PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=236096}

Skazany na śmierć

Prison Break
2005 - 2009
7,6 225 tys. ocen
7,6 10 1 224932
6,4 29 krytyków
Skazany na śmierć
powrót do forum serialu Skazany na śmierć

Nie wiem czemu ten serial jest taki popularny i uwielbiany... Kolejny, zwykły, nudny amerykański serial... A Wentworcik (Boże drogi co to za imię w ogóle?!) wcale nie jest przystojny.

ocenił(a) serial na 10
_babe_with_Brain

aha..............................................

ocenił(a) serial na 10
_babe_with_Brain

Jest popularny bo:
- dużo się w nim dzieje (wcale nie jest nudny),
-występują w nim dobrzy aktorzy: William Fichtner, Robert Knepper, Peter Stormare, Dominic Purcell.....itd
-a przede wszystkim jest bardzo zaskakujący (jeżeli się ogląda pierwszy raz) i ma dobrą fabułę ( lecz zdarzają się błędy-ale to we wszystkich serialach:P)

PS A z tym, że "Wentworcik" (to nie jego wina, że rodzice go tak nazwali) nie jest taki strasznie przystojny to sie zgodzę... (wole Linca:P)

ocenił(a) serial na 4
ketoprom_27

super.............. szykuje sie kolejna dyskusja... ehhh......

ocenił(a) serial na 10
MasterKard

raczej nie bo ktoś stchórzył .....

ocenił(a) serial na 3
ketoprom_27

"-występują w nim dobrzy aktorzy: (...) Dominic Purcell.....itd"
Rotfl.

ocenił(a) serial na 10
Uzi

i znowu się mnie czepiasz....

ocenił(a) serial na 3
ketoprom_27

Po prostu dostałem rotfla, to nie moja wina. Powinienem Ci podziękować!:-)

ocenił(a) serial na 10
Uzi

Za co powinieneś mi podziękować???

ocenił(a) serial na 3
ketoprom_27

Za rotfla...

Uzi

Oj tak najechales na niego a on naprawde jest przystojny:P

ocenił(a) serial na 7
_babe_with_Brain

serial ma sporo błędow, ale wg mnie zdecydowanie nie mozna go nazwac nudnym;) wentworth jest wg mnie przystojny, ale wiem, ze to kwestia gustu, wiec...

ocenił(a) serial na 3
_babe_with_Brain

Taa, rzeczywiście ktoś stchórzył... Hahaha. Nie chce mi się poprostu z Tobą kłócić, bo to nie ma sensu, każdy ma inny gust i nie będę Cię wyzywać, bo Ci się Prison Break podoba a mi nie. Coś jeszcze?

ocenił(a) serial na 10
_babe_with_Brain

To ja nie chcesz dyskutować to po co zakładałeś wątek?????

ocenił(a) serial na 3
ketoprom_27

W takim razie, skoro aż taki bardzo jesteś bardzo oburzony/oburzona że nie lubię PB to proszę bardzo możemy dyskutować. Ja już swoją opinie wyraziłam. A tak na przyszłośc: czytaj uważniej bo ja napisałam że nie chcę się kłócić z tego powodu, a nie że nie chcę dyskutowąc...

ocenił(a) serial na 3
_babe_with_Brain

Dyskusja bez mojego udziału? Nie może być!;-)

ocenił(a) serial na 10
_babe_with_Brain

co za różnica w końcu dyskusja może prowadzić do kłótni....

ale nadal mi nie odpowiedziałeś dlaczego założyłeś ten wątek jak i tak nie masz zamiaru dyskutować (kłócić się)???

ocenił(a) serial na 3
ketoprom_27

Ależ Uzi proszę bardzo!;) A jesteś fanem czy raczej antyfanem?;> Sory, ale za dużo ocen do przeglądania;))

Ketoprom27, chcesz dyskutować? Nie ma za sprawy. A nauczysz się kiedyś czytać ze zrozumieniem? Założyłam ten wątek żeby wyrazić swoją negatywna opinię na temat tego serialu, do czego mam pełne prawo. Nawet w konstytucji jest tak napisane. I napisałam bardzo wyraźnie, że nie chcę SIĘ KŁÓCIĆ, ale co do dyskusji nie mam nic przeciwko. Już rozumiesz?

ocenił(a) serial na 10
_babe_with_Brain

Rozumiałam już na początku, że zamierzasz wypowiedzieć swoją opinie, ale jeśli nie chcesz dyskutować ( co wywnioskowałam z twoich słów) to zapisuj sobie gdzie indziej swoje opinie bo to jest FORUM ( a ono jak można się domyślić służy do omawiania opinii innych)........

