nie zwalalbym tego na fanow "lost".
dla przykladu ja, po pierwszym sezonie wystawilem (troche zawyzona, ale co tam) ocene 10. po kilku odcinkach drugiego sezonu zszedlem do 6 i myslalem ze gorzej nie bedzie... a jednak - lecacy przy muzyce kelly family haywire zarobil dla serialu 5.
wlasnie skonczylem ogladac odcinek numer 17. i ocena znow poleci w dol, pewnie o 2 gwiazdki, bo takiego syfu to jeszcze nie widzialem.
jak tak dalej pojdzie, to za dwa, maxymalnie trzy odcinki, wystawie 1.
a nie widzialem ani jednego epizodu "lost"...
Ja uwarzam ze dobrze wyszlo jak heywaire skoczył i jak trzymał ten obrazek. Odcinek 17 też mi się podobał był fajny
Moim zdaniem ocena spada jak na moj gust troszke za szybko, bylo 9,3 a teraz w ciagu kilku dni 9,17 sie zrobilo. Wyglado to tak jakbty ktos specjalnei zanizal
Bardzo możliwe, ze ktoś robi to specjalnie, ale nie przejmujcie się, aż tak tą oceną, która nie ma, aż tak wielkiego znaczenia. Co do Pathosika to mi się akurat ten moment bardzo podobał, no i 17 odcinek też :D
Ludzie zazdrość fanów LOST!!!!!!!!! Lost stracił 1 miejsce i już zaczęło się. Ja bym powiedział tak że 17 odcinek był świetny ale każdy ma jakiś gust. I stwierdzę jeszcze tak że nie rozumiem tego ale czasami inni wpisują coraz gorsze tematy o prisonie!!!
Koleś ja rozumiem że sie nie znasz. A fabuła 2 sezonu jest ciekawa, bylo pewne ze nie bedzie tak trzymajaca w napieciu jak 1 ale jezeli ty wystawiasz 2 za ost odc to jestes ..... Ocene sie daje serialowi a nie jednemu odc ktory wedlug mnie byl bardzo dobry! Jak ci sie nie podoba 2 seria to po co ja ogladasz? Przestan! Co w tym trudnego! Nikt ci nie kaze ogladac!
wow, moje 2 ulubione teksty w jednym komentarzu: "sie nie znasz" i "Nikt ci nie kaze ogladac". jestem pod wrazeniem, ilez intelektu musialo wymagac takie sprytne połączenie.
Dla mnie PB jest na 10, ale jak komuś się nie podoba to tylko świadczy o tym, że mamy odmienne gusta i tyle. Wiec zachowujmy się jak cywilizowani ludzie i nie piszmy tekstów "sie nie znasz" .
Pozdro :D
ja rowniez po pierwszych paru odcinkach wystawilam dyche..ale jakos nie zanizam pomimo tego ze serial staje sie rzeczywiscie monotonny i zaczyna irytowac..mysle ze to i tak jednak jeden z lepszych jakie widzialam..chociaz ok..moglabym zanizyc na 7emke bo dyche wystawilabym chyba tylko miasteczku twin peaks..ale jak patrze na ranking seriali to ludzie rzeczywiscie na maksa przesadzaja..to co leci aktualnie w tv jest najwyzej..jakas tam weronika mars czy wenus i w koncu trafilam przypadkiem w tv( z niedowierzaniem bo myslalam ze tak wysoko sklasyfikowany serial bedzie o tej porze w tv) i co ?? dno kompletne.wiec mysle ze czas aby teraz wyszaleli sie fani ktorzy wlasciwie ogladaja prison tylko na polsacie(moje zdanie-gdybym zaczela ogladac priosna na tym badziewiu czekajac co tydzien,skonczylabym po paru odcinkach swoja historie ze skazanym na smierc;))
weronika mars to akurat jeden z najlepszych seriali ostatnich lat. i to nie jest tylko moje zdanie, ale takze bardzo liczacych sie ludzi zza oceanu (ktorzy swoja droga pierwszy sezon pb okreslili jako najwyzej sredni, a o drugim juz nawet nie wspominaja). jesli nie ogladalas od poczatku, tylko trafilas przypadkiem w polowie odcinka/sezonu, to nie krytykuj. chociaz podobnie jak z pb na polsacie, tak w tvn nieudolne tlumaczenie, reklamy i dobijajacy lektor kompletnie niszcza klimat.
