 'blokers' cos zlego? Albo moze znacie ich wszystkich aby uwazac ich za kretynow? [wnioskuje po wiekszosci opinii, ktore w wiekszosci porownuja Linca wlasnie do 'blokersow'..(?) ]
Troche wiecej powagi a to forum nie bdzie powoli zmienialo sie w forum onetowskie.. :/ Bo jak narazie..do tego powoli zmierza.

Pozdrawiam

ocenił(a) serial na 10
Keti_na

1. Scena jak Scofield rozmawia z Mahone` m w odc 2x09
2. Cała ucieczka z więzienia a w szczególności ostatnia scena i te słowa "We run..."
3. Wspomniany wyżej Abruzzi i "klękanie tylko przed Bogiem"

Poza tym było tyle super momentów że nie sposób wymienić wszytkich, a sporo jeszcze przed nami:)

ocenił(a) serial na 7
Konrad_44

Jeśli chodzi o 2x09 to się zgodzę. Scena jest super, bo Mahone jest nieźle zeschizowany mimo że już wiele razy pokazał, że dorównuje sprytem Fish'owi to teraz traci panowanie nad sobą....:)Poza tym Mahone jest świetny w swojej roli!!

ale jeśli chodzi o tą ucieczkę to jest to dość naiwnie przedstawione..... masa radiowozów, setka policjantów i helikoptery a nikt nie złapał zbiegów uciekających na piechotę po łysym polu z trawką do kostek..... lekko śmieszne jak dla mnie..... :/

ocenił(a) serial na 10
Keti_na

Mi się osobiście podobalo, kiedy Abruzzi rozrzucał łajno na pryczy, żeby zapach zabić.
-Co ty robisz John?
-Wypełniam wolę Pana.
-Pan kazał ci rozrzucać łajno na pryczy?
-to nie miejsce zeby kwestionowac jego wolę.
Nie mogłam. Prawie się popłakałam ze śmiechu.

Keti_na

Patoshik w Fast Foodzie.:) Cała scena zbawna dodatkowo swietny podkład muzyczny.

ocenił(a) serial na 6
jasiu20

Jak T-bag wpada do pokoju hotelowego gdzie mieszkał Geary.
Drzwi otwieraja sie z hukiem i ukazuje sie Psychopata w brudnej bluzie z kapturem i z lufa pod okiem. Najlepsze jest to w jaki sposob powiedzial do "towarzyszek" Geary'ego słowo "leave" (wyjść. Az mi ciarki przeszły. Ta scena podobala mi sie najbardziej.

jasiu20

O tak,Patoshik w McDonaldzie. Mało z krzesla nie spadłam. Takie jaja. I podkład z Zorby. Tanczylam to jak bylam w 3 klasie podstawowki :D. I ta dziewczyna, jak sie wydarla jak zobaczyla swira ubabranego niewiemczym!!

ocenił(a) serial na 10
Keti_na

jak machone pyta sie czy bellick chce zostac jego psem... ;]

ocenił(a) serial na 7
Warchlak

albo jak bellick ćwiczy w samochodzie jak sie bedzie przedstawiał jako abent fbi :] brechowe..... :] Dobra jest tez scena jak patoshik skacze z tej wierzy..... świetny podkład muzyczny...

ocenił(a) serial na 6
Keti_na

heheh no a mi się jeszcze bardzo podobało jak Sucre miał zrobić hałas w celi i zaczął śpiewać, a Mike'a zapytał go czy tylko an tyle go stać, normalnie nie mogłam z tego. No oczywiście scena z Abruzzim z drugiego sezonu, zresztą rzeczywiście jest ich tak wiele że długo musiaąłbym wymieniać. No i fakt jak według mnie tylko jedna głupia scena była w serialu jak uciekali na pieszo i ich nie złapali, to było tak nie realne, ze az żal mi tych co to wymyślili, no ale co do reszty rzeczy to scenarzyści i rezyser zasługują na szacunek, tylko ta jedna rzecz mi się nie podobałą.