PS ja się też już ustosunkowałam do serialu... więc może odpowiesz na temat, który założyłaś....

ocenił(a) serial na 3
_babe_with_Brain

"A jesteś fanem czy raczej antyfanem?;> Sory, ale za dużo ocen do przeglądania;))"

Domyślisz się w trakcie.;-)
To od czego zaczynamy?

Basiu, ketopromie, proszę Cię nie ośmieszaj się.
Koleżanka z mózgiem:
"nie chcę SIĘ KŁÓCIĆ, ale co do dyskusji nie mam nic przeciwko"

Ty, Basiu:
"nie chcesz dyskutować ( co wywnioskowałam z twoich słów)"

ocenił(a) serial na 3
Uzi

A, bym zapomniał: rotfl po raz drugi. Ślę szczere gratulacje i podziękowania.

ocenił(a) serial na 3
Uzi

Ok, już wiem, że jesteś antyfanem;) Chcoiaż jeden po mojej stronie;) A tak btw, bardzo fajny przykład przytoczyłeś;P

No to zaczynamy;)
''dużo się w nim dzieje (wcale nie jest nudny)''
Ph tak, uciekną czy nie uciekną?! Napięcie poprostu maksymalne! Gra aktorska Wentowrcika na najwyższym poziomie, Dominic Purcell przewyższa Al Pacina pod każdym względem!! I w dodatku wszystko oparte na świetnym scenariuszu!Wyczułaś ironię, nie?
Dużo?? Litości, ten serial ma jeden wątek! Ja obejrzałam cały pierwszy sezon, żeby potem nikt się nie czepiał i nie dostawał ataku serca, że jakaś idiotka krytykuje a nie oglądała. Oglądałam w sumie bez emocji, bo w napięciu to on nie trzymał, zabawny też nie był.

''występują w nim dobrzy aktorzy: William Fichtner, Robert Knepper, Peter Stormare, Dominic Purcell.....itd''
Robert Knapper? Chyba najlepszy z najgorszych, go jeszcze przeżyję. Ale żeby Dominic Purcell?! Stać bez żadnych emocji i przemawiać agonalnie to i ja umiem, a umiejętnościami aktorskimi raczej nie mogę się pochwalić;)

''a przede wszystkim jest bardzo zaskakujący (jeżeli się ogląda pierwszy raz) i ma dobrą fabułę ( lecz zdarzają się błędy-ale to we wszystkich serialach:P)''
Ja oglądałam cały pierwszy sezon. I wiesz co mnie ogromnie zaskakiwało? Że każdy odcinek był taki sam. Wentworcik ciągle przeszywał wszystkich swoim wzrokiem psychopatycznego mordercy myśląc: o Boże a jak odkryją mój tatuaż?! A biedny Linc ciągle siedział w celi myśląc o tatuażu braciszka. Teraz ponoć uciekli, co? Przez ile odcinków ganiali się wokół tego samego drzewa?
Ten serial robi się jak moda na sukces...

ocenił(a) serial na 3
_babe_with_Brain

Oj, Basia nas olała. Ale ona nigdy w argumentacji dobra nie była, więc może to i dobrze.;-)

Ja już stoczyłem na tym forum całkiem sporo batalii, i ZAWSZE obalałem wszelkie argumenty za. Tego serialu nie da się obronić - oni wiedzą, że to syzyfowa jest robota.

Pzdr.:-)

Uzi

"Chcoiaż jeden po mojej stronie;)"

Drugi się stawia! Gotowy, zmotywowany i uzbrojony po zęby w argumenty! To który pierwszy, hę? No dalej, kto pierwszy niech wyjdzie przed szereg!

...

...żaden? Naprawdę nikt? Basia uciekła, to już nie ma komu bronić "Prison Breaka"? Łeee...

