PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=236096}

Skazany na śmierć

Prison Break
2005 - 2009
7,6 225 tys. ocen
7,6 10 1 224924
6,4 29 krytyków
Skazany na śmierć
powrót do forum serialu Skazany na śmierć

Ja zaczne od przyszywania reki T-Baga na "zywca" przez weterynarza :D, czekalem tylko kiedy zaraz po skonczeniu operacji zacznie grac na fortepianie ale nie doczekalem sie, prosze o Wasze propozycje bo jest tego na pewno duzo :)

ocenił(a) serial na 10
viciu_080

Po pierwsze dobry temat;) A najbardziej co mnie irytowało i pamiętam do dziś to 1sezon może pamiętasz jak Michael zrobił z zegarka i dyktafona to urządzenie do nagrywania i miał je podłożyć w trawie żeby wiedzieć ile czasu mieli na ucieczke i wyszło od jednego odgłosu strażników do drugiego ok. nie pamietam ale załóżmy 10min. I czy np. po upłynięciu 9min strażnik nie był dość blisko żeby nic nie zauważyć a jednocześnie nie dość daleko żeby dyktafon nie wychwycił jego odgłosu??:P

ocenił(a) serial na 4
viciu_080

ogólnie "cała dwojka" - "Najbardziej poszukiwani przestecy chameryki" biegają SE na luzaka po ulicach chamerykanskich miast i miasteczek bez jakiegokolwiek przebrania i szafa gra - nikt ich nie rozpoznaje - a szczyt debilizmu to bylo wejscie "najbardziej poszukiwanych przestepców chameryki" do tego sądu przez szyb wentylacyjny, szczegól ze WESZLI DO SĄDU a scigający ich agent popatrzal i dal im odejsc... i gra gitara

ocenił(a) serial na 4
viciu_080

Dobry byl tez koniec pierwszej serii kiedy zostali otoczeni przez cala armie (z helikopterami :)) ale co to dla nich dali rade :)

ocenił(a) serial na 4
viciu_080

no i dalej idąc tym tropem - juz w dwojce,na początku, ekipie sledząco-goniącej droge "zagrodzil" nadjezdzający pociag i dupa (juz nawet nie pamietam czy tam psy mieli)... holy shit... jak sobie przypominam teraz te idiotyzmy...

viciu_080

To ja też dorzucę swoje 3 grosze ;) Dla mnie pozbawione sensu są dwa elementy:
1) W pierwszej serii Scofield, aby wcielić w życie swój plan zwiedził praktycznie każdy zakamarek Fox River i nie dał się nakryć przez żadną kamerę, np w odcinku 11, kiedy podwędził z depozytu swoje rzeczy.
2) Kellerman i Kim zlecili Mahone'owi schwytać i zabić ósemkę z Fox River, aby nikt nie dowiedział się o istnieniu firmy. Dlaczego po ujawnieniu taśmy z historią Lincolna, Mahone kontynuował dalej pościg i druga sprawa. Dlaczego ścigano tylko ósemkę, a nie wszystkie osoby, które miały jakiś zwiazek z tą sprawą, np. Manche, któremu nie udało się uciec z więzienia albo Naczelnik Pope, który wysłuchał nagrania z rozmową Reynolds i Steadmana.

Jak sobie jeszcze przypomnę o jakimś absurdalnym momencie to napisze później ;)

ocenił(a) serial na 10
yoda0700

blondyna wszyscy tu na ciebie czekają napisz cos ahahahah

mnie najbardziej dziwi fakt ze po tym jak w 1 sezonie wszyscy uciekli z więzienia..
wystawili swirusa na pastwe losu a ten sobie poradził normalnie to by było nie możliwe zeby taki nie dorozwinięty swirus w siadł sobie na rowererk i pomalutku odjchał gdzie tylko chciał!!! a pościgi były wszędzie!!

konrii_2

Może Patoshik jechał na rowerku ulicą Fitza :D:D

konrii_2

Jakos nie zauwazylam zeby ktos procz ciebie sie domagal mojej opinii...... ale jesli tak bardzo chcesz to prosze:

http://prisonbreak.org.pl/50-prawd-z-prison-break

mam nadzieje ze dasz rade to przeczytac... wiesz nie chce cie meczyc ze skladaniem literek....

ocenił(a) serial na 4
yoda0700

badzmy powaznii- przeciez jasne jest ze to jest wymyslane na kolanie... Pierwszy sezon wypail- to nalezalo ciagnac to dalej wiec wymyslili jakas firme... to jest zwykle wyrobnictwo i tyle...

