PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=236096}

Skazany na śmierć

Prison Break
2005 - 2009
7,6 225 tys. ocen
7,6 10 1 224932
6,4 29 krytyków
Skazany na śmierć
powrót do forum serialu Skazany na śmierć

Sezon pierwszy - nawet mi się podobał, ale wg było przesadzone pare rzeczy:

1. Michael ratuję te Pani doktor (chwilowe zauroczenie?) - ale można go rozgrzeszyć gdyz potem ona prosi ojca u łąskę dla jego brata i mu pomaga

2. Michael dostaje kartę i dzięki niej wchodzi i po prostu zabiera swoje rzeczy i tutaj: brak zegarka i co za tym idzie prośba odzyskania go od strażnika - wg mnie trochę naciągniętę

3. Haywhire, wydostaje się bez problemu z zakładu (spotyka potem ich jak uciekają)

4. Zamieszanie z pustą celą i tutaj cała masa "zabiegów" a pod koniec i tak Scofield do niej wraca.

[jeszczę parę, jak sobie przypomne to napiszę]

Ale odnośnie mego pytania to pierwszy sezon jest dobry - przyjemnie się ogląda, postacie są bardzo charyzmatyczne (T-bag, Haywhire), obfituje w śmieszne sytuacyjne texty i gagi. Jednak słyszałem, ze to wszystko powinno zakończyć się w 2-ch sezonach (scenariusz taki), ale już komercja wzięła góre i wytwórnia postanowiła zarobić na dobrze sprzedającym się produkcie i kolejne odcinki nie sa już tak przemyślane (nie było czasu na lepszy scenariusz) i wogóle wszystko jest nieco gorsze od pierwszego. Podobno tez podpisali kontrakt na kolejne, zdenerwowało mnie to. Ale czy to prawda? - jakie macie odczucia, Wy - fani serialu?

Powinienem oglądać dalej PB czy może pozostac na ostatnim odcinku 1-szego sezonu?

P.S.
Teraz już wiem, dlaczego Brian De Palma uśmiercił na końcu TOny'ego Montane :) By nikt nie spiepszył jego DZIEŁA

ocenił(a) serial na 10
BUNCH

1.Toć wątek miłosny między nimi ciągnie się przez cały serial...
3.Przecież oni wszyscy weszli do tego psychiatryka, żeby się wydostać...
4.To chyba logiczne, że strażnicy chcieli na tym zarobić. Każdy orze jak może.

Drugi sezon jest inny niż pierwszy i niektórym się podoba a innym nie. A co do trzeciego sezonu to już prawie na pewno będzie.

ocenił(a) serial na 10
Mikla_the_Rapist

pytanie!! ile jest odcinkow 2 edycjii, bo skonczylam na 16, a doszly mnie sluchy, ze 33, to prawda??

ocenił(a) serial na 10
donka_3

odcinków jest 22 z tego co mi wiadomo.
ale wyszło dopiero 17.
premiera kolejnego 18stego już w poniedziałek na FOXie.

BUNCH

wlasnie jedno pytanie, w 18odcinku mialabyc licytowana cela Michaela - ekipa remontowa zebrala kase ale Ben -klawisz wzial kase dymając ich z kasiory. Wiec ekipa zrobila plan podrzucajac klawiszowi 'przypieczony' mundur, itd. skutek Ben wylatuje z Fox River. No i w tym momencie Michael wraca do celi.
Ale wczesniej zamowiona zostala wymiana umywalki w celi Michaela -miala nastapic na nastepny dzien. Dlaczego nie dochodzi do jej wymiany? Nie zostalo to wyjasnione w serialu, no chyba umknęło to mojej uwadze???

ocenił(a) serial na 7
rodziu

NIe została zamówiona. Strażnik powiedział, że jak się nie podoba to sie ją wymieni, ale póki nie obsadzili nowych wieźniów w celi, nikt tym się nie przejął.
Pozdro...

Lalu

Klawisz powiedział ze nie ma problemu -sam spojrzal i spostrzegl ze woda przecieka, ze już się tym zajmuje i ze bedzie wymieniona następnego dnia...? Bodajze nawet kilka scen pozniej T-Bag badz C-Note mówią ze na nastepny dzień zamówiona jest juz wymiana umywalki i ze odkryją dziurę w ścianie?

ocenił(a) serial na 7
rodziu

Aż obejrzę jeszcze raz ten odcinek :))
Pozdro...

ocenił(a) serial na 10
Lalu

Geary to największy oszust ze wszystkich klawiszy i to całkowicie wyjaśnia sprawę.

kellerman

Acha, do tego dochodzi sytuacja ze złapaniem szczura i w jakiś sposób umieszczenia go w skryznce elektrycznej (zepsuł krzesło el.) tez trochę naciągane.

I jeszcze motyw gdzie te co się kontaktuje z Abruzzim, zabiera jego własne dzieci gdzieś nad jezioro by ten dowiedział się gdzie jest Fibonacci, jednak po tym odcinku ten wątek umiera! Co się dzieje z dziecmi, - rodziną Abruzziego? Potem ten gość zostaje złapany przy prubie zabójstwa jak zakrada się do domu Fibonacciego. Też to była tylko wzmianka by dodać adrenaliny.

BUNCH

Postać mafiosa, charyzmatyczny Abruzzi (doskonale dobrana postać)
Posctać psychopaty, doskonale dobrana postać T-Baga!
Postać głównego bohatera (żaden muskilarny kolo, ale ogolony na jeży inteligent)
Postać Haywhire'a, to jest majsterszyk! Jeszcze jak sobie przypomne to ujęcia gdy uciekali i dziewczynkę z rowerem, gdzie... nagle... niespodziewanie... w oknie ukazuje się twarz.... Haywhire'a :) Rozbawiło mnie to bardzo. No Ale wyjaśnijcie mi ten motyw z ta "męską k*", co T-bag mówi, że nie ma mowy ale za namowa się godzi tylko ani słowo nikomu, o co chodziło bo nie zostało to później wyjaśnione?

BUNCH

Jeszcze śmieszył mnie Tweneer, jak trafił co dopiero do pierdla, to na podwórku podwinięty lewy rękawek by pokazać swój tatuażyk :-P

ocenił(a) serial na 8
BUNCH

T-Bag zgodził się "przespać" z tym kolesiem, żeby zdobyć jego koronkowe majtki, ktore później wykorzystał Sucre, kiedy go złapano, po zalaniu dziury. Że niby czekł przy murze na przesyłkę od swojej dziewczyny. T-Bag sam wstydził się tego co zrobił, bo jak wcześniej mowił ten koleś jest nawet poza jego granicą:D Dlatego nie chciał by ktokolwiek się o tym dowiedział.