Witeczek

Ja bede bronic ze wzgledu na Wencia I Linca:P

_babe_with_Brain

Serial nie ma jednego wątku- przecież każda postać ma własną historię. Można jedynie rozróżnić wątek główny, czyli ucieczkę z więzienia. Prison Break dla mnie był ciekawy i trzymający w napięciu, ale to już kwestia gustu. Poza tym ma zaskakujące zwroty akcji, które trudno przewidzieć (przynajmniej jeżeli chodzi o dwa pierwsze sezony). Nie zamierzam bronić tego serialu, bo mimo, że moim zdaniem jest fajny, każdy ma własne zdanie. Zresztą obalanie argumentów typu "nudny film, beznadziejny scenariusz, nie wywołuje żadnych emocjii" jest bezsensu, bo co na to można odpowiedzieć?
Pozdrawiam :) I sory, że włączyłam się do dyskusji, bo to chyba nie ode mnie oczekiwaliście odpowiedzi.

seyre

A wiesz czemu scenariusz był nieprzewidywalny? Bo był bez sensu. Był tak naładowany bezsensami i głupotami, że normalny człowiek nie był w stanie ich przewidzieć. Moim skromnym to nie jest plus.

Witeczek

Może i nie zawsze był logiczny i zdarzały się poważniejsze wpadki, ale były również ciekawe akcje.

seyre

Jak choćby?

ocenił(a) serial na 4
Witeczek

te pod prysznicem xD

Dimensh

...eee...sugestia? Jak tak, to ja nie z takich... Spróbuj z @drug baron.

xD

ocenił(a) serial na 4
Witeczek

eee tam... on woli Billy'ego Drago (ah, ten wzór męskości i charyzmy) ^^

Dimensh

I ma boski uśmiech ^^

ocenił(a) serial na 3
Witeczek

Szczególnie we "Wzgórza mają oczy"...;P

Basia naprawdę uciekła? A tak chciała się kłócić...

_babe_with_Brain

Głowa ją popękała, to poszła do Goździkowej. Trudno, się mówi.

Witeczek

JA PIERDZIELE JAK MNIE TU DAWNO NIE BYŁO :D

ocenił(a) serial na 3
ArteXus

mnie też;P

ocenił(a) serial na 5
_babe_with_Brain

Nosz, brakowało mi tych kłótni xD Szkoda, ze LawYou już nie ma (a może jest?)...

ocenił(a) serial na 7
_babe_with_Brain

Zadziwiające, ile zdążyła się utrzymać ta rozmowa, hehe. Co do serialu-był ciekawy. (Już słyszę ironię Uzi-ego)

ocenił(a) serial na 3
Hifumi

Basia nas olała i nie ma się z kim kłócić niestety;) Innych chętnych brak;P Czyżby serial miał tak mało wiernych fanów?

ocenił(a) serial na 9
_babe_with_Brain

Tez pytanie - serial ma wiecej fanów niz tych drugich . A jesli uwazacie ze jest nudny i oglądają go tylko nastolatki ze wzgledu na facjatę megaboskiego Wenta etc. to prawdopodobnie nie macie nic do powiedzenia .

ocenił(a) serial na 3
Rodion_

''serial ma wiecej fanów niz tych drugich''
To akurat wiadomo... niestety. Ale muszę Cię zapewnić że krąg antyfanów ostatnimi czasy powiększa się coraz bardziej;)

''A jesli uwazacie ze jest nudny i oglądają go tylko nastolatki ze wzgledu na facjatę megaboskiego Wenta etc. to prawdopodobnie nie macie nic do powiedzenia .''
Oh tak, kocham ten fakt iż na FW każdy myśli że cała reszta poza nim to debile.

ocenił(a) serial na 9
_babe_with_Brain

FW means Fantasy World ? :P

ocenił(a) serial na 3
Rodion_

Probably in Your Fantasy World ... ;PP

_babe_with_Brain

ja jestem chetna:P a serialu warto bronic chocbym miala zginac na polu bitwy...:P

ocenił(a) serial na 3
sweetblondi_04Ruda

I honoru Wentworcika też?;P

_babe_with_Brain

pewnie w koncu on jest boski:P

ocenił(a) serial na 3
sweetblondi_04Ruda

a jaki uzdolniony...;D [za krótki]

_babe_with_Brain

jest przystojny tylko tyle................ czemu mowisz z taka ironia?

ocenił(a) serial na 3
sweetblondi_04Ruda

Aaa to dobrze, już myślałam że jesteś kolejną fanką co daje 10 za sam wygląd;P Lubię ironię ;DD

_babe_with_Brain

oj nie tylko za wyglad on jest taki........... madry..