No to jest fakt: nienawidzę polskiego lektoru, bo nie dośc że często źle tłumaczą, to przede wszystkim tłumi głos aktorów i przez to dany film czy serial przestaje mieć głębszy wyraz.
czasami uda im się zrobić " całkiem niezłe " tłumaczenie i odbrać lektora, ale w przypadku PB lektor z Doktor Quinn mnie dobija, oraz troche tłumaczenie, ten "Sukr", ale mówi się trudno, może jak pociągną 2 sezon na polsacie ktoś im wbije do głowy że coś jest nie tak
sluchaj cris tak sie sklada ze obejrzalam nawet dzisiaj..i nie mow mi'nie krtykuj'bo jesli Ty masz prawo do krytykowania wszystkiego niczym najlepszy krtyk i znawca filmow i seriali to pozwol robic to rowniez innym/a w weronice mars moze Pan Krytyk i Sedzia Cris mi powie dlaczego to jeden z lepszych seriali?
gra aktorska?
fabula?
cudowne sceny akcji?
jest cos co zaskakuje?
Albo lepiej zachowaj to dla siebie.
napisalem zebys nie krytykowala po obejrzeniu 2 odcinkow. kiedy (chyba) albertino napisal ze prison jest slaby, po wlasnie pierwszym wyswietleniu w polsacie, to cale stadko sie rozszczekalo:
-nie widziales calego
-nie widziales na kompie bez lektora i reklam
-nie widziales z lepszym tlumaczeniem
-itp. itd...
nie wiem czy ty tez tam odpisywalas, nie chce mi sie sprawdzac. ale jestem pewien ze mialabys podobna opinie. a mimo to VM oceniasz (slowo na dzis: hipokryzja). ja krytykuje PB po zaliczeniu kazdej minuty jaka powstala. ty sie chyba prujesz tak tylko dla zasady, bo puszczaja w tv i dostaje wysokie oceny, a nota prisona leci na łeb.
wymagacie ode mnie uzasadnienia dla krytyki pod adresem PB. hmm, robilem juz to tutaj niejeden raz, a od pustych lebkow kazde zdanie odbijalo sie bez echa. wiec chwilowo sobie odpuscilem.
jeszcze jedno: po co zadajesz pytania, skoro nie chcesz na nie odpowiedzi?
znam tajne kody, mam wtyki i uklady. dzieki temu moge zmieniac wczesniej wystawione oceny...
a tak serio:
jesli to mial byc zart, to wspolczuje poczucia humoru. a jesli pytasz powaznie, to wspolczuje ... generalnie wszystkiego.
oj crisie, crisie...jak widze tresci Twoich tematów to mi sie źle robi.. chyba zaden z ciebie znawca i mysle ze ludzie nie powinni cie sluchac
"zaden z ciebie znawca" - kolejny mistrz cietej riposty. coz, obaj najwyrazniej musimy cierpiec, bo mi robi sie zle jak widze takie (...) odpowiedzi na moje tematy.
a swoja droga to nie kaze nikomu mnie sluchac/czytac. zaczalem temat, róbcie z nim co chcecie. co napisalem? ze numer 17 to najgorszy, najglupszy i najbardziej irytujacy odcinek prisona. i jesli dalej tak pojdzie to ten serial ze slabego zrobi sie totalnie zalosny. i to by w sumie bylo tyle...
Jeśli jestes taki mądry to dobrze by było gdybyś uzasadniał swoją wypowiedz a nie pisał tylko "głupi" czy "żałosny".I co to oznacza że Twój ulubiony serial oceniaja ludzie "znaczący"(rozumiem ze sa nieomylni)Ty też jestes znaczący??
jeżeli uważam że sreial jest "słąby" lub "żałosny" to go poprostu nie oglądam.To tak jak bym oglądał W-11 uważam że jest słabe i żałosne i dlatego nie oglądam.
nie chcialam odpowiedzi od kogos kto w swoim mniemaniu zawsze ma racje.rozumiem znasz sie troche na tym wszystkim ale to Twoje zachowanie..piszesz jakiegos posta a potem szydzisz tylko z kogos gdy ktos nie zgadza sie z Twoja opinia.a forum chyba jest po to aby kazdy wyrazil swoje zdanie wiec rowniez Ty to uszanuj. a 'pruje'to sie stary sweter.
Wiedziałem: Jak zaczniesz krytykować ten serial, dzieciaki wrócą z dworu, porzucą łopatki w piaskownicy i zaczną wypisywać tu jakieś bzdury, kreując się na znawców...;-)
Fani PB, dostarczają mi kolejny powód, by nie lubić tego serialu...
