Ja zaczne od przyszywania reki T-Baga na "zywca" przez weterynarza :D, czekalem tylko kiedy zaraz po skonczeniu operacji zacznie grac na fortepianie ale nie doczekalem sie, prosze o Wasze propozycje bo jest tego na pewno duzo :)
Po pierwsze dobry temat;) A najbardziej co mnie irytowało i pamiętam do dziś to 1sezon może pamiętasz jak Michael zrobił z zegarka i dyktafona to urządzenie do nagrywania i miał je podłożyć w trawie żeby wiedzieć ile czasu mieli na ucieczke i wyszło od jednego odgłosu strażników do drugiego ok. nie pamietam ale załóżmy 10min. I czy np. po upłynięciu 9min strażnik nie był dość blisko żeby nic nie zauważyć a jednocześnie nie dość daleko żeby dyktafon nie wychwycił jego odgłosu??:P
ogólnie "cała dwojka" - "Najbardziej poszukiwani przestecy chameryki" biegają SE na luzaka po ulicach chamerykanskich miast i miasteczek bez jakiegokolwiek przebrania i szafa gra - nikt ich nie rozpoznaje - a szczyt debilizmu to bylo wejscie "najbardziej poszukiwanych przestepców chameryki" do tego sądu przez szyb wentylacyjny, szczegól ze WESZLI DO SĄDU a scigający ich agent popatrzal i dal im odejsc... i gra gitara
Dobry byl tez koniec pierwszej serii kiedy zostali otoczeni przez cala armie (z helikopterami :)) ale co to dla nich dali rade :)
no i dalej idąc tym tropem - juz w dwojce,na początku, ekipie sledząco-goniącej droge "zagrodzil" nadjezdzający pociag i dupa (juz nawet nie pamietam czy tam psy mieli)... holy shit... jak sobie przypominam teraz te idiotyzmy...
To ja też dorzucę swoje 3 grosze ;) Dla mnie pozbawione sensu są dwa elementy:
1) W pierwszej serii Scofield, aby wcielić w życie swój plan zwiedził praktycznie każdy zakamarek Fox River i nie dał się nakryć przez żadną kamerę, np w odcinku 11, kiedy podwędził z depozytu swoje rzeczy.
2) Kellerman i Kim zlecili Mahone'owi schwytać i zabić ósemkę z Fox River, aby nikt nie dowiedział się o istnieniu firmy. Dlaczego po ujawnieniu taśmy z historią Lincolna, Mahone kontynuował dalej pościg i druga sprawa. Dlaczego ścigano tylko ósemkę, a nie wszystkie osoby, które miały jakiś zwiazek z tą sprawą, np. Manche, któremu nie udało się uciec z więzienia albo Naczelnik Pope, który wysłuchał nagrania z rozmową Reynolds i Steadmana.
Jak sobie jeszcze przypomnę o jakimś absurdalnym momencie to napisze później ;)
blondyna wszyscy tu na ciebie czekają napisz cos ahahahah
mnie najbardziej dziwi fakt ze po tym jak w 1 sezonie wszyscy uciekli z więzienia..
wystawili swirusa na pastwe losu a ten sobie poradził normalnie to by było nie możliwe zeby taki nie dorozwinięty swirus w siadł sobie na rowererk i pomalutku odjchał gdzie tylko chciał!!! a pościgi były wszędzie!!
Jakos nie zauwazylam zeby ktos procz ciebie sie domagal mojej opinii...... ale jesli tak bardzo chcesz to prosze:
http://prisonbreak.org.pl/50-prawd-z-prison-break
mam nadzieje ze dasz rade to przeczytac... wiesz nie chce cie meczyc ze skladaniem literek....
badzmy powaznii- przeciez jasne jest ze to jest wymyslane na kolanie... Pierwszy sezon wypail- to nalezalo ciagnac to dalej wiec wymyslili jakas firme... to jest zwykle wyrobnictwo i tyle...
jesli dobrze na tym zarabiali to im sie oplacalo wymyslac nowe watki, nowe postacie itd.....
ale trzeba przyznac ze wiekszosc filmow jest wymyslana na kolanie..... :)
jesli dobrze na tym zarabiali to im sie oplacalo ...- zarabiali bo ktos to musial kupowac i ciagle kupuje...
...wymyslac nowe watki...-ktore byly coraz durniejsze... tak jest z wieloma filmami... "no ale skoro ciemny lud kupuje nasze odrealnione, chore, pisane w 5 minut na klopie poronione pomysly, nie buntuje sie i tym samym pozwala obrazac swoja inteligencje to jedzmy dalej z tym koksem, smiejmy sie im w twarz z ich glupoty...
Nie odbiegajmy od tematu, prosze o kolejne propozycje poniżających scen tego serialu :))))
Odbieganie od tematu i zaśmiecanie forum wzajemnymi przekąsami to na filmwebie normalka. Zerknij na posty typu "Went jest przystojny". Tam jest ponad tysiąc wpisów.
A wracając do tematu. Przypomniało mi się jeszcze kilka absurdalnych momentów.
1) Nick Savrin i jego ojciec zostali zastrzeleni przez człowieka Abruzziego. Pozostaje pytanie czy coś to wnosi do fabuły serialu i wywołuje w widzu większe zastanowienie, skoro w tym samym odcinku widz jest bardziej skupiony na tym, czy skazańcom uda się nawiać,
2) Natomiast naczelnik więzienia z własnej woli daje się związać i pozwolić, aby mu dano po łbie telefonem.
3) T-bag zabił weterynarza, aby ten nie wydał go policji. Nie pomyślał o tym, że wszędzie znajdują się jego odcinki palców i krew?
Zajrzę jeszcze wieczorem na razie ;)
Odciski, kawalki skóry i krew to jedna sprawa, bardziej mnie zastanawialo dlaczego lekarz po prostu nie uciekl albo nie dal w leb slabiutkiemu T-Bagowi uzbrojonemu w malutki kozik, jak narazie jest to scena numer jeden dla mnie :))))
juz niewiele z tego pamietam, polecam to
http://www.film.org.pl/prace/50_prawd_prison_break.html
i Jesus brakowalo mi tylko zeby T-bag zaczal ruszac tą ręką WTEDY BYM NIE WYTRZYMAL JUZ...
Zapraszam na nowe forum serialowe, na ktorym mozna podyskutowac z ludzmi miedzy innymi o PB:) Jest tam tez baza seriali polskich jak i zagranicznych
www.serialeforever.fora.pl
ciekawe jest tez jak jechali przez pustkowie po 5 milionów dolarów
wszedzie jak na saharze prawie nic wokkół nie ma ..a tu nagle idą malutkie osiedle wykopane akórat tam gdzie kase zakopał DB Cooper
Nie będe powtarzał juz tych wymienonych absurdów ale oprócz nich Największym absurdem było to kozaczenie Wentyla czy to w więzieniu w Panamie czy to w Fox River... Za takie głupie gadki do innych już dawno byłby tam styrany ostro ,a nie oszukujmy się muskulatury to on nie ma za bardzo.