PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=236096}

Skazany na śmierć

Prison Break
2005 - 2009
7,6 225 tys. ocen
7,6 10 1 224932
6,4 29 krytyków
Skazany na śmierć
powrót do forum serialu Skazany na śmierć

Wybaczcie przyjaciele, ale o czym wy mówicie - wy Ci którym się podoba nowy sezon? xD Przecież to co pokazano w 2 pierwszych odcinkach czwartego sezonu to czysta i nieskazitelna profanacja Prison Break'a. Od czego by tu zacząć...

1. Likwidacja istoty całego serialu, podczas sceny z laserowym usuwaniem tatuażu. I jeszcze ten twardy Michael, bez znieczulenia.
2. Powrót Sary... no sory... xD Pomysł jaki nam przedstawili wytlumaczajacy jak to sie stalo ze zyje to czysta tragedia i najżałośniejsza czesc serialu. W polskich serialach lepsze pomysły występują, nawet w bajkach lepiej to rozgrywają.
3. Książeczka o ptaszkach.. cala firma, geniusze serialu nie moga rozgryźć ksiązeczki, a tu T-Bag wyskakuje, i wszystko w sekunde rozgryza.
4. Przebieglosc i przewidywalnosc T-Baga - disapear!! To jak go 'wydymali Ci co ich mieli rzekomo podwieźć bylo po prostu głupie.
5. Spłonięcie Sony, od tak, zeby ich łatwo połączyć w drużynę A! To tez podobnie jak powrot Sary najglupsza rzecz w serialu.
6. Urządzenie zapisujące dane. Muahahah... rząd i ich największe organizacje takich rzeczy nie mają a tu taki mulowaty haker bęc i jest.
7. Bambo Hitman.. postac mordercy dobrany jak grubas to ciasnej sukienki.. (nie chodzi o rasizm czy cos.. bron boze! ale sam aktor seriale chyba pomylił...)
8. Co chwile pojawiajace sie furtki do powrotów postaci niby zabitych. (Tutaj rodzina Mahone'a). Kellerman wroci, co jest prawie pewne.
9. Drużyna A włamuje sie do extra chronionego mieszkania waznej osoby... ochrona biega wszedzie ale do domu nie wejdzie, sprawdzic czy cos nie tak, tylko o sasiadow sie martwią...

i wiele wiele więcej.. juz mi sie nawet wymieniac nie chce a to dopiero 2 odcinki..
jestem załamany
Co z tego, że jest napięcie, skoro irytuje tak ze sie ogladac nie daje czasami..

ocenił(a) serial na 6
Sined

dlatego skończyłem na 1 sezonie. Serial jest przewidywalny do bólu, a w niektórych momentach nie wiedziałem czy się śmiać czy płakać. Czasami miałem wrażenie, że oglądam serial dla dzieci

ocenił(a) serial na 10
Sined

Sined masz 100% racji. Żenada i farsa co robią w tym 4 sezonie. Zjebali jeden z lepszych seriali. Żal i rozczarowanie to jedyne co przychodzi mi teraz do głowy.

Sined

wogole czego Ty sie czepiasz?
jak bys ogladal sezon 3 bys widzial ze w ksiazce jest wiecej informacji niz ta ktora tozgryzl T-Bag :] i ze go wygymali to nie jego wina ze gruby podstawil mu ziomow z łomami :]
sponiencie sony? lepsze jakby mieli nakrecic sezon dodatkowy jak ich uwolnili... I z kad Ty takie geniusz ze wiesz czego nie maja w Nasa albo gdzies tam :] w telefonach tez jest program ze mozesz sciagnac wszsytko z innego telefonu. nie jest to doskonale ale jak ktos ma leb to by to podrasowal...
a Hitman ktory Ci sie nie podoba w filmie chyba dobrze ze aktor umie grac w kazdej akcji. No i wlamanie :] jak alarm dochodzi od Twojego sasiada ktory wyjechal to idziesz sprawdzic czy mu domu nie rozwalaja, no moze Ty biegasz po domu i patrzysz czy to nie jest podpucha :] pomysl 1 klasa moim zdaniem.
pzd

kamil_ropiak

otoz to. moze poza powrotem sary ktory jest naciagany tedwa pierwsze odcinki 4 sezonu ogladalo sie calkiem przyjemnie.poza tym nie zapominajmy ze to dopiero poczatek jeszcze wielemozesie wydarzyc. wiele rzeczy na pewno sie zmieni(PB juz nie raz zaskakiwal). zobaczymy co bedzie w nastepnych odcinkach.