Poza beznadziejną grą aktorską, brakiem klimatu, głupotą scenariusza, kiepską reżyserią jest jeszcze rzesza fanów dzieci NEO... Do tego, to dziwny szczep, bardzo groźny - należy poddać kwarantannie...;-)
Jeden "klinar" coś tam wie, bo byle debil nie oceniłby Marlona Brando, Joe'a Poesci'ego, Jacka Nicholsona, Leo DiCaprio i paru innych na 10... Z drugiej strony to fan Peji, Prison Breaka oraz Tupaca, a to raczej dobrze o nim nie świadczy...
Pzdr...
Nie no jak czytam takie komentarze to wymiekam. Czego jak czego ale braku klimatu temu serialowi to z pewnoscia nei brakuje. Poza tym moim zdaniem scenariusz tez nei jest zły *ogolnie calego serialu) - uwazam ze pomysl serialu jest nietuzinkowy.
ekhm... jaki scenariusz? chodzi ci o ten zlepek absurdu, braku logiki, kiczu i irytującej głupoty?
klimat był w pierwszej serii. druga to gówno.
tyle...
zresztą komu, i po co, ja odpisuje. chyba nastąpiło tu coś zwanego "pomrocznością jasną", bo przez chwile pomyślałem że tym razem odezwał się ktoś, kto nie jest skończonym kretynem.
cóż, mój błąd. zawiedzionych moim występkiem przepraszam, obiecuje że to się już nie powtórzy.
Nie ma sensu walczyć z tymi wiatrakami Cris. To pokolenie pokemonów, któremu takie coś jak logika jest obce. Także jej brak w serialu, w którym "coś się ciągle dzieje", nie ma znaczenia...:]
Na podsumowanie przytoczę perełkę, którą znalazłem na tym forum:
"Każdy odcinek oglądam z zapartym tchem!Może nie dlatego że film mnie tak wciąga choć jest zarąbisty,ale dlatego że Wentworth Miller ta wspaniale gra"
Komentarz chyba zbędny...:]
porównanie wszystkich do pokemonów jest chyba zbyt dużym uogólnieniem...a Ty kto jestes??papa smerf??
Wysil szare komórki, wgłąb się w moją wypowiedź, przeczytaj kilka razy, przeanalizuj na spokojnie i może zrozumiesz, kogo miałem na myśli używając tej alegorii...:]
masz absolutna racje. z tymi neo-pokemonami nikt nie wygra, bo nawet jak zniknie jeden, to na jego miejsce pojawi sie 10 kolejnych.
ale warto probowac. ustepowanie glupszemu prowadzi do powaznych konsekwencji.
hehee.posluchalam twojej 'porady'..sciagnelam sobie z netu veronice m i musze przyznac ze moze nie uderza za pierwszym razem (kilkoma razami)ale jednak wciaga, w kazdym badz razie na duzy plus. wiec nie wiem czy sie cieszyc ale musze przyznac Ci racje;))
a co do prisona. nie oszukujmy sie, serial dobry, ktory powinien sie skonczyc na 1szej serii a jesli juz nie to chociaz na drugiej bo wiecej takich beznadzijench wymyslow nie zniose a oni i tak spieprzyli juz sprawe.
Skonczonym kretynem to moze sam jestes. Po co wogole wchodzisz na te forum, skoro uwazasz ten serial za szmire, szajs i co jeszcze wymyslisz. Nie ogladaj go i po problemie. Napisalem ze serial ma ciekwy scenariusz, bo moim zdnaiem tak jest, co wcale nei oznacza ze musi byc on realny, ze cos takiego by sie wydarzylo naprawde. Tak naprawde wiekszosc seriali jest nierealna, ale nie o to tu chodzi. Poza tym moim zdaniem serial klimat ma i nikt mojego zdania nei zmieni. A zapewne wiekszosc sie ze mna zgodzi. WIec od kretyniow wyzywaj sam sieibe albo sobie rownych.
No Cris ładnie ładnie :) - The O.C oceniłes na 10 , natomiast PB na 1 <lol>
Swoją drogą ... paradoksalnie, wrażliwe z Ciebie chłopisko, mając wgląd na Twoje oceny.
dokładnie,dziwny masz ten system oceniania(nie zebym krytykował;P) który w skrócie można opisać"10 albo 1"....i jak spojżałem co dostało jedynki...braveheart...filadelfia...dziwna obsesja linczowania fimów w kótrych jest Hanks(1!) albo Gibson(też 1 oczywiscie)...gratuluje równowagi psychicznej...i już nie wymagam od Ciebie zebyś cokolwiek uzasadniał.pozdrawiam
Ach, te gwiazdki. Prawdziwa niekończąca się opowieść. Po kolei:
Na początku wystawiałem oceny, tak jak mi dyktował rozsądek. 10 miało dosłownie kilka filmów, jedynek było niewiele więcej. Ale później dotarło do mnie, że na jedną osobę postępującą w ten sposób, przypada tutaj 1000 idiotek/idotów dających 10 filmom z hillary duff, i 1 aktorom jak De Niro czy Brando, tylko po to żeby takie żałosne miernoty jak wentworth były wyżej na liście. Jak już pisałem, nie mam w zwyczaju ustępować głupszemu, więc oceny pozmieniałem.