shamar

jesli dobrze na tym zarabiali to im sie oplacalo wymyslac nowe watki, nowe postacie itd.....
ale trzeba przyznac ze wiekszosc filmow jest wymyslana na kolanie..... :)

ocenił(a) serial na 4
sweetblondi_04Ruda

jesli dobrze na tym zarabiali to im sie oplacalo ...- zarabiali bo ktos to musial kupowac i ciagle kupuje...
...wymyslac nowe watki...-ktore byly coraz durniejsze... tak jest z wieloma filmami... "no ale skoro ciemny lud kupuje nasze odrealnione, chore, pisane w 5 minut na klopie poronione pomysly, nie buntuje sie i tym samym pozwala obrazac swoja inteligencje to jedzmy dalej z tym koksem, smiejmy sie im w twarz z ich glupoty...

ocenił(a) serial na 4
viciu_080

Nie odbiegajmy od tematu, prosze o kolejne propozycje poniżających scen tego serialu :))))

viciu_080

Odbieganie od tematu i zaśmiecanie forum wzajemnymi przekąsami to na filmwebie normalka. Zerknij na posty typu "Went jest przystojny". Tam jest ponad tysiąc wpisów.

A wracając do tematu. Przypomniało mi się jeszcze kilka absurdalnych momentów.

1) Nick Savrin i jego ojciec zostali zastrzeleni przez człowieka Abruzziego. Pozostaje pytanie czy coś to wnosi do fabuły serialu i wywołuje w widzu większe zastanowienie, skoro w tym samym odcinku widz jest bardziej skupiony na tym, czy skazańcom uda się nawiać,

2) Natomiast naczelnik więzienia z własnej woli daje się związać i pozwolić, aby mu dano po łbie telefonem.

3) T-bag zabił weterynarza, aby ten nie wydał go policji. Nie pomyślał o tym, że wszędzie znajdują się jego odcinki palców i krew?

Zajrzę jeszcze wieczorem na razie ;)

ocenił(a) serial na 4
yoda0700

limit wpisów to wlasnie 1000 a wiec nie moze byc "ponad" tą liczbe...

ocenił(a) serial na 4
yoda0700

Odciski, kawalki skóry i krew to jedna sprawa, bardziej mnie zastanawialo dlaczego lekarz po prostu nie uciekl albo nie dal w leb slabiutkiemu T-Bagowi uzbrojonemu w malutki kozik, jak narazie jest to scena numer jeden dla mnie :))))

viciu_080

Wiercenie otworu w ścianie trzepaczką do jajek.

ocenił(a) serial na 4
danteusz

O wlasnie, to mi najbardziej utkwilo w pamieci 10/10 :)

ocenił(a) serial na 4
viciu_080

juz niewiele z tego pamietam, polecam to
http://www.film.org.pl/prace/50_prawd_prison_break.html

i Jesus brakowalo mi tylko zeby T-bag zaczal ruszac tą ręką WTEDY BYM NIE WYTRZYMAL JUZ...

użytkownik usunięty
viciu_080

Zapraszam na nowe forum serialowe, na ktorym mozna podyskutowac z ludzmi miedzy innymi o PB:) Jest tam tez baza seriali polskich jak i zagranicznych

www.serialeforever.fora.pl

ocenił(a) serial na 10

ciekawe jest tez jak jechali przez pustkowie po 5 milionów dolarów
wszedzie jak na saharze prawie nic wokkół nie ma ..a tu nagle idą malutkie osiedle wykopane akórat tam gdzie kase zakopał DB Cooper

ocenił(a) serial na 4
konrii_2

bo AKURAT tam byla wczesniej strefa 52....

ocenił(a) serial na 8
viciu_080

Nie będe powtarzał juz tych wymienonych absurdów ale oprócz nich Największym absurdem było to kozaczenie Wentyla czy to w więzieniu w Panamie czy to w Fox River... Za takie głupie gadki do innych już dawno byłby tam styrany ostro ,a nie oszukujmy się muskulatury to on nie ma za bardzo.

ocenił(a) serial na 9
Max

Dla mnie absurdalnym ewenementem jest bieganie po kraju, gdzie cały czas górują bardzo wysokie temperatury w bluzie z długim rękawem. I to nie tylko po przepełnionych ludźmi ulicach, ale też na pustyni, w miejscu bez ludzi.