Maniek2008

Fani PB beda to bronic zawsze wiec nic dziwnego ze pojawiaja sie grupki ktore tam usprawiedliwiaja jak tylko moga wszystkie bzdury.

ps. Moze i ogladalo sie przyjemnie, ale co z tego skoro to wszystko to głupoty ubierane w napiecie wlasnie te przyjemnosc sprawiającą. No i jeszcze starzy lubiani bohaterowie, ktorych nawet w odcinek z krasnalami wsadzając spowodowali by euforie i radosc jaki to jest genialny serial. Moze po tych konstruktywnych krytykach bo pewnie takie beda od recenzantow itp. scenarzysci ze chca troszeczke cos zmienic by tak zalosnie nie bylo.

ocenił(a) serial na 9
kamil_ropiak

"sponiencie sony? lepsze jakby mieli nakrecic sezon dodatkowy jak ich uwolnili... "

To powiedz mi, po co wkładali ich do tej Sony pod koniec 3 sezonu? Mogli przeciez tak przekrecic fabule, zeby Sucre nie został złapany, żeby Bellick uciekł razem z nimi, a T-Bag, zeby podczas ucieczki poszedl w zupelnie odwrotna strone niezauwazalny, i zeby sie od nich oddalil.

Mogli to tak rozegrac, nie musieli Sucre'a pakować do Sony, a potem zorientowali się, że w Sonie nie ma sensu krecic juz scen, bo to strata czasu.

Wolalbym, zeby zainicjowali cos lepszego, niz historyjka ze spaleniem Sony. Sona jest otoczona wiezyczkami, gdzie na kazdej stoi straznik, dookola jest rowniez tzw. "ziemia niczyja", naokoło terenu Sony jest las. Nie wiem, zjarali dziure i zaczeli uciekac, i tylko dwom, trzem sie udalo przezyc?

Tragedia, ten sezon to tragedia!

"od Twojego sasiada ktory wyjechal to idziesz sprawdzic czy mu domu nie rozwalaja, no moze Ty biegasz po domu i patrzysz czy to nie jest podpucha :] "

Zrozum, ze dom autora postu nie jest willą, otoczona z kazdej strony przez bodyguardów, i jego dom nie jest tak wazny. Jezeli jest tam alarm, to za to sie placi ochronie, aby wszystko sprawdzila.

Bobey

Skończyłem na połowie 2 sezonu oglądanie aleeee ciekawi mnie jedno i był bym wdzięczny gdyby ktoś mi wyjaśnił xD otóż jak Sara wróciła w 4 serii xD ?? bo chyba z tego co słyszałem to w 3 serii urżnęli jej łeb :D ??

ocenił(a) serial na 9
ArteXus

Strasznie naciagana historia, ktory wyglada tak :
Firma porwala LJ i Sare, jak wiemy firma jest potezniejsza nawet od rządu USA, który musi wynajmowac Bellicka, aby uratował kraj. Taka potezna organzacja, tyle szkolonych mordercow. W 3 sezonie urzeli jej morde i wyslali do Lincolna. W 4 sezonie aktorka grajaca Sare postanowila powrocic, wiec tworcy wymyslili historie, ze Sara uciekla firmie! Straaaasznie nierealne.

ocenił(a) serial na 9
kamil_ropiak

"i ze go wygymali to nie jego wina ze gruby podstawil mu ziomow z łomami :] "
Jasne , to może ten gruby jeszcze ich nasłał a potem na własne życzenie został przez nich pobity i zjedzony (sic!) przez T-Baga ?!

Twoje argumenty są gówno warte ,a Sined ma racje we wszystkich punktach i z pewnością jeszcze by się coś znalazło ale czy to nie wystarczy ?!

I nie mówcie ,że to przecież dopiero początek 4 sezonu. Jasne początek , ale po takich wpadkach , które według mnie są dopiero przedsmakiem jeszcze głupszych wpadek , serial się już NIE podniesie. Powrót Sary i pożar Sony ( spłonięcie to trochę brzydkie słowo ) to wydarzenia , które mają wręcz niewyobrażalny wpływ na dalszą akcję i takie coś będzie wlokło się za serialem aż po jego kres.

Sined

Prison Break 4 będzie miał 200 odcinków które powinna ....wykupić Polonia 1 i nadawać po trzy odcinki dziennie i powtarzać co środa.... Podpisuje się dwiema ręcami pod tekstem autora potsu !!!!.
Pozdro

Blyskawiczny_otwieracz

Aaaaa wtedy czyją głowę wysłali w tej paczce Lincolnowi xD ??

ArteXus

Okazalo sie ze to glowa jakiejs podobnej kobiety do Sary. Linc nie wyciagnal glowy z kartonu zeby zobaczyc czy to ona i tu cały myk.

Sined

Czyli wychodzi na jedno -> żenada xDD

ocenił(a) serial na 8
Sined

no robi sie druga moda na sukces tam nawet nie ma takich nie realnych rzeczy choc tez ludzie gina i po latach wracaja oba seriale sa siebie warte prison break i the bold and the beautiful rules