Hanksa i Gibsona nie trawie swoją drogą, ale filadelfia nie zasłużyła wg mnie na więcej. Patetyczny gniot o tolerancji dla kłamliwego homoseksualisty ukrywającego śmiertelnie groźną chorobę, na dodatek nudny i kiepsko zagrany? 1!! Braveheart? Zamerykanizowana do bólu, pełna bezsensownej przemocy prosta historyjka o szkockim Janosiku (jakich w kinie były już tysiące), ze śmiesznie pokrzykującym Melem. 1!!
A jeśli na podstawie tych wystawionych gwiazdek oceniasz stan mojego zdrowia psychicznego, to pewnie nie pogniewasz się, jeśli ja na tej samej podstawie nazwe cie skończonym kretynem. I każdego, kto ogląda drugi sezon i daje 10 serialowi, na którego forum odbywamy tą "dyskusje".
Co do o.c. to zapomniałem że dostał ode mnie najwyższą notę. I powinienem to zmienić na 5, ale w porównaniu do PB wypada 10x lepiej. Gdyby na skali były dostępne ułamki, to smiało dałbym skazanemu 0,5 i z czystym sumieniem piątke dla o.c.
Tak na koniec - to że wymagasz ode mnie uzasadnień dla krytyki pod adresem PB, nie znaczy że je dostaniesz. Pisałem troszke wyżej, że z ludźmi na "pewnym" poziomie intelektualnym, w dyskusje sie nie wdaje.
Również pozdrawiam.
o tym żebyś uzasadniał swoją wypowiedz napisałem w momencie kiedy jeszcze nie wyciagałem Twoich ocen....więc wymówka "że z ludźmi na "pewnym" poziomie intelektualnym, w dyskusje sie nie wdaje"jest wyjątkowo nie na miejscu no ale dla Ciebie bardzo wygodna,wiec prosze bardzo rozsyłaj swe mądrości nadal o jedyny najwiekszy
No i co do Twojego oceniania,w porządku skoro masz taki system,w życiu nie przyszedłby mi do głowy stąd moje złośliwości
skończony kretyn-każdy kto ocenia drugi sezon na 10??nawet Twoim systemem??
jak tak błyszczysz na prawo i lewo inteligencją to mógłbś wymyśleć jakies wykwintniejsze słówka.i tak rzeczywiscie,obrażanie wszystkich jest przejawem mądrości oraz zrównoważenia psychicznego
Nie uważacie, że kolejne sezony często niszczą seriale? PB spokojnie mógłby się zmieścić w jednym, bo drugi - mimo że osobiście nie wydaje mi się AŻ taki słaby- jest nieporównywalnie inny i traci charakter więzienny, nawet tytuł już nie pasuje. Wstrzymałbym się jednak z mówieniem, że zasługuje na 0,5 pkt albo że odcinek 17 jest żałosny. Serial po prostu zmienia się - może nie na lepsze - ale widocznie twórcy postanowili go zmienić. I chyba możemy się z tym pogodzić, bo tak czy owak - wciąż wciąga. Ale muszę przyznać, że irytujące są te patetyczne momenty wyboru albo płaczliwe retrospekcje, tak samo jak to, że wszystko dzieje się tak wypadkowo i bez tych cudownych planów jak np. diabełek:)
Niech Żuraw Będzie z Wami:)
PS Nigdy nie przeboleję samobójstwa Charlesa!
Widzę że po odcinku 18 umarła w tobie nadzieja dla C-Note'a. A ja czułem, że nie umrze. Choć nie byłem pewny ale miałem nadzieję że twórcy serialu nie uśmiercą tak pozytywnej postaci jak Charles.
Miejmy nadzieje że do końca sezonu nikt nie zginie, a jeśli zginie to nie wiele osób i mało ciekawych,
zastanawiam się gdzie zagubił sie T-Bag (teraz pod nazwiskiem jak moja ksywka - "Webster") ale się uśmiałem że tak go nazwali jak na mnie mówią. he he pozdro