PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=236096}

Skazany na śmierć

Prison Break
2005 - 2009
7,6 225 tys. ocen
7,6 10 1 224943
6,4 29 krytyków
Skazany na śmierć
powrót do forum serialu Skazany na śmierć

Aż żal patrzeć na to co robi tłumacz z tego filmu ,ale w tym wypadku przekroczył juz granice przyzwoitosci . W moim mniemaniu jak sie tłumaczy tekst do telewizji ogólnodostępnej to wypadało by wiedzieć o czym on jest. Tu wystarczyłaby podstawa znajomosci wytrzymałości materiałów by wiedzieć że ze chodzi o prawo Hooke`a (czyt.Huka)Widać że ów tłumaczowi niechciało sie tego sprawdzić co daje wymierną ocene jego profesjonalizmu

ocenił(a) serial na 8
Maximus_7

tłumacz dobrze

ocenił(a) serial na 10
lw23ster

brak mi słów co do tłumacza, tak mnie wnerwia to. Psuje mi cały serial, 100x lepiej z napisami. W tym 7 odcinku też coś t-bag mówił i było tak przekrecone bezsensu że głowa boli... ;/ Jak sobie przypomne to napisze.

ocenił(a) serial na 10
lw23ster

Nom Michael mówił o Huku a Sucre i Abruzzi o Hookerach zalatuje mi tu podtekstem ale tam =)

ocenił(a) serial na 10
lw23ster

PRZECIEZ ONI TLUMACZA ZE SKRYPTOW A NIE ZE SLUCHU!!! W SKRYPCIE PISALO POPRAWNIE WIEC NIE PRZECZYTALBY ZLE! WOGOLE TO SPECJALNIE BYLO.

ocenił(a) serial na 10
lw23ster

PRZECIEZ ONI TLUMACZA ZE SKRYPTOW A NIE ZE SLUCHU!!! W SKRYPCIE PISALO POPRAWNIE WIEC NIE PRZECZYTALBY ZLE! WOGOLE TO SPECJALNIE BYLO.

ocenił(a) serial na 8
Maximus_7

czy przypadkiem nie mówi się zdyskredytować??

ocenił(a) serial na 10
Martus_2

obie formy są poprawne :)

ocenił(a) serial na 8
Maximus_7

A ja jestem pewna, że określenie "prawo Hookera" było celowe. Chodziło o nieoczytanie Sucre. Michael powiedział dobrze, to Sucre przekręcił. Chciał zabłysnąć, ale mu to troche nie wyszło. Tłumacz jest dobry. Przynajmniej w tym wypadku, bo w innych czasem faktycznie nawala... :/

ocenił(a) serial na 8
agusia93

jeżeli już nawet coś jest nie tak to nie jest to wina lektora, bo rpzecież on tylko czyta, tłumaczą specjaliści. Moim zdaniem raczej tłumaczą dobrze, bo niby jaki by meili w tym cel zeby tlumaczyc niepoprawnie??

ocenił(a) serial na 5
lw23ster

Ale ,ale panie kolego... Ja tez myślałam, że Sucre sie nieco za bardzo "wysilił" i powiedział "Hooker". Ale Abruzzi powiedział "To prawda" I nic więcej. Co prawda Abruzzi nie jest człowiekiem rozmownym ale mimo wszystko troche to zastanawiające jest... Cza by sprawdzic jak jest w wersji z napisami. I wsłuchac sie w Scofielda i Sucra. Albo patrzec